pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:83/377)

Pasztet pieczony z mięs różnych 174

formy: margaryna bułka tarta Mięso myjemy, suszymy i kroimy na kawałki (poza wątróbką, nią zajmiemy się później). Wrzucamy do garnka razem z liśćmi laurowymi, zielem angielskim, pieprzem i jałowcem, zalewamy 2 szklankami wody (tak żeby woda przykrywała mięso) i dusimy pod przykryciem przez 1 godzinę. Wątróbkę oczyszczamy z brzydkich rzeczy (żyłki, błony) i dorzucamy do mięsa. Dusimy jeszcze 5 minut(...)wrzucamy do garnka suchą bułkę żeby namiękła. Odcedzone mięso razem z bułką mielimy dwukrotnie w maszynce z sitkiem o małych oczkach (ok. 3 mm). Dodajemy żółtko, mieszankę przypraw i mieszamy na jednolitą masę. Białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy z mięsem. Formę, w której będziemy piec pasztet smarujemy dokładnie margaryną i wysypujemy bułką tartą. Wkładamy do środka mięso

Marder&Marder Manufacture
Grillowane szparagi z pomidorkami koktajlowymi i fetą 148

najlepiej jednakowej grubości. Dzięki temu wszystkie upieką się jednakowo. Grillowane szparagi mogą być świetną przekąską, idealnie się sprawdzą na letnią kolację, ale również jako dodatek do dań obiadowych z mięsem, rybą lub dań w wersji wege, którą Wam gorąco polecam (np. z „ Młodymi ziemniaczkami z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem ” i „ Sałatką z rukolą, rodzynkami i płatkami(...)łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego świeżo mielony czarny pieprz Piec około 15 minut , aż szparagi będą miękkie, ale wciąż chrupiące (jeśli przetrzymacie dłużej, staną się zdrewniałe) . Grillowane szparagi z pomidorkami posypać pokruszoną fetą. 50 g pokruszonej fety Podawać jako dodatek do dań obiadowych z mięsem, rybą lub dań w wersji wege (które polecam), czyli

Moja Delicja
Grillowane szparagi z pomidorkami koktajlowymi i fetą 154

najlepiej jednakowej grubości. Dzięki temu wszystkie upieką się jednakowo. Grillowane szparagi mogą być świetną przekąską, idealnie się sprawdzą na letnią kolację, ale również jako dodatek do dań obiadowych z mięsem, rybą lub dań w wersji wege, którą Wam gorąco polecam (np. z „ Młodymi ziemniaczkami z suszonymi pomidorami, bazylią i parmezanem ” i „ Sałatką z rukolą, rodzynkami i płatkami(...)łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego świeżo mielony czarny pieprz Piec około 15 minut , aż szparagi będą miękkie, ale wciąż chrupiące (jeśli przetrzymacie dłużej, staną się zdrewniałe) . Grillowane szparagi z pomidorkami posypać pokruszoną fetą. 50 g pokruszonej fety Podawać jako dodatek do dań obiadowych z mięsem, rybą lub dań w wersji wege (które polecam), czyli

Moja Delicja
Szynka z rękawa delikatna rozpływająca się w ustach 170

czosnku, pokrojoną w plastry cebulę, ostrą mieloną paprykę, dwie łyżki gęstego miodu, pieprz cayenne, sól. Wszystko dokładnie wymieszać i włożyć mięso do glinianego naczynia i zalać zalewą, przykryć. Wstawić do lodówki na dwa dni, przynajmniej dwa razy w ciągu doby przewrócić mięso w zalewie. Mięso włożyć do foliowego rękawa do pieczenia i wlać zalewę. Dodać suszone grzybki, gałązki

Kuchnia Pokoleń
Pałki w keczupowej marynacie 202

keczupem i przyprawami. Do marynaty wkładam podudzia z kurczaka. Mięso nacieram marynatą i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. 2. Mięso razem z keczupową marynatą przekładam do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu mięsa rozkładam kawałki masła. Naczynie przykrywam. Pałki piekę 1 godzinę i 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podczas pieczenia mięso kilkakrotnie polewam wytworzonym w czasie pieczenia sosem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pasztet drobiowy z jajkiem 390

minut, bo przecież przy pieczeniu stać na baczność nie musicie (możecie myć wtedy okna np :D ), a i jajka zdążą się ugotować.  To ilu chętnych na pieczenie pasztetu? U mnie na święta też będzie, wysprzątam zamrażarkę i zrobię porządek na kolejne "resztki" :) Przecież nie wywalę! Składniki na foremkę półokrągłą o wymiarach 35x10x5cm   6 udek(...)opieczone przepuszczamy w całości przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy dodajemy musztardę, 2 surowe jajka oraz posiekany drobno pęczek szczypiorku. Doprawiamy. Foremkę obficie smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wykładamy połowę masy, układamy poziomo obok siebie ugotowane (i obrane ;)!) jajka na twardo, lekko dociskamy i uzupełniamy pozostałą masą mięsną. Wyrównujemy. Pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku przez

Kuchnia w czekoladzie
Kurczak po cygańsku 155

Ulubionym daniem mięsnym moich dzieci są kotlety mielone, albo kurczaczek. Kurczak najczęściej w formie udek pieczonych z różnymi dodatkami. Dzisiaj moja wersja kurczaka z różnorodnymi

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Chrupiące pakieciki z ciasta filo z mięsem mielonym, szpinakiem i serem 186

odrobinę cukru do niego. farsz mięsny: około 40 dkg mięsa mielonego , 1 średnia cebula , 3 większe ząbki czosnku , 1 łyżka oleju , sól , ostra mielona papryka - do smaku, 1 łyżka koncentratu pomidorowego - opcjonalnie. Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oleju. Dodać posiekany drobno czosnek, chwilę przesmażyć. Dodać mięso, wymieszać z cebulą i czosnkiem, udusić do miękkości. Na koniec(...)doprawić solą, papryką i ewentualnie koncentratem pomidorowym. Ciasto filo pokroić na prostokąty (dowolnej wielkości). Nakładać po plasterku sera, łyżce mięsa i łyżce szpinaku. Zawijać w podobny sposób, jak krokiety. Układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Podawać na gorąco lub po całkowitym przestygnięciu.  Doskonale smakują z pikantnymi sosami na bazie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pierś kurczaka sauté 124

kurczaka: Pierś kurczaka pieczona z szynką dojrzewającą Pierś kurczaka z mozzarellą i suszonymi pomidorami Pierś kurczaka w słodkiej śmietance z pomidorami Pierś z kurczaka w suszonych pomidorach SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka sól, pieprz, lubczyk, oregano, ostra i słodka mielona papryka olej rzepakowy do smażenia, może być masło klarowane, olej kokosowy PRZYGOTOWANIE: Mięso dobrze myję, lekko osuszam papierowym

Zasmakuj Kuchni
Sandacz z kurkami 193

Sandacz to ryba bardzo ceniona ze względu na jej walory smakowe. Ponieważ mięso sandacza jest chude, więc dobrze będzie czuło się w towarzystwie lekko kwaśnego sosu kurkowo-śmietanowego oraz masła. Doskonałym tego uzupełnieniem będą takie przyprawy jak kolendra i gorczyca, a także pieczone ziemniaki z rozmarynem i cytryną . Skoro zaś mamy już kurki i śmietanę, to nie zaszkodzi dodać nieco(...)owoców kolendry (startych) 1/2 łyżeczki ziaren gorczycy (startych) 1/4 łyżeczki mielonego białego pieprzu sól (ok. 1 łyżeczki) 1 łyżka soku z cytryny 6-7 łyżek słodkiej śmietany 3 łyżki masła 2 łyżki oliwy 1 łyżka posiekanego koperku Do podania pieczone ziemniaki z cytryną i rozmarynem Instrukcje Mięso z sandacza kroimy na kilka kawałków i nacieramy połową przypraw – kolendry

Kulinarna Pokusa
Pieczona karkówka w sosie własnym 159

sojowego   WYKONANIE  Marynatę sporządzamy z przypraw i sosu sojowego, nacieramy nią mięso. Pozostawiamy na noc w lodówce. Na drugi dzień wkładamy do naczynia ( ja używam dużej brytfanny )  wstawiamy do nagrzanego  piekarnika 180 stopni C. Pieczemy ok. 2 godziny. Pod koniec pieczenia odkrywamy mięso na 15-20 min. Jest to sposób na odparowanie wody

W kuchennym oknie Ewy
Makowiec na ucieranym cieście z suszonymi śliwkami. 220

przesypujemy do garnka z grubym dnem, wlewamy mleko, stawiamy na małym ogniu i zagotowujemy często mieszając. Gotujemy bez przykrycia aż mleko odparuje, studzimy. Letni mak mielimy w maszynce do mięsa na najdrobniejszych oczkach trzy razy. Drożdże rozcieramy z miodem. Do zmielonego maku dodajemy cukier, drożdże z miodem, żółtka, śliwki, resztę bakalii, aromat i dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy ubitą(...)sztywno pianę z białek i delikatnie mieszamy.      Ciasto. Masło ucieramy z cukrem, wciąż ucierając dodajemy po jednym żółtku, następnie przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, a na koniec ubite na sztywną pianę białka, delikatne mieszamy.      Formę wykładamy papierem do pieczenia (można również posmarować blachę tłuszczem i posypać bułką tartą). Na spód

Rozpustne gotowanie
Ziemniaki zapiekane z klopsikami 139

wymieszać, włożyć na blaszkę.  Do mięsa mielonego dodać jajko, namoczoną bułką i przyprawy.Wyrobić na jednolitą masę i  kształtować kulki, zwilżając dłonie zimną wodą.  Na rozłożonych ziemniakach ułożyć kulki mięsne.  Piekarnik nagrzać do 180 stopni C i piec około 45-50 minut z opcją termoobiegu. Pod koniec pieczenia temperaturę można trochę zmniejszyć

Moje domowe kucharzenie
Rolada drobiowo-wieprzowa 164

mielonego mięsa wieprzowego 2 piersi z kurczaka 2 małe jajka ulubione przyprawy (u mnie: czosnek granulowany, papryka ostra, papryka słodka, mielone ziele angielskie, pieprz) sól Mięso z kurczaka mielimy. Wrzucamy je do miski, dodajemy jedno jajko, przyprawy i solimy. Dokładnie mieszamy. W drugiej misce mieszamy mięso wieprzowe z przyprawami, solą i jednym jajkiem. Mięso wieprzowe wykładamy(...)papier do pieczenia i rozprowadzamy je równomiernie tak aby utworzyło prostokąt. Na środku układamy mięso drobiowe. Mięso ściśle zwijamy wzdłuż dłuższego boku za pomocą papieru do pieczenia. Roladę owijamy papierem do pieczenia i w nim ją pieczemy w 170° przez 30 minut. Po tym czasie odwijamy ją z papieru do pieczenia i podpiekamy jeszcze około

PatiGotuje
Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą, podane z sosem 198

czekamy 12 minut aż woda się wchłonie. Do ugotowanej kaszy dodajemy przecier pomidorowy, mieloną paprykę oraz pieprz. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mięso kroimy na 6 kawałków, cienko rozbijamy i smarujemy ugotowaną kaszą jaglaną doprawioną na ostro. Zwijamy i przekładamy do woreczka do pieczenia. Woreczek zamykamy i układamy na blaszce do pieczenia. Mięso pieczemy przez 40 minut

Mienta blog

Proponowane wyszukiwania