pieczenia - 22046 przepisów (strona:634/1470)

Razowe ciasteczka z wanilią 201

wykrawać ciasteczka szklanką, ozdobnym dnem zrobić wzorki z wierzchu każdego kółeczka. Waniliowe ciasteczka układać na foremkach wyłożonych papierem do pieczenia.  2. Piekarnik rozgrzać do 190 C i piec ok. 12 minut. Ostudzić po upieczeniu

Apetyczna babeczka
BOŻONARODZENIOWE CYNAMONOWE CIASTECZKA 233

lodówce. Schłodzone ciasto wyciągamy, rozwałkowujemy na grubość ok. 4mm. Przygotowujemy blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wycinamy ciasteczka za pomocą foremek i układamy na blachę. Tak przygotowane ciasteczka pieczemy przez ok. 15minut w temperaturze 180 stopni C. Gotowe wyciągamy i czekamy aż ostygną. Do miseczki wlewamy 3 łyżki wody, 3 łyżki soku z cytryny oraz 200g cukru pudru. Dokładnie mieszamy

Mentor Smaku
Świąteczne ciasteczka cynamonowe 255

wysypanej mąką stolnicy i foremkami wycinamy ciasteczka. Posiłkując się słomką możemy w ciasteczkach zrobić dziurki, żeby powiesić je na choince. Ciasteczka układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 7-9 minut. Kiedy ciasteczka ostygną możemy ozdobić je lukrem i posypkami. Aby przygotować lukier mieszamy ze sobą dużą ilość cukru pudru

Smakowity Blog Kulinarny
Zwijane ciasto drożdżowe z jabłkami 242

kawałków. Plastry ustawiamy  na posmarowanej tłuszczem tortownicy. Możemy ponownie odstawić do wyrośnięcia. Temperaturę w piekarniku ustawiamy na 200 ° C i pieczemy ok. 40 min na złoty kolor (jeśli za szybko nam się przypieka możemy przykryć papierem do pieczenia). Galaretkę zgodnie z proporcją rozpuszczamy w gorącej wodzie i jeszcze ciepłe ciasto za pomocą pędzla smarujemy po wierzchu. Gdy ciasto

Moniki Smakołyki
PIERNICZKI 24 GODZINNE 390

się do wałkowania. Odstawiamy przykryte w chłodne miejsce na 24 godz. W dzień pieczenia: Ciasto podsypujemy mąką, rozwałkowujemy na ok 3 mm, foremkami wycinamy pierniki. Układamy na blaszce. Pieczemy ok 5 minut w 170 st. Do wypieku użyłam Roślinne z Mlekovity, idealne masło do wypieków. Polecam

Z Majeczką w kuchni
Kebab- kebap 384

łyżeczki czarnego pieprzu 2 foremki do pieczenia Wykonanie: Do dwóch oddzielnych misek dajemy mięso wołowe i jagnięcinę- dzielimy przyprawy na dwie miski.Mieszamy do całkowitego połączenia. Przenosimy do foremek. Pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 C - 1 h 15 min. Po upieczeniu, odstawiamy do odpoczynku na przynajmniej 15min. Kroimy na cienkie paski.    Do kebaba potrzebujemy także- pomidory ogórki

Smaki Edyty
Kruche rogaliki z marmoladą 263

szerszej części ułożyć ok pół łyżeczki marmolady i zwinąć w rogalika. Gotowe rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 160 C i piec ok 25-30 minut funkcja termoobieg aż rogaliki się zarumienią. Wystudzone rogaliki posypać cukrem pudrem

Monia miesza i gotuje
Tiramisu - Cappuccino 393

cukru pudru łyżka cappuccino waniliowego opakowanie biszkoptów ok. 200 g kakao (ok. 3 łyżki) odrobina masła Tiramisu - Cappuccino -  Sposób przygotowania: Przygotowujemy kawę cappuccino. Odkładamy do wystudzenia. Formę do pieczenia (ze ściąganym pierścieniem) smarujemy masłem. Na dnie układamy biszkopty namoczone w przygotowanym cappuccino. Śmietankę ubijamy na sztywno, wsypujemy cukier puder, łyżkę cappuccino, a następnie stopniowo dodajemy mascarpone i mieszamy

Słodka Strona
Pierogi Szwedzkie 269

środek każdego z pasów wykładamy farsz, sklejamy ciasto i odwracamy. Odkładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Każdego pieroga smarujemy rozbełtanym jajkiem, a następnie posypujemy czarnuszką. Pieczemy do zrumienienia - ok. 10-15 minut w temperaturze 180 °C.  *Pieczarki wyłączamy dużo wcześniej niż kapustę, która powinna się smażyć minimum godzinę Moje posty

Słodka Strona
Muffinki z Kawałkami Czekolady 213

Kawałkami Czekolady - Składniki: 250 g mąki pszennej 50 g płatków owsianych 150 g cukru duże jajko 1,25 szklanki mleka 85 g roztopionego masła cukier waniliowy łyżeczka proszku do pieczenia 100 g czekolady (mlecznej lub gorzkiej - według uznania) Muffinki z Kawałkami Czekolady -  Sposób przygotowania: Wszystkie produkty powinny mieć temperaturę pokojową. Czekoladę posiekać na kawałki.  Mąkę i cukier(...)jednym naczyniu, a wszystkie mokre w drugim. Następnie wszystko połączyć i delikatnie wymieszać. Napełnić foremki przygotowana masą do ok. 2/3 pojemności, a następnie posypać posiekaną na kawałki czekoladą. Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 25 minut. Moje posty

Słodka Strona
Sernik z Białą Czekoladą i Mascarpone 315

zmiksować w food procesorze. Wyścielić powstałym "ciastem" dno tortownicy (22 cm) wcześniej wyłożonej pergaminem i podpiec w piekarniku w temp. 170 stopni przez ok. 7 minut.  Wyjąć z pieca i przygotować masę sernikową.  Śmietanę kremówkę podgrzać. Jak zrobi się lekko ciepła wrzucić czekoladę, a gdy tylko się rozpuści ściągnąć z palnika. Lekko ostudzić. Do naczynia wrzucić mascarpone, jajka(...)cukier puder, ziarenka wanilii, mąkę i wszystko zmiksować. Wlać czekoladę i dokładnie wszystko wymieszać. Boki tortownicy wysmarować tłuszczem i przelać przygotowaną masę serową. Piec w temperaturze 150 stopni przez 60 minut, po czym wyłączyć piec i pozostawić sernik na kolejną godzinę. Gdy ciasto wystygnie, białą czekoladę wraz z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej. Polać ciasto, a wierzch posypać podprażonymi

Słodka Strona
Ciasto "Krówka" 648

Ciasto "Krówka" - Składniki: ciasto: 2 szklanki mąki krupczatki 1 szklanka mąki zwykłej pszennej 2 jajka 250 g poszatkowanego zimnego masła 4 łyżki miodu 1/2 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy masa śmietanowa: 500 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru cukier waniliowy śmietan fix gotowa masa krówkowa/kajmakowa ok. 300 g płatki migdałów Ciasto "Krówka" - Sposób przygotowania(...)składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części i umieścić w lodówce na minimum 30 minut. Ciastem wyłożyć formę wysmarowaną tłuszczem (ok. 20 x 30 cm), po-nakłuwać widelcem i piec ok. 10 minut w temperaturze 170 stopni. Podobnie postąpić z drugą częścią ciasta. Studzimy. Masa: Śmietankę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier waniliowy, cukier puder i śmietan fix. Na dolne ciasto

Słodka Strona