pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:100/377)

Paszteciki porosołowe 174

ziół prowansalskich 1 łyżka suszonych pomidorów w płatkach 1 jajko Przygotowanie: Oddzielamy mięso od kości i przepuszczamy wraz z warzywami przez maszynkę do mielenia. Następnie dodajemy pozostałe składniki i mieszamy dokładnie. Następnie przekładamy masę na paszteciki do 4 foremek aluminiowych na babeczki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w 180 stopniach. Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Dorsz w cieście piwnym z sosem tatarskim 214

W Anglii podaje się słynne na całym świecie „ Fish&Chips ” ale wcale nie musicie tam jechać aby skosztować smacznej, soczystej i niezwykle delikatnej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krokiety z mięsem 276

miękkości. Na durszlak wyciągamy mięso, marchew i pietruszkę, studzimy a następnie mielimy w maszynce do mięsa. Powstały farsz przyprawiamy do smaku. Ciasto naleśnikowe: - 2 do 3 szklanek mleka - 3 jajka - pół łyżeczki soli - 5 łyżek oleju - mąka, tyle ile zabierze ciasto 1. W zależności jakie grube pieczecie naleśniki dajcie mniej lub więcej składników. Wszystkie produkty miksujemy na najwyższych obrotach

Apetyczna babeczka
Burger drobiowy ze szpinakiem z sosem koperkowo-czosnkowym 154

burgerów i innych tego typu posiłków, tak ja wolę chude pieczone czy duszone potrawy. Czasami jednak dam się skusić na lżejszą wersję. Zamiast wołowych burgerów z ciężkim sosem proponuję dziś delikatną w smaku i lżejszą formę tej popularnej "kanapki". Składniki (na 2 porcje): -180 g drobiowego mielonego mięsa (najlepiej z indyka) -100 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku -1 jajko

Zielona Kuchnia
Golonka pieczona w piwie. 170

marchewki -2 pietruszki -1 seler -2 jasne piwa -papryka słodka mielona -majeranek -sól -pieprz Sposób przygotowania: Golonki opalamy by pozbyć się włosków. Następnie dokładnie myjemy. Mięso nacieramy przyprawami. Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na grubych oczkach. Mieszamy i wykładamy na blaszkę na której będą się piec golonki. Do warzyw dolewamy piwa i układamy golonki. Pieczemy w 180 stopniach przez

Magia jedzenia.
kibbee - pieczone pulpeciki 181

drobno posiekać. Kasze i cebulę dodać wraz z przyprawami do mięsa mielonego, wyrobić na jednolitą masę. Zwilżoną dłonią nabierać niewielkie porcje masy, spłaszczać na dłoni, nakładać łyżeczkę twarożku, sklejać formując nieduże pulpety. Wykładać na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blaszkę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, piec ok 45 minut

6niebo
Pyszna zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 745

makaronu świderki lub rurki, 500 g mielonego mięsa wieprzowego, 2 cebule, 300 g pieczarek, 1 czerwona papryka, 1 żółta papryka, 3 łyżki ketchupu pikantnego, 200 g żółtego sera, sól, pieprz, papryka ostra mielona (1 łyżeczka), zioła prowansalskie (1 łyżeczka), olej do smażenia. Sos: 250 ml śmietanki 18%, 3 łyżki majonezu, 3-4 ząbki czosnku,  sól, pieprz(...)drobną kosteczkę i zeszklić na patelni. Dodać mięso mielone, a na koniec dodać ketchup – całość przesmażyć i odstawić. Pieczarki pokroić w plasterki, wrzucić na patelnię, doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć. Paprykę pokroić w paski, również podsmażyć. Przygotować naczynie do zapiekania. Wysmarować je masłem a następnie układać warstwami: ugotowany makaron,  mięso mielone z cebulą, pieczarki, paprykę. Przygotować

Świat Domowej Kuchni
ZAPIEKANKA Z MIĘSEM I ZIEMNIAKAMI 141

SKŁADNIKI: 1 kg ziemniaków 500 g mięsa mielonego np z indyka 20 dag sera żółtego tartego 250 ml przecieru pomidorowego 2 cebule czerwone Przyprawy:sól i pieprz, czosnek granulowany, papryka czerwona, natka pietruszki, bazylia suszona PRZYGOTOWANIE:  Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie. Studzę i kroję w plastry. Cebulę obieram i kroje w drobną kostkę(...)rozgrzanej patelni wylewam olej. Smażę cebulę na rumiano. Dodaję przyprawy. Mięso mielone smażę z dodatkiem przypraw a następnie dodaję przecier pomidorowy, duszę jeszcze ok 10 min. Następnie w naczyniu żaroodpornym układam warstwowo ziemniaki, cebulę, mięso. I ty ak do wykończenia składników. Na koniec posypuję serem żółtym. Piekę

Gotowanie Patki
Rolada z indyka 170

Polać mięso marynatą zrobioną z oleju,rozgniecionego czosnku,ziół prowansalskich i mielonej papryki. Owinąć talerz folią spożywczą i włożyć na kilka godzin do lodówki. Na zamarynowane mięso rozłożyć plastry sera i pieczarki,zwinąć roladę i spiąć ją w kilku miejscach wykałaczkami. Roladę włożyć w rękaw do pieczenia,polać resztą marynaty,rękaw szczelnie zapiąć klipsami.  Piec 60 minut

Kolorowa kuchnia Elki
papryka faszerowana z kaszą jaglaną i serkiem topionym. 147

opakowaniu, tylko troszkę krócej. Cebulkę szklimy na oleju, dodajemy mięso mielone, pokrojone pieczarki. Czosnek miażdżymy w prasce i dodajemy do całości, następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy. Wszystko mieszamy i dusimy chwilkę. Jeśli z mięsa powstanie dużo tłuszczu, wody-należy to odlać, bo w pieczeniu papryki zrobi się za dużo sosu. farsz ściągamy z ognia, i dodajemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Zapiekanka ziemniaczana z kaszą gryczaną i jęczmienną 173

masła, margaryny sól pieprz do smaku opcjonalnie: 500 g mielonego mięsa wołowego, drobiowego lub 500 g usmażonych i zmielonych pieczarek PRZYGOTOWANIE Z podanych składników ugnieć kruche ciasto. Podziel je na 2 części. Jedną z nich rozwałkuj na cienki placek i wyłóż nim formę do pieczenia. Drugą część schowaj do lodówki. Kasze ugotuj na półmiękko. Ziemniaki obierz

Kulinarna (nie)codzienność
KALLE, czyli kapusta z mięsem 122

więcej niż mięsa np. 60% kapusty, 40% mięsa) 300 g mielonego wołowego mięsa 1½ łyżki koncentratu pomidorowego 3 szklanki wrzącej wody sól pieprz Przygotowanie Obrać cebulę i pokroić cebulę i paprykę w kostkę. Rozgrzać oliwę w garnku i dodać je. Wymieszać i zrumienić. Dodać mięso i piec, aż mięso będzie brązowe. Dodać koncentrat, sól i pieprz. Zamieszać

Tureckie Przepisy
Pączki serowe z kokosem. 162

przyrządzania:             Twaróg przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Mąkę przesiać do dużej miski, dodać zmielony twaróg, żółtka, wiórki kokosowe, cukier, cukier waniliowy, słodką śmietanę i spirytus. Z wszystkich składników dokładnie wyrobić ciasto. Rozwałkować na grubość 1 cm i literatką wykrawać krążki. Piec na rozgrzanym tłuszczu na jasnobrązowy kolor. Osączyć na ręczniku papierowym. Zimne posypać

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Kotlety mielone o smaku pizzy 180

przez praskę, ser ścieramy na tarce. 2. W misce mieszamy mięso mielone, bułkę tartą, jajko, koncentrat, zioła prowansalskie, oregano, czosnek, cebulę, 1/2 przygotowanego sera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 3. Z przygotowanej mięsnej masy formujemy kulki, które spłaszczamy. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy pozostałym żółtym serem. 4. Kotlety pieczemy w temperaturze 180 stopni

Szefowa kuchni
Paszteciki z mięsem 20057

mąką blacie. Wzdłuż dłuższego boku ułożyć wałek z mięsa mielonego. Ciasto zawinąć raz tak, aby mięso znajdowało się w środku.  Powstały wałek odciąć od reszty ciasta i pokroić na kawałki o długości ok. 2 cm.  Paszteciki układać w odstępach na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Nałożyć kolejną porcję mięsa na rozwałkowane ciasto, zawinąć raz, odciąć

Pelusiowa Kuchnia
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 124

mięsa mielonego (w moim przypadku mielona szynka bez kości) 1, 5 woreczka ryżu  2 cebule  majeranek sól, pieprz papryka słodka mielona 20 dag startego żółtego sera Sposób  Ryż gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, cebulę kroimy w kostkę, przysmażamy na oleju. Do miski wrzucamy mięso mielone, ugotowany i przestudzony ryż, usmażoną cebulę. Przyprawiamy(...)górną "pokrywkę", usuwamy gniazda nasienne, napