pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:75/377)

Pieczona rolada z brzuszka 138

brzuszka wieprzowego. Składniki: 1 kg brzuszka wieprzowego 3 ząbki czosnku słodka papryka mielona sól, pieprz 3 listki laurowe 1 łyżka masła klarowanego Przygotowanie : Brzuszek natrzeć z obu stron solą pieprzem i słodką papryką, odstawić do lodówki na pół godziny, aby mięso przeszło smakiem przypraw. Mięso naszpikować pokrojonymi ząbkami czosnku, zwinąć w roladę, a następnie obwiązać sznurkiem wędliniarskim. Z wierzchu(...)roladę natrzeć  klarowanym masłem (do smaku i wilgotności) do brytfanki wrzucić listki laurowe i przykryć pokrywką. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200C i  pieczemy

W kuchennej krainie
Ravioli zapiekane w mięsnym sosie ze szpinakiem / Baked ravioli with meat and spinach sauce 369

łatwą i szybką zapiekankę. Ravioli, u mnie z pieczoną dynią, w gęstym, mięsnym sosie pomidorowym z dodatkiem szpinaku i zapieczone pod grubą warstwą mozzarelli i parmezanu. Użyłam ravioli bo akurat miałam je pod ręką, zamiast nich można dodać tortellini, dopasowane smakowo pierogi czy po prostu zwykły makaron. Sos z mięsem mielonym ze szpinakiem i dużą ilością sera sprawdzą się(...)oC.Na dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu olej, włóż mięso mielone i rozdrobnij je drewnianą łyżką na możliwie małe kawałki.Dodaj czosnek i zioła prowansalskie, dopraw solą i pieprzem. Smaż, mięso do lekkiego zarumienienia, przez około 5 minut, mieszając od czasu do czasu.Następnie dodaj do mięsa sos pomidorowy, wymieszaj, po czym dodaj szpinak i smaż do jego

karmelowy
Lasagne z mięsem mielonym 372

Płaty makaronu; Farsz z mięsa mielonego; Starta mozzarella. Warstwy układać, aż do ukończenia składników. Wierzchnią warstwę powinna stanowić starta mozzarella. Lasagne wstawić do piekranika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 2 lub 3 półka - u mnie 2, bo naczynie z pokrywą nie zmieściłoby się do piekarnika) i piec pod przykryciem przez około 30 - 40 minut(...)lasagne na 5 minut przed końcem zapiekania. Ja nie obieram pieczarek, tylko bardzo dokładnie je myję pod bieżącą wodą. Mozzarellę można zastąpić żółtym, łatwotopliwym serem. Można użyć dowolnego gatunku mięsa mielonego: wieprzowego, wieprzowo-wołowego, drobiowego itp. Lasagne nie należy kroić bezpośrednio po wyjęciu z piekarnika. Musi ona odczekać około 10 minut, aby się nie rozpadała. Kupując makaron

Gospodyni Miejska
Smażone bułeczki faszerowane mięsem 158

szklanką wody, przykrywamy i dusimy do miękkości. Pod koniec zdejmujemy przykrywkę i trzymamy na piecu do odparowania wody. Odkładamy do przestudzenia. Bok każdej bułki nacinamy nożem (mniej więcej na 3-4 cm). Delikatnie wyciągamy miąższ. Dodajemy go do mięsa. Zimne mięso razem z miąższem bułki mielimy w maszynce do mielenia. W razie potrzeby doprawiamy jeszcze solą lub pieprzem. Przygotowanym farszem

Smaki Na Talerzu
Gołąbki z mięsem kaczki zapiekane w sosie bolońskim 146

gotujemy na sypko. Filety mielimy razem ze skórą na średnich oczkach. Liście kapusty wycinamy i lekko sparzamy w osolonym wrzątku. Ryż i mięso łączymy, dodajemy estragon, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Farsz układamy na brzegu każdego liścia i zawijamy. Gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym. Sos rozrabiamy ze 200 ml wody, zalewamy nim gołąbki. Pieczemy 40-45 min pod przykryciem

R'n'G Kitchen
Filety z kurczaka z pesto i suszonymi pomidorami w szynce dojrzewającej 170

zamknąć dociskając.  Oprószyć każdą pierś pieprzem i odrobiną soli, zawinąć w plastry szynki parmeńskiej.  Ułożyć mięso w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez 20 minut.  Na 5 minut przed końcem pieczenia dodać gałązkę pomidorków.  Podawać z upieczonymi pomidorkami i listkami bazylii. Partnerem wpisu jest marka  Agnesi

Kulinarne Inspiracje
Schab faszerowany śliwkami 224

Schab z tego przepisu podaję najpierw na ciepło z pieczonymi ziemniakami z nutą cytryny i rozmarynu oraz z kolorowymi sałatami. Po ostudzeniu doskonale smakuje jednak również z pieczywem i tartym chrzanem. Schab faszerowany śliwkami 2015-03-27 14:15:49 Dobrze przygotowany i podany faszerowany schab uświetni każdą okazję. Soczyste mięso nadziane śliwkami i upieczone pod glazurą z soku owocowego(...)wina 1 łyżeczka łagodnej musztardy sól 2-3 łyżki oleju rzepakowego Glazura 1 łyżka masła 200ml soku jabłkowego (raczej klarownego) 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 2-3 łyżeczki cukru 5 łyżek sosu sojowego Do podania pieczone ziemniaki w wersji z rozmarynem i cytryną kolorowe sałaty Instrukcje Śliwki namaczamy w winie przez 30-60 minut. W międzyczasie oporządzamy schab usuwając

Kulinarna Pokusa
Pieczone filety z kurczaka w musztardzie i migdałach (bez glutenu) 378

mielonego lnu - sól, pieprz do smaku do mięsa Kurczaka umyj, jeśli filety są grubsze przekrój wzdłuż na cieńsze plastry, ewentualnie rozbij je tłuczkiem. Przypraw solą, pieprzem. W filiżance wymieszaj musztardę, olej/oliwę i wodę, aż się połączą wszystkie składniki. Dodaj przyprawy i ponownie wymieszaj. W osobnej filiżance wymieszaj sezam, siemię lnianę i mielony len. Blaszkę do pieczenia

Corner With Recipes
Zapiekanka z mięsem pod pierzynką z purée 263

Składniki (dla 3 osób): 250 g mięsa mielonego wieprzowego 4 duże ziemniaki 1 łyżka masła 1/4 szkl. mleka 2 ząbki czosnku 2 szalotki 1 duża marchewka 1 łyżka oleju 4 plasterki żółtego sera kilka łyżek wody gazowanej 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka suszu natki pietruszki 1/2 łyżeczki bazylii sól, pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA(...)POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Szalotkę i czosnek drobno siekamy i smażymy na łyżce oleju do zeszklenia. Marchewkę kroimy na bardzo cienkie plasterki. Dodajemy mięso mielone, przyprawiamy papryką ostrą, bazylią i pieprzem. Smażymy, aż mięso będzie gotowe (ok 5 minut). Solimy do smaku. Dodajemy wodę gazowaną i marchewkę, zwiększamy ogień i smażymy cały czas mieszając, aż woda odparuje. Przekładamy

My Culinary Art
Krokiety z grzybami Kominkami: 138

Smażymy naleśniki: 1 jajko Ok łyżeczki Sody, szczypta soli, Szczypta Cukru Mleko Maka Robimy farsz: Kominki, cebula, pieprz, sól Kominki gotujemy do miękkości, następnie przekrecamy przez

Olga Piecze i Gotuje
Pieczone empanadas z wołowiną i serem 134

Osobiście uwielbiam te pieczone. Ten przepis na ciasto jest o tyle uniwersalny, że nadaje się także do smażenia na tłuszczu, także jeśli preferujecie tłustszą wersję, nie trzeba nic w nim zmieniać. Składniki (12szt - 4 porcje) -3 szkl. mąki pszennej -1/4 szklanki rozpuszczonego smalcu lub margaryny -1 szkl. ciepłej wody -3 łyżki oleju rzepakowego -600g mielonej wołowiny(...)patelni rozgrzać olej. Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić. Z papryczek usunąć pestki, pokroić w drobną kostkę, dodać do cebuli, przesmażyć minutę. Mięso mielone przełożyć na patelnie, całość doprawić solą i pieprzem i smażyć aż mięso się zetknie. Po tym czasie dodać cayenne, słodką paprykę, tabasco i sofrito (albo passatę pomidorową), całość smażyć kilka minut. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto

Zielona Kuchnia
Kotlety mielone z kaszą gryczaną i żółtym serem 197

mięsa mielonego wieprzowo-wołowego lub wieprzowego pół torebki ugotowanej kaszy gryczanej 2-3 łyżki startego żółtego sera 1 małe jajko 1-2 łyżki bułki tartej do mięsa i kilka łyżek do obtaczania kotletów olej do smażenia sól ziołowa, pieprz mielony i ziołowy, zioła prowansalskie, natka pietruszki świeża lub suszona Przygotowanie: Do miski przełóż mięso, ugotowaną i dobrze(...)koniec pieczenia, przecinając na pół. Nie może być różowy.   Pasują do ziemniaczków, ale ja wyjątkowo podałam z makaronem, bo nie miałam ziemniaków, a już nie miałam możliwości pójścia do sklepu, oraz z sosem pomidorowym . Już wcześniej wiedziałam, że dobrze skomponują się z sosem pomidorowym, bo niespełna rok temu przygotowałam gołąbki z młodej kapusty z mielonym mięsem

Anioszek w kuchni
Najprostsze gołąbki 175

mielone mięso, podsmażoną cebulę, wbijamy jajka, dodajemy pokrojony koperek, przyprawiamy solą, pieprzem świeżo mielonym. Dokładnie mieszając łączymy wszystkie składniki razem. Formujemy okrągłe gołąbki, podsmażamy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podsmażone gołąbki układamy w półmisku żaroodpornym, wlewamy bulion, wkładamy do nagrzanego piekarnika pieczemy przez 30 -40 minut w temperaturze 180 stopni C, pod koniec pieczenia dodajemy przetarte

kgwjanczewo
Boczek pieczony w piwie 179

dodatkiem do tak przygotowanego mięsa i sosu. Nie od rzeczy byłoby także upieczenie razem z nim sporej garści niewielkich ziemniaków. Z takimi dodatkami boczek najlepiej będzie podać od razu na gorąco, ale nie ma przeszkód, aby wystąpił później również w charakterze zimnej przystawki. Boczek pieczony w piwie 2016-09-27 22:44:31 Wieprzowy boczek pieczony w piwie z dodatkiem(...)łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego 3-4 cm świeżego imbiru 8 łyżek syropu klonowego 3-4 średnie raczej słodkie jabłka Instrukcje Skórę na boczku nacinamy w kratkę ostrym nożem. Mięso nacieramy równomiernie kminkiem, solą i pieprzem; odkładamy na kilkanaście minut. Boczek wkładamy do brytfanny. Portera mieszamy z syropem klonowym i podlewamy nim mięso. Zanurzamy w nim również przyprawy

Kulinarna Pokusa
Rogaliki serowe 182

powidłami) Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Ser przecisnąć przez praskę lub maszynkę do mielenia mięsa. Dodać margarynę (masło), przesiana mąkę i zagnieść ciasto. Uformować kulę, przykryć folią spożywczą i chłodzić w lodówce minimum 2 godz. (można ciasto przygotować wieczorem, a piec dopiero kolejnego dnia).   Schłodzone ciasto podzielić na dwie części, każdą część przełożyć na obsypany lekko(...)Rogaliki zewnętrzną stroną maczać w roztrzepanym białku, a następnie w cukrze (jeśli wolicie mniej słodkie wypieki można z tego kroku zrezygnować). Ciasteczka przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 15-20 min w temp. 180 st do zarumienienia. Smacznego

My sweet a life

Proponowane wyszukiwania