pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:90/377)

Leśny pasztet wegański – z czerwonej soczewicy, kaszy jaglanej i suszonych grzybów 191

musi być przyprawiony ‘za mocno’ – spróbujcie surowej masy, wszystko powinno w niej być zbilansowane, ale mocno wyczuwalne. W czasie pieczenia i stygnięcia te aromaty zanikają i stają się słabsze. Pasztet dzielimy między dwie standardowej wielkości keksówki wyłożone papierem do pieczenia – pasztet da się łatwo wyjąc i odkleić od papieru. Wierzch masy wygładzamy zwilżoną w oleju dłonią – można(...)godzinę. Po godzinie włączamy termoobieg i pasztet dopiekamy jeszcze 20 minut, aż wierzch będzie lekko przypieczony. Studzimy pasztety w formie, wyjmujemy i odklejamy papier. Jedzący mięso – nie poznali, że to pasztet bez ani grama produktów odzwierzęcych. Niech o jego smaku świadczy fakt, że nawet koty dały się nabrać ;) SKŁADNIKI 460g czerwonej ciecierzycy + 4 niepełne szklanki wrzątku + 1 łyżeczka cząbru

Karo in the Kitchen
Kulki mięsne z niespodzianką zapiekane w cieście francuskim 163

Pieczone mięsne kuleczki z niespodzianką w środku w postaci brukselki otulone ciastem francuskim. Są bardzo smaczne i bardzo fajnie prezentują się na talerzu. Można podać je na ciepło ale równie smaczne są na zimno. składniki: 700 g mięsa mielonego, u mnie karkówka pół suchej bułki 2 opakowania ciasta francuskiego sól, pieprz 1 opakowanie mrożonej brukselki Hortex 2 opakowania(...)warzyw na patelnię z przyprawą włoską Hortex czarny sezam białko do posmarowania ciasta Suchą bułkę namoczyć wcześniej w mleku lub wodzie. Brukselkę ugotować al'dente, osączyć i wystudzić. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać odciśniętą bułkę i dokładnie wymieszać. Do smaku masę doprawić solą i pieprzem, ja również dodałam trochę przypraw dołączonych do warzyw na patelnię. Masę dokładnie wyrobić

Monia miesza i gotuje
Golonka peklowana pieczona w ciemnym piwie 130

litra wody papryka ostra mielona 1 butelka ciemnego piwa typu porter Z wody i peklosoli przygotowujemy roztwór solanki. Bierzemy dużą strzykawkę z igłą i w każdą golonkę, szczególnie dokładnie przy kości, wstrzykujemy solankę. Po nastrzyku dokładnie masujemy golonki. Wkładamy je do dużej miski, zalewamy resztą solanki i obciążamy talerzem. Ważne, aby mięso było przykryte. Wkładamy do lodówki. Peklujemy(...)ziela angielskiego i pieprzu czarnego. Gotujemy na wolnym ogniu przez 2 godziny. Woda musi lekko pyrkać. Po tym czasie golonki przekładamy do brytfanny lub innego naczynia do pieczenia, posypujemy ostrą mieloną papryką i podlewamy połową butelki piwa. Pieczemy godzinę w 170 stopniach bez przykrycia, podlewając co jakiś czas pozostawionym piwem. I to wszystko :) Smacznego

Marder&Marder Manufacture
Pasztet z gęsi 148

dobry sposób na wykorzystanie mięsa z rosoły lub, jak to było w moim przypadku, pozostałego po niedzielnym obiedzie mięsa pieczonej gęsi. Można go wzbogacić o różne dodatki: suszone grzyby, orzechy, śliwki lub żurawinę.    Składniki: 1/2 kg gęsiego mięsa 150 g wątróbek z gęsi lub innego drobiu 50 g gęsiego smalcu 1 cebula 1 jajko(...)bulionu z gęsi sól, pieprz Przygotowanie: Na gęsim smalcu smażymy pokrojoną cebulę, pod koniec smażenia dodajemy oczyszczoną wątróbkę i krótko smażymy, żeby pozostała miękka. Gęsie mięso (ugotowane lub upieczone) mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa razem z wątróbką i cebulą. Do zmielonej masy dodajemy jajko, sól, pieprz, bulion i dokładnie mieszamy. Możemy to zrobić mikserem. Masę przekładamy do jednego dużego

Smakowity Blog Kulinarny
Kurczak pieczony w panierce – chrupiący i soczysty! 318

nieodpowiednio upieczone czy usmażone – staje się suche. To chude mięso i do pieczenia trzeba je odpowiednio naszykować, żeby przy wysokiej temperaturze która zamknie i przypiecze panierkę, mięso pozostało kruche i soczyste. Piersi z kurczaka oczyszczamy z błon. Odcinamy polędwiczki i zostawiamy je w całości, a pozostałe mięso kroimy w poprzek piersi, pod lekkim skosem, na kawałki grubości około(...)kawałki i mielimy w malakserze – zwykła bułka tarta do tego przepisu się nie nadaje, potrzebne nam lekkie i większe okruszki bułki. Startą bułkę mieszamy z mąką pszenną i kukurydzianą, słodką albo ostrą papryką i wybraną przyprawą do kurczaka (jeśli przyprawa nie ma w składzie soli, panierkę dosalamy). Wyjmujemy blachę z piekarnika, wykładamy papierem do pieczenia i spryskujemy tłuszczem. Rozgrzewamy

Karo in the Kitchen
Schab pieczony z marchewką i ziemniakami 238

Prosty i łatwy w wykonaniu przepis. Mięso jest soczyste i kruche a dzięki dodatkowi warzyw za jednym zamachem mamy gotowy obiad dla całej rodziny. Składniki - 80 dag schabu - 30 dag małych marchewek - 60 dag małych ziemniaków - zioła prowansalskie, słodka mielona papryka - sól, pieprz - olej Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz(...)obsmażyć delikatnie na oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego, spryskać odrobiną wody i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 15 minut w temperaturze 200 o C, następnie 25 minut w temperaturze 180 o C. Warzywa wymieszać z olejem na którym podsmażał się schab, przełożyć do mięsa i piec 30 minut w temperaturze 180 o C i na koniec 10 minut w temperaturze

Świat Smaku
Zapiekanka z makaronem i jarmużem w sosie beszamelowym 185

Garnek nadaje się nie tylko do pieczenia w piekarniku, ale również we wszelkiego rodzaju kuchenkach (także indukcyjnych). Zapiekanka z makaronem i jarmużem w sosie beszamelowym Drukuj przepis Ilość porcji: 4 Czas gotowania: 60 min Składniki -400 g makaronu -400 g mięsa z kurczaka, mielonego -150 g jarmużu -2 marchewki -1 duża cebula

Marta Gotuje
Udka pieczone w marynacie ketchupowej. 144

udek z kurczaka 1 szklanka ketchupu 1 łyżeczka soli, pieprz do oprószenia, pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki 3 łyżki oleju Przygotowanie; Udka myjemy , osuszamy a następnie nacieramy solą, pieprzem i papryką. Przekładamy do naczynia. W małej miseczce mieszamy ketchup z olejem. Zalewamy nim mięso, i obtaczamy w marynacie aby całe udka były pokryte ketchupem. Przykrywamy naczynie folią aluminiową(...)czasie udka jeszcze raz obtaczamy w marynacie i przekładamy do formy do zapiekania. Podlewamy wodą, tak aby dno było nią pokryte. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy około 1 godz. Co jakiś czas udka polewamy powstałym sosem. Jeśli wyparuje , mięso co jakiś czas podlewamy wodą.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Rolada drobiowa z kaparami i sos pieczeniowy 159

3 udka 2 kromki chleba 1 jajko 3 łyżki mąki jaglanej sól pieprz pieprz ziołowy 1 łyżka kaparów 1 mała cebulka garść natki pietruszki sos pieczeniowy

Gotowanie jest łatwe
Pasztet z królika z dodatkiem groszku 137

kości, mięso mielimy mieszamy z przyprawami, oraz z przeciśniętym przez prasę czosnkiem. Wstawiamy na noc do lodówki. Filety z kurczaka kroimy w kostkę następnie dodajemy przyprawy, dokładnie mieszamy również odstawiamy na noc do lodówki. Po wyjęciu z lodówki mieszamy oba mięsa ze sobą dodajemy odsączony groszek, jajka oraz mąkę ziemniaczaną. Delikatnie łączymy składniki. Formę w której będziemy piec pasztet smarujemy

