pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:94/377)

Wołowe mini pizze 215

łyżki oliwy z oliwek 25 g świeżych drożdży 3/4  szklanki letniej wody Farsz: 1 cebula 1 por 100 g pieczarek 8 plastrów szynki 1 pomidor 200 g mięsa mielonego wołowego 150 g sera 2 łyżki koncentratu pomidorowego Sól Pieprz Lubczyk Mąkę mieszamy z solą i cukrem. Dolewamy oliwę z oliwek. Świeże drożdże rozpuszczamy w letniej wodzie(...)rozgrzanej patelni. Pieczarki kroimy w plastry, dokładamy do cebuli. Następnie dodajemy mielone mięso i pokrojonego w kosteczkę pomidora i wędlinę. Wszystko dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy oraz doprawiamy solą, pieprzem i lubczykiem.  Farszem napełniamy mini pizze. Wierzch obsypujemy startym żółtym serem. Pieczemy na dużej blaszce piekarnikowej w 210*C przez 12-15 minut

VioletoweKucharzenie
Faszerowana papryka wg Aleex 165

modyfikacji. Możecie je zmieniać dowolnie – tak, jak Wam się podoba. Natomiast papryka pieczona w piekarniku jest soczysta, jędrna, ale nie za twarda, taka w sam raz. W mojej kuchni danie sprawdziło się znakomicie. A u Was? Spróbujcie. Składniki: • 5 małych papryk podobnej wielkości • ½ kg mięsa mielonego (łopatka, szynka, mięso mieszane) • 1 jajko • 1 torebka ryżu • 5 łyżek bulionu

W mojej kuchni
Mielone po szkocku, czyli z jajkiem w środku 166

jajek 500g mięsa mielonego 1 duża cebula 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki sól, pieprz 1. Osiem jajek gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy.  2. Mięso mielone mieszamy z przyprawami, posiekaną cebulą i surowym jajkiem.  3. Nabieramy na dłoń mięso, formujemy kulkę, rozpłaszczamy. Na środek układamy jajko i otaczamy mięsem formując kulkę(...)Kotlety układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez około 30 minut

Szefowa kuchni
Pasztet z królika 2 146

szlacheckiego  1-2 łyżki mielonej gałki muszkatołowej  3- 4 bułki  5-6 jajek Mięso z królika dzielę na kawałki i razem z podgardlem, gotuję z warzywami do miękkości.   Po ugotowaniu wyciągam z wywaru i studzę. Wątróbkę wkładam do gorącego wywaru z mięs i parzę około 15 minut.  Mięsa i wątróbkę odstawiam do wystudzenia(...)przecedzonym rosole, moczę bułki. Mięso z królika obieram z kości i kroje na mniejsze kawałki , boczek i wątróbki tak samo, następnie mielę w maszynce do mięsa ( najdrobniejsze sitko) . Do masy mięsnej dodaję przyprawy i 5 żółtek, całość dokładnie mieszam. Białka ubijam na sztywno i mieszam z masą. Foremki smaruję tłuszczem i oprószam bułką tartą. Piekę

Takie tam pichcenie
Pasztet wielkanocny 177

koniec gotowania (na ostatnie 20 minut) wrzucamy obrane warzywa i wątróbkę. Mięso z warzywami i bułką mielimy, dodajemy jajka, startą gałkę muszkatołową i przyprawy, po czym dokładnie mieszamy, najlepiej rękami. Przekładamy do prodiża/foremek i polewamy z wierzchu olejem bądź wykładamy cienkie plastry słoniny. Pieczemy w 170 stopniach przez 1h 45 minut (najlepiej jednak wychodzi w prodiżu, pieczony tyle samo

Przepysznik - BLW i nie tylko
Burgery na grilla 137

Vegety ½ łyżeczki pieprzu Ewentualnie sól Wykonanie: Cebulę drobno kroimy. Do mięsa mielonego dodajemy 3 łyżeczki musztardy, 1 łyżeczkę vegety, 1 łyżeczkę czosnku granulowanego, pieprz i cebulkę. W zależności od upodobań możemy doprawić jeszcze solą. Do burgerów przygotowujemy  tacę lub talerz. Na tacy kładziemy papier do pieczenia i smarujemy go dodatkowo olejem. Burgery podczas przechowywania w lodówce

Smaki Ewy
Cukinia faszerowana 171

przygotowałam farsz mięsny z pieczarkami i ryżem. Składniki: 4 okrągłe cukinie 0,5 kg mielonego wieprzowego mięsa 30 dag pieczarek 1 cebula pieprz sól olej Na patelni rozgrzewamy olej. Na nim przesmażamy pokrojone pieczarki i cebulkę. Do tego dodajemy mielone mięso i jeszcze wszystko przesmażamy. Doprawiamy solą i pieprzem.  Cukinie myjemy i odcinamy wierzch. Łyżeczką wydrążamy(...)środek. Do tak przygotowanej cukinii nakładamy farsz. Cukinie układamy na blaszce z kratką (bez odciętych "czapeczek"). Pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni. Pod  koniec pieczenia wierzch można posypać startym serem lub przed podaniem nakryć "czapeczkami". Smacznego

Salonik smaków
Pasztet z boczku. Domowy, soczysty i aromatyczny. 174

Wykonanie Boczek kroję na mniejsze kawałki i mielę w maszynce do mielenia mięsa, dodaję do niego przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, łyżkę domowej wegety i śmietanę. Dokładnie mieszam najlepiej przy pomocy ręki jak na mielone. Całość przekładam do keksówki uprzednio wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Piekę w nagrzanym piekarniku około 1 godziny w temperaturze 180-200 stopni(...)keksówki i jeszcze gorący przykryć szczelnie folią aluminiową, tak pozostawić do wystudzenia, potem przełozyc do lodówki. Będzie soczysty i łatwo pokroi się nawet na cienkie plasterki. Powstały tłuszczyk z pieczenia, odlewam do miseczki, studzę, wkładam do lodówki i mam doskonały zapas świeżego smalczyku. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Mój tata wymiata !!! Rodzinne gotowanie. Zdrowe kotleciki z indyka. 168

bazylia nie wywołuje uciążliwych efektów ubocznych, jak podrażnienie układu pokarmowego, uczucie pieczenia, czy ból w żołądku. Substancją odpowiedzialną za niezwykłe właściwości lecznicze bazylii jest olejek aromatyczny o nazwie eugenol, którego aktywne cząsteczki mają działanie przeciwzapalne. SKŁADNIKI: 2 jajka wiejskie 1 kilogram mięsa z indyka (mielonego) 1 posiekana natka pietruszki 1 drobno posiekana cebula 3 bardzo drobno posiekane

ClauditteMissCooking
Tradycyjnie- Gołąbki 372

tradycyjnej kuchni. Lubię jeść lekko, uwielbiam makarony, dziki ryż, ryby, dziczyzne wolno pieczoną w czerwonym winie. Wybór padł na Gołąbki- sprofanowałam tradycyjny przepis mojej babci- białą kapustę zastąpiłam włoską, zamiast mielonej wieprzowiny wykorzystałam pierś z kurczaka, a co najważniejsze! Wywróciłam do góry nogami proporcje zwiększyłam ilośc mięsa, zmniejszyłam zawartość ryżu, a całość skompałam w pysznym aromatycznym pomidorowym sosie

Zapiski Młodej Żony
Zapiekanka z ziemniaków i mięsa mielonego 245

ziemniaków i mielonego mięsa. Jest naprawdę pyszna. Polecam :-) Z podanego przepisu wychodzi cała blacha zapiekanki. Składniki: 2 kg ziemniaków 1/2 kg mięsa zmielonego 1 raz 1 puszka pomidorów krojonych 1 koncentrat pomidorowy 250 ml kwaśnej śmietany 10% - 18 % 1 papryka olej 2 cebule drobno pokrojone sól, pieprz, majeranek, papryka ostra, suszony koperek. Sposób wykonania: Mięso zmielić, dodać przyprawy(...)posypać przyprawami: majerankiem, koperkiem, pieprzem Na przyprawioną pierwszą warswę ziemniaków nałożyć mięso mielone  i przykryć drugą warstwą ziemniaków. Drugą warstwę przyprawić tak samo jak pierwszą czyli skropić olejem, posolić i dodać przyprawy. Na ziemniaki można pokroić jeszcze paprykę, pomidory. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 1 godzinę w temperaturze 200 stopni C. Przygotować sos pomidorowy: Do śmietany

Na słodko lub wytrawnie
Cebula 203

cenionych dan - zupy cebulowej, specjalności kuchni francuskiej, czy wykwintnej jarzyny do pieczonych mięs. Doskonałą przyprawą, łatwą w użyciu, jest także cebula suszona, posiadająca wszystkie właściwości cebuli świeżej. To wspaniały dodatek do wszelkiego rodzaju farszów, pasztetów, zup, sosów, placków z surowych tartych ziemniaków i potraw z mielonego mięsa.  W kuchni nieodzowna, wykorzystywana niemal do wszystkiego - od przyprawionego pikantnie

Klaudynkowa kuchnia
Gołąbki w kapuście pekińskiej 230

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Mięso mielone wymieszać z ryżem, cebulą, solą i pieprzem. Na liściach kapusty pekińskiej nakładać farsz, zwijać gołąbki. Układać gołąbki na brytfannie wysmarowanej tłuszczem, zalać sosem do grilla, przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40 minut w 180 stop. Przed końcem pieczenia, zdjąć folię aluminiową i piec jeszcze

Kuchnia Danusi
WYKWINTNY PASZTET Z INDYKA LUB KRÓLIKA 420

surowego, mielonego mięsa. Polecam Wam bardzo mocno bo jest po prostu rewelacyjny. Gdy raz się go spróbuje, inny już nie smakuje. Przekonajcie się sami. A na pewno się nie zawiedziecie. Przepis zaczerpnięty od Kurta Schellera. Można go podawać z chrzanem, sosem cumberland lub sam. Nam najbardziej smakuje z żurawiną z chrzanem. Pychotka! Składniki: -750g mięsa z indyka(...)wyciśniętą bułkę, cebulę oraz grzyby mielimy w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa dodajemy stopione masło, jajka, brandy i posiekaną natkę pietruszki-całość mieszamy. Po dokładnym wymieszaniu przekładamy do wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą foremek. Dokładnie wygładzić.  Pieczemy w temp. 180 *C przez ok.60-70 minut(na programie do pieczenia mięs i pieczeni). Smacznego

Smaczne Zdrowe
Majówka w Zoo. I nadziewane pieczarki. 218

także drobno posiekałam. Podsmażyłam wraz z trzonkami. Dodałam do mięsa mielonego. Dorzuciłam posiekany szczypiorek, wbiłam jajko, doprawiłam i wyrobiłam masę jak na mielone. Wypełniłam masą kapelusze. Ułożyłam w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Każdy z nich przykryłam złożonym na pół plasterkiem sera.  Piekarnik rozgrzałam do 200 stopni. Piekłam godzinę. Podałam z duszonymi ziemniaczkami i brokułem z wody

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania