Sakiewki z młodą kapustą Mięso ze schabu z ulubionym farszem z młodej kapustki. Składniki: · 1 kg schabu · Cebula · 25 dag pieczarek · ¼ główki kapusty młodej · Olej do smażenia(...)Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 6. Kapustę szatkujemy i dodajemy do grzybów, prużymy 15 minut. 7. Następnie dodajemy przecier pomidorowy. 8. Wsypujemy paprykę ostrą i chwilę gotujemy. 9. Gotowy farsz nakładamy
Kulinarna Chwilasolą, pieprzem i ostrą papryką. Na kapustę wyłożyć podsmażoną cebulę, następnie połowę boczku, przyprawione mięso z kurczaka. Piersi posmarować majonezem. Na sam koniec całość zalać ketczupem i śmietaną (najlepiej te 2 składniki połączyć w miseczce). Wierzch zapiekanki posypać żółtym serem i resztą boczku. Zapiekać około 1 godziny w 180ºC. Jeżeli podczas pieczenia zauważycie, że wierzch zapiekanki już się
Ugotowaćcukinią i hokkaidoBukiet sałat z brokułami i jajkiemChrupiąca ciabatta z pesto rossoChrupiące grzanki czosnkowe Chrupiące grzanki z kremowym kozim seremChrupiące czosnkowe grzanki z włoską oliwąChrupiąca sałatka z białej kapusty z koperkiemChrupiąca surówka z sałaty lodowejCiecierzyca z kalafiorem w pomidorachCukinia zapiekana z pomidorową passatąFocaccia z czarnuszką i majerankiemFocaccia z czarnuszką, majerankiem i oreganoFrittata z cukinią i oreganoFrittata z kalafiorem, cukinią(...)bitą śmietanąGrillowane kanapki razowe w dwóch wersjachKasza pęczak z polędwiczką, cieciorką i paprykąKoktajl jeżynowyKoktajl truskawkowyOscypkowe miseczki wypełnione rukolą, suszonymi pomidorami i włoskimi orzechamiPapryki faszerowane kuskusem z pomidorami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiemPierożki z kurczakiem, cukinią i pomidorem z dodatkiem natki i czosnkuSałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherrySałatka jarzynowaSałatka z kaszy
Moja smaczna kuchniamięsa. To bardzo wygodna opcja. Idealna w przypadku szykowania zrazów wołowych. Ale i w przypadku kotletów wieprzowych znacznie ułatwia i przyspiesza pracę. Tym razem postanowiłam zrobić schabowe faszerowane i pieczone w piekarniku. Do zrobienia farszu użyłam domowej białej kiełbasy, która już od jakiegoś czasu leżała zamrożona w lodówce. Moja kiełbasa była przyprawiona ostrą papryką, ale jeżeli nie lubicie ostrego(...)farszu, można ją pominąć. Przyprawiając farsz, należy uważać z ilością soli - surowa kiełbasa bywa słona. Tak przygotowane kotlety schabowe można podać z dowolną jarzynką. Ja podałam je z młodą kapustą, ale sprawdzą się też ogórki kiszone. Polecam! kotlety schabowe z farszem z surowej, białej kiełbasy składniki 5 kotletów schabowych, bez kości, rozbitych ok 200 g białej, surowej kiełbasy 1 cebula
Stare Garyśrodku smalcem i wysypujemy solą i majerankiem. Ziemniaki, marchew i buraki obieramy i kroimy w plastry grubości około 4-5mm, nie więcej, inaczej będą się za długo piekły. Kiełbasę, boczek i wędzoną słoninę kroimy w cienkie plasterki. Tak samo cebulę i czosnek. Wszystko rozkładamy sobie po osobnych miseczkach. Na dnie naczynia rozkładamy kilka pasków słoniny, kładziemy warstwę ziemniaków, solimy(...)solimy, pieprzymy i nie boimy się używać naprawdę sporej ilości majeranku. Po wykończeniu składników na wierzch kładziemy kilka plasterków słoniny. Żeby uszczelnić moje naczynie, kładę dodatkowo 3-4 liście kapusty. Tym razem w lodówce trafiło na pekińską, ale tak samo dobra będzie zwykła kapusta biała czy kapusta włoska. Zatrzyma wilgoć w naczyniu i zmniejszy odparowywanie płynów. Gdy mam więcej czasu
Karo in the KitchenZimą też można grillować… jeśli mamy odpowiednią patelnię. Grillowana karkówka smakuje tak samo jak latem. Papryka faszerowana kapustą z pieczarkami idealnie komponuje się z kruchym mięsem. Składniki: ? 1/2 małej kapusty białej ? 250 g pieczarek ? 4 małe plastry karkówki ? 4 czerwone papryki ? 1 mała cebula ? 4 łyżeczki musztardy ? 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ? sól, pieprz do smaku ? 4 łyżki oleju(...)Odłożyć kilka pieczarek do dekoracji. ? Odcedzoną kapustę mocno odcisnąć i zemleć w maszynce razem z pieczarkami i cebulą. ? Dosypać natkę pietruszki, pokrojoną paprykę i doprawić farsz solą i pieprzem. ? Do papryki włożyć farsz równo z brzegiem. ? Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, wlać na spód 1/2 szklanki gorącej wody, przykryć folią aluminiową i piec w temperaturze 180 st.C przez 40 minut
To co kochamSałatka z rukoli, buraczków i awokado to propozycja Madzi na pyszną kolację. Idealnie dobrane składniki, świetnie będą się komponowały z szybkim dressingiem. Lista składników i przepis
