pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:73/377)

Pasztet mięsny z żurawiną 161

wywarze  z mięsa. Następnie mięso i warzywa dwukrotnie mielimy., dodajemy bułki i również mielimy. Na koniec wrzucamy jajka, dodajemy przyprawy, żurawinę i bardzo dokładnie mieszamy, Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Aluminiowe foremki wypełniamy mięsem i wyrównujemy wierzch łyżką. Pasztety pieczemy około 50 minut

Kulinarne przygody Gatity
Mięsna babka z ziemniaczanym gnocchi z sosem maślano ziołowym 140

czosnek oraz starty na małych oczkach ser. Wbijamy jajka oraz wsypujemy bułkę tartą. Doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem oraz słodką czerwoną papryką. Na końcu dodajemy mieszankę warzywną z ziemniaczanym gnocchi. Całość dokładnie wyrabiamy na zwartą masę. Mięso przekładamy do formy na babkę. Pieczemy 60 minut

VioletoweKucharzenie
Zapiekanka ziemniaczana 193

soli, majeranku i czerwonej papryki. 4. Formę do zapiekanek wysmarować oliwą. Ułożyć warstwę ziemniaków, warzyw, mielonego mięsa, kukurydzy i ponownie ziemniaków. 5. Sos przygotować w garnku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Gotowym zalać zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około 30 min. Po tym czasie posypać startym serem i zapiec jeszcze 5 min. Gotowe. Smacznego

Mama z miasta
Dynia na zimę wraz z poradami 227

tylką ją, ma najmniej pestek, dużo miąższu, mało wody, idealna do słoików na zimę. **Podczas pieczenia, warto przykryć dynię od góry folią aluminiową, aby nam się nie przyrumieniła, bo będzie gorzkawa. ***W przypadku braku blendera najlepiej dynię mielić w maszynce do mielenia mięsa. **** Alternatywny sposób pasteryzacji to: przełożyć puree do słoików, dokładnie zakręcić, umieścić w garnku wypełnionym zimną wodą

moj przepis na
Pierogi z mięsem drobiowym 126

Zastanawiałem się co zrobić z resztą upieczonego kurczaka...wyszły pierogi. Składniki 500g mięsa z pieczonego kurczaka cebula łyżka smalcu 1/2 pęczka natki pietruszki przyprawa maggi sól ,pieprz Ciasto: 500 g mąki szklanka gorącej wody jajko sól Przygotowanie   Mięso z kurczaka mielimy ,dodajemy posiekaną natkę pietruszki ,podsmażoną na smalcu cebulę. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz przyprawą maggi. Przygotowujemy ciasto

R'n'G Kitchen
Kotlet drobiowy z pieczonego kurczaka z kapustą kiszoną i grzybami 143

zostało po pierogach... Składniki 250 g pieczonego kurczaka natka pietruszki maggi garść suszonych grzybów 150 g kapusty kiszonej liść laurowy jajko bułka tarta sól ,pieprz olej do smażenia Przygotowanie   Mięso z kurczaka mielimy ,dodajemy posiekaną natkę pietruszki ,podsmażoną na smalcu cebulę. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz przyprawą maggi. Grzyby gotujemy ,osączamy i kroimy w paski. Kapustę zalewamy szklanką

R'n'G Kitchen
Cytrynowo-miodowe żeberka 130

cytryną i bazylią Żeberka dokładnie myjemy i osuszamy. Nacieramy przyprawą do mięsa, solą oraz świeżo mielonym pieprzem. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Miód z olejem mieszamy, zalewamy mięso, dokładnie obtaczamy. Żeberka zostawiamy w marynacie na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie pieczemy w piekarniku przez 50 minut

VioletoweKucharzenie
Golonka po bawarsku 242

wywaru. Odstawiam do przestudzenia. Przygotowuję marynatę. Piwo mieszam z majerankiem, mieloną papryką, pieprzem oraz odrobiną soli. Dodaję golonki. Obtaczam mięso w marynacie. Odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. Golonki układam w naczyniu żaroodpornym, zalewam piwną marynatą. Piekę około godziny w temperaturze 200 stopni. W czasie pieczenia mięso polewam kilkakrotnie marynatą spod golonek

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pasztet idealny 185

odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 3. Mięsa wraz z warzywami i namoczoną bułką mieszamy z wątróbką. Mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa na średnich oczkach. Dodajemy jajka, doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Bardzo dokładnie mieszamy. 4. Dwie keksówki wykładamy papierem do pieczenia. Układamy w nich plastry słoniny, aby pokryć całe dno. Wykładamy zmielone mięso do 3/4 wysokości i ponownie

My Culinary Art
Karkówka bejcowana w piwie i kawie 168

przez praskę). Wkładamy mięso do miski i bejcujemy kilka godzin w schłodzonym miejscu. Przed grillowaniem mięso wyjmujemy z lodówki by nabrało temperatury pokojowej. Następnie doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Grillujemy z obu stron średnio po 4 minuty z każdej. Taka karkówka najlepsza z pieczonymi ziemniakami oraz letnią sałatką.  karkówka bejcowana w piwie i kawie

Bon Appetit Małgorzaty
Pieczony kurczak z czosnkiem i papryką 181

Ostatnio bardzo często zaja damy się drobiowym mięsem. Wybieram albo filet,albo skrzydełka czy same pałki. Jednak cały pieczony kurczak jest pyszny. Pieczony w rękawie jest miękki i soczysty. Tutaj z czosnkiem i czerwoną mieloną papryką. Można też natrzeć jeszcze majerankiem. Składniki : * kurczak około 1,5kg * łyżka oliwy z oliwek * papryka słodka mielona  * 2 ząbki czosnku Przygotowanie

Magiczne Życie Marty
Dietetyczny indyk zapiekany z mozarellą - 306 kcal 225

sera mozarella pół czerwonej papryki 2 pomidorki koktajlowe szczypta słodkiej papryki duuużo świeżo mielonego pieprzu szczypta soli 1 łyżeczka kurkumy łyżeczka oliwy z oliwek  można dodać dowolne zioła takie jak lubisz Co robić? 1. Mięso pokroić w kostkę, obtoczyć w przyprawach. 2. Nagrzać piec do 170C w opcji góra dół. 3. Ziemniaka obrać i pokroić w cienkie

Matka Żywicielka
Patisony faszerowane mięsem mielonym i ryżem. Patisony a'la gołąbki. 259

patisony - 0.60 dkg mięsa mielonego - 100 gram ryżu - 2 jajka - 0.7 l bulionu lub rosołu - sól, pieprz, czosnek mielony, cebulka prażona w kostce, kminek mielony, majeranek Wykonanie Ryż gotuję, odcedzam i studzę. Z patisonów odkrawam czapeczki, wydrążam miąższ wraz z pestkami. Przygotowuje farsz: ugotowany, ostudzony ryż mieszam z surowym mięsem mielonym, dodaję dwa całe jajka(...)zapiekania (  u nie gęsiarka ) układam nafaszerowane patisony i przykrywam każdego czapeczką. Zalewam bulionem do 1/3 wysokości patisonów. Piekę pod przykryciem ok. godzinę - półtorej w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem. Patisony sa gotowe kiedy warzywa są miękkie a mięso w środku upieczone. Gotowe patisony podaję z sosem pomidorowym. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Papryka faszerowana 165

idealne proporcje pomiędzy mięsem a ryżem. Do tego idealny czas pieczenia papryki - chyba w końcu mam TEN przepis na faszerowaną paprykę. Mój Mąż z tego powodu wcale nie narzeka ;)  'Papryka faszerowana' Składniki (na 4 porcje): - 4 czerwone papryki o płaskim spodzie - 0,5 kg mięsa mielonego - 100 g białego ryżu - 3 ząbki czosnku - papryczka chilli/habanero - ilość(...)rozgrzać olej. Dodać mięso i dokładnie przesmażyć. Doprawić cukrem, cynamonem, sosem sojowym, oregano i bazylią. Pod koniec smażenia dodać ryż i puszkę pomidorów. Smażyć na średnim ogniu. Doprawić do smaku. Papryki dokładnie umyć. Ściąć górę papryk, środek wydrążyć, oczyścić i delikatnie posolić. Faszerować mięsem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190C przez 45 minut. 5 minut przed pieczeniem, zdjąć górę

CookYourself
Gołąbki z kaszą gryczaną, mięsem i rodzynkami czyli Niedzielne Mielenie odc.40 178

strasznie twarda, druga... miała miejsce w ubiegły weekend.  Pieczone gołąbki z pysznym sosem, napakowane mięsem, kaszą i rodzynkami nie mogły być niesmaczne!  Jedyne zastrzeżenie jakie miałam to mało sosu, ale to następnym razem łatwo naprawić.  Przepis z książki "kuchnia polska wg Karola Okrasy". Gołąbki z kaszą gryczaną, mięsem i rodzynkami  gołąbki: 150 g wędzonego boczku, pokrojonego(...)patelni podsmażamy cebulkę i czosnek. Dodajemy ziele, musztardę i koncentrat a także wodę (ok. 200ml) i masło. Zagotowujemy, doprawiamy miodem, solą i pieprzem. Sosem zalewamy ułożone w naczyniu gołąbki. Pieczemy ok. godziny w 180 st.C

Dzieje kuchennej Wiewióry