pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:77/377)

Rogaliki serowe 166

powidłami) Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Ser przecisnąć przez praskę lub maszynkę do mielenia mięsa. Dodać margarynę (masło), przesiana mąkę i zagnieść ciasto. Uformować kulę, przykryć folią spożywczą i chłodzić w lodówce minimum 2 godz. (można ciasto przygotować wieczorem, a piec dopiero kolejnego dnia).   Schłodzone ciasto podzielić na dwie części, każdą część przełożyć na obsypany lekko(...)Rogaliki zewnętrzną stroną maczać w roztrzepanym białku, a następnie w cukrze (jeśli wolicie mniej słodkie wypieki można z tego kroku zrezygnować). Ciasteczka przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 15-20 min w temp. 180 st do zarumienienia. Smacznego

My sweet a life
pyszny ,rozplywający się w ustach pasztet 146

tłuszcz wytopiony. Obrana cebulę posiekać drobno i zeszklić na stopionym tłuszczu ze słoniny. Boczek ,i ugotowane mięso ,oraz warzywa zmielić w maszynce do mielenia . Wątróbkę drobno posiekać .Wszystko razem połączyć ,doprawić i dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami .Gotową masę przełożyć do przygotowanej formy. Piec około 1 godziny w 200 °C :)) ps.2 takie foremki wyszły z tej ilości

w mojej kuchni
MIELONE ZAWIJASY Z NIESPODZIANKĄ W ŚRODKU 20645

białą kiełbaskę zawinąć w liść sałaty, a następnie w plasterer topionego sera. Całość obłożyć mięsem mielonym, tworząc zgrabną roladkę.  Na patelni rozgrzać olej. Na oleju obsmażyć w każdej strony roladki na lekko brązowy kolor. Nastepnie przełożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180s na około 15 minut, aby dopiekły

Walijskie Pichcenie
Papryka faszerowana mięsem mielonym II 153

żółty oregano sól, pieprz Sposób wykonania: Papryki myjemy, przekrawamy na pół i dokładnie oczyszczamy. Mięso mielone mieszamy z ryżem, kukurydzą, koncentratem pomidorowym, koperekim, doprawamiamy wszystko solą i pieprzem. Napełniamy papryki, posypujemy startym żółtym serem(ilość wedle uznania), na koniec papryki oprószamy oregano. Pieczemy około 50 min w tem 170 st.  Smacznego

Smaki Natalii
filet pod paprykową pierzynką 159

czerwonej i żółtej papryki 2 łyżki startej mozzarelli ząbek czosnku sól morska pieprz świeżo mielony słodka papryka Mięso opłukać i przeciąć na dwa płaty. Natrzeć solą, pieprzem, słodką papryką i rozdrobnionym czosnkiem. Papryki pokroić w drobną kosteczkę. Mięso umieścić w blaszce do pieczenia, przykryć kosteczkami papryki, lekko docisnąć. Posypać mozzarellą. Wstawić do piekarnika nagrzanego

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Mózg niespodzianka 191

Przepis świetny nie tylko na obchody Halloween. ;) Ciekawe połączenie smaków i efekt murowany. 1 nieduży kalafior 800g mielonego mięsa z łopatki 100g cienkich plastrów boczku 4 ząbki czosnku pół słoiczka koncentratu pomidorowego 1 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 0,5 łyżki pieprzu cayenne 1 łyżka czarnego pieprzu 1,5 łyżki soli 2 łyżki przegotowanej wody Kalafior płuczemy(...)ostudzenia. Mięso mielone wykładamy do miski. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę, wrzucamy do mięsa. Dodajemy do niego także sól oraz pieprz, papryki w proszku i dwie łyżki przegotowanej wody. Wszystko razem dobrze wyrabiamy. Pół słoiczka koncentratu lekko rozrzedzamy wodą i za pomocą pędzelka nakładamy na przestudzony kalafior. Następnie delikatnie nakładamy na niego przyprawione mięso mielone. Dobrze dociskamy

Kuchenna Kontrrewolucya
Pasztet staropolski 224

godziny przed końcem gotowania dodajemy wątróbkę. Mięsa, wątróbkę, cebule i seler mielimy w maszynce do mięsa trzykrotnie. Dodajemy 7 jajek, zmielone dwie gałki muszkatołowe oraz do smaku sól i świeżo mielony czarny pieprz. Masę przekładamy do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy w 200 stopniach C przez około 1,5 h. Piekę pasztet w aluminiowych foremkach jednorazowych

Pyry na Gaz
Grecka Musaka 204

solą, pieprzem, papryką ostrą, jeżeli ktoś lubi można użyć przyprawy do wieprzowiny lub mięsa mielonego. Teraz możemy zająć się bakłażanem. Każdy krążek dokładnie myjemy i odsączamy do sucha na papierowym ręczniku.  Układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową i posypujemy przyprawą do ziemniaków. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni, najpierw 7 minut z jednej strony, potem

Czerwona Porzeczka
Warsztaty "Wieprzowina regionalna" - relacja 164

Białej, Złotnickiej Pstrej i Rasie Puławskiej. Omawiane były charakterystyki poszczególnego rodzaju mięsa, sposoby przyrządzania, temperatury pieczenia i stopnie wysmażenia mięsa. Jeśli ktoś wcześniej o tym nie wiedział - a przyznam, że gdy z wieloma osobami rozmawiałam jeszcze kilka tygodni po warsztatach, to nie mieli pojęcia o niektórych rzeczach - to mógł się dowiedzieć, a przede wszystkim przekazać to dalej

Pasja Smaku
Polędwica w sosie z owocami 157

łyżeczka papryki mielonej 1 łyżeczka miodu 1 łyżka majeranku 1/4 łyżeczki mielonego kolorowego pieprzu ( użyłam Młynek   ) 1 łyżka oleju maggi 2,5 szklanki wody Zrobić pastę przyprawową z przyprawy do pieczeni, papryki, pieprzu, majeranku , miodu i oleju. Natrzeć nią mięso i zostawić w lodówce na 2 godziny . Rozgrzać na patelni smalec ( lub masło - można ostatecznie

Buniabaje w kuchni
Cukinio, jakaż ty nadziana! 197

przecisnęłam przez praskę. Dodałam do mięsa mielonego wraz z bułką tartą, jajkiem, koncentratem i przyprawami. Wymieszałam (powstała masa mięsna jak na normalne mielone). Cukinie umyłam, przekroiłam wzdłuż, wydrążyłam środek. Wypełniłam je mięsem. Na każdej położyłam plaster żółtego sera.  Tak przygotowane, ułożyłam w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym i wstawiłam do rozgrzanego pieca.  Zapiekałam przez około godziny

W kuchni Karmel-itki
Pieczony kurczak z mozzarellą 445

Uwielbiam piec je w piekarniku na różne sposoby. Padło na Mozzarellę , czyli pyszną włoską odmianę białego sera . Po obróbce termicznej ser ten staje się pysznie ciągnący. Piersi z kurczaka upieczone bez dodatku tłuszczu są soczyste i aromatyczne, a ser mozzarella dodatkowo podkręca ich smak :-) Składniki: 1 pierś z kurczaka (około 150g) 2 plastry sera mozzarella papryka mielona ostra sól(...)doprawiamy solą, pieprzem, vegetą i papryką ostrą mieloną. Odkładamy natarte piersi kurczaka do lodówki na około 20-30 minut  (ten etap można pominąć i mięso również będzie smaczne). Następnie w kieszonki wkładamy ser mozzarella.  Z folii aluminiowej tworzymy miseczkę z otwartą górą.  Wkładamy w tę miseczkę mięso i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 st.C około

Anielska Kuchnia Ani
Gołąbki z młodej kapusty 187

Próbowaliście kiedyś ugotować gołąbki zamiast je piec? Ja ostatnio wypróbowałam ten sposób i przypadł mi do gustu. W smaku może tylko nieznacznie się różnią. W dodatku z młodej kapusty są wg. mnie najlepsze a przy okazji szybsze w przygotowaniu ;) Składniki na ok 25 sztuk: 2 główki młodej kapusty 1 kg mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 400-500 g ryżu

Ze smakiem i z pasją
Kurczak w jogurcie 855

ząbki czosnku, starte 1 łyżeczka mielonego świeżego imbiru 2 łyżeczki mielonej papryki ostrej 1 i  1/2 łyżeczki suszonej mięty 1/2 łyżeczki soli Przygotowanie Kurczaka umyć i osuszyć. Jeżeli mamy całego ptaka  - podzielić na 8 części.  Umieścić mięso w dużej misce . Dodać sok z cytryny i wetrzeć w mięso. W naczyniu wymieszać jogurt, czosnek, imbir(...)najmniej 1 godzinę  do 24 godzin . Piekarnik nagrzać do 205 st.C. Mięso wyjąć z marynaty, nie usuwałam jogurtu,  Ułożyć  na ruszcie (ruszt ustawić na głębszej blaszce, do której spłynie tłuszcz), piec przez ok 45 min do 1 godziny. W połowie pieczenia kawałki kurczaka przewrócić na drugą stronę. Podawać natychmiast np z ryżem. Smacznego

Stare Gary
Klops, pieczeń z oscypkiem 168

Konkretny kawał mięsa!, piękna łopatka w połączeniu z oscypkiem, czosnkiem i białym pieprzem! , jednym słowem MĘSKA RZECZ :). Składniki; 1 kg mielonej łopatki, (można dodać wołowego mięsa ) 25 dag baleronu lub wędliny z dużą ilością tłuszczu 2-3 kromki czerstwego chleba, (bez skórek) 3 ząbki czosnku 2 jajka kilka łyżek bułki tartej 10-12 dag oscypka lub innego regionalnego sera(...)dodajemy drobno pokrojoną pietruszkę i czosnek, na grubej tarce ścieramy baleron i oscypka, wbijamy jajka, dokładamy bułkę tartą i do smaku przyprawiamy solą i pieprzem. Formujemy rękami zgrabną pieczeń i układamy na blaszce. Pieczemy w tem 180-190C przez ok 90 min. Kiedy tłuszcz zacznie się wytapiać polewamy nim pieczeń z góry. Gotowy klops wyciągamy

Apetyczna babeczka
Pierogi z pieca 172

czosnku -warzywko -ziele angielskie -liść laurowy -natkę pietruszki -kilka suszonych grzybów    Ugotowane ćwiartki obieramy z mięsa. Dokładamy 30 dkg mielonego mięsa wieprzowego, ugotowaną wcześniej marchewkę i cebulę i wszystko mielimy.    Do zmielonego mięsa dodajemy -jedno jajko -pieprz -przyprawę barbecue i dokładnie mieszamy. Farsz gotowy.    Przygotowujemy ciasto, jak na sakiewki z kaszanką(...)ilości farszu wystarczy połowa ciasta, drugą połowę wykorzystamy na leniwe poduszeczki.    Wycinamy kółeczka, nakładamy farsz, sklejamy brzegi, dociskamy widelcem i układamy na blaszce z papierem do pieczenia.   Możemy na pierogach zrobić delikatny wzorek, posmarować roztrzepanym jajkiem i do nagrzanego pieca na ok. 15 minut w temp. 180 st. C. Gotowe.    Znakomicie smakują z czerwonym

Maminek kulinarny
Pierogi z mięsem z rosołu 163

farsz: - ok. 1 kg ugotowanego mięsa z rosołu (dałam mięso z 1 uda indyka, udek drobiowych i dołożyłam pieczone – wszystko bez skóry) - 3 marchewki z rosołu i kawałek selera - 250g boczku wędzonego - 2 – 3 cebule - kilka ząbków czosnku (ilość według upodobań) - 2 jajka - sól morska - świeżo mielony pieprz (do smaku) - 1 łyżeczka pieprzu syczuańskiego Dodatkowo (do wyboru(...)się dobrze połączą, a ciasto jest gładkie przykrywamy je ściereczką i odstawiamy na ok. 15 minut, aby „odpoczęło”. W międzyczasie szykujemy farsz. Na patelni przesmażamy boczek z cebulą. Ugotowane mięso, warzywa, czosnek, przesmażony boczek z cebulą mielimy maszynką. Dodajemy jajka, przyprawy i dokładnie wyrabiamy masę mięsną. W dużym garnku zagotowujemy wodę z niewielką ilością soli. Gotowe ciasto dzielimy na porcje

mojewypiekiinietylko
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 473

mielonego mięsa wieprzowego (u mnie karkówka) 2 łyżki bułki tartej 100 g białego ryżu (1 torebka) pół pęczka natki pietruszki sól, pieprz oliwa z oliwek listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Ryż gotujemy w osolonym wrzątku zgodnie z czasem podanym na opakowaniu i przelewamy zimną wodą. Mięso mielimy wraz z cebulą i ząbkami czosnku (jeśli(...)spryskujemy delikatnie oliwą. Wlewamy do środka naczynia pół szklanki wody. Pieczemy w 180°C (170°C z termoobiegiem) przez 45 minut bez przykrycia. Podajemy same – bez dodatków, z sosem pieczarkowym lub z sałatą skropioną winegretem. Papryki możemy nadziać wcześniej, a upiec przed podaniem. Post Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Klops z jajkiem 141

mielonego mięsa z łopatki wieprzowej 1 duża cebula 2 surowe jajka 1 wymoczona w wodzie bułka kajzerka  2-3 ząbki czosnku przyprawa do mięsa mielonego majeranek sól i pieprz 4 ugotowane na twardo jajka w rozm. L      Cebulę obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na tłuszczu, aż się zezłoci. Mięso wrzucić(...)sporo przyprawy do mięsa mielonego oraz majeranku, sól, pieprz, odciśniętą z wody kajzerkę oraz podsmażoną cebulę. Wszystko razem wymieszać, najlepiej rękoma.    Na dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy wyłożyć połowę mięsa, a na nim wzdłuż foremki poukładać ugotowane na twardo, obrane jajka i delikatnie wcisnąć. Na wierzch wyłożyć drugą połowę mięsa. Piec ok. godziny

Simply Food
Klops babci Zosi 164

Bożego Narodzenia. Pieczony był tylko wtedy a smakował najbardziej z ćwikłą z chrzanem. Składniki to: -4 ćwiartki z kurczaka -1 kg łopatki -3 marchewki -3 jajka -3 czerstwe bułki -pieprz -warzywko -przyprawa do kurczaka -sól -bułka tarta do panierowania -2-3 ząbki czosnku    Ćwiartki i marchewkę gotujemy jak na rosół.    Obieramy ugotowane mięso z ćwiartek. Bułkę(...)też ugotowaną marchewkę. Łopatkę, mięso z kurczaka, bułkę, czosnek i marchewkę mielimy przez maszynkę.    Dodajemy 3 jajka, przyprawę do kurczaka, pieprz, warzywko i sól do smaku. Wyrabiamy masę.     Na stolnicę wysypujemy bułkę tartą. Masę dzielimy na 2 części i na bułce formujemy klopsy.    Przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia. Wkładamy do gorącego

Maminek kulinarny
Pieczeń z jajkiem + film 116

mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 2 mniejsze czerwone cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej 1 surowe jajko szczypta słodkiej mielonej papryki 1 łyżka suszonego majeranku czarny pieprz sól Przepis : Obraną cebulę drobno siekamy. Do miski przekładamy mielone mięso, dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą oraz jajko. Całość doprawiamy solą, czarnym pieprzem, mieloną(...)posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą przekładamy połowę masy mięsnej i dokładnie ją rozprowadzamy delikatnie dociskając łyżką. Na mięsie układamy ugotowane na twardo jajka i przykrywamy je pozostałą masą. Pieczeń wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C i pieczemy około godziny. Gotową pieczeń podajemy na zimno lub ciepło pokrojoną w grube plastry. Artykuł Pieczeń

Smakowite Dania
Pieczeń z jajkiem + film 293

mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 2 mniejsze czerwone cebule 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej 1 surowe jajko szczypta słodkiej mielonej papryki 1 łyżka suszonego majeranku czarny pieprz sól przepis Obraną cebulę drobno siekamy. Do miski przekładamy mielone mięso, dodajemy posiekaną cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, bułkę tartą oraz jajko. Całość doprawiamy solą, czarnym pieprzem, mieloną(...)posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą przekładamy połowę masy mięsnej i dokładnie ją rozprowadzamy delikatnie dociskając łyżką. Na mięsie układamy ugotowane na twardo jajka i przykrywamy je pozostałą masą. Pieczeń wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C i pieczemy około godziny. Gotową pieczeń podajemy na zimno lub ciepło pokrojoną w grube plastry

Smakowite Dania
PIECZONE BURGERY Z INDYKA 152

Składniki na 6 sztuk: 450 g mięsa mielonego z piersi indyka 1 duże jajko ok. 70 g ze skorupką 1/3 czerwonej papryki ok. 100

Vroblewska-fitlife
Piersi z kurczaka w jogurtowo-miodowej marynacie 175

łyżeczka suszonej bazylii (u mnie mielona) Przygotowanie: Piersi kroimy tak, aby powstały 4 kotlety. Każdy lekko rozbijamy tłuczkiem. W misce mieszamy składniki marynaty: jogurt, miód wielokwiatowy, sól, obie papryki i suszoną bazylię. Mięso dokładnie maczamy w marynacie. Zostawiamy w misce i wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę, a najlepiej na noc. Mięso obsmażamy chwilę z obu stron(...)czym wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni na 25 minut (środkowy poziom piekarnika, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Po tym czasie mięso wyciągamy z piekarnika i podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie zestaw surówek i pieczone ziemniaczki. S macznego

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania