Razowe - więc zdrowe, z czekoladą - więc pyszne. Wszystko w jednym. Nie wyrastają jakoś szczególnie, ale w końcu są z mąki razowej, zachowują świeżość kilka dni. Można dodać do nich orzechy, polać polewą. Każda wersja będzie dobra.Ilość na 18 muffinek z formy ikeowskiej150 gram mąki razowej150 gram mąki pszennej białej2 1/2 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soli125 gram masła200 gram cukru3 duże jajka2 duże banany dojrzałe i rozgniecione60 ml mleka180 gram ciemnej, gorzkiej czekolady startej na tarce lub... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...