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!woda z grzybów. Na patelnię dołożyć kapustę, wymieszać farsz ciasto rozwałkować na kształ prostokąta. Ścinki ciasta odłożyć i przykryć ściereczką. Na rozwałkowane ciasto wyłożyć farsz, zostawiając po 2 cm wolnego miejsca przy brzegach. Zlepić ciasto na górze i ułożyć szwem do dołu, zawinąć boki pod spód. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ze ścinków uformować dowolne kształty i przykleić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przyprawiania mięs, pasztetów, warzyw i kiszonej kapusty. Wędliny wędzone w dymie drzewa jałowcowego są szczególnie smaczne i aromatyczne. Doskonale komponuje się także z daniami owocowymi takimi jak szarlotki oraz marynowane brzoskwinie. Źródło: internet Kardamon - jest jedną z najdroższych przypraw. Jest zaraz za szafranem najdroższą przyprawą na świecie. Ma ostry korzenny, słodki i piekący smak. Kardamon dodajemy do piernika, marcepanu
Ciastka - domowe słodkościOdcedzoną kapustę mocno odcisnąć i zemleć w maszynce razem z pieczarkami i cebulą. • Dosypać natkę pietruszki, pokrojoną paprykę i doprawić farsz solą i pieprzem. • Do papryki włożyć farsz równo z brzegiem. • Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, wlać na spód 1/2 szklanki gorącej wody, przykryć folią aluminiową i piec
To co kochamzeszklić cebulę, dodać pokrojone pieczarki i kapustę. Smażyć kilka minut, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem. Wystudzić. Wyrośnięte ciasto cienko rozwałkować i pokroić w paski szerokości około 4 cm. Na każdy nałożyć łyżkę farszu i położyć kawałek kabanosa. Zwijać jak roladki i układać na blaszce. Posmarować rozmąconym jajkiem i posypać makiem i sezamem. Piec w 200*C okolo 15 minut
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnianatłuszczonej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdym kawałku karkówki układamy plasterek żółtego sera, który smarujemy (u mnie domowym majonezem i keczupem), i obsypujemy jeszcze plasterkami pozostałych pieczarek. Wstawiamy blaszkę z mięsem do nagrzanego do 170 stopni C piekarnika na ok. godzinę. Po upieczeniu karczek podajemy ze smażonymi ziemniakami i modrą kapustą. Smacznego! The post Karkówka zapiekana. Karczek pod pierzynką
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięBigos należy do lubianych dań, jednakże odchodzimy już od jego przyrządzania na rzecz nowych potraw, a bigos kojarzy nam się już z przeszłością, niemniej jest wielu
kgwjanczewoSurówka to obowiązkowy element drugich dań. Oczywiście nie każdy je lubi tak jak na przykład mój młodszy synek. Ze starszym nigdy nie było problemu i zajadał
Ewa w kuchnidrugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju obrana i drobno pokrojona cebulę. 3. Do cebuli dodajemy poszatkowaną kapustę oraz pokrojoną w paseczki paprykę, doprawiamy pieprzem oraz solą. 4. Po uprażeniu, kapustę układamy na dnie naczyń typu kokilki, na kapustę wykładamy mięso. 5. Ogórka kroimy w plasterki. Układamy na około mięsa, pomidory w pół plasterki, paprykę(...)Wierzch posypujemy startym na tarce o dużych oczach serem i zapiekamy do chwili rozpuszczenia się sera 180 ° C. 7. Danie podajemy z frytkami lub pieczonymi ziemniakami. 8. Smacznego
Kulinarna Chwiladrobiu, wszystko dobrze wyrobić z kapusty włoskiej wyciąć głąb, obgotować liście, z liści ściąć grubszy nerw, na każdy liść nakładać farsz i zawijać gołąbki brytfannę posmarować olejem rzepakowym, układać ciasno gołąbki, wlać sok pomidorowy wymieszany z wodą i przyprawą w płynie piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, pod przykryciem piec około 45 minut, następnie bez przykrycia
W Mojej Kuchni Lubięjednej strony ciasta. Kapustę pekińską i szczypior drobno kroimy i odrobinę solimy. Po czym warzywa wykładamy na mięso. Tak jak na zdjęciu poniżej. Ciasto ciasno zwijamy jak roladę. Następnie nacinamy ciasto, aby po upieczeniu się łatwiej kroiło i nie kruszyło się tak mocno. Ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym
IMPRESJA SMAKUsmażymy aż się zeszklą. Wtedy dodajemy kapustę, ogórek i paprykę, dusimy razem około 15 minut. Całość doprawiamy i dodajemy keczup, dokładnie mieszamy. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: plasterki ugotowanych ziemniaków, połowę farszu, posypujemy połową startego żółtego sera, następnie druga warstwa ziemniaków, pozostały farsz i resztę sera. Całość polewamy rozkłóconym jajkiem wymieszanym ze śmietaną. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach
Kolorowy Przepisownikpodsmażyć na oleju. Dodać do kapusty razem z odsączoną kukurydzą, koncentratem i sosem grzybowym. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Ciasto rozwałkować na placek grubości 1/2 cm. Pokroić w kwadraty o boku 10x10 cm. Farsz nakładać po przekątnej na kwadraty z ciasta. Sklejać dwa przeciwległe rogi. Bułeczki posmarować rozmąconym jajkiem i piec na rumiano w piekarniku rozgrzanym
In my kitchen