pieczona kapusta - 1500 przepisów (strona:51/100)

dania z kaczki 152

language:EN-US;} kaczka z jabłkami kaczka z jabłkami i trawą żubrową   kaczka duszona, z czerwoną kapustą i jabłkami kaczka duszona z jabłkami kaczka duszona w pomarańczach kaczka duszona z imbirem  kaczka duszona z wiśniami kaczka konfitowana kaczka pieczona w niskiej temperaturze kaczka pieczona w pomarańczach  kaczka pieczona z jabłkami "szarlotką" kaczka teriyaki kaczka

królestwo garów
Kolorowa sałatka z kurczaka, kapusty pekińskiej i kukurydzy (188 kcal) 374

sól, pieprz Przygotowanie Por kroimy w cienkie plasterki i zalewamy gorącą wodą. Po jakiś dziesięciu minutach pora odcedzamy. Kapustę szatkujemy, posypujemy solą, zgniatamy dłońmi i również odstawiamy na 10 minut. Pierś z kurczaka oprószamy przyprawą do kurczaka. Na papierze do pieczenia rozsmarowujemy odrobinę oliwy, na natłuszczoną stronę układamy pierś z kurczaka i smażymy na patelni na złoty kolor. Paprykę kroimy

e-PrzepisyKulinarne
Kisiel żurawinowy i z OpenCard w Matryoshce 163

bieżąco i bardzo smaczne. Miła obsługa. Bardzo przystępne ceny i duże lub przeciętne porcje. Np. 5 bardzo dużych pieczonych pierogów ze szpinakiem i fetą kosztuje 15 zł. Do tego sos do wyboru. Łężnie (duże ziemniaczane kule, panierowane i podsmażone, nadziewane kapustą kiszoną z sosem pieczarkowym) - 2 szt. za 10zł. Draniki (placki ziemniaczane ze śmietaną), 3 szt. – 10zł. (Z OpenCard

Qlinarnie i Qlinarnie
Łazanki 181

idzie ze świątecznymi przepisami. Ostatnio robiłam specjalnie dla Was paszteciki z kapustą i grzybami, ale niestety nie wyszły :( Piekarnik, którego używam w akademiku jest w okropnym stanie i nie nadaje się do niczego innego jak tylko podgrzewania. Ostatnio mi nawet muffinki nie wyszły, a w sobotę rano jak piekłam bułeczki to z góry się spaliły a w środku ciasto było

Zgrabne Gotowanie
Tortilla z kapustą kiszoną i łososiem 180

Czosnek przecinamy na pół i skrapiamy oliwą pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 200 C przez 20 minut. Łososia tniemy na paski, grubość ok 2 cm i marynujemy w soku z limonki oraz 0,5 łyżeczki curry.  Ogórka tniemy w cienkie paski i podsmażamy na rozgrzanej patelni bez tłuszczu razem z kapustą i kminem, aż soki ładnie odparują.  Upieczony

Niezły Młynek
kacze udka-roladki z patelni grillowej z czerwoną kapustą na obiad... 213

udka z kaczki 4 sztuki, olej rzepakowy 4 łyżki, czosnek niedźwiedzi  4 łyżki, wędzona papryka w proszku Royal Brand 2 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 2 łyżeczki, kapusta czerwona 1 mniejsza, smalec 1 łyżeczka, jabłka 2 sztuki, cebula 2 sztuki, goździki całe 3 sztuki, cukier 1 łyżka, cynamon 1/2 łyżeczki, przyprawa do zup i potraw w płynie(...)godziny na bardzo rozgrzanej patelni grillowej suchej smażyć roladki na rumiano, przykryc patelnię pokrywką i piec do miękkości mięsa, pod koniec pokrywkę zdjąć i smażyć do odparowania płynu na smalcu podsmażyć pokrojoną cebulę z jabłkami, posypac cukrem, dodac goździki, dodać posztkowaną czerwoną kapustę sparzoną wrzątkiem, dodac cynamon, kucharka, pieprz, ocet jabłkowy, przyprawę w płynie i dusić z 20 minut

W Mojej Kuchni Lubię
Świąteczna tarta do barszczu 288

Pyszna tarta z kapustą i grzybami, która cudownie komponuje się z kubkiem barszczu czy jako ciepła przekąska przy wieczornym kieliszku wina .  Składniki: Foremka 30cm Ciasto 200g mąki pszennej 100g zimnego masła 1 jajko 1 łyżka wody szczypta soli Masło kroimy w kostkę, wszystkie składniki mieszamy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Formujemy kulę i rozwałkowujemy ją na stolnicy lekko oprószonej(...)lodówki na 40 minut. Schłodzone ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika (190*C) i pieczemy przez 20 minut – aż się zarumieni. Upieczone odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Kawałek ciasta mniej więcej wielkości kciuka możemy odłożyć i zostawić do późniejszego ozdobienia wierzchu ciasta. Farsz 800g kiszonej kapusty 50g suszonych grzybów 1l wody 1 mała cebula 2 łyżki masła  pieprz, majeranek, kminek

Gotowanie i blogowanie
Burger z kalafiora 67

sałaty – inne dodatki: np sałatka z czerwonej kapusty – sos tysiąca wysp – wymieszaj 2 łyżki majonezu, 2 łyżki ketchupu, dodaj jeden przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i 1 łyżkę soku z cytryny lub limonki. Przygotowanie: Włącz piekarnik i rozgrzej go do 180 st C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj posiekany drobno lub przeciśnięty(...)papierem do pieczenia wykładaj porcję kalafiora tworząc kotlciki. Masa jest lekko klejąca ale trzeba ją nieco ukształtować. Ta to robię łyżką, dodając porcję a następnie modelując kotlecik – jego boki i górę. Po upieczeniu kotleciki zrobią się zwarte, ale teraz jeszcze takie nie będą. Z podanej ilości składników ja zrobiłam 5 kotlecików wielkości moich bułek Kotleciki piecz

nietylkopasta.pl
Karkówka zapiekana w młodej kapuście 85

najbliższym targówku.  Młodą kapustę robię pod wszelakimi postaciami. Ta wersja jest  sam raz dla lubiących porządnie podjeść. Fajny pomysł na obiad dla gości i na przyjęcie.  Zapraszam do poczytania! Składniki: Na karkówkę: * 1/2 karkówki  * sól, pieprz * cebula  * 4-5 ząbków czosnku * liście laurowe, ziele angielskie Na kapustę: * 1 główka młodej kapusty * łyżka smalcu albo stopionej(...)przy kotletach schabowych.  2. Na następny dzień przełożyłam do woreczka do pieczenia, obłożyłam cebulą pokrojoną w piórka, dodałam liść i ziele w ilości po 5-6 sztuk.  3. Zapiekałam ok. 50 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni.  4. W tym czasie poszatkowałam kapustę, sparzyłam we wrzątku i odcedziłam.  5. Przełożyłam do garnka i podlałam odrobina

Pieprzyć z Fantazją
Dorsz w cieście piwnym 198

surówką z białej kapusty. Można też podać z frytkami ale wtedy jest bardziej kalorycznie. :) Ryba podana na talerzu z Porcelana Bogucice. Składniki: 400 g filet z dorsz (u mnie świeży) sól, pieprz do smaku sok z cytryny Ciasto piwne 1 szkl mąki pszennej Młyn Kopytowa 2 łyżki kaszki kukurydzianej 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szkl jasnego piwa

Ala piecze i gotuje
Burger z chrupiącym kurczakiem 65

cheeseburger –  burgery z indyka i cukinii –  burgery z kotletem jajecznym – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze  przepisy na kolację –  zapiekanki z pieczarkami –  sałatka z pieczonym kalafiorem –  sałatka z batatem i jakiem na miękko BURGER Z CHRUPIĄCYM KURCZAKIEM Przygotowanie: 40 minut Ilość: 4 burgery Składniki kotlety z kurczaka: – 1 spora pierś z kurczaka(...)przyprawach, później w jajku z sosem a na koniec w płatkach. Kurczaki układaj na blasze do pieczenia pokrytej papierem do pieczenia. Kurczaka spryskaj oliwą, jeszcze posól odrobinę i wstaw do piekarnika. Piecz przez 25-27 minut, obracając kurczaka w połowie pieczenia. Bułki przekrój na pół. Warto je posmarować roztopionym masłem i podpiec na grillu lub patelni aby stały się chrupiące

nietylkopasta.pl
Golonka na kapuście 153

miękkości. W razie potrzeby podlać wywarem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Do żaroodpornego naczynia przekładamy ugotowaną kapustę na nią układamy goloneczki, wlewamy 2/3 szklanki wywaru, posypujemy słodką mieloną papryką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 st. C i pieczemy przez 20-25 minut, aż się przyrumieni

magiczna kuchnia Kasi
Zapiekanka jednogarnkowa z kapustą kiszoną. 91

każdą porę dnia. Zapiekanka jednogarnkowa z kapustą kiszoną Składniki*: kapusta kiszona piersi z kurczaka makaron świderki pieczarki kminek mała śmietana jajko pieprz zioła prowansalskie czosnek ser Przygotowanie: Do posmarowanego margaryną naczynia żaroodpornego wsypać ugotowany makaron. Piersi z kurczaka pokroić na kawałki, przyprawić. Gdy już się usmażą dodać do makaronu. Następnie usmażyć kapustę kiszoną z odrobiną kminku oraz pieczarki pokrojone(...)kawałki. Wszystko dodać do naczynia. Na górę można położyć potarty ser. Zalać sosem i piec w 180 stopniach do czasu roztopienia się sera.  Sos Do małej śmietany dodajemy jedno jajko, odrobinę czosnku, pieprz oraz zioła prowansalskie. Wszystko mieszamy do uzyskania jednolitej masy. *Nie podawałam ilości składników, ponieważ wszystko zależy od tego jakie duże macie naczynie

My World by Dagmara Rek
Najlepsze kotleciki mielone w sosie cebulowym. 131

przypaliła a skarmelizowała. Kiedy cebula będzie miękka zalewamy ją czerwonym winem i chwilę gotujemy. Dodajemy soki powstałe podczas pieczenia kotlecików mielonych i mieszamy razem z mąką kukurydzianą, która zagęści sos (można pominąć) Podajemy z pure ziemniaczanym oraz dowolnymi warzywami. U mnie kapusta czerwona

wysmienity
Tradycyjna surówka z kiszonej kapusty 181

smaki słodko - kwaśne z dodatkiem jabłka. Pyszny dodatek do obiadów - pasuje do gulaszów, kotletów schabowych, kotletów mielonych, pieczeni, pyz, kopytek czy klusek śląskich. Jadamy ją także do przekąsek ze śledzi i wędzonych ryb, np. makreli. Składniki: 0,5 kg kiszonej kapusty 1 cebula 1 jabłko lekko słodkie i twarde 2 marchewki 3,5 łyżki drobnego cukru sól, pieprz

Zasmakuj Kuchni