pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:89/377)

Pasztet z królika 166

wątróbka odpowiada za konsystencję. Praktycznie robi się sam, bo w kuchni powoli gotuje się królik, a następnego dnia mieli się wystudzone składniki, miesza z jajkami i bułką, i piecze. Mój pasztet zawsze zbiera dużo  komplementów od każdego, kto go skosztuje. Mam nadzieję, że tak samo będzie w tym roku(...)wolnym ogniu. • Pod koniec gotowania dodać wątróbki, zagotować, wyłączyć ogień i wystudzić całość. • Wystudzone mięso królika oddzielić od kości. • Zmielić w maszynce do mielenia mięso królika, boczek, wątróbki i warzywa oraz namoczone wcześniej i odciśnięte z wody kajzerki. • Do masy mięsno-warzynej wlać bulion z gotowania, oliwę, dodać jajka

To co kocham
Pieczony schab środkowy 128

łamię sobie głowy co mam przygotować na obiad, tylko doprawiam powstały podczas pieczenia sos, wkładam do niego grubsze plastry mięsa i voilà - wyżerka jak się patrzy! Zimne mięso pokrojone w cienkie plastry wspaniale zastąpi wędlinę na pieczywie. Do tego chrzan, ćwikła, albo jakiś ogóreczek... pycha :D Pieczony schab środkowy Składniki: 1,8 kg schabu środkowego w jednym kawałku(...)kości, ale z warkoczem 2 duże ząbki czosnku 2 płaskie łyżeczki soli pół łyżeczki mielonego pieprzu pół łyżeczki słodkiej papryki 2 czubate łyżeczki majeranku 2 łyżeczki octu winnego 2 łyżeczki oleju rzepakowego Pieczony schab środkowy Wykonanie:  W miseczce wymieszałam dokładnie sól, pieprz, paprykę, majeranek, obrany i wyciśnięty przez praskę czosnek, ocet winny i olej. Schab opłukałam, dokładnie

Kuchenne zapiski Edyty
Golas z Kaszy Gryczanej - Pieróg z Kaszy Gryczanej 177

maszynce do mielenia mięsa i dodać do kaszy gryczanej ) . Następnie dodaję przestudzoną cebulę , jajka , 4 łyżki oleju , doprawiam solą ( dwie duże szczypty ) i całość dokładnie mieszam , można łyżką lub ręką. Najłatwiej jest wymieszać ręką . Do foremki wysmarowanej masłem przekładam masę , delikatnie ugniatając . Górę smaruję olejem – biorę trochę oleju na dłoń i smaruję górę golasa olejem . Pieczenie golasa : Foremkę

Uwaga Babcia Gotuje
Schab pieczony na spodzie jarzynowo-owocowym 192

słodka mielona papryka Wykonanie: Wymoczone i osuszone mięso nacieram solą, pieprzem, papryka  i majerankiem i wstawiam do lodówki na 2 godziny. Oczyszczone i pokrojone na kawałki warzywa układam w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Na warzywa układam mięso, podlewam wywarem jarzynowym i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C na 20 min, zmniejszam temperaturę do 180°C i piekę jeszcze

Bea(u)ty kitchen
Świąteczny pasztet wieprzowo-drobiowy 226

garnka.   Do garnka dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, czosnek, trochę soli i mielonego pieprzu. Cebule obieramy i kroimy w ćwiartki, dodajemy do mięsa. Do garnka wlewamy tyle zimnej wody, aby przykryć całe mięso. Zagotowujemy, po czym zmniejszamy ogień i gotujemy, aż mięso będzie się rozpadać – około 1,5h. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Po ostygnięciu usuwamy ziele(...)rondelka, zalewamy wywarem spod gotowanego mięsa. Gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Wyciągamy do ostygnięcia.   Przygotowane mięso z cebulą mielimy w maszynce do mięsa 3 razy – zaczynamy od grubych oczek, a dwa kolejne mielimy już na najmniejszych. Bułki namaczamy w wywarze z mięsa, aż dobrze nasiąkną, po czym także mielimy w maszynce. Do masy dodajemy 4 jajka

Smaczna Strona
Karkówka pieczona w kapuście kiszonej z pieczarkami. 2759

mięciutkie, a kapustka palce lizać :) Polecam. Składniki - 1 kg karkówki - 70 dkg kapusty kiszonej - 30 dkg pieczarek - 1 duża cebula - 1 łyżka koncentratu pomidorowego - majeranek,czosnek mielony, kminek mielony, papryka czerwona mielona,  domowa wegeta  - olej Wykonanie  Karkówkę nacinam jak na plastry, ale nie przecinam ich do końca, nacieram ze wszystkich stroni w środku czosnkiem(...)smaruję delikatnie olejem, na dno wykładam warstwę kapusty, na kapustę układam karkówkę. Pozostałą część kapusty wkładam między nacięcia i na wierzch mięsa, tak aby cała karkówka była przykryta kapustą. Naczynie przykrywam i wkładam do lekko nagrzanego piekarnika. Piekę w temperaturze 170-180 stopni  z termoobiegiem około 2 godziny. W między czasie kilka razy polewam mięso wytworzonym sosem z kapusty

Kuchnia z widokiem na ogród
Jaskółcze gniazda 153

rzecz mało czasochłonnych "klopsów nadziewanych jajkiem na twardo i pieczonych w piecyku", których to w wyniku nieoczekiwanych obrotów akcji nie ma okazji zrobić, jednak to już inna historia... ja natomiast klopsy zrobiłam, za przypomnienie o nich dziękuję Pani Chmielewskiej, Wam pozostawiam zdjęcia i przepis... Składniki 50 dag mielonego mięsa kajzerka mleko sól pieprz majeranek  przyprawa do mięsa

Kuchenne aromaty
Leśny pasztet wegański – z czerwonej soczewicy, kaszy jaglanej i suszonych grzybów 215

musi być przyprawiony ‘za mocno’ – spróbujcie surowej masy, wszystko powinno w niej być zbilansowane, ale mocno wyczuwalne. W czasie pieczenia i stygnięcia te aromaty zanikają i stają się słabsze. Pasztet dzielimy między dwie standardowej wielkości keksówki wyłożone papierem do pieczenia – pasztet da się łatwo wyjąc i odkleić od papieru. Wierzch masy wygładzamy zwilżoną w oleju dłonią – można(...)godzinę. Po godzinie włączamy termoobieg i pasztet dopiekamy jeszcze 20 minut, aż wierzch będzie lekko przypieczony. Studzimy pasztety w formie, wyjmujemy i odklejamy papier. Jedzący mięso – nie poznali, że to pasztet bez ani grama produktów odzwierzęcych. Niech o jego smaku świadczy fakt, że nawet koty dały się nabrać ;) SKŁADNIKI 460g czerwonej ciecierzycy + 4 niepełne szklanki wrzątku + 1 łyżeczka cząbru

Karo in the Kitchen
Kulki mięsne z niespodzianką zapiekane w cieście francuskim 180

Pieczone mięsne kuleczki z niespodzianką w środku w postaci brukselki otulone ciastem francuskim. Są bardzo smaczne i bardzo fajnie prezentują się na talerzu. Można podać je na ciepło ale równie smaczne są na zimno. składniki: 700 g mięsa mielonego, u mnie karkówka pół suchej bułki 2 opakowania ciasta francuskiego sól, pieprz 1 opakowanie mrożonej brukselki Hortex 2 opakowania(...)warzyw na patelnię z przyprawą włoską Hortex czarny sezam białko do posmarowania ciasta Suchą bułkę namoczyć wcześniej w mleku lub wodzie. Brukselkę ugotować al'dente, osączyć i wystudzić. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać odciśniętą bułkę i dokładnie wymieszać. Do smaku masę doprawić solą i pieprzem, ja również dodałam trochę przypraw dołączonych do warzyw na patelnię. Masę dokładnie wyrobić

Monia miesza i gotuje
Golonka peklowana pieczona w ciemnym piwie 147

litra wody papryka ostra mielona 1 butelka ciemnego piwa typu porter Z wody i peklosoli przygotowujemy roztwór solanki. Bierzemy dużą strzykawkę z igłą i w każdą golonkę, szczególnie dokładnie przy kości, wstrzykujemy solankę. Po nastrzyku dokładnie masujemy golonki. Wkładamy je do dużej miski, zalewamy resztą solanki i obciążamy talerzem. Ważne, aby mięso było przykryte. Wkładamy do lodówki. Peklujemy(...)ziela angielskiego i pieprzu czarnego. Gotujemy na wolnym ogniu przez 2 godziny. Woda musi lekko pyrkać. Po tym czasie golonki przekładamy do brytfanny lub innego naczynia do pieczenia, posypujemy ostrą mieloną papryką i podlewamy połową butelki piwa. Pieczemy godzinę w 170 stopniach bez przykrycia, podlewając co jakiś czas pozostawionym piwem. I to wszystko :) Smacznego

Marder&Marder Manufacture
Pasztet z gęsi 157

dobry sposób na wykorzystanie mięsa z rosoły lub, jak to było w moim przypadku, pozostałego po niedzielnym obiedzie mięsa pieczonej gęsi. Można go wzbogacić o różne dodatki: suszone grzyby, orzechy, śliwki lub żurawinę.    Składniki: 1/2 kg gęsiego mięsa 150 g wątróbek z gęsi lub innego drobiu 50 g gęsiego smalcu 1 cebula 1 jajko(...)bulionu z gęsi sól, pieprz Przygotowanie: Na gęsim smalcu smażymy pokrojoną cebulę, pod koniec smażenia dodajemy oczyszczoną wątróbkę i krótko smażymy, żeby pozostała miękka. Gęsie mięso (ugotowane lub upieczone) mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa razem z wątróbką i cebulą. Do zmielonej masy dodajemy jajko, sól, pieprz, bulion i dokładnie mieszamy. Możemy to zrobić mikserem. Masę przekładamy do jednego dużego

Smakowity Blog Kulinarny
Kurczak pieczony w panierce – chrupiący i soczysty! 342

nieodpowiednio upieczone czy usmażone – staje się suche. To chude mięso i do pieczenia trzeba je odpowiednio naszykować, żeby przy wysokiej temperaturze która zamknie i przypiecze panierkę, mięso pozostało kruche i soczyste. Piersi z kurczaka oczyszczamy z błon. Odcinamy polędwiczki i zostawiamy je w całości, a pozostałe mięso kroimy w poprzek piersi, pod lekkim skosem, na kawałki grubości około(...)kawałki i mielimy w malakserze – zwykła bułka tarta do tego przepisu się nie nadaje, potrzebne nam lekkie i większe okruszki bułki. Startą bułkę mieszamy z mąką pszenną i kukurydzianą, słodką albo ostrą papryką i wybraną przyprawą do kurczaka (jeśli przyprawa nie ma w składzie soli, panierkę dosalamy). Wyjmujemy blachę z piekarnika, wykładamy papierem do pieczenia i spryskujemy tłuszczem. Rozgrzewamy

Karo in the Kitchen
Schab pieczony z marchewką i ziemniakami 249

Prosty i łatwy w wykonaniu przepis. Mięso jest soczyste i kruche a dzięki dodatkowi warzyw za jednym zamachem mamy gotowy obiad dla całej rodziny. Składniki - 80 dag schabu - 30 dag małych marchewek - 60 dag małych ziemniaków - zioła prowansalskie, słodka mielona papryka - sól, pieprz - olej Drogi internauto - jeżeli przepisy znalezione na tym blogu uważasz za przydatne i chętnie wykorzystasz(...)obsmażyć delikatnie na oleju, przełożyć do naczynia żaroodpornego, spryskać odrobiną wody i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 15 minut w temperaturze 200 o C, następnie 25 minut w temperaturze 180 o C. Warzywa wymieszać z olejem na którym podsmażał się schab, przełożyć do mięsa i piec 30 minut w temperaturze 180 o C i na koniec 10 minut w temperaturze

Świat Smaku
Zapiekanka z makaronem i jarmużem w sosie beszamelowym 205

Garnek nadaje się nie tylko do pieczenia w piekarniku, ale również we wszelkiego rodzaju kuchenkach (także indukcyjnych). Zapiekanka z makaronem i jarmużem w sosie beszamelowym Drukuj przepis Ilość porcji: 4 Czas gotowania: 60 min Składniki -400 g makaronu -400 g mięsa z kurczaka, mielonego -150 g jarmużu -2 marchewki -1 duża cebula

Marta Gotuje
Udka pieczone w marynacie ketchupowej. 154

udek z kurczaka 1 szklanka ketchupu 1 łyżeczka soli, pieprz do oprószenia, pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki 3 łyżki oleju Przygotowanie; Udka myjemy , osuszamy a następnie nacieramy solą, pieprzem i papryką. Przekładamy do naczynia. W małej miseczce mieszamy ketchup z olejem. Zalewamy nim mięso, i obtaczamy w marynacie aby całe udka były pokryte ketchupem. Przykrywamy naczynie folią aluminiową(...)czasie udka jeszcze raz obtaczamy w marynacie i przekładamy do formy do zapiekania. Podlewamy wodą, tak aby dno było nią pokryte. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy około 1 godz. Co jakiś czas udka polewamy powstałym sosem. Jeśli wyparuje , mięso co jakiś czas podlewamy wodą.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.

Proponowane wyszukiwania