pieczenia - 22046 przepisów (strona:629/1470)

Sernik z jabłkami i mango oraz kruszonką 184

masła 1 łyżeczka cukru waniliowego Wykonanie: ciasteczka amarettini,sucharki i masło umieścić w blenderze i zmiksować  na masę o konsystencji mokrego piasku dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia,a bok wysmarować masłem.W dno tortownicy i część boku wklepać masę ciasteczkowa.Foremkę umieścić w lodówce składniki na kruszonkę rozetrzeć z masłem między palcami .Odstawić jabłka i mango obrać(...)kolejno po jednym jajku i za każdym razem mieszać około pół minuty na spód ciasteczkowy wyłożyć masę serową,następnie jabłka z mango i na górze rozkrusztć miedzy palcami kruszonkę piec w 160`C 1.5 godziny.Upieczony sernik ma mocno ścięte boki,podczas gdy środek pozostaje lekko drżący pierwsye 30 minut studzić sernik w uchylonym piekarniku,następnie na kratce. podawać schłodzony,najlepiej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Mango-Apfel Strudel z ciasta filo 101

zadba nie tylko o dobry smak,ale sprawi również,że ciasto będzie  ładnie  polistkowane strudle ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posmarować resztą masła piec w 200`C przez 15 minut,do zrumienienia lekko ostudzić.Podawać jeszcze ciepły,obficie posypany cukrem pudrem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Orkiszowa bagietka-szybka i łatwa 193

pieczenia-podwójnie złożonego.Przykryć ściereczka i odstawić do wyrośnięcia.Dokładny instruktaż składania bagietki znalazłam tutaj przed włożeniem do piekarnika, bagietkę spryskać delikatnie wodą i naciąć ostrym nożem.Piec w 220`C 20-25 minut do zrumienienia w naparowanym piekarniku

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Torcik W-Z z kremem serowym 127

delikatnie żółtka z białkami przy pomocy szpatatułki,wmieszać mąkę wymieszaną z kakao.Na końcu dodać masło.Ciasto wylać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia,boku nie smarować masłem.Piec w 180`C 30 minut,do suchego patyczka.Autorka proponuje tortownicę o przekroju 23 cm,proponowałabym  jednak użyć większej ,przynajmniej 26 cm.Początkowo studzić w foremce,następnie odpiąć obręcz i studzić

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Szybki piernik z dżemem - pyszny 163

składniki i mleko posiekać orzechy włoskie na końcu wmieszać słoik dżemu,dodać posiekane orzechy i żurawinę napełnić ciastem 2 małe keksówki wyłożone papierem do pieczenia,wyrównać górę szpatułką piec w 180`C 45-50 minut do suchego patyczka początkowo studzić w foremce,nastepnie na kratce w małym garnuszku wymieszać podgrzewając składniki na polewę.Przy pomocy pędzla rozprowadzić polewę

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Babka Tulipan 105

jest smaczna, puszysta ale jak to często bywa ma jedną wadę czyli zdecydowanie za szybko znika. Ale taką babkę to śmiało można piec często oczywiście gdy nie patrzymy na kalorie. 6 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szk mąki pszennej typ 500 1,5 szk cukru pudru 16 g cukru waniliowego 250 g margaryny Kasia 1/2 szk oleju

Ewa w kuchni
Puszysty sernik z rodzynkami 149

Gdyby ktoś mi powiedział, że nauczę się piec serniki to chyba wyśmiałabym go. Odkąd jestem mężatką serniki piekł mój mąż. Myślałam, że sernik to wyższa szkoła jazdy, ale pomyślałam, że nie przekonam się jak nie spróbuję. I jest to już kolejny mój sernik a co za tym idzie serniki mi wychodzą i to smaczne. Więc jak to mówią(...)taki wilk straszny ". Trzeba stawiać czoło swoim wątpliwościom i próbować. Jak widać ja jestem tego najlepszym przykładem. Teraz serniki piekę i już się ich nie boję. A do sernika dodałam rodzynki, które dostałam do testów. Rodzynki wzbogaciły smak sernika a ja je uwielbiam. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Dostałam nominację do Liebster Blog Award 106

trudne? Oj trudne pytanie i nigdy się nad tym nie zastawiałam. Ale na pewno coś by się znalazło. Jeszcze nie tak dawno myślałam, że nie umiem robić torów i piec sernika. 2. Gdyby słodycze nie zawierały kalorii, jakim smakołykiem zajadałbyś się codziennie? Hm, może byłyby to delicje ? 3. Czy podczas gotowania/pieczenia podjadasz? Nie podjadam ale jak gotuję to muszę spróbować(...)składnika w życiu nie weźmiesz do ust ? 2. Od jak dawna kuchnia i gotowanei jest Twoją pasją a nie koniecznością ? 3. Co bardziej sprawia Ci przyjemność : gotowanie czy pieczenie ? 4. Jeśli smaki w kuchni to ostre czy raczej lagodne ? 5. Jeśli takowe były to wymień swoje kuchenne porażki. 6. Kto jest dla Ciebie wzorem do naśladowania ( chodzi

Ewa w kuchni
Gwiazda drożdżowa z cynamonem - przepis krok po kroku 399

Powinno podwoić objętość. Ciasto wyłożyć na stolnicę. Podzielić na 4 równe części. Każdą część cienko rozwałkować. Powinna mieć śr. ok 24 cm. Pierwszy placek ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce . Posmarować go roztopionym masłem i posypać cynamonem wymieszanym z cukrem , pozostawiając nieco wolnej przestrzeni od brzegu. Czynność powtórzyć z drugim i trzecim plackiem. Na wierzch ułożyć ostatni krążek(...)lewo, trzeci w prawo, czwarty w lewo itd (patrz na zdjęciu). Przekręcone kawałki połączyć po dwa brzegami. Przykryć ciasto i pozostawić do napuszenia. Wierzch ciasta posmarować rozmąconym jajkiem. Piec w nagrzanym piekarniku (180C) ok 20 minut

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Drobiowe kieszonki z suszonym nadzieniem 197

przestudzić. Następnie pokroić w kosteczkę, doprawić do smaku odrobiną pieprzu, soli i bazylii.  Masą nadziewać mięso, spiąć wykałaczką. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem, ułożyć mięso. Piec około 30 minut w temp. 180st. Powstały podczas pieczenia sos wlać do garnuszka, dodać wino pozostałe od duszenia grzybów, oraz pozostały farsz i śmietankę. Zagotować, dodać rozrobioną w trosze wody mąkę, mieszać

Z miłości do słodkości
Makowiec japoński 190

łyżce masy makowej). Teraz powoli i delikatnie dodajemy ubite białka. Tak powstałą, puszystą masę przekładamy do wysmarowanej oliwą z oliwek i wyłożonej papierem do pieczenia formy. Makowca pieczemy w piekarniku nagrzanym do 175 stopni przez 50 minut. Następnie studzimy, polewamy rozpuszczoną gorzką czekoladą i posypujemy płatkami migdałów. Gotowe

Mango Papaja
Korzenno-miodowe gwiazdki z pekanami 190

rozwałkować na grubość około 4 mm, delikatnie podsypując mąką. Wycinać ciasteczka, przekładać na formę wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną masłem, na środek każdego ciastka wcisnąć orzecha pekan. Piec w temperaturze 200ºC przez około 10-12 minut lub do zezłocenia brzegów. Studzić na kratce. Przechowywać do 2 tygodni w szczelnym pojemniku

Czerwień i błękit
Mięsne kwiaty z farszem 139

samym tłuszczu obsmażyć marchewkę i pora pokrojone w talarki. Wystudzone mięso obrać delikatnie z nici włożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzch wsypać warzywa. Piec w temperaturze 180 stopni około 1 godzinę Pod koniec pieczenia zalać dowolnym sosem . U mnie śmietanowy. Z sosem podpiec jeszcze 10 min. SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój

W kuchennym oknie Ewy
Amerykańskie ciasto marchewkowe 303

Serdecznie zapraszam na ucztę, mam nadzieję, że będzie smakowało… (Zobacz też inne przepisy na ciasta ) Składniki na ciasto marchewkowe: 1 1/2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki soli 1 szklanka cukru brązowego (może być biały) 2/3 szklanki oleju 3 jaja 1 szklanka marchewki startej 1/2 szklanki soku ananasowego(...)zmieszaną z proszkiem, sodą, cynamonem i solą. Dodaję olej i sok a na koniec startą marchew, orzechy i rodzynki. Wlewam masę do blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką i piekę ok. 45 min w 180 stopniach. Zawsze sprawdzam patyczkiem czy już się upiekło!   Składniki polewy miksuję i smaruję wystudzone ciasto. W innej wersji – można wykorzystać masę do przełożenia

UgotujmyTo.pl
Rolada szpinakowa z łososiem 320

soli na sztywno i lekko mieszam z masą szpinakową. Wylewam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia – ja użyłam zwykłej blachy do ciasta ale blacha powinna być większa. Piekę ok. 15-20 min w temperaturze ok. 180 stopni. Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto szpinakowe smaruję serkiem zmieszanym z 2-3 łyżkami chrzanu. Na wierzch wykładam łososia, którego skrapiam sokiem

UgotujmyTo.pl