pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:80/377)

Pierogi 155

Pierogi :) znany temat, który można powtarzać bez końca, bo wszyscy lubią :) Tym razem pierogi paprykowe, z mieloną kiełbasą, drożdżowe, pieczone i gotowane :)  Mąkę 1

chleba naszego
Pasztet drobiowy 180

szczypcie papryki mielonej słodkiej wędzonej, gałka muszkatołowa, mielona kolendra, mielona kurkuma, tymianek, rozmaryn 1 pęczek szczypiorku 50 ml brandy olej Wykonanie: Pieczarki trzemy na tarce, cebule obieramy siekamy w drobna kosteczkę podsmażamy razem z pieczarkami. Mięso myjemy osuszamy mielimy w maszynce do mięsa razem z marchewką. Dodajemy przeciśnięty przez prasę czosnek, cebulę(...)jajko, bułkę tartą, posiekany szczypiorek , majeranek. Całość posypujemy pieprzem czarnym i cytrynowym, przyprawiamy podanymi przyprawami, solą oraz wlewamy brandy. Całość odkładnie mieszamy. Formę do pieczenie smarujemy olejem ii posypujemy bułką tartą. Wypełniamy formę masą. Pieczemy ok 1 godziny w temperaturze 200 stopni C. Pasztet w wykonaniu Kazimiery Smacznego

kgwjanczewo
Karkówka pieczona w cebuli 310

Kawałki karkówki marynowane, a następnie upieczone w rękawie do pieczenia razem z dużą ilością cebuli. Mięciutkie i aromatyczne mięso na obiad, które nie wymaga dużego nakładu pracy, bo wszystko piecze się w piekarniku. Obok mięsa mogą piec się również zawinięte w folię aluminiową ziemniaki i cały obiad będzie gotowy :) 1 kg karkówki 1 kg cebuli 1 szklanka gęstego przecieru(...)pokrojoną w piórka cebulą. Wszystko razem wymieszać i odstawić na około 3 godziny w chłodne miejsce. Przełożyć do rękawa do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 *C i piec przez 2 godziny. Tak przygotowane mięso można podać z ziemniakami. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Mięsa , Obiad Tagged: cebula , marynata , przecier pomidorowy , wieprzowina

https:KKuchniaMniam
Pieczeń siekana 123

bułka tarta do obsypania pieczeni, Odkąd zaczęłam przeglądać stare książki kucharskie, cały czas zaskakują mnie przepisy, które w nich znajduję, swoją prostotą i smakiem. Do takich przepisów należy pieczeń siekana z książki z roku....no, właśnie. Nie umiem podać autora, tytułu oraz daty jej wydania, ponieważ okładka i pierwsze, oraz ostatnie strony nie przetrwały do dnia dzisiejszego(...)skoro często używana, to musiała komuś dobrze służyć. Bułkę namoczyć w bulionie. Cebulę posiekać i poddusić na maśle. Słoninę drobno pokroić. Mięso posiekać, ja robię to w malakserze. Mięso siekane ma inną strukturę niż mięso mielone. Mięso wymieszać z odciśniętą bułką, podduszoną cebulą, pokrojoną słoniną, jakiem. Doprawić solą i pieprzem. Naczynie do zapiekania wysmarować tłuszczem. Ułożyć w nim mięso

królestwo garów
Pieczeń rzymska (klops) z mięsa i ryby 241

marnuje, bo można śmiało ją zjeść również na kanapce :) U mnie dziś nieco odmienna wersja bo z mielonej ryby i mięsa. Składniki: 75 dag  świeżej ryby (wg uznania, ja użyłam karpia) 1 cebula 3 czerstwe bułki 20 dag mięsa wołowego mielonego 6 jajek 1 szklanka mleka 1 łyżka musztardy sól i pieprz do smaku(...)bułki, następnie połączyć z rybą, mięsem, dodać dwa jajka, musztardę i przyprawy do smaku. Wyrobić ręką masę bardzo dokładnie. Połowę masy rybnej przełożyć do formy wysmarowanej tłuszczem i wyłożonej połową boczku. Następnie położyć cztery ugotowane jajka, przykryć resztą masy a na górze ułożyć resztę boczku. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i piec około 45 minut. Smakuje zarówno