kgwjanczewo
Śliwkowo-paprykowe pałki z kaszą gryczaną 115

skórkę, a mięso w środku ma delikatnie paprykowy posmak. Szczerze mówiąc - zaskoczyły mnie smakiem :) robiłam podobne w powidłach morelowych, a te są równie pyszne. I z wielką przyjemnością ogryzałam kosteczki :) Składniki: 4 pałki kurczaka 2 łyżki powideł śliwkowych (przepis tutaj ) 1 torebka kaszy gryczanej 1 papryka czerwona 3 łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1 płaska(...)sojowy i przyprawy mieszamy. Przygotowujemy naczynie, w którym będziemy piec - dno smarujemy 1,5 łyżki marynaty. Pałki odsączamy z wody, układamy na marynacie w naczyniu, pokrywamy pozostałą marynatą i posypujemy pokrojoną papryką. Odstawiamy na około pół godziny. Formę przed pieczeniem przykrywamy folią aluminiową - błyszczącą stroną do mięsaPieczemy 1 godzinę w temperaturze 180 stopni, następnie zdejmujemy folię, mieszamy

Kolorowy Przepisownik
Schab pieczony - soczysty i kruchy. 138

którym smażyło się mięso. Posyp czosnkiem pokrojonym na mniejsze kawałki oraz oprósz mieloną papryką ze wszystkich stron. Gdyby było zbyt mało tłuszczu możesz dolać trochę wody lub smalcu, aby mięso się nie przypaliło. Naczynie przykryj pokrywą. Włóż do nagrzanego piekarnika do 190 C i piec przez 30 minut. Następnie zmniejsz temperaturę do 170 C i piec kolejne 40 minut

Przepisy i porady kulinarne
z młodej kapusty gołąbki... 158

wodzie, przyprawami na każdy liść nałożyć porcję mielonego mięsa, zawijać ciasno liście, układać w brytfannie wyłożonej niepotrzebnymi liśćmi wlać sok pomidorowy, 2 szklanki wody z parzenia liści i pod przykryciem w piekarniku nagrzanym na 220C, grzanie góra/dół piec około 45-50 minut z 10 minut przed końcem pieczenia zdjąć przykrycie i na termoobiegu dopiec

W Mojej Kuchni Lubię
Kubańska kanapka Cuban Sandwich 244

łyżeczki masła *wieprzowina w stylu kubańskim to zazwyczaj łopatka zamarynowana z pieprzem, mielonym kminkiem, oregano, oliwą z oliwek, czosnkiem, chilli, cebulą i sokiem z pomarańczy pieczona w jednym kawałku i później krojona w skrawki. Jeżeli nie mamy możliwości przygotowania takiej wcześniej - można użyć doprawionego mięsa gulaszowego pokrojonego w mniejsze kawałki i przesmażonego na patelni grillowej z przyprawami. Przygotowanie Chleb

Zielona Kuchnia
Rolada z indyka z grzybami leśnymi i suszonymi pomidorami 156

uszkodzić mięsa. Następnie przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Do mielonego mięsa dodajemy jajko. Grzyby, pomidory i pietruszkę siekamy. Dodajemy do farszu. Całość przyprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy na jednolitą masę. Równomiernie wykładamy na rozbitego fileta i zawijamy roladę. W naczyniu do pieczenia wykładamy 3 plasterki szynki. Na szynkę kładziemy roladę i ponownie szynkę. Spinami wykałaczkami

Smaki Ewy
Pasta z pieczonej ryby i jajek. Pasta rybna na kanapki. 254

pasty, minimum wysiłku, maximum smaku :) Polecam :) Składniki - kawałki pieczonej ryby ( u mnie kawałek pieczonego karpia i pół pstrąga ) - 2 jajka ugotowane na twardo - zielona cebulka lub szczypiorek - majonez - sól, pieprz Wykonanie Rybę oddzieliłam od skóry i ości. Mięso zmieliłam wraz z jajkami w maszynce do mielenia mięsa. Do masy dodałam majonez. Całość doprawiłam do smaku solą i białym pieprzem. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Kurczak zapiekany w sosie z fasolą i marchewką. 249

zeszklić, dołożyć marchewkę. Podlać warzywa bulionem. Dodać pomidory, przyprawić solą, pieprzem czarnym, mieloną słodką papryką i kurkumą. Całość przelać do naczynia żaroodpornego, ponownie włożyć mięso z kurczaka, dodać osączoną fasolę białą i czerwoną. Przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200ºC i piec przez około 80 minut. Natkę pietruszki posiekać i obficie posypać nią danie. Potrawę

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Wielkanocne jajka pieczone po szkocku 130

przygotowujemy mięso – cebulę, czosnek i natkę pietruszki drobno siekamy, mieszamy z mięsem mielonym i surowym jajkiem. Dodajemy do farszu mąkę, musztardę i przyprawy. Ugotowane jajka „panierujemy” w masie z mięsa, a następnie obtaczamy w słoneczniku i pestkach dyni. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.   Pieczemy   w 180 stopniach przez 40 minut

Kuchnia Bon Appetit
Pieczone młode marchewki i pieczony fenkuł. Lekkie dodatki 195

nich była złączona dołem i nie rozpadła się podczas pieczenia. Cząstki fenkułu rozkładamy na blasze, spryskujemy oliwą lub olejem. Nie solimy i nie pieprzymy, żeby fenkuł nie puścił wody. Warzywa wstawiamy na środkową półkę do mocno nagrzanego piekarnika. Pieczemy 15-20 minut, po czym obracamy i pieczemy je kolejne 15-20 minut, aż widocznie zaczną się karmelizować. Gorące warzywa(...)pieczonego drobiu, lekkich mięs. Będą świetnym uzupełnieniem dla soczystej pieczonej piersi z kurczaka , pieczonego łososia, kaczej piersi. Jeśli nie jecie mięsa, super pasuje do nich pikantny humus, np. z dodatkiem sera feta. PIECZONE MARCHEWKI 400g pęczek młodej marchwi 6-7 łyżek delikatnej oliwy/neutralnego w smaku oleju 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka mielonego imbiru ½ łyżeczki mielonego

Karo in the Kitchen
PASZTECIKI DROŻDŻOWE Z KAPUSTĄ 183

FARSZ KAPUŚCIANY: 1/2 KG PIECZAREK,LUB 25 DAG SUSZONYCH GRZYBÓW 3 CEBULE 1/2 KG KAPUSTY KISZONEJ NA FARSZ MIĘSNY: JAJKO 1/2 MIĘSA WIEPRZOWEGO NP.ŁOPATKI PRZYPRAWA DO MIELONEGO MIĘSA OPRÓCZ TEGO PRZYPRAWY,BIAŁKO,OLEJ,KMINEK DO POSYPANIA PRZYGOTOWANIE: DROŻDŻE MIESZAMY Z CUKREM I ŚMIETANĄ.MARGARYNĘ SIEKAMY Z MĄKĄ DODAJEMY DROŻDŻE I POZOSTAŁE SKŁADNIKI,WYRABIAMY CIASTO.ODSTAWIAMY(...)PODSMAŻAMY,MIESZAMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI FARSZU I DOPRAWIAMY DO SMAKU. NA FARSZ MIĘSNY: MIĘSO PODSMAŻAMY W RONDLU,PRZYPRAWIAMY I DUSIMY DO MIĘKKOŚCI,MIELIMY,DODAJEMY JAJKO.MIESZAMY CIASTO ROZWAŁKOWUJEMY NA 5 MM,NAKŁADAMY FARSZ I ZWIJAMY JAK ROLADĘ,KROIMY PO UKOSIE,UKŁADAMY NA BLASZCE WYŁOŻONEJ PAPIEREM DO PIECZENIA,SMARUJEMY BIAŁKIEM I POSYPUJEMY KMINKIEM,PIECZEMY NA ZŁOTY KOLOR W 200 STOPNIACH

Swojskie jedzonko
Domowe hamburgery wołowe z bułką sezamową 221

formujemy bułeczki, układamy je na blasze i pozwalamy im rosnąć kolejne 10 minut. Pieczemy 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Składniki na burgery: - 500 gram wołowiny (ulubionej części) - 1 czerwona cebula - 1 łyżeczka musztardy - kilka łyżek lodowatej wody - pieprz - sól Przygotowanie burgerów: Mięso mielimy lub siekamy w zależności od wybranego kawałka (mielenie polędwicy lub ligawy to marnowanie mięsa

Życie zamknięte w smaku
Potrójny burger z serem comté 155

piekarnik z funkcją grilla. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy plastry boczku i pieczemy ok. 5 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, ale boczek trzymamy w środku, żeby był ciepły. Sałatę kroimy w cienie paski, ogórka i pomidora na plasterki. Ser też na cienkie plasterki. Mielone mięso solimy i pieprzymy. Formujemy burgery nieco większe od bułki

Marder&Marder Manufacture
Najlepszy pasztet domowy 125

mięsa. Wątróbkę sparzyć i dodać do reszty.Całość zemleć podwójnie maszynką do mielenia mięsa (drobne sito). Dodać jajka,gałkę i doprawić do smaku solą i pieprzem.Wyrobić na gładką masę i przełożyć do wysmarowanej smalcem i wysypanej bułką formy. Ilość na 3 formy keksowe. Piec 170 stopni ok.40-50 minut. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Śniadanko wielkanocne 153

mięsa. Wątróbkę sparzyć i dodać do reszty.Całość zemleć podwójnie maszynką do mielenia mięsa (drobne sito). Dodać jajka,gałkę i doprawić do smaku solą i pieprzem.Wyrobić na gładką masę i przełożyć do wysmarowanej smalcem i wysypanej bułką formy. Ilość na 3 formy keksowe. Piec 170 stopni ok.40-50 minut. Smacznego! Ps. Danie bierze udział w konkursie, którego współorganizatorem jest CupoNation

Wielki apetyt
Hawajska (for) Margherita, kebab-gyros i wiejska przyjemność, czyli kolejne święto pizzy pod naszym dachem ;) 139

tradycyjna pizza wiejska - ogórek kiszony, cebula, kiełbasa, odrobina chili mielonego, zioła prowansalskie pizza Gyros - mięso mielone, papryka żółta, papryka czerwona, cebula, chili pizza hawajska - posiekana polędwica, kawałki ananasa z syropu (nie zakupiliśmy świeżego niestety), bazylia, zioła prowansalskie. Gotowe pizze odstawiamy na jakiś czas do ponownego wyrośnięcia ciasta. Pieczemy w temperaturze 215 stopni - 8 minut na dolnym ruszcie

Kuchnia po mojemu
Prosty pasztet rybny z jajkiem przepiórczym 145

sztywną pianę. Upieczone filety oddzielamy od skóry i mielimy w maszynce do mielenia mięsa lub blenderem na mus. Doprawiamy solą i pieprzem, wyciskamy sok z upieczonych cytryn, dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Następnie powoli i stopniowo dodajemy ubite białka. Formę "keksówkę" wykładamy papierem do pieczenia, w niej umieszczamy 1/2 otrzymanej masy, następnie układamy jaja przepiórcze i wlewamy resztę masy

Mango Papaja
Rolada drobiowo - wieprzowa 217

pół plastry, udusić na tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć. Mięso mielone wymieszać z pieczarkami i cebulę. Dodać jajka i przyprawy,dokładnie wymieszać. Wyłożyć farsz na skórę z mięsem, ciasno zrolować, obsypać przyprawą do kurczaka,  włożyć do siatki. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec 75 minut w nagrzanym piekarniku do 190 stop. (function

Kuchnia Danusi
Pasztet z kaczki z suszoną śliwką 133

mleku. Mięso, wątróbkę, warzywa i bułkę przepuścić trzy razy przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy dodać jajka i starannie wyrobić, aż masa będzie gładka i lśniąca. Doprawić gałką, solą i pieprzem. Dodać wyciśnięty czosnek. Napełnić połówkę foremki , ułożyć suszoną śliwkę. nakryć pozostałym farszem. Piec ok. 1,5 godz. w temperaturze 180 C.SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne

W kuchennym oknie Ewy
Udka po francusku 137

natkę pietruszki i sok z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i słodką mieloną papryką. 3. Mięso nacieramy marynatą, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na minimum 6 godzin do lodówki (a najlepiej na całą noc). 4. Mięso przekładamy do żaroodpornego naczynia, wykładamy resztę marynaty i całość pieczemy w nagrzanym do 180 st. C piekarniku przez 1 godzinę. Smacznego!!! Źródło: Nikol

Kuchnia domowa Ani
Pieczyste na kanapki 174

suszony imbir, mielona papryka olej Podsmażamy na oleju poszatkowane cebule i czosnek, dodajemy pokrojone pieczarki. Mięso mielimy w maszynce dwa razy, za drugim razem mielimy też podsmażone cebule i pieczarki. Do mięsa dodajemy bułkę tartą i jajko, pokrojony szczypiorek i przyprawy. Mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Smarujemy drugim jajkiem i posypujemy bułką tartą i majerankiem. Pieczemy niecałą godzinę

prawdziwe jedzenie
Galantyna wieprzowo-drobiowa 164

półplastry, udusić na tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć. Mięso mielone wymieszać z pieczarkami i cebulę. Dodać jajka i przyprawy,dokładnie wymieszać. Wyłożyć farsz na skórę z mięsem, ciasno zrolować, obsypać przyprawą do kurczaka,  włożyć do siatki. Następnie przełożyć do rękawa do pieczenia. Piec 75 minut w nagrzanym piekarniku do 190 stop. (function

Kuchnia Danusi

Proponowane wyszukiwania