pieczona kapusta - 1500 przepisów (strona:68/100)

Sałatka z rukoli, buraczków i awokado 227

Sałatka z rukoli, buraczków i awokado to propozycja Madzi na pyszną kolację. Idealnie dobrane składniki, świetnie będą się komponowały z szybkim dressingiem. Lista składników i przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kulebiak krucho-drożdżowy z kiszoną kapustą i grzybami 203

woda z grzybów. Na patelnię dołożyć kapustę, wymieszać farsz ciasto rozwałkować na kształ prostokąta. Ścinki ciasta odłożyć i przykryć ściereczką. Na rozwałkowane ciasto wyłożyć farsz, zostawiając po 2 cm wolnego miejsca przy brzegach. Zlepić ciasto na górze i ułożyć szwem do dołu, zawinąć boki pod spód. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ze ścinków uformować dowolne kształty i przykleić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
LEKSYKON PRZYPRAW BOŻEGO NARODZENIA 121

przyprawiania mięs, pasztetów, warzyw i kiszonej kapusty. Wędliny wędzone w dymie drzewa jałowcowego są szczególnie smaczne i aromatyczne. Doskonale komponuje się także z daniami owocowymi takimi jak szarlotki oraz marynowane brzoskwinie. Źródło: internet Kardamon - jest jedną z najdroższych przypraw. Jest zaraz za szafranem  najdroższą przyprawą na świecie. Ma ostry korzenny, słodki i piekący smak. Kardamon dodajemy do piernika, marcepanu

Ciastka - domowe słodkości
Faszerowana papryka z grillowaną karkówką 112

Odcedzoną kapustę mocno odcisnąć i zemleć w maszynce razem z pieczarkami i cebulą. • Dosypać natkę pietruszki, pokrojoną paprykę i doprawić farsz solą i pieprzem. • Do papryki włożyć farsz równo z brzegiem. • Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, wlać na spód 1/2 szklanki gorącej wody, przykryć folią aluminiową i piec

To co kocham
paszteciki drożdżowe z kapustą i kabanosem 169

zeszklić cebulę, dodać pokrojone pieczarki i kapustę. Smażyć kilka minut, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Wystudzić.  Wyrośnięte ciasto cienko rozwałkować i pokroić w paski szerokości około 4 cm. Na każdy nałożyć łyżkę farszu i położyć kawałek kabanosa. Zwijać jak roladki i układać na blaszce. Posmarować rozmąconym jajkiem i posypać makiem i sezamem. Piec w 200*C okolo 15 minut

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Karkówka zapiekana. Karczek pod pierzynką 3315

natłuszczonej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym kawałku karkówki układamy plasterek żółtego sera, który smarujemy (u mnie domowym majonezem i keczupem), i obsypujemy jeszcze plasterkami pozostałych pieczarek. Wstawiamy blaszkę z mięsem do nagrzanego do 170 stopni C piekarnika na ok. godzinę. Po upieczeniu karczek podajemy ze smażonymi ziemniakami i modrą kapustą. Smacznego! The post Karkówka zapiekana. Karczek pod pierzynką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Lekki bigos 144

Bigos należy do lubianych dań, jednakże odchodzimy już od jego przyrządzania na rzecz nowych potraw, a bigos kojarzy nam się już z przeszłością, niemniej jest wielu

kgwjanczewo
Kapusta z marchewką i selerem naciowym 155

                           Surówka to obowiązkowy element drugich dań. Oczywiście nie każdy je lubi tak jak na przykład mój młodszy synek. Ze starszym nigdy nie było problemu i zajadał

Ewa w kuchni
Chicken Power 112

drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju obrana i drobno pokrojona cebulę. 3.    Do cebuli dodajemy poszatkowaną kapustę oraz pokrojoną w paseczki paprykę, doprawiamy pieprzem oraz solą. 4.    Po uprażeniu, kapustę układamy na dnie naczyń typu kokilki, na kapustę wykładamy mięso. 5.    Ogórka kroimy w plasterki. Układamy na około mięsa, pomidory w pół plasterki, paprykę(...)Wierzch posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem i zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera 180 ° C. 7.    Danie podajemy z frytkami lub pieczonymi ziemniakami. 8.    Smacznego

Kulinarna Chwila
gołąbki z włoskiej kapusty z piekarnika... 305

drobiu, wszystko dobrze wyrobić z kapusty włoskiej wyciąć głąb, obgotować liście, z liści ściąć grubszy nerw, na każdy liść nakładać farsz i zawijać gołąbki brytfannę posmarować olejem rzepakowym, układać ciasno gołąbki, wlać sok pomidorowy wymieszany z wodą i przyprawą w płynie piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, pod przykryciem piec około 45 minut, następnie bez przykrycia

W Mojej Kuchni Lubię
Rolada z ciasta francuskiego z kurczakiem i kapustą 432

jednej strony ciasta. Kapustę pekińską i szczypior drobno kroimy i odrobinę solimy. Po czym warzywa wykładamy na mięso. Tak jak na zdjęciu poniżej. Ciasto ciasno zwijamy jak roladę. Następnie nacinamy ciasto, aby po upieczeniu się łatwiej kroiło i nie kruszyło się tak mocno. Ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

IMPRESJA SMAKU
Zapiekanka z mięsa mielonego 229

smażymy aż się zeszklą. Wtedy dodajemy kapustę, ogórek i paprykę, dusimy razem około 15 minut. Całość doprawiamy i dodajemy keczup, dokładnie mieszamy. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: plasterki ugotowanych ziemniaków, połowę farszu, posypujemy połową startego żółtego sera, następnie druga warstwa ziemniaków, pozostały farsz i resztę sera. Całość polewamy rozkłóconym jajkiem wymieszanym ze śmietaną. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach

Kolorowy Przepisownik
Chińskie bułeczki z pekińską 159

podsmażyć na oleju. Dodać do kapusty razem z odsączoną kukurydzą, koncentratem i sosem grzybowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać.  Ciasto rozwałkować na placek grubości 1/2 cm. Pokroić w kwadraty o boku 10x10 cm. Farsz nakładać po przekątnej na kwadraty z ciasta. Sklejać dwa przeciwległe rogi. Bułeczki posmarować rozmąconym jajkiem i piec na rumiano w piekarniku rozgrzanym

In my kitchen
Postna zupa grzybowa 64

Taką zupę jemy właściwie tylko raz w roku. Na święta. Których my akurat osobiście nie obchodzimy, ale korzystając z paru wolnych dni zawsze odwiedzamy czy moją

Marder&Marder Manufacture
56 przepisów czyli Karnawał z Moją smaczną kuchnią! 266

grzanki z włoską oliwą Chrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiem Chrupiąca surówka z sałaty lodowej Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Cukinia zapiekana z pomidorową passatą Drożdżowe pierożki z kapustą i pieczarkami Focaccia z czarnuszką i majerankiem Focaccia z czarnuszką, majerankiem i oregano Frittata z cukinią i oregano Frittata z kalafiorem, cukinią i czosnkiem Gofry z kakaową bitą śmietaną(...)dwóch wersjach Kasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i papryką Koktajl jeżynowy Koktajl truskawkowy Oscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechami Papryki faszerowane kuskusem z pomidorami  Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnku Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Sałatka

Moja smaczna kuchnia
,,Ryba w cieście” 54

łyżka oleju 2 dag drożdży 1 jajka 1/4 szklanki mleka 1 łyżeczka cukru sól Nadzienie i dodatki: 600 g filetów z ulubionej ryby (najlepiej sola, łosoś) 10 dkg kiszonej kapusty 20 dkg pieczarek lub grzybów 2 cebule masło 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz, skórka cytrynowa i sok z cytryny do skropienie ryby olej do smażenia żółtko rozmieszane z łyżką(...)kapustę i dusimy pod przykryciem do momentu aż kapusta będzie miękka, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku, studzimy całość mieszamy. Umyty i osuszony filet ryby obtaczamy w mące oprószamy solą, pieprzem, przyprawą do ryb i ziołami. Wyrośnięte ciasto dzielimy na pół. Jedną część wałkujemy od razu na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

Podróż w kulinaria
Prosty gulasz z piersi kurczaka 199

Dziś mam dla Was prosty, ale pyszny przepis na gulasz z piersi kurczaka. Idealny na obiad do ziemniaczków i zestawu surówek – polecam Wam np. surówkę

Słodkie okruszki
PASZTET Z KASZĄ JAGLANĄ KISZONĄ KAPUSTĄ GRZYBAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI 160

papryczkę. Następny składnik to kiszona kapusta. Ona również powędrowała do garnka. Kolej na suszone pomidory. Najlepiej domowe i własnoręcznie zrobione. Wszystko zalałam przecierem pomidorowym. Gdy wszystko się podsmażyło i zmiękło zblendowałam składniki na gładką masę. Na koniec dodałam ugotowaną wcześniej kaszę jaglaną. Wymieszałam. W razie potrzeby można jeszcze doprawić do smaku. Formę do pieczenia wysmarowałam olejem i obsypałam tartą bułką

potrawyregionalne

Proponowane wyszukiwania