pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:81/377)

Klopsiki wesołe żółwiki 159

zrobić ogonki.  Tak przygotowane żółwiki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut.  Po tym czasie wyjąć blaszkę i ułożyć na żółwikach krateczkę z sera żółtego imitującą skorupkę żółwika . Pieczemy kolejne 20minut.  Najlepiej sprawdzić mięso nakłuwając klopsiki jeśli nie wycieka różowy płyn powinny być gotowe

W garach u Gosi
Boczek rolowany, peklowany, pieczony w niskiej temperaturze. Domowa wędlina na kanapki. 280

czosnku mielongo - 1 łyżeczka papryki wędzonej mielonej - 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej - 0.5 łyżeczki pieprzu mielonego - 1 łyżeczka majeranku - 1 łyżeczka kminku mielonego - 2 litry wody  Do natarcia - 2 łyżki papryki czerwonej mielonej - 2 łyżki czosnku mielonego - 2 łyżki majeranku - 2 łyżki kminku mielonego Dodatkowo siatka wędliniarska(...)czasie mięso wyjmuję z zalewy, płuczę pod zimną bieżącą wodą, osuszam przy pomocy papierowych ręczniczków. Zawijam ściśle wnętrzem do środka, przekładam do siatki wędliniarskiej lub z powodu jej braku obwiązuję sznurkiem bawełnianym, na kształt zgrabnej rolady. Roladę nacieram czosnkiem, papryką, majerankiem i kminkiem mielonym. Przekładam do piekarnika nagrzanego do 100 stopni celsjusza i piekę 1,5 - 2 godziny

Kuchnia z widokiem na ogród
Pasztet kapuściano-fasolowy 114

maszynce do mielenia mięsa zmielić kapustę, odcedzoną fasolę i cebulę z czosnkiem. – Do kapuścianej masy dodać nasiona sezamu, słonecznika, mielony len i posiekaną natkę pietruszki. – Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. – Masę przełożyć do natłuszczonej keksówki lub jednorazowej, aluminiowej. – Piec w nagrzanym do 200 st.C piekarniku

To co kocham
KARCZEK PIECZONY W WINIE 229

Karczek pieczony w ciemnym, wytrawnym winie jest wyjątkowo smaczny, kruchy i delikatny. Wino zmiękcza mięso podczas pieczenia przez co pieczeń staje się wyjątkowo krucha. Przepis na takie mięso jest na prawdę rewelacyjny(...)karczku wieprzowego 250 ml czerwonego, wytrawnego wina  1 łyżeczka soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu  1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki kolendry mielonej  nić do zwinięcia mięsa  liść laurowy, ziele angielskie, kilka kulek pieprzu

Kulinarne Fantazje Marioli
Kolorowa pieczeń 194

ładniki:       - 800g mielonej wieprzowiny- 500g mielonej wołowiny- 3 kolorowe papryki- 3 szalotki bananowe- pęczek dymki- 4 jajka- 7 łyżek tartej bułki- główka czosnku- 4 łyżki startego sera (dałam cheddar)- sól, pieprz- rozmaryn,tymianek,gałka muszkatołowa,  chilli,papryka słodka,papryka wędzona- 2 łyżki masła- 1 łyżka oleju rzepakowego do wysmarowania formy- olej kokosowy Mięso na pieczeń kupuję

mojewypiekiinietylko
Kurczak z czosnkiem i kuskusem 363

uwaga to skórka, która nie jest chrupiąca - ale tego można było oczekiwać , mięso raczej się dusi niż piecze. Jeżeli nie oczekujemy chrupiących skór - polecam! składniki 1 cały kurczak (1 1/2 do 2 kg), podzielony na 6 do 8 sztuk i osuszony  Gruba sól i pieprz mielony 1 łyżka  oliwa z oliwek 1 średnia cebula ,przekrojona na pół(...)dodać pozostałe składniki, plus 1 szklanka bulionu z kurczaka. Przykryć i piec w temperaturze 180 - 190 stopni C, aż kurczak jest miękkie, około 40 minut. Uwaga: Kurzyne robiłam w wolnowarze, więc metoda w piekarniku nie była przetestowana. Dałam znaczne wiecej czosnku, wrzuciłam też nieobrane ząbki do naczynia z mięsem. Myślę, że można dać trochę mniej mąki - nie 1/3 tylko

Stare Gary
Szarpana wieprzowina (Pulled Pork) 130

papierowym i wysmarować musztardą, a następnie natrzeć mieszanką przypraw. Przełożyć mięso do naczynia, wlać około 1/2 szklanki wody, przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 4 godziny, po tym czasie przełożyć mięso do innego naczynia i rozdzielić ("poszarpać") widelcem na małe kawałki. Można je polać niewielką ilością sosu z pieczeni lub wymieszać z sosem

wyzwania kuchenne
Zapiekanka gołąbkowa na szybko 112

Powrót z pracy, brak pomysłu na obiad…a tutaj szybkie przygotowanie, samo się piecze i włala! Gotowe ;) Zapewniamy…obiad z przygotowaniem, to 60 min. Składniki 1/2 małej główki kapusty pekińskiej 1 pęczek koperku 1 puszka pomidorów krojonych z zalewą 400 g mięsa mielonego z kurczaka 100 g ryżu 500 ml bulionu warzywnego Przygotowanie N Kapustę szatkujemy. Koperek siekamy

R'n'G Kitchen
Papryki faszerowane mięsem ,kaszą i cukinią. 218

minutach odcisnąć z niej wodę. Na patelni podsmażyć pokrojoną cebulkę na złoty kolor, dodać mięso mielone i przyprawy do smaku ,dodać odsączoną z wody cukinię .Smażyć jeszcze 2 minuty ,dodać koncentrat pomidorowy ,ugotowaną wcześniej kaszę ,wymieszać i napełnić farszem umyte i przekrojone wzdłuż papryki . Piec około 20 minut w 180 stopniach ,podawać gorące z keksem z jogurtu greckiego .Smacznego

Ladylaura.
KURCZAK BEZ KOŚCI, NADZIEWANY MIĘSEM + FILMIK 211

wyjmowanie kości z kurczaka. Mięso doprawiamy sola i przyprawą do kurczaka. Pieczarki i cebulę drobno kroimy, podpiekamy na leju aż płyny odparują.  Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajka, wszystkie przyprawy, przeciśnięty czosnek, bułkę tartą i pieczarki. Dokładnie mieszamy. Na wytrybowanego kurczaka rozkładamy całe mięso mielone, upychamy je również w udka.  Mięso w miejscu przecięcia(...)grzbiecie) spinamy wykałaczkami, następnie całego kurczaka owijamy dratwą, aby nadać jemu ładny kształt. Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180 % C.  Upieczonego kurczaka wyjmujemy, studzimy, wyciągamy nici i kroimy w plastry. Tak przygotowanego kurczaka, po całkowitym ostudzeniu można podać z pieczywem jako zastępstwo wędliny. Smacznego.           Zapraszam do obejrzenia

Kulinarne Fantazje Marioli
ODŚWIĘTNY PASZTET - PRZEPIS RODZINNY 170

tartej ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Cebulę siekamy i podsmażamy  z pokrojonymi pieczarkami.Podgardle kroimy w kostkę .Wszystko razem mielimy: mięso,podgardle,warzywa,grzybki suszone,i pieczarki z cebulką 3 razy.Przyprawiamy,dodajemy jajka i bułkę tartą ,mąkę,wyciśnięty czosnek.Wkładamy do wysmarowanej formy keksowej  i wysypana bułką tarta. Pieczemy w 180st.-200st. przez 1 godz.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pieczeń z mięsa mielonego z jajkiem. 147

Składniki: 60dag mięsa mielonego, 5 jaj, bułka tarta, cebula, sól, pieprz, majeranek, trzy ząbki czosnku, duża garść zielonej pietruszki (może być mrożona). Przygotowanie: 4 jajka ugotować na twardo. Jajko, garść bułki tartej, cebulę pokrojoną w kostkę, wyciśnięte ząbki czosnku, sól, pieprz, majeranek i posiekaną pietrzuszkę wymieszać z mięsem mielonym. Mięso uformować w łódkę i ułożyć na środku(...)wzdłuż pokrojone na pół jajka. Uformować na kształt rolady, tak by jajka były dobrze przykryte i zawinąć w papier do pieczenia.  Piec w rozgrzanym piekarniku 180stopni przez ok.1h. Peczeń można podawać z sosem do obiadu jak również nadaje na kanapki.  Smacznego

W kuchni u Moniki
Gołąbki z młodej kapusty 165

mięsne gołąbki z dodatkiem surowej salsiccia, coś nowego, coś pysznego! Gołąbki mega duże, pieczone na blasze podane z sosem kurkowym i młodymi ziemniaczkami. Nic tylko jeść! Gołąbki z młodej kapusty Składniki: 16 dużych gołąbków 1 duża młoda kapusta 400 ml ryżu 500 g mielonego mięsa 300 g surowej salsiccia 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego szczypiorku

codojedzenia
szybkowar-pieczeń mielona z kiszonym ogórkiem... 150

szklanki, woda 1/4 szklanki, olej rzepakowy 6 łyżek, woda 1 szklanka mięso mielone z łopatki wieprzowej dobrze wyrobić na kleistą masę z pieprzem, kucharkiem, jajkami, pokrojonymi w kostkę ogórkami, cebulą, tartą bułką z 1/4 szklanką wody z masy uformować 2 podłużne pieczenie, posypać je tartą bułką na patelni rozgrzać olej i zrumienic każdą pieczeń

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone kotlety mielone ze szpinakiem (106 kcal) 132

stanie się miękki. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy jeszcze dwie minuty. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy szpinak, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Z mięsa formujemy kotleciki wielkości mandarynki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok pół godziny

e-PrzepisyKulinarne