pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:88/377)

WITARIAŃSKI "MIĘSNY" WRAP 124

przez rok stał biedny i niedoceniany w kącie salonu. Jego właściciele nie mieli pomysłów, co w nim przyrządzać oprócz suszonych owoców. Dopiero książka J. Wignall "Na surowo" otworzyła nasz umysł na ciekawe, kulinarne rozwiązania bez gotowania, pieczenia, czy smażenia. Jednym z nich jest wegańskie "mięso" (dziś zawinięte w liść sałaty). Przepis J. Wignall zmodyfikowałam zmieniając część składników, proporcje

Jeść, by żyć w zdrowiu
Rolada z mięsa mielonego owinięta boczkiem 880

można zobaczyć na filmiku jak ja to robię ). Na boczku rozłożyć równomiernie mięso mielone. Następnie poukładać paprykę konserwową ( czym mniejsze kawałki papryki, tym łatwiej roladę zwinąć ). Następnie na całości równomiernie wyłożyć ogórki z natką pietruszki. Zwinąć roladę. Roladę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Z rolady zdjąć folię spożywczą. Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni

W kuchni u Moniki
Cukinia faszerowana kaszą jaglaną i mięsem 133

razem z posiekanym miąższem z cukinii. Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Mięso mielone przekładamy do miski, dodajemy jajka, kaszę, pieczarki z cebulą, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Mieszamy na gładką masę. Cukinie napełniamy farszem i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekamy ok 40 min w 180 C, 10 minut przed końcem posypujemy startym

e-PrzepisyKulinarne
Pieczone udka kurczaka w marynacie musztardowej 206

nasmarowanej olejem formy do pieczenia i posolić, a następnie na ziemniaki ułożyć udka i posypać je słodką mieloną papryką. Udka piec w temperaturze 180 o C pod przykryciem przez 1 godzinę, a następnie ściągnąć pokrywkę, udka polać wytopionym  z nich tłuszczem i piec dalej bez przykrycia do momentu aż mięso będzie miękkie i zarumienione, przez około

Mama Gotuje
SKRZYDEŁKA FASZEROWANE MIĘSEM MIELONYM 302

które proponuję dzisiaj.Zawsze okazują się hitem przyjęcia Składniki:   ok 15-20 skrzydełek ok 1 kg mielonego mięsa(karczek lub łopatka) 1-1,5 cebuli jajko czosnek sól,pieprz przyprawa do kurczaka czubryca czerwona przyprawa do mięsa wieprzowego(u mnie bezglutenowa) Umyte skrzydełka należy wytrybować a następnie przyprawić :4 wyciśnięte ząbki czosnku połączyć z przyprawą do kurczaka(...)przyprawie.Smarujemy pojedynczo skrzydełka i odstawiamy do lodówki na parę godzin. W tym czasie mielimy mięsko z cebulą,dodajemy pół główki wyciśniętego czosnku,sól,pieprz,czerwoną czubrycę i przyprawę do mięsa wieprzowego oraz jajko.Dokładnie mieszamy.Przygotowane wcześniej skrzydełka napełniamy mięsnym farszem,układamy na blasze i pieczemy w 180st C ok 60 min. Serdecznie polecam Wam skrzydełka tak przygotowane,z pewnością każdemu

Niespełnione zdolności kulinarne
Cevapcici 183

menu zawsze kiedy jestem w tym kraju. Cavapcici to małe "kotlety mielone" w kształcie cylindrów o długości około 5 centymetrów, które swój charakterystyczny smak zawdzięczają mięsu baraniemu i odpowiednim przyprawom. Można je jeść bez dodatków jako ciepłą przekąskę, można dodać do nich pieczone ziemniaki i surówkę i jeść jako pełnowartościowy obiad. W każdym wydaniu smakują po prostu

Milion Smaków
Mielone z niespodzianką 128

natkę pietruszki oraz koperek. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę do mięsa mielonego oraz doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Lepiąc kotlety włożyć do środka kawałek żółtego sera, dokładnie zalepić, uformować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Ułożyć na blaszce, skropić delikatnie olejem i piec w temperaturze ok. 200*C przez ok. 30-40 minut

The Sweet Damsel
Hamburgery po amerykańsku. 191

Jeśli znudziły się już Wam kiełbaski, kaszaneczka, czy karkóweczka z grilla, to zapraszam na hamburgery pieczone na grillu. Tym razem po amerykańsku, czyli porządny kawał mięsa, podany w pszennej bułeczce, bez zbędnych dodatków. Ależ mój mąż był szczęśliwy! Soczyste mięsko, które sam upiekł, do tego jeszcze ciepła bułeczka, trochę keczupu i żadnej zieleniny! Ja wsunęłam pod kotleta kawałek sałaty(...)mięsa wołowego,  mielonego (najlepszy jest antrykot, lecz ja użyłam udźca i były pyszne) 2 średnie cebule drobniutko posiekane 1 jajko sól pieprz papryka ostra oliwa      Mięso przekładamy do sporej miski, dodajemy jajko, cebule, doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną papryki, dokładnie wyrabiamy. Masę dzielimy na 8 części. Papier do pieczenia tniemy na 8 kwadratów

Rozpustne gotowanie
Sałata z pomidorami i ogórkiem 138

pomidorami i ogórkiem doskonała jako uniwersalny dodatek do wielu różnych dań, zwłaszcza z pieczonego, duszonego i grillowanego mięsa. Zapisz przepis Drukuj Składniki 200g mieszanki porwanych kolorowych sałat 1 średni ogórek mizeryjny (200g) 1 średni pomidor (200g) 5-6 gałązek koperku sól czarny pieprz świeżo mielony 2 łyżki oliwy Instrukcje Ogórka dokładnie obieramy i kroimy na cienkie (ok. 2mm) plasterki

Kulinarna Pokusa
Pasztet wieprzowy. Tani, prosty i smaczny 149

przypraw. Dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Wkładamy wątrobę, zagotowujemy. Tak przygotowane mięso mielimy dwa razy, dodając na przemian masło, kawałki bułki oraz listki rozmarynu. Do masy dodajemy jajka, sól, pieprz i gałkę. Formę wykładamy plastrami boczku.  Do tak przygotowanej formy nakładamy masę. Pieczemy w temperaturze 180 °C przez 40 minut. Przed krojeniem studzimy

Bon Appetit Małgorzaty
Szwedzkie klopsy jak z ikei (pieczone) 146

IKEI :) Składniki: 30 dag mielonego mięsa wieprzowego 150 ml soku jabłkowego 1 jabłko ½ słoiczka korniszonów 1 jajko 1 czerstwa bułka 20 ml wódki sól do smaku pieprz do smaku 4 łyżki posiekanej rukoli Wykonanie: Bułkę namoczyć w soku jabłkowym, odcisnąć i wymieszać z mielonym mięsem. Korniszony i jabłko drobno posiekać, dodać do mięsa razem z jajkiem, wódką(...)rukolą i przyprawami do smaku. Następnie dokładnie wymieszać masę , formować pulpeciki i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika 220 stopni i piec przez 25 minut na rumiano

Tradycyjna Kuchnia
Marynata teriyaki - do drobiu, mięsa i ryb 158

imbiru  (najlepiej świeżego, startego na tarce (w ostateczności może być imbir mielony) 2 łyżki stołowe octu winnego 1 duży ząbek czosnku (drobno posiekany lub zmiażdżony) opcjonalnie przecier pomidorowy 2 łyżki stołowe Przygotowanie Wymieszać dokładnie wszystkie składniki.  Mięso marynować minimum 3 godziny przed pieczeniem, ale im dłużej tym będzie smaczniejsze Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pasztet z dzika 140

środku pozostała różowa. Bułkę moczymy w rosole z ugotowanego mięsa. Lekko ją odciskamy i mielimy razem z ostudzonym mięsem, wątrobą i warzywami dwukrotnie. Do zmielonej masy dodajemy jajka, przyprawy i dokładnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do prostokątnej foremki. Na wierzchu smarujemy olejem z ziołami. Pasztet pieczemy w 170 stopniach przez 60 minut

Smakowity Blog Kulinarny
Pasztet z soczewicy i pieczarek 135

maszynce do mięsa.Do masy dodaję jajko oraz otręby, doprawiam przyprawą do mielonego mięsa, pieprzem i solą - dokładnie ,mieszam na jednolitą masę dolewając odrobinę zimnej wody aby masa uzyskała zwartą, gęsta konsystencję.Masę wykładam do keksówki, na wierzch można położyć kilka wiórków masła.Piekę ok. 45 minut w 180 stopniach.Zimny pasztet wykładam na talerz. Smakuje pysznie pokrojony

Magiczna kuchnia Darii
Nadzionko 369

tartej masło roślinne 1 torebka kwaśnej śmietany 7 jajek sól pieprz dużo natki pietruszki Mięso, wątróbkę i wcześniej namoczoną bułkę mielimy. Dodajemy bułkę tartą, masło roślinne, jajka, śmietanę, natkę pietruszki, sól, pieprz. Wąską blaszkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Do przygotowanej blaszki przekładamy nadzienie. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Salonik smaków
Domowa rolada schabowa 120

Powstanie duży płat schabu. Przyprawić Delikatem, tymiankiem. Pozostawić na około godzinę. Mięso mielone połączyć z namoczoną bułką, jajkiem, dodać sól , pieprz, tymianek, przeciśnięty przez praskę   czosnek. Rozsmarować na schabie, zwinąć tak , jak roladę. Można wzmocnić  sznurkiem do wędlin. Włożyć do worka na mięso. Piec ok 1, 5 godz. w temperaturze ok 200 st. C.  SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Makowiec świąteczny 752

łyżeczka proszku do pieczenia Na masę makową: 300 g maku 2 białka 1 łyżka powideł 1 szklanka cukru 1 łyżka miodu sok z połowy cytryny garść rodzynek, kandyzowanej skórki pomarańczowej, posiekanych orzechów Mak opłukać na sicie, przełożyć do garnka i zalać wrzątkiem. Zostawić na całą noc.  Odcedzić mak, zmielić w maszynce do mielenia mięsa na najmniejszych oczkach(...)cukrem, dodać miękkie masło i olejek migdałowy i dalej ucierać. Dodać obie mąki i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę - połączyć z masą.  Na blachę z papierem do pieczenia wyłożyć i rozprowadzić równo 2/3 ciasta. Na ciasto wyłożyć mak, rozprowadzić i docisnąć lekko. Przykryć pozostałym ciastem.  Piec ok 45-55 minut w temperaturze 180 stopni, aż ciasto

Kulinarne Inspiracje
Zupa z pieczonego kalafiora z klopsikami 168

oliwek Klopsiki ok 300 g zmielonego mięsa z indyka 2 łyżki koperku 1 mniejsza cebula 3 łyżki płatków owsianych  ok 1/2 szklanki mleka sól, pieprz jajo *jeśli nie dysponujecie gotową mieszanką ras el hannout można stworzyć ją samemu, przykładowy skład:  1 łyżeczka mielonego kardamonu 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczka startej gałki muszkatołowej(...)ziaren ziela angielskiego 1/2 łyżeczki ziaren kolendry 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/2 łyżki mielonej kurkumy 1/4 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu szczypta pieprzu cayenne 1 anyż gwiazdkowaty szczypta nasion kopru włoskiego 2 goździki wszystkie niemielone przyprawy prażymy na suchej patelni następnie ucieramy na proszek, łączymy z resztą mielonych przypraw.  Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy

Słodki Kompromis
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i serem gorgonzola 280

oraz witaminę A, C, K, PP i B1, a także beta karoten.  Dodatkowo ma bardzo dobry wpływ na procesy trawienne. Składniki: cukinia, średniej wielkości brokuł, 0,5kg mięsa mielonego drobiowego, 150g sera gorgonzola, 1 duża cebula, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, 3-4 łyżki kwaśnej śmietany 12%, oliwa Przygotowanie: 1. Cukinię myjemy, kroimy ją wzdłuż, wydrążamy(...)Gotujemy go do miękkości. 3. Na patelni z odrobiną oliwy podsmażamy mięso. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, możemy dodać także oregano.  4.Cebulę obieramy, następnie kroimy w kosteczkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą. Smażymy aż cebulka będzie miała kolor złoty. 5. Na patelni łączymy brokuł, mięso oraz cebulkę. Smażymy kilka minut, następnie dodajemy śmietanę oraz pokrojony drobno

Kuchnia Pełna Pasji

Proponowane wyszukiwania