Tradycyjna Kuchnia
Diabelska zupa krem z czerwonej papryki- Paliwo Rakietowe 174

dodaję Bulionetkę również do dań z mięsa mielonego, np. do  sosu bolognesu, aby wzbogacić ich mięsny smak i aromat. Bulionetka znajdzie swoje zastosowanie również jako baza do sosu, który następnie zagęszczamy do smaku mąką kukurydzianą zmieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Polecam szczególnie mój przepis na sos pieczeniowy, przyrządzany na pieczonych kościach, do którego dodaję smażoną cebulkę(...)steków, nadając im w ten sposób piękny połysk i cudowny, głęboki aromat". ->  Marco Pierre White, ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr  Składniki bulion drobiowy [woda, mięso kurze (0,2%)] sól tłuszcz palmowy cukier ekstrakt drożdżowy tłuszcz kurzy (2,0%) marchew (1,4%) aromaty (w tym jęczmień) por (0,9%) substancje żelujące: guma ksantanowa, mączka chleba świętojańskiego natka

ClauditteMissCooking
DROBIOWY PASZTET PIECZONY 144

Dobrze doprawiony, idealny na świąteczny stół ale nie tylko.  Przygotowanie takiego pasztetu to dobry pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. Taki pasztet piekę zazwyczaj na święta, jednak teraz do świąt zostało jeszcze trochę czasu a mnie naszła ochota na domowy pieczony pasztet, więc czemu nie ;) Do przygotowania pasztetu wykorzystałam przypraw i foremek aluminiowych z zestawu  "Domowy pasztet(...)rosołu razem z wątróbką i warzywami przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Farsz wymieszać z żółtkami jaja, namoczoną w rosole bułką, połową szklanki rosołu, solą, pieprzem i przyprawą do pasztetu. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wymieszać je z przygotowanym wcześniej farszem na pasztet. Tak przygotowane mięso przełożyć do  foremek aluminiowych  (wyszły

Zrób to smacznie
Roladki z kurczaka 245

nawet moje nie jedzące zazwyczaj mięso dziecko pokusiło się na kilka kęsów. Czas przygotowania: 45 minut (w tym 25 minut pieczenia) Ilość porcji: 3 Składniki: 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 marchewka 1 pietruszka ¼ selera Kawałek białego pora 1 cytryna 2 ząbki czosnku Klika plastrów szynki długodojrzewającej Kilka gałązek tymianku Oliwa Świeżo mielony pieprz i sól Piersi(...)niezbyt cienkie plastry. W miseczce mieszamy oliwę, sól i pieprz. Dorzucamy do tego listki tymianku oraz ścieramy skórkę z cytryny. Do powstałej marynaty wyciskamy 2 ząbki czosnku. Następnie nacieramy mięso i pozostawiamy by przeniknęło przyprawami. Marchewkę, seler i pietruszkę obieramy oraz kroimy w słupki.  Białą część pora kroimy w paseczki.  Na każdym płacie mięsa układamy z jednego końca

Kolizje Smaków
Klopsiki wesołe żółwiki 169

zrobić ogonki.  Tak przygotowane żółwiki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut.  Po tym czasie wyjąć blaszkę i ułożyć na żółwikach krateczkę z sera żółtego imitującą skorupkę żółwika . Pieczemy kolejne 20minut.  Najlepiej sprawdzić mięso nakłuwając klopsiki jeśli nie wycieka różowy płyn powinny być gotowe

W garach u Gosi
Boczek rolowany, peklowany, pieczony w niskiej temperaturze. Domowa wędlina na kanapki. 292

czosnku mielongo - 1 łyżeczka papryki wędzonej mielonej - 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej - 0.5 łyżeczki pieprzu mielonego - 1 łyżeczka majeranku - 1 łyżeczka kminku mielonego - 2 litry wody  Do natarcia - 2 łyżki papryki czerwonej mielonej - 2 łyżki czosnku mielonego - 2 łyżki majeranku - 2 łyżki kminku mielonego Dodatkowo siatka wędliniarska(...)czasie mięso wyjmuję z zalewy, płuczę pod zimną bieżącą wodą, osuszam przy pomocy papierowych ręczniczków. Zawijam ściśle wnętrzem do środka, przekładam do siatki wędliniarskiej lub z powodu jej braku obwiązuję sznurkiem bawełnianym, na kształt zgrabnej rolady. Roladę nacieram czosnkiem, papryką, majerankiem i kminkiem mielonym. Przekładam do piekarnika nagrzanego do 100 stopni celsjusza i piekę 1,5 - 2 godziny

Kuchnia z widokiem na ogród
Pasztet kapuściano-fasolowy 127

maszynce do mielenia mięsa zmielić kapustę, odcedzoną fasolę i cebulę z czosnkiem. – Do kapuścianej masy dodać nasiona sezamu, słonecznika, mielony len i posiekaną natkę pietruszki. – Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. – Masę przełożyć do natłuszczonej keksówki lub jednorazowej, aluminiowej. – Piec w nagrzanym do 200 st.C piekarniku

To co kocham
KARCZEK PIECZONY W WINIE 242

Karczek pieczony w ciemnym, wytrawnym winie jest wyjątkowo smaczny, kruchy i delikatny. Wino zmiękcza mięso podczas pieczenia przez co pieczeń staje się wyjątkowo krucha. Przepis na takie mięso jest na prawdę rewelacyjny(...)karczku wieprzowego 250 ml czerwonego, wytrawnego wina  1 łyżeczka soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki pieprzu  1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki kolendry mielonej  nić do zwinięcia mięsa  liść laurowy, ziele angielskie, kilka kulek pieprzu

Kulinarne Fantazje Marioli
Kolorowa pieczeń 204

ładniki:       - 800g mielonej wieprzowiny- 500g mielonej wołowiny- 3 kolorowe papryki- 3 szalotki bananowe- pęczek dymki- 4 jajka- 7 łyżek tartej bułki- główka czosnku- 4 łyżki startego sera (dałam cheddar)- sól, pieprz- rozmaryn,tymianek,gałka muszkatołowa,  chilli,papryka słodka,papryka wędzona- 2 łyżki masła- 1 łyżka oleju rzepakowego do wysmarowania formy- olej kokosowy Mięso na pieczeń kupuję

mojewypiekiinietylko
Kurczak z czosnkiem i kuskusem 373

uwaga to skórka, która nie jest chrupiąca - ale tego można było oczekiwać , mięso raczej się dusi niż piecze. Jeżeli nie oczekujemy chrupiących skór - polecam! składniki 1 cały kurczak (1 1/2 do 2 kg), podzielony na 6 do 8 sztuk i osuszony  Gruba sól i pieprz mielony 1 łyżka  oliwa z oliwek 1 średnia cebula ,przekrojona na pół(...)dodać pozostałe składniki, plus 1 szklanka bulionu z kurczaka. Przykryć i piec w temperaturze 180 - 190 stopni C, aż kurczak jest miękkie, około 40 minut. Uwaga: Kurzyne robiłam w wolnowarze, więc metoda w piekarniku nie była przetestowana. Dałam znaczne wiecej czosnku, wrzuciłam też nieobrane ząbki do naczynia z mięsem. Myślę, że można dać trochę mniej mąki - nie 1/3 tylko

Stare Gary
Szarpana wieprzowina (Pulled Pork) 142

papierowym i wysmarować musztardą, a następnie natrzeć mieszanką przypraw. Przełożyć mięso do naczynia, wlać około 1/2 szklanki wody, przykryć i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 4 godziny, po tym czasie przełożyć mięso do innego naczynia i rozdzielić ("poszarpać") widelcem na małe kawałki. Można je polać niewielką ilością sosu z pieczeni lub wymieszać z sosem

wyzwania kuchenne

Proponowane wyszukiwania