pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:82/377)

Zapiekanka gołąbkowa na szybko 110

Powrót z pracy, brak pomysłu na obiad…a tutaj szybkie przygotowanie, samo się piecze i włala! Gotowe ;) Zapewniamy…obiad z przygotowaniem, to 60 min. Składniki 1/2 małej główki kapusty pekińskiej 1 pęczek koperku 1 puszka pomidorów krojonych z zalewą 400 g mięsa mielonego z kurczaka 100 g ryżu 500 ml bulionu warzywnego Przygotowanie N Kapustę szatkujemy. Koperek siekamy

R'n'G Kitchen
Papryki faszerowane mięsem ,kaszą i cukinią. 211

minutach odcisnąć z niej wodę. Na patelni podsmażyć pokrojoną cebulkę na złoty kolor, dodać mięso mielone i przyprawy do smaku ,dodać odsączoną z wody cukinię .Smażyć jeszcze 2 minuty ,dodać koncentrat pomidorowy ,ugotowaną wcześniej kaszę ,wymieszać i napełnić farszem umyte i przekrojone wzdłuż papryki . Piec około 20 minut w 180 stopniach ,podawać gorące z keksem z jogurtu greckiego .Smacznego

Ladylaura.
KURCZAK BEZ KOŚCI, NADZIEWANY MIĘSEM + FILMIK 208

wyjmowanie kości z kurczaka. Mięso doprawiamy sola i przyprawą do kurczaka. Pieczarki i cebulę drobno kroimy, podpiekamy na leju aż płyny odparują.  Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajka, wszystkie przyprawy, przeciśnięty czosnek, bułkę tartą i pieczarki. Dokładnie mieszamy. Na wytrybowanego kurczaka rozkładamy całe mięso mielone, upychamy je również w udka.  Mięso w miejscu przecięcia(...)grzbiecie) spinamy wykałaczkami, następnie całego kurczaka owijamy dratwą, aby nadać jemu ładny kształt. Przekładamy mięso do naczynia żaroodpornego i pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180 % C.  Upieczonego kurczaka wyjmujemy, studzimy, wyciągamy nici i kroimy w plastry. Tak przygotowanego kurczaka, po całkowitym ostudzeniu można podać z pieczywem jako zastępstwo wędliny. Smacznego.           Zapraszam do obejrzenia

Kulinarne Fantazje Marioli
ODŚWIĘTNY PASZTET - PRZEPIS RODZINNY 163

tartej ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Cebulę siekamy i podsmażamy  z pokrojonymi pieczarkami.Podgardle kroimy w kostkę .Wszystko razem mielimy: mięso,podgardle,warzywa,grzybki suszone,i pieczarki z cebulką 3 razy.Przyprawiamy,dodajemy jajka i bułkę tartą ,mąkę,wyciśnięty czosnek.Wkładamy do wysmarowanej formy keksowej  i wysypana bułką tarta. Pieczemy w 180st.-200st. przez 1 godz.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pieczeń z mięsa mielonego z jajkiem. 142

Składniki: 60dag mięsa mielonego, 5 jaj, bułka tarta, cebula, sól, pieprz, majeranek, trzy ząbki czosnku, duża garść zielonej pietruszki (może być mrożona). Przygotowanie: 4 jajka ugotować na twardo. Jajko, garść bułki tartej, cebulę pokrojoną w kostkę, wyciśnięte ząbki czosnku, sól, pieprz, majeranek i posiekaną pietrzuszkę wymieszać z mięsem mielonym. Mięso uformować w łódkę i ułożyć na środku(...)wzdłuż pokrojone na pół jajka. Uformować na kształt rolady, tak by jajka były dobrze przykryte i zawinąć w papier do pieczenia.  Piec w rozgrzanym piekarniku 180stopni przez ok.1h. Peczeń można podawać z sosem do obiadu jak również nadaje na kanapki.  Smacznego

W kuchni u Moniki
Gołąbki z młodej kapusty 160

mięsne gołąbki z dodatkiem surowej salsiccia, coś nowego, coś pysznego! Gołąbki mega duże, pieczone na blasze podane z sosem kurkowym i młodymi ziemniaczkami. Nic tylko jeść! Gołąbki z młodej kapusty Składniki: 16 dużych gołąbków 1 duża młoda kapusta 400 ml ryżu 500 g mielonego mięsa 300 g surowej salsiccia 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego szczypiorku

codojedzenia
szybkowar-pieczeń mielona z kiszonym ogórkiem... 146

szklanki, woda 1/4 szklanki, olej rzepakowy 6 łyżek, woda 1 szklanka mięso mielone z łopatki wieprzowej dobrze wyrobić na kleistą masę z pieprzem, kucharkiem, jajkami, pokrojonymi w kostkę ogórkami, cebulą, tartą bułką z 1/4 szklanką wody z masy uformować 2 podłużne pieczenie, posypać je tartą bułką na patelni rozgrzać olej i zrumienic każdą pieczeń

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone kotlety mielone ze szpinakiem (106 kcal) 130

stanie się miękki. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażamy jeszcze dwie minuty. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy szpinak, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Z mięsa formujemy kotleciki wielkości mandarynki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok pół godziny

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanka ziemniaczana z pomidorami i mięsem mielonym 135

żaroodpornego wlać odrobinę oliwy (bądź oleju), następnie ułożyć plasterki z ziemniaków, dodać połowę mięsa mielonego, połowę pomidorów i zalać odrobiną sosu. Ponownie przykryć ziemniakami, resztą mięsa, pomidorami i od razu dodać pozostałe plasterki ziemniaków, a także pomidorów. Wszystko zalać sosem śmietanowo-serowym. Piec około 30 minut

Ugotować
Cebulowy naan i wołowe kofty 137

Składniki: 400g mielonego mięsa 2 cebule ząbek czosnku jajko sól, pieprz papryka, imbir natka pietruszki 2 starte ziemniaki olej do głębokiego smażenia Ciasto: 4 kubki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki so li 1 saszetka suszonych drożdży 1 łyżeczka cukru pudru 4 ły żeczki cebuli granulowanej 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki kminku

Gaździnka warzy
Meksykańskie klopsiki z piersi indyka (na parze) (porcja - 440 kcal) 148

wkładamy do piekarnika (zimnego). Ustawiamy termoobieg i 200 stopni, od tej chwili pieczemy 25 min. 2. Gdy papryka się upiecze, ściągamy z niej skórkę i kroimy na cieniutkie, małe kawałki (jak na zdjęciu; klopsiki mają w przekroju ok 4 cm) 3. Do mielonego mięsa z piersi indyka dodajemy połówkę jajka, bułkę tartą, kukurydzę, paprykę i przyprawy. Dokładnie mieszamy

Malowane smakiem
Sernik z suszonymi śliwkami 188

wykładamy papierem do pieczenia. Oreo umieszczamy w misie blendera i miksujemy na proszek. Dodajemy roztopione masło i miksujemy jeszcze przez chwilę. Tak przygotowaną masą wyklejamy dokładnie spód formy, pomagamy sobie łyżką. Wkładamy do zamrażarki na czas pozostałych przygotowań. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Twaróg mielimy w maszynce do mięsa, przeciskamy przez praskę do ziemniaków lub miksujemy blenderem(...)wkładamy do piekarnika na 10 minut. Na podpieczony spód wykładamy masę serową, wyrównujemy i wkładamy z powrotem do piekarnika. Po 10 minutach zmniejszamy temperaturę do 140 stopni Celsjusza i pieczemy kolejne 35 minut. Po tym czasie sernik wyciągamy (piekarnik pozostawiamy włączony), odstawiamy na 5 minut na bok, a następnie polewamy śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem. Wkładamy do piekarnika na ostatnie

My Culinary Art
Leczo z pieczoną papryką 132

mięsa z kurczaka pozbawionego kości 250 gram kiełbasy typu śląska 2 cebule 250 gram pieczarek Kilka ząbków czosnku 1 puszka pomidorów z puszki Sól Pieprz Czosnek Papryka słodka mielona Papryka ostra mielona zielona czubruca Wykonanie: Paprykę oczyszczamy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i układamy na blaszce skórką do góry. Wkładamy do piekarnika na najwyższą półkę i pieczemy około

Smaki Ewy
Skrzydełka faszerowane w sosie pieczarkowym 198

idealnie, ale można też podać z ziemniakami. Skrzydełka faszerowane: 10-12 skrzydełek z kurczaka 500 g mielonego mięsa (drobiowego / wieprzowego / cielęcego) 1 cebula 1 jajko 2 ząbki czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki 1 łyżka oliwy z oliwek sól morska, świeżo mielony pieprz Sos pieczarkowy z mascarpone: 300 g niedużych pieczarek 125 g serka mascarpone 1/3 szklanki śmietanki(...)addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Farsz: Mięso na farsz mielimy w maszynce do mięsa wraz z cebulą (jeśli kupiliśmy zmielone, cebulę drobno siekamy i dodajemy do mięsa). Wyciskamy do niego dwa ząbki czosnku. Dodajemy 3-4 łyżki wody i wyrabiamy. Dodajemy jajko, posiekaną pietruszkę oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Wyrabiamy ponownie i odstawiamy, aby mięso przeszło przyprawami. Faszerowanie skrzydełek: Skrzydełka myjemy

Poezja smaku
Pasztet bezglutenowy z ziarnami dyni 149

mięsem przepuścić przez maszynkę) Mięso i cebulę  zmielić na jak najdrobniejszym sitku, po czym dodać papkę z kaszki kukurydzianej. Dodać jajka, doprawić do smaku solą, mielonym pieprzem, gałką muszkatołową i przetartym majerankiem. Całość ponownie bardzo dokładnie zblendować. Jeśli farsz jest zbyt gęsty dodajemy kilka łyżek wywaru po mięsie Farsz przełożyć do foremek i piec w piekarniku około(...)wstawić dodatkowo pojemnik z gorącą wodą. Pasztet powinien nabrać na górze lekkiego brązu. Pasztet powinien wyrosnąć około 1 cm, po czym naturalnie opaść. Uwaga dla osób korzystających z szybkowaru - mięso gotujemy przez 10 minut na II poziomie w około 250-300 ml wody

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Majonezowe Udka bez kości pieczone w szpinaku i pieczarkach 100

się niechce..Dlatego postanowiłam prosty j szybkj obiad a przy tym smaczny i taki inny.... Eksperyment się udał wszystkim bardzo smakowało  🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛🍛 Mowa tu o Pieczonych udkach z kurczaka bez kości w majonezie ,szpinaku i pieczarkach..no pychotka... Zapraszam do polubienia mojej strony , będzie mi bardzo miło 🤗🤗🤗🤗🤗🤗  Skladniki na ok 4 porcji : 🍽 8 udek z kurczaka bez kości(...)czerwonej mielonej dowolnej 🍽 1 łyżka czosnku  🍽 1 łyżka suszonej bazyli  Przygotowanie : 1. Mięso myjemy,nacieramy przyprawami oraz majonezem. Mieszam.  2. Pieczarki myję a następnie kroję w plastry. 3. Szpinak myję i kroję drobno. 4. Koper myję i drobno siekam.  5. W naczyniu żaroodpornym kładę pieczarki,szpinak, cebulę, mięso ,posypuję koprem.  6. Piekę pod przykryciem

Gotowanie Patki
Keto gołąbki czyli jak nie zjeść za dużo węglowodanów w obiedzie 472

majeranek Przygotowanie : Mięso mielę przez maszynkę, wraz z cebulą, doprawiam do smaku, jeśli jest za rzadkie do formowania kotlecików to dodaję łuskę babki jajowatej, wchłonie nadmiar wody. Kapustę parzę we wrzątku. Formuję kotleciki i zawijamy w liście kapusty. Dno naczynia żaroodpornego wykładam liśćmi, które pozostały, przekładam gołąbki i przykrywamy kapustą. Zalewa wrzątkiem do górnego poziomu i piekę około(...)zależności od mięsa) w piekarniku w 180 st. Na sos: przecier pomidorowy bazylia, oregano, majeranek, liść laurowy, ziele angielskie, czosnek niedźwiedzi, sól, pieprz mąka kokosowa(opcjonalnie) Przygotowanie : Gotuję wodę, dodaję przyprawy i przecier. Jeżeli sos ma być gęstszy to dodajemy mąki kokosowej. Polewamy gołąbki sosem Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Polędwica wieprzowa w sosie z kurkami 253

często podaje się ją z jakimiś dodatkami. Do polędwicy wg przepisu poniżej proponujemy pieczone ziemniaki z cytryną i rozmarynem . Polędwica wieprzowa w sosie z kurkami 2015-09-27 00:38:08 Delikatna i soczysta polędwica wieprzowa z sosem kurkowym. Oryginalny przepis wydobywający z mięsa maksimum smaku i atrakcyjnego wyglądu. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 500g polędwicy wieprzowej 250g(...)bulionu 1 średnia cebula (150g) 2 łyżki masła 1 łyżka oliwy szczypta soli (patrz uwagi) szczypta świeżo mielonego czarnego pieprzu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 płaska łyżeczka estragonu 6-8 suszonych owoców jałowca Do podania pieczone ziemniaki z cytryną i rozmarynem Instrukcje Polędwicę oczyszczamy z błonek i ewentualnych innych niepożądanych elementów. Dla wygody możemy ją podzielić

Kulinarna Pokusa
Ćwiartki kurczaka faszerowane mięsem mielonym i papryką 1433

oddzielamy mięso od kości zaczynając od najszerszej strony, delikatnie podcinając mięso, oddzielając je ostrym nożem od kości i chrząstek. Ściągamy mięso ze skórą, aż do nasady kości, odcinamy tasakiem całą kość, zostawiając tylko końcówkę kości. Po usunięciu kości nacieramy mięso również w środku papryką, solą, pieprzem i majerankiem, odkładamy mięso do lodówki na 1 godzinę aby przeszło smakiem. Farsz: Cebulę(...)dokładnie pod spód i ukłądamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy mięso jeszcze papryką w proszku i pieczemy około godziny w temp. 180 stopni C w zależności od wielkości ćwiartek. Następnie za pomocą pędzelka smarujemy każdą ćwiartkę kurczaka glazurą z miodu i sosu sojowego, pieczemy jeszcze 30 minut aby ćwiartki się zarumieniły. Faszerowane ćwiartki kurczaka są rewelacyjną

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Szaszłyki z karkówki 131

świeżo mielony Wykonanie: Mięso opłukujemy, kroimy w grubszą kostkę.Przyprawy mieszamy ze sobą wszystkie, posypujemy mieszanką mięso, odstawiamy na 30 minut. Paprykę myjemy, oczyszczamy z ziarnek, kroimy w kawałki nie mniejsze niż kawałki mięsa. Cebulę obieramy kroimy w grubsze plastry. Na patyczki do szaszłyków nadziewamy na przemian mięso paprykę i cebulę.Tak przygotowane szaszłyki pieczemy na grillu

kgwjanczewo
Dynia makaronowa zapiekana 153

makaronowa 250 g mięsa mielonego 1 cebula pół puszki pomidorów w przecierze ok 200g pół puszki groszku ok 5 łyżek sól pieprz pieprz ziołowy staropolski oregano 150 g sera żółtego tłuszcz do smażenia Dynię umyć, odkroić 1/3 z jednej połowy tworząc głęboką miskę lub na dwie połowy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st , piec pół godziny. Wyjąć(...)przestudzić i widelcem wydrążyć większość miąższu. Na patelni rozgrzać łyżkę tłuszczu, podsmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać mięso, rozdrobnić je widelcem, podsmażyć, następnie dodać pomidory i przyprawy, poddusić aż nieco odparuje, następnie groszek i zdjąć z ognia. Kiedy przestygnie, dodać do wydrążonej dyni, oraz 100 g startego na tarce sera. Wymieszać i włożyć do wydrążonej dyni. Posypać resztą żółtego sera, szczyptą

Gotowanie jest łatwe
Kofty, czyli szaszłyki z grilowanego mięsa 191

użyłam naszej polskiej wieprzowiny. Ważne w tym przypadku jest porządne doprawienie mięsa, należy też pamiętać, że nie dodaje się do mięsa jajek. Kofty nadziewa się na patyki do szaszłyków, grilluje lub piecze w piekarniku. Ja polecam Wam przygotować grillowane aromatyczne kofty, czyli szaszłyki z grilowanego mięsa z pietruszką, oregano, czerwoną cebulą, czosnkiem, tłuczoną w moździerzu kolendrą i kminem rzymskim(...)papryką i pieprzem cayenne do tego sos czosnkowy z limonką i świeżą miętą. Przepis na Kofty, czyli szaszłyki z grilowanego mięsa. Pyszne były te kofty! Polecam. Polecam też przygotować inne grillowane dania w tym stylu: Ćevapčići – Cevapcici Ćevapčići z mielonego mięsa z indyka – Cevapcici Mini kebaby z tymiankiem i sosem chili (grillowane) Mini kebaby (meksykańskie) Mini Kebaby

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania