Paszteciki wagonikowe

Paszteciki wagonikowe

Paszteciki wagonikowe

Farsz: 20 g suszonych grzybów, 500 g kiszonej kapusty,  1 cebula, 1 jabłko (np. szara reneta), 2 łyżki oliwy, 3/4 szklanki bulionu, 100 g suszonej żurawiny, sól, pieprz, sos sojowy i cukier - do smaku. Ciasto na paszteciki: 3 żółtka, 100 g masła (bardzo miękkiego), 35 g świeżych drożdży, 1 łyżka cukru, 250 ml ciepłego mleka, 350 g mąki pszennej (np. tortowej), 3/4 łyżeczki soli, Na wierzch: żółtko + 1 łyżka mleka do posypania, np. sezam. W tym roku zachciało mi się nowego przepisu na paszteciki. Ide... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

mapik27mapik27

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, grzyby, kapustą, jabłka, paszteciki, sosy, żurawina, ciasto drożdżowe, roladki, drożdżowe, świąteczne przepisy, kapusta kiszona, boże narodzenie, ciasta z jabłkami, paszteciki z kapusta i grzybami, paszteciki z kapustą, czerwona kapusta, ciasto na boże narodzenie, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, bez pieczenia, paszteciki drożdżowe

Inne przepisy z Świat Domowej Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.