Pieczony królik

Pieczony królik

Pieczony królik

Przepis na : obiad

Mięso królika po prostu uwielbiam :) Zawsze kojarzy mi się z miłym czasem w dzieciństwie. Mama wtedy często piekła w prodiżu królika lub baraninę. Tej ostatniej nie znoszę ;) Królicze mięso jest delikatne i soczyste, jeśli pozwolimy mu leżeć dłuuuuugo w np. oleju. Ma tak delikatny smak, że łatwo wchłania smaki, które mu zaserwujemy. Do tego zawiera stosunkowo mało cholesterolu. Nie bez kozery jest bazą wielu dań dla niemowląt. Oto moja propozycja: Składniki : tusza małego królika (bez podrobów) 3 łyżki olej... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Weekendy w domu i ogrodzie

Autor

Badylarka

gotuję, bo lubię. Uprawiam własne warzywa i owoce, dlatego mam z czego przygotowywać potrawy na stół ;)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

królik, mięso, boczek, mielone, polewa, papryka, do pracy, udka , kapustą, kapusta kiszona, pieczarki, surówka, sosy, mięso na obiad, pieczarki w sosie, obiad, pieczony boczek, mięsa pieczone, surówka z kiszonej kapusty, surówka z kapusty, pieczone udka, bez pieczenia, dania bez mięsa, pieczeń z mięsa mielonego, boczek w sosie, mięso mielone, drugie danie, sos do mielonego , mielone pieczarki, pieczarki do obiadu

Inne przepisy z Weekendy w domu i ogrodzie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.