pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:88/377)

Pasztet z dzika 153

środku pozostała różowa. Bułkę moczymy w rosole z ugotowanego mięsa. Lekko ją odciskamy i mielimy razem z ostudzonym mięsem, wątrobą i warzywami dwukrotnie. Do zmielonej masy dodajemy jajka, przyprawy i dokładnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do prostokątnej foremki. Na wierzchu smarujemy olejem z ziołami. Pasztet pieczemy w 170 stopniach przez 60 minut

Smakowity Blog Kulinarny
Pasztet z soczewicy i pieczarek 146

maszynce do mięsa.Do masy dodaję jajko oraz otręby, doprawiam przyprawą do mielonego mięsa, pieprzem i solą - dokładnie ,mieszam na jednolitą masę dolewając odrobinę zimnej wody aby masa uzyskała zwartą, gęsta konsystencję.Masę wykładam do keksówki, na wierzch można położyć kilka wiórków masła.Piekę ok. 45 minut w 180 stopniach.Zimny pasztet wykładam na talerz. Smakuje pysznie pokrojony

Magiczna kuchnia Darii
Nadzionko 389

tartej masło roślinne 1 torebka kwaśnej śmietany 7 jajek sól pieprz dużo natki pietruszki Mięso, wątróbkę i wcześniej namoczoną bułkę mielimy. Dodajemy bułkę tartą, masło roślinne, jajka, śmietanę, natkę pietruszki, sól, pieprz. Wąską blaszkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Do przygotowanej blaszki przekładamy nadzienie. Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Salonik smaków
Domowa rolada schabowa 131

Powstanie duży płat schabu. Przyprawić Delikatem, tymiankiem. Pozostawić na około godzinę. Mięso mielone połączyć z namoczoną bułką, jajkiem, dodać sól , pieprz, tymianek, przeciśnięty przez praskę   czosnek. Rozsmarować na schabie, zwinąć tak , jak roladę. Można wzmocnić  sznurkiem do wędlin. Włożyć do worka na mięso. Piec ok 1, 5 godz. w temperaturze ok 200 st. C.  SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy
Makowiec świąteczny 764

łyżeczka proszku do pieczenia Na masę makową: 300 g maku 2 białka 1 łyżka powideł 1 szklanka cukru 1 łyżka miodu sok z połowy cytryny garść rodzynek, kandyzowanej skórki pomarańczowej, posiekanych orzechów Mak opłukać na sicie, przełożyć do garnka i zalać wrzątkiem. Zostawić na całą noc.  Odcedzić mak, zmielić w maszynce do mielenia mięsa na najmniejszych oczkach(...)cukrem, dodać miękkie masło i olejek migdałowy i dalej ucierać. Dodać obie mąki i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę - połączyć z masą.  Na blachę z papierem do pieczenia wyłożyć i rozprowadzić równo 2/3 ciasta. Na ciasto wyłożyć mak, rozprowadzić i docisnąć lekko. Przykryć pozostałym ciastem.  Piec ok 45-55 minut w temperaturze 180 stopni, aż ciasto

Kulinarne Inspiracje
Zupa z pieczonego kalafiora z klopsikami 182

oliwek Klopsiki ok 300 g zmielonego mięsa z indyka 2 łyżki koperku 1 mniejsza cebula 3 łyżki płatków owsianych  ok 1/2 szklanki mleka sól, pieprz jajo *jeśli nie dysponujecie gotową mieszanką ras el hannout można stworzyć ją samemu, przykładowy skład:  1 łyżeczka mielonego kardamonu 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego 1/2 łyżeczka startej gałki muszkatołowej(...)ziaren ziela angielskiego 1/2 łyżeczki ziaren kolendry 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1/2 łyżki mielonej kurkumy 1/4 łyżeczki ziaren czarnego pieprzu szczypta pieprzu cayenne 1 anyż gwiazdkowaty szczypta nasion kopru włoskiego 2 goździki wszystkie niemielone przyprawy prażymy na suchej patelni następnie ucieramy na proszek, łączymy z resztą mielonych przypraw.  Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy

Słodki Kompromis
Cukinia faszerowana mięsem mielonym i serem gorgonzola 294

oraz witaminę A, C, K, PP i B1, a także beta karoten.  Dodatkowo ma bardzo dobry wpływ na procesy trawienne. Składniki: cukinia, średniej wielkości brokuł, 0,5kg mięsa mielonego drobiowego, 150g sera gorgonzola, 1 duża cebula, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, 3-4 łyżki kwaśnej śmietany 12%, oliwa Przygotowanie: 1. Cukinię myjemy, kroimy ją wzdłuż, wydrążamy(...)Gotujemy go do miękkości. 3. Na patelni z odrobiną oliwy podsmażamy mięso. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, możemy dodać także oregano.  4.Cebulę obieramy, następnie kroimy w kosteczkę. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z oliwą. Smażymy aż cebulka będzie miała kolor złoty. 5. Na patelni łączymy brokuł, mięso oraz cebulkę. Smażymy kilka minut, następnie dodajemy śmietanę oraz pokrojony drobno

Kuchnia Pełna Pasji
Zapiekanka pasterska w wersji FIT 247

u0119 wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 230\u00b0C i pieczemy ok. 15 minut lub do zrumienienia kalafiorowej pierzynki. Po tym czasie studzimy zapiekank\u0119 ok. 20 minut przed pokrojeniem, inaczej rozpadnie si\u0119. Gotowe!"],"recipeYield":"6"} Zapiekanka pasterska w wersji FIT Yield: 6 Składniki Na nadzienie: 600g mielonego mięsa z piersi kurczaka 1 średnia cebula 2 łodygi selera(...)startego parmezanu + 1 łyżka do posypania sól, pieprz Sposób przygotowania Mięso wykładamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy. Staramy się rozprowadzić mięso w miarę równomiernie i cienko na patelni. Doprawiamy solą i pieprzem, po czym podsmażamy je w ten sposób przez ok. 4 minuty. Po tym czasie przekręcamy mięso na drugą stronę smażąc kolejne 4 minuty, po czym rozbijamy

Mostek w kuchni
Pieczeń mięsna ze słodkim akcentem 150

Helio. Taka pieczeń to świetny pomysł na rodzinny obiad. Polecam Składniki: 500 g mielonej łopatki wieprzowej 1 łyżka cebuli granulowanej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli, pieprzu czarnego i ziołowego 1 jajko 3 łyżki panieru z ciecierzycy (bułki tartej) 1 garść mieszanki keksowej+ do posypania od Helio foremka 20x11 cm Przygotowanie: Do miski przekładamy mięso, dodajemy posiekany(...)panier z ciecierzycy (bułkę tartą). Wyrabiamy masę a potem dosypujemy mieszankę keksową, jeszcze chwilę wyrabiamy. Przekładamy masę mięsną do foremki i posypujemy mieszanką keksową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pasztet z jabłkową galaretką 162

łyżeczka masła klarowanego tymianek 30 ml soku jabłkowego  Przygotowanie: Mięso pokroić w kawałki około 4-5 cm. Warzywa obrać. Włożyć mięsa, grzyby, warzywa i przyprawy do garnka. Zalać zimną wodą około 2 centymetry nad mięsem. Gotować na średnim ogniu około 1-1,5h tak długo aż mięsa będą bardzo miękkie. Zdjąć z ognia. W osobnym garnku gorącym wywarem zalać(...)ostudzenia. Mięso,wątróbkę,bułkę i warzywa oprócz pora dwukrotnie zmielić w maszynce do mięsa. Dodać przyprawy, zrumienioną cebulkę na maśle, żółtka i dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywno i delikatnie połączyć z mięsną masą. Jeśli masa mięsna będzie zbyt sucha dolać trochę wywaru z mięsa. Przełożyć do formy keksówki 25*10 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec

Ala piecze i gotuje
Szynka wieprzowa pieczona 149

świeżo mielony, sól, otrzewna***, 2 garści siana, 1 ząbek czosnku pokroić w słupki/zapałki. Szynkę ponacinać w kilku miejscach cienkim nożem. W nacięcia wsadzać kawałek czosnku i tymianek lub rozmaryn.  Mięso oprószyć solą i pieprzem. Obłożyć resztą ziół i pokrojonym w plasterki drugim ząbkiem czosnku. Mięso zawinąć w otrzewną. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia

królestwo garów
Pieczone tymiankowe ziemniaczki 145

Składniki: 5 dużych ziemniaków 4 łyżki oleju świeży tymianek, rozmaryn, pieprz,  4 ząbki czosnku 1/2 kg mięsa mielonego ( np: łopatka ) 25 ml czerwonego wytrawnego wina przecier pomidorowy ( ja mam od mamy domowy )    1 średnia cebula 1 jajko Przygotowanie: Ziemniaki 10min obgotować ( można w mundurkach ). Czosnek zgnieść ze skórką wrzucić do rondelka zalać oliwą doprawić ziołami(...)podgrzać musi być mocno ciepły. Piekarnik nastawić 180st C na grill, do żaroodpornego naczynia przełożyć ziemniaki, polać zagrzaną oliwą i do pieca, aż się zrumienią. Mięso przygotować jak na kotlety, podsmażyć, dodać wino ( odparować ) W osobnym rondelku podsmażyć drobno posiekaną cebulkę, przecier, sól, pieprz, paprykę słodką ja dodałam suszone pomidorki i oregano. Sosem zalać pulpety i zredukować na wolnym ogniu

Gaździnka warzy
Karczek pieczony w rękawie 370

dość gęstą masę Dodać do nich sól, roztarty czosnek, pieprz Umyte mięso natrzeć przygotowaną marynatą, nakłuć w kilku miejscach,m włożyć do rękawa, dodać pokrojoną cebulę i korzeń pietruszki, zamknąć rękaw klipsem i przechować mięso do dnia następnego w chłodzie Po 8-9 godz. leżakowania mięsa w marynacie piekłam przez około 1 godz. Wpierw w temp. 200 stopni (około

Proste Potrawy
Szybki obiad 137

Pieczone udka/podudzia z kurczaka.  Obiad, który "robi się sam". Szybki i pyszny . Składniki:  4-6 udka/podudzia z kurczaka  cebula 2 ząbki czosnku Marynata: 4 łyżki wody 4 łyżki oleju 1 łyżka miodu 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki przyprawy do kurczaka 2 łyżki przyprawy do mięsa/ uniwersalnej pieprz czarny mielony pół łyżeczki(...)papryki czerwonej mielonej ziele angielskie liść laurowy Składniki marynaty mieszam, mięso dokładnie myję i ściągam skórę, wiem, że niektórzy mogą pomyśleć, że mięso bez skóry jest mniej smaczne (co nie jest prawdą), ale głównie ze względu na mojego smakosza, który nienawidzi udek ze skórą z supermarketu pozbywam się jej ( z polskim kurczakiem nie jest to konieczne :). Mięso dokładnie smaruję

Na moim talerzu
Szybki obiad 329

Pieczone udka/podudzia z kurczaka.  Obiad, który "robi się sam". Szybki i pyszny . Składniki:  4-6 udka/podudzia z kurczaka  cebula 2 ząbki czosnku Marynata: 4 łyżki wody 4 łyżki oleju 1 łyżka miodu 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki przyprawy do kurczaka 2 łyżki przyprawy do mięsa/ uniwersalnej pieprz czarny mielony pół łyżeczki(...)papryki czerwonej mielonej ziele angielskie liść laurowy Składniki marynaty mieszam, mięso dokładnie myję i ściągam skórę, wiem, że niektórzy mogą pomyśleć, że mięso bez skóry jest mniej smaczne (co nie jest prawdą), ale głównie ze względu na mojego smakosza, który nienawidzi udek ze skórą z supermarketu pozbywam się jej ( z polskim kurczakiem nie jest to konieczne :). Mięso dokładnie smaruję

NA MOIM TALERZU

Proponowane wyszukiwania