pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:85/377)

Grecka Moussaka z bakłażanami 229

przygotujecie to danie, to na pewno na nim nie poprzestaniecie. Ja przepadłam. SKŁADNIKI (ok. 8 porcji) 2 bakłażany oliwa  oliwek sól  sos mięsno- pomidorowy 500g mielonego mięsa ( np. z indyka) 500 ml passaty pomidorowej 3 ząbki czosnku 1 cebula 1 łyżeczka cukru kilka gałązek świeżego oregano lub 1 łyżeczka suszonego gałka muszkatołowa cynamon sól pieprz(...)blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Oprószamy solą i skrapiamy delikatnie oliwą. Przekręcamy na drugą stronę i robimy to samo. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 13-15 min. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekaną w kostkę cebulkę, oregano, cynamon i gałkę muszkatołową ( po ok. 1/2 łyżeczki).  Na patelnię wrzucamy mięso mielone i smażymy do momentu

DefinicjaSmaku
Muffiny na chandrę i depresję! 176

orzechy, a następnie zbijamy je młotkiem do mięsa :) tak najłatwiej i najszybciej ).Migdały mielimy i dodajemy do ciasta razem z orzechami włoskimi.Czekoladę kroimy na małe kawałeczki i dodajemy na sam koniec do ciasta - mieszamy lekko - Ciasto na muffiny nie lubi zbyt długiego wyrabiania:)Przekładamy do formy na muffiny wyłożonej papilotkami i pieczemy 25`C w 180`C. Studzimy

Słodkie Przyjemności
Pasztet tradycyjny 179

rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić cebulę. Gdy się zeszkli dołożyć wątróbkę. Podsmażyć razem. Odstawić do ostudzenia. Wystudzone mięso zmielić 3 razy przez maszynkę razem z ugotowanymi warzywami, tymiankiem i majerankiem. Wywar z gotowania zachować. Otrzymaną masę doprawić gałką muszkatołową, mielonym zielem angielskim, mielonym pieprzem i solą.* Dodać trochę wywaru z gotowania, żeby masa miała mazistą konsystencję. Białka ubić(...)mięsną dokładnie wyrobić z żółtkami. Dodać białka, wymieszać. Formy na pasztet posmarować masłem i wysypać tartą bułką. Masę przełożyć do formy do ⅔ wysokości. Piec w 170°C przez ok. 90 minut. Smacznego! * Żeby sprawdzić,czy mięso jest dobrze doprawione,można uformować małą kulkę i usmażyć na patelni. Powinna mieć wyraźny aromatyczny smak

Pełny talerz
Kopytka z dyni z szałwią i mięsem mielonym w pomidorach 183

Składniki na farsz: - 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka masła - 1 słoiczek sosu pomidorowego (300g) - sól, pieprz, chili Składniki na ok. 40 sztuk kopytek. Składniki na 3-4 porcji. Jeżeli nie mamy puree z dyni to bierzemy 1 kg surowej, obieramy kroimy w kostkę i pieczemy w piekarniku ok. 20 minut(...)miksujemy i dusimy jeszcze w garnku aby jak najwięcej wody odparowało. Jak puree będzie za wodniste to ciasto na kopytka będzie za rzadkie i klejące. W międzyczasie przygotowujemy sobie mięso. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy posiekany czosnek a po chwili mięso. Jak mięso się usmaży to dodajemy sos pomidorowy

Kuchenne Wariacje
Udka z kaczki z kolendrą, zieloną pietruszką i owocami 172

kaczki. Robiłam je drugi raz w życiu, wyszły duuużo lepsze niż za pierwszym. Mięso miękkie, soczyste, aromatyczne. Zainspirowałam się przepisem z książki kucharskiej Zosi Cudny, autorki bloga Make Cooking Easier, przepisy na cztery pory roku. Wyszło obłędnie. Przepis zmieniłam po swojemu. W oryginale była receptura na pieczony udziec z indyka z gruszkami, pomarańczami i świeżym tymiankiem. Ja przygotowałam udka(...)żaroodpornego, dodać posiekane suszone owoce. Składniki do marynaty wymieszać na jednolitą masę i polać mięso, przykryć i odstawić do lodówki na całą noc. Na następny dzień do mięsa dodać ziele angielskie, liść laurowy, kilka gałązek pietruszki i kolendry. Podlać 1/2 szklanki wody. Przykryć i piec w nagrzanym piekarniku (180 stopni) ok 1 godzinę. Po godzinie dodać gruszkę pokrojoną w ćwiartki

Trufelkowo
Makowiec na cieście ucieranym czyli poWeekendowe Łakocie odc.162 162

ciasto samo w sobie jest bez problemowe. Spróbujcie jeśli lubicie mak tak jak ja!   Makowiec na cieście ucieranym masa makowa: 200 g maku, najlepiej mielonego po 50 g mielonych lub siekanych migdałów i orzechów włoskich 500 ml mleka 180 g cukru 2 łyżki miodu ziarenka z 1 laski wanilii skórka starta z jednej cytryny(...)zalewamy nim mak. Gotujemy często mieszając na małym ogniu ok. 15 (30 jeśli mamy niemielony mak) minut.  Mak odcedzamy na gęstym sitku i mielimy w maszynce do mielenia mięsa przynajmniej 2 razy, z najdrobniejszym sitkiem, jeśli   używamy  maku niemielonego . Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy zmielony mak, migdały, skórkę cytrusową, cukier, miód i resztę składników

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kurczak Tandoori 272

Popularne danie kuchni indyjskiej. Pieczone mięso z kurczaka uprzednio marynowane w jogurcie z dodatkiem wielu przypraw, które nadają mu ciekawego pikantnego smaku. Jako dodatek polecam raitę ogórkową np. z TEGO przepisu. Składniki: 4 pałki lub podudzia z kurczaka 1 łyżeczka startego imbiru 2 ząbki czosnku 1-2 małe suszone chilli 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka garam masala(...)skórę, lekko ponacinać mięso i umieścić w misce.  Dodać starty imbir, czosnek, chilli i paprykę, sól, garam masala i sok z cytryny. Dokładnie wymieszać.  Następnie dodać jogurt naturalny, ponownie wymieszać. Przykryć miskę folią i wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin a najlepiej na całą noc.  Wyjąć z lodówki godzinę przed pieczeniem. Piekarnik nagrzać

wyzwania kuchenne
Żeberka w marynacie miodowej z curry 104

wyborne. Nie tylko nadają się do pieczenia, można je "zabrać" ze sobą na grill.    Składniki 1 kg żeberek Marynata: 50 ml oleju 3 łyżki sosu sojowego 3 łyżki miodu 1 łyżka mielonej czerwonej papryki 1 łyżeczka chilli 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 2 łyżki przyprawy curry 1 łyżeczka mielonego pieprzu     Przygotowanie(...)kroimy na mniejsze kawałki. Następnie przekładamy do miski, zalewamy marynatą, przekładamy do lodówki na 3 godziny. Mięso, co jakiś czas obracamy. Do rękawa pieczeniowego przekładamy mięso wraz z marynatą, zamykamy i pieczemy 60-70 min w temperaturze 180°C. 15 min przed końcem pieczenia rozcinamy worek aby mięso się spiekło. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

R'n'G Kitchen
Schab pieczony w niskiej temperaturze 458

kości Marynata: 2 łyżki soli peklowej 1 łyżka soli morskiej 1,5 łyżki mielonej papryki wędzonej 2 łyżki granulowanego czosnku 1 łyżka cukru 1 łyżka ziołowego pieprzu mielonego 1 łyżka czarnego pieprzu czarnego 1 litr wody oraz 1 łyżka oleju rzepakowego 2 łyżki majeranku Przygotowanie: Schab oczyszczamy z błon, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. W wodzie(...)pędzelka i obsypałam majerankiem.. Schab umieszczamy w tym samym naczyniu żaroodpornym, w którym się marynował lub układamy schab na blaszce. Pieczemy bez przykrycia w piekarniku nagrzanym do 100º C przez 120 minut. Mięsa nie obracamy podczas pieczenia, ani nie polewamy. Po 2 godzinach piekarnik wyłączamy i pozostawiamy w nim mięso do wystudzenia. Ja piekłam schab w wieczorem, więc

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczony królik 2. 180

pieprz mielony łyżeczka czerwonej czubrycy 5 ziaren ziela angielskiego Królika włożyć do naczynia żaroodpornego. Polać olejem i posypać przyprawami. Dorzucić zgniecione w palcach ziarna ziela angielskiego. Przykryć i odstawić do lodówki na minimum 24 godziny (to bardzo ważne, jeśli chcemy mieć soczyste mięso). W środku tego czasu przewrócić królika, by w oleju poleżała dotychczasowa wierzchnia część. Piec pod przykryciem

Weekendy w domu i ogrodzie
Pieczeń z indyka 201

mięsa z udźca indyka ze skórą bez kości 600 g piersi z kurczaka 4 ząbki czosnku przyprawa do kurczaka 1 łyżka słodkiej papryki sól ziołowa do smaku 2 łyżki kaszy manny Pierś kurczaka pokroić w niedużą kostkę. Mięso z indyka razem z ząbkami czosnku zmielić na najdrobniejszych oczkach od maszynki. Mięso mielone i pokrojoną pierś z kurczaka przełożyć(...)Foremkę o wymiarach 13x24 natłuścić masłem i posypać tarta bułką. Do przygotowanej foremki przełożyć mięsną masę. Wierzch ładnie wyrównać. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec 1 godzinę. Pieczeń wystudzić i schłodzić w lodówce dopiero kroić na kanapki

Monia miesza i gotuje
Pieczony, prasowany boczek 177

Pieczony , prasowany boczek Pieczony boczek , to uczta jakich mało , niestety też mega kaloryczna i niezdrowa..cóż , od czasu do czasu , nikogo nie zabije , a ja po prostu , tak jak bez żeberek , żyć bez niego nie umiem . Czy w związku z tym wyglądam jak angielski autobus -nie , bo oczywiście nie przesadzam z ilością i częstotliwością , ale też uważam ,że nie wolno(...)czosnku 1 łyżeczka , mielonej ostrej papryki sól do smaku Wszystkie przyprawy i sosy ,mieszamy ze sobą , dodajemy miód , mieszamy . Boczek tniemy w ładne , zgrabne kwadraty , osuszamy je ręcznikiem papierowym . Mięso przekładamy do miski lub pojemnika i zalewamy marynatą – wmasowujemy ją w każdy kawałek . Odstawiamy , koniecznie na całą noc . Następnego dnia , układamy na blaszce do pieczenia , dociskając

Ogrodnik w podróży
POLĘDWICZKA PIECZONA W SZYNCE SZWARCWALCKIEJ 125

łyżeczka musztardy, 2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu kolorowego, olej, sól morska. Przygotowanie: Piekarnik nagrzewam do 190 stopni. Sos sojowy mieszam z musztardą, nacieram polędwicę, doprawiam solą, następnie smaruję olejem, obtaczam w pieprzu, zawijam w szynkę. Roladkę ponownie smaruję olejem. Mięso obsmażam na złoty kolor na dużej patelni (wcześniej nagrzanej), przekładam na blaszkę, piekę przez 16 minut. Wyjmuję mięso

JejKuchnia
Pałki pieczone 142

pieczenia z klipsem, miskę, naczynie żaroodporne, nóż i deskę do krojenia. Przygotuj składniki: 1 kg podudzi z kurczaka, suszone pomidory, sól, pieprz mielony, czerwoną paprykę, chili, czosnek suszony, cebulę suszoną, cukier trzcinowy, imbir, olej. Kurczaka oczyść, umyj i osusz. Suszone pomidory bardzo drobno posiekaj. W miseczce wymieszaj suszone pomidory, olej i wszystkie przyprawy. Powstałą pastą natrzyj pałki. Mięso(...)odstaw do lodówki na 1-2 godziny. Po tym czasie kurczaka przełóż do woreczka. Woreczek dobrze zamknij i przełóż do naczynia żaroodpornego. Całość wstaw do średnio nagrzanego piekarnika i piecz przez 55-60 minut

blog.moje-pasje.info
Karkówka pieczona z pomidorową nutą (suszone pomidory mielone) 170

karkówki wieprzowej Marynata: 3 łyżki oleju 1 łyżka suszonych pomidorów mielonych (płaska; świetne są tu - klik ) 1 łyżka majeranku (płaska) 3/4-1 łyżka soli 1/3 łyżeczki pieprzu naturalnego 1/3 łyżeczki pieprzu ziołowego Dodatkowo: około 100 ml wody do podlania mięsa Wszystkie składniki marynaty umieścić w miseczce i dokładnie wymieszać. Mięso należy umyć, osuszyć i porządnie natrzeć uprzednio przygotowaną mieszanką. Następnie(...)całą noc. Po tym czasie karkówkę przełożyć do naczynia żaroodpornego (lub innej formy), delikatnie podlać niewielką ilością wody i przykryć folią aluminiową. Piec (w rozgrzanym piekarniku) około 1,5-2,5 h w 180 stopniach. (Czas pieczenia zależy od rodzaju mięsa i piekarnika.) Po upieczeniu odczekać z 10 minut (aby soki pozostały w środku mięsa) i dopiero potem kroić

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania