pieczona kapusta - 1500 przepisów (strona:57/100)

Paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym 102

pieczenia zachowując odstępy. Paszteciki nakrywamy ściereczką i zostawiamy na około 20 minut, aby podrosły. Następnie smarujemy je roztrzepanym jajkiem, można też posypać sezamem albo innymi ziarnami. Podrośnięte paszteciki pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut, aż nabiorą ładnego złotego koloru. Paszteciki drożdżowe z mięsem mielonym Zobacz inne przepisy na paszteciki: Paszteciki z kapustą i grzybami Szybkie

e-PrzepisyKulinarne
Gołąbki z przepysznym farszem 100

liścia. Ryż gotujemy kilka minut krócej niż podane jest to na opakowaniu. Odcedzamy. Mięsa, poszatkowaną kapustę kiszoną, ryż, koncentrat pomidorowy, koperek, wyrabiamy, doprawiamy solą i pieprzem. Na każdy liść układamy farsz i zawijamy w tzw. roladkę. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy bulionem i pieczemy pod przykryciem przez 100 min. w temperaturze 180°C . Podajemy z ulubionym sosem. U nas była

R'n'G Kitchen
Karkówka pieczona w cebuli i kapuście pekińskiej 191

rozbijamy je. Cebulę kroimy w krążki a kapustę w paski. Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą. Do miski wrzucamy kawałki mięsa, cebulę i kapustę. Całość zalewamy marynatą i mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce do lodówki na parę godzin. Wszystkie składniki razem z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika. Pieczemy pod przykryciem w 200 °C przez

Qchnia po prostu
pieczony dorsz atlantycki na obiad... 181

urządzeniu do pieczenia Philips Airfryer na 180 C piec około 25-35 minut, urządzenie piecze na termoobiegu w minimalnej ilości tłuszczu, w piekarniku też można upiec na termoobiegu w 200 C podać z ugotowanymi, tłuczonymi ziemniakami z natką pietruszki, surówką np. kiszona kapusta i ogórek zielony dorsz jest bardzo soczysty, aromatyczny i smakuje na ciepło i na zimno............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gołąbeczki w kapuście pekińskiej z sosem pomidorowym 124

sparzyć liście, nie gotować. Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem. Brytfankę nasmarować oliwą. W liście kapusty zawijać po po 1 pełnej łyżeczce nadzienia i układać rzędami. Składniki na sos wymieszać  wodą. Oblać gołąbki w brytfance i wstawić do nagrzanego piekarnika ok 180 st piec ok 40 min Podać z ziemniakami z wody

Gotowanie jest łatwe
Świąteczne przepisy od laureatów konkursu Zgotuj sobie sukces! 197

Czerwoną kapustę drobno szatkować i zblanszować w wodzie z solą i cukrem, zakwaszając octem z białego wina- odcedzić i hartować. Następnie przygotować złoty karmel ze smażyć na nim blanszowaną kapustę i dodać porto. Gdy wino odparuje dodać soku z czarnej porzeczki i ugotować do miękkości. Na koniec dodać sok z pomarańczy i cynamon. 5. Śliwowice zagotować dodać anyż, cynamon(...)wywaru warzywnego, 400 ml soku jabłkowego, 100 g masła, 100 g koziego sera, 50 g chrzanu, sól, zielone jabłko - do dekoracji Sposób wykonania: Buraki zawinąć w folie i piec w piekarniku w temperaturze 170 ° C przez 1 godzinę. Obrać ze skóry, pokroić w drobna kostkę. W garnku rozpuścić masło. Dodać pokrojone buraki smażyć kilka minut. Wlać wywar warzywny

Plate of Joy
Pęczakowe kaszotto z warzywami 328

jedzenia ziemniaków pod różnymi postaciami (gotowane, pieczone, smażone, pure). Tymczasem w porównaniu z nimi kasze są skarbnicą wartości odżywczych, zwłaszcza pęczak - całe ziarna jęczmienia pozbawione łuski, który jest kilkukrotnie bogatszy w m.in. wapń, żelazo,błonnik i białko niż kasze rozdrobnione. Składniki: kasza pęczak, 1 szklanka cukinia marchewka pieczarki, 5 sztuk kawałek kapusty białej papryczka chilli pojedyncza pierś z kurczaka

Taste Of My Day
Bigos z młodej kapusty z suszonymi pomidorami 354

Wiadomo, że w tym okresie kiedy u nas pojawiają się "młode"i świeże warzywa i owoce wszystko smakuje dużo lepiej. To też nie mogło być inaczej

Ala piecze i gotuje
Bezglutenowy hamburger 39

potrzebny będzie również ketchup. Oczywiście bezglutenowy hamburger to dodatki, takie jak pomidory, ogórki konserwowe, ser żółty. Ja trochę urozmaiciłem swoje danie i w środku będzie rzodkiewka, oraz sałatka z kapusty pekińskiej, która jest kluczowym elementem tego dania. To właśnie ona nadaje cały smak. Hamburgery zazwyczaj podajemy z frytkami, ale nie zawsze muszą to być frytki z ziemniaków, tym razem będą(...)zaczniemy przygotowywać resztę składników do burgera, wstawiamy do pieczenia frytki z batatów. Mięso przekładamy do miski, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy 3-4 łyżki wody i całość mieszamy ręką. Następnie formujemy dwa burgery, każdy po około 150 g. Powinien być o grubości ok. 1 cm. Z jednej strony nacinam nożem w kratkę. Kapustę pekińską szatkujemy i wkładamy do miski. Dodajemy kluczowy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Burger z szarpaną wołowiną i colesławem z czerwonej kapusty 261

stanie Connecticut  gdzie mięso jest pieczone na kilkudziesięcioletnich żeliwnych grillach gazowych i serwowane na chlebie tostowym, ewentualnie z plastrem pomidora i cebulki, natomiast bez ketchupu czy musztardy. Składniki na 10 szt Czas przygotowania: 2,5 h szarpana wołowina  (przepis) maślane bułki do burgerów  (przepis) Coleslaw 1/4 główki czerwonej kapusty 1 marchewka 4-5 łyżek majonezu

Słodki Kompromis
PULLED PORK – najlepszy przepis! 80

się metodą barbecue, czyli powolnego pieczenia na ruszcie opalanym węglem, często z dodatkiem szczapek drewna wydzielającego przyjemnie pachnący dym. Ja, w domowych warunkach przygotowuję ją z użyciem szybkowaru, który zdecydowanie ułatwia sprawę i jest genialnym ( oj genialnym! wynalazkiem! ). Świeże, świetnie doprawione i długo marynowane mięso podałam w chrupiącej, podpieczonej bułce z sałatką z czerwonej kapusty i sosem powstałym na bazie

Ostra na Słodko
Zapiekanka z kapustą kiszoną dla łakomczucha :) 21

smaku. Smażyć też tylko do momentu aż mięso straci kolor surowizny. Na warstwę ziemniaków nałożyć kapustę, następnie mięso mielone i ostatnia warstwa ziemniaków. Śmietanę wymieszać z jajkami, delikatnie osolić i wylać na zapiekankę. U góry rozłożyć cienkie plastry boczku. Piekarnik nagrzać do 200C i piec 20 minut pod przykryciem. Następnie zdjąć przykrywkę i piec jeszcze 10 minut

Kuchnia Pokoleń
Ciastka francuskie z jagodami 157

najprostsze ciastka, które można dowolnie faszerować - na słodko, nawet wytrawnie (jako szybkie paszteciki z kapustą i grzybami w kruszonce;) Na słodko pasują takie nadzienia jak: owoce, marmolady, dżemy, konfitury, słodki twaróg z rodzynkami lub żurawiną, ciastka cukrowe obtoczone w brązowym cukrze. Można przed pieczeniem posypać cukrem, kruszonką, gotowe polać czekoladą, lukrem. Kształty, oprócz klasycznych kwadratów, rożków to ślimaczki, rolady

Zasmakuj Kuchni
Młode gołąbki w śmietanowym sosie 196

szklanki ) , doprawiamy solą , cukrem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu do momentu , aż kapusta zmięknie , około 30 minut . W razie potrzeby można dolać jeszcze z pół szklanki wody , jeśli zbytnio odparuje . Na koniec mąkę rozrabiamy ze śmietaną i zagęszczamy nią , powstały przy pieczeniu wywar. Żeby sobie ułatwić zagęszczenie sosu i nie rozwalić gołąbków lub nie narobić klusek , ja zdejmuję

Ogrodnik w podróży
Ślimaczki drożdżowe z kapustą i grzybami do barszczu 126

wodzie. Cebulę obrać, drobno pokroić, podsmażyć, wymieszać z mąką, zrumienić i połączyć z ugotowaną, odciśniętą kapustą. Następnie dodać pokrojone ugotowane grzyby, wymieszać i doprawić do smaku. Wyrobić ciasto, rozwałkować, nałożyć nadzienie, zwinąć w rulon i pokroić w poprzek. Ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem do pieczenia i posmarować rozmąconym jajkiem (możemy posypać kminkiem). Piec pół godziny w temperaturze 190 stopni

Tradycyjna Kuchnia