Dziś zapraszam Was na prosty przepis na pyszną surówkę obiadową z białej kapusty z jabłkiem, marchewką i majonezem. Prostota i smak. Idealnie nadaje się do obiadu
Słodkie okruszkioleju. Do miski przekładamy poszatkowaną kapustę, suchy ryż, mielone mięso, podsmażoną cebulę, wbijamy jajka, dodajemy pokrojony koperek, przyprawiamy solą, pieprzem świeżo mielonym. Dokładnie mieszając łączymy wszystkie składniki razem. Formujemy okrągłe gołąbki, podsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podsmażone gołąbki układamy w półmisku żaroodpornym, wlewamy bulion, wkładamy do nagrzanego piekarnika pieczemy przez 30 -40 minut w temperaturze 180 stopni
kgwjanczewoposmarowane tłuszczem i posypanej mąką blasze. Boczek pokroić w kostkę i wysmażyć. Cebule obrać, pokroić i usmażyć na boczku. Kapustę ugotować, odcedzić i wymieszać z boczkiem z cebula, przyprawić do smaku solą, pieprzem i papryką. Wyłożyć na ciasto i piec 30 min w 200st
Camilla w kuchninaczynia żaroodpornego, oprószyć papryką i piec pod przykryciem 50 minut w 180 stopniach. Po tym czasie zdjąć pokrywę i piec jeszcze 5 minut, by mięso jeszcze bardziej się zarumieniło. Swoją wersję podałam z leśnymi grzybami, kopytkami i surówką z kapusty pekińskiej. Polecam i życzę smacznego
Kuchnia w opałachnaszą pulled pork jako domowy fast food chociaż raczej powinnam powiedzieć slow food bo przecież długo i powolutku się piecze. Dla mnie jest to na pewno comfort food. Podane w pysznych, domowych bułkach i z dodatkiem łagodnej sałatki z kapusty pekińskiej smakowało naprawdę wspaniale a mięso po prostu rozpływało się w ustach. Można też podać je po prostu z ziemniakami
Smaczna Pyzamożna zamawiać. Menu jak na początek spore . Różnego rodzaju pizze , wybór makaronów , zapiekanek, mięs z grilla. sałatek, dań z pieca. Ceny do przyjęcia. Obsługa bardzo miła. Zamówiłam na próbę : Calzone ( pieróg) sos, szynka, ser, pieczarki --17 zł Sałatkę grecką ( kapusta pekińska ,ser feta, ,pomidor, ogórek, cebula, czarne oliwki ) --15 zł + do sałatki 4 gorące paluch drożdżowe Punktualnie
Buniabaje w kuchniPrzyprawiamy kolendrą, słodzimy miodem i dusimy na wolnym ogniu przez ok.15-20 minut od czasu do czasu mieszając. Farsz z kapusty studzimy.Ciasto kroimy na 12 kwadratów i wykładamy do wysmarowanej masłem formy mufinkowej. Nadziewamy farszem i brzegi zakładamy do środka. Pieczemy przez 30 minut w 200°C. Można serwować na ciepło jak i na zimno
Delicious Titbitswrzątkiem, przykryć i odstawić na 3 godziny. Odsączyć je z wody i posiekać na kawałki.Kapustę opłukać, posiekać, zalać wodą i gotować do miękkości (ok. 20minut). Odsączyć z wody.Cebulę pokroić w piórka i podsmażyć na oleju na złoty kolor.Do usmażonej cebuli dodać kapustę i grzyby. Wrzucić liść laurowy. Wlać na patelnię ok. 50ml wody, przykryć wieczkiem i dusić kilka(...)rulonik.Pokroić nożem na ok. 4-5cm kawałki, ułożyć je na papierze do pieczenia. Posmarować żółtkiem i posypać makiem.Piec w 180C przez ok. 10-15 minut (do zarumienienia).Podawać z barszczem. Zobacz przepis: Wigilijny barszcz czerwony The post Paszteciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSurówka z kiszonej kapusty to mój kryptonit. Kocham kiszoną kapustę, potrafię zeżreć ilości dowolne. Sama myśl o kiszonej kapuście uruchamia we mnie niezdrowe emocje, a w ustach nadmierną produkcję śliny. Surówka z kiszonej kapusty to niby banał, ale podrasowana surówka z kiszonej kapusty jest absolutnym jednorożcem. Podstawą surówki jest kiszona kapusta. Dobra kiszona kapusta, a nie jakieś wynalazki, które(...)kwaśne i na dodatek kapusta nie chrupie, tylko jest glutem obrzydliwym. Ohyda. Oczywiście nie wymagam, żeby wszyscy mieli kiszoną kapustę własnej roboty. Dobrej jakości kapustę kupicie bez problemu na bazarkach, w lokalnych warzywniakach, a w tym sklepie na L, co to w sobotę rampampampam, jest kapusta z Charsznicy i jest genialna. Surówka z kiszonej kapusty zyskuje przed dodatki
ladykitchenkapusty włoskiej Sos paprykowy ? 1 szalotka ? 1 ząbek czosnku ? 1 papryka czerwona ? 1 łyżka masła ? 1/2 szklanki śmietany 30% ? sól, pieprz do smaku Wykonanie: ? Mintaja pokroić w kostkę, dodać jajko, śmietanę, przyprawy i zmielić w blenderze. ? Kapustę wrzucić do posolonego i posłodzonego wrzątku i chwilę blanszować, następnie odcedzić i przelać zimną wodą. Grube żyłki odkroić. ? Liście kapusty rozłożyć na folii(...)długość roladki. ? Nałożyć rybną masę formując prostokąt. ? Na środku wzdłuż ułożyć szyjki rakowe, zrolować pomagając sobie folią spożywczą. ? Uformować zgrabny rulon w formie cukierka. Dodatkowo zawinąć w folię aluminiową. ? Piec zanurzone w kąpieli wodnej w 175 st.C przez 40 minut. Sos paprykowy ? Na maśle przesmażyć posiekaną szalotkę i czosnek. ? Paprykę pokroić w kostkę, dodać do szalotki i poddusić. ? Wlać śmietanę
To co kochamprzelać zimną wodą. Grube żyłki odkroić. • Liście kapusty rozłożyć na folii spożywczej z jednego brzegu, na długość roladki. • Nałożyć rybną masę formując prostokąt. • Na środku wzdłuż ułożyć szyjki rakowe, zrolować pomagając sobie folią spożywczą. • Uformować zgrabny rulon w formie cukierka. Dodatkowo zawinąć w folię aluminiową. • Piec zanurzone w kąpieli wodnej
To co kochamgotujemy na małym ogniu 6-8 minut, co jakiś czas mieszając. Lekko pieprzymy. Kapustę przekładamy do naczynia do zapiekania razem z całym płynem z patelni. Na wierzchu rozkładamy usmażone wcześniej ziemniaki i kurczaka. Całość dość szczelnie zamykamy folią aluminiową i wstawiamy na środkowa półkę rozgrzanego piekarnika. Pieczemy w 200⁰C przez 30 minut. Po tym czasie ściągamy z wierzchu pokrywkę(...)pieczemy przez kolejne 30 minut. Danie podajemy gorące. Jeśli macie ochotę na dobre wino, to do tego obiadu świetnie pasują białe wina oparte na szczepie Gewürztraminer (np. Gewürztraminer Zinnkoepflé Grand Cru) albo pinot gris. SKŁADNIKI 2 ćwiartki z kurczaka z wolnego wybiegu (lub 4 podudzia albo 6 pałek) 400g drobnych ziemniaków typu użytkowego A lub B 500g kapusty kiszonej
Karo in the Kitchentarty wysmarowana masłem. Odcinamy nadmiar wystający za foremkę. przykrywamy ciasto papierem do pieczenia i wysypujemy na niego suchą fasolą. Podpiekamy wstępnie przez 20 minut w temperaturze 180 stopni c. Cebulę szatkujemy w piórka i podsmażamy do zeszklenia na łyżce masła. Kaszankę obieramy ze skórki i ugniatamy widelcem. Kapustę podsmażamy na reszcie masła. Doprawiamy solą, pieprzem i kminkiem. Podlewamy niewielka ilością
Pyry na Gazprzyprawy jak goździki czy cynamon są w tym przepisie obowiązkowe. Dla nas świąteczne śniadanie to pyszny śledź w śmietanie. :-) Pieczeń z mięsa mielonego Tania i łatwa w przygotowaniu. Pasuje do chleba i jako sama przekąska. Kapuściane ogórasy Do tego oczywiście kapusta wigilijna... :-) Dania główne: Wyśmienity karp w panierce Danie, które musi się znaleźć na każdym wigilijnym stole. Puree z kalafiora
Keto Przepisytłuszczu, gdy odparują dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Podsmażamy. Do pieczarek i cebuli dodajemy poszatkowaną kapustę i dusimy doprawiając solą i pieprzem. Ciasto nadziewamy przygotowanym farszem, formujemy z nich kule. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy żółtkiem i posypujemy mieszanką babki. Pieczemy w 180 stopniach C ok. 25-30 minut. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetą