Karkówka zapiekana w kapuście w garnku rzymskim
Karkówka zapiekana w kapuście w garnku rzymskim
Przepis na : obiad
3-4 plastry karczku sól pieprz pieprz ziołowy staropolski 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka miodu 1 łyżka oliwy szczypta hyzopu szczypta mięty majeranek tłuszcz do smażenia 1 kg kapusty kiszonej 2 cebule 1 marchewka 1 łyżka suszonych grzybów utartych na proszek listek laurowy ziele angielskie na zasmażkę; łyżka smalcu łyżka mąki Karkówkę pokroić na plastry. Miód, ocet oliwę , sol i pieprz, hyzop i miętę, wymieszać zamarynować w tym roztworze karkówkę na ok 2 godziny. Kapustę przepłukać, gdyby byla zbyt kwaś... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotowanie jest łatwe
Warto przeczytać

Dieta kapuściana
Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.
Czytaj dalej...Autor
Renata Pyzik
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kapustą, grzyby, marchewka, karczek, karkówka, mięso, kapusta kiszona, marynaty, ziemniaki, dania obiadowe, wieprzowina, bez pieczenia, karkówka w cebuli, pieczone ziemniaki, karczek marynata, mięsa pieczone, mięso duszone, pieczona karkówka, karkówka pieczona, dania bez mięsa
Inne przepisy z Gotowanie jest łatwe
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję