Świąteczny obiad: faszerowany kurczak, nadziewana kaczka i gęś

Świąteczny obiad: faszerowany kurczak, nadziewana kaczka i gęś

Świąteczny obiad: faszerowany kurczak, nadziewana kaczka i gęś

Pięć przepisów na faszerowany drób: kurczak z wątróbką, z nadzieniem z chleba, z farszem z kaszy, pistacji i żurawiny, kaczka z jabłkami i gęś z kaszą. Jeśli nie macie pomysłu co zrobić na świąteczny obiad to te dania sprawdzą się doskonale. Pieczony kurczak nadziewany wątróbką Kurczak faszerowany wątróbką to prawdziwy król pieczonego drobiu. Dzięki bogatemu, kremowemu nadzieniu jest soczysty, dość długie pieczenie sprawia z kolei, że skórka jest rumiana i chrupiąca. To chyba nasz ulubiony przepis na niedzie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, obiad, jabłka, kaczki, chleb, grzyby, żurawina, kurczak pieczony, mielone, pierś, skrzydełka, mięso, boże narodzenie, wielkanoc, piersi, bez pieczenia, jajka z farszem, jajka faszerowane , pierś z kurczaka, pierś kurczaka, piersi z kurczaka faszerowane, pieczeń z mięsa mielonego, piersi z kaczki, dania z piersi kurczaka, mięso mielone, chrupiące skrzydełka, nadziewana pierś z kurczaka , jajka na święta

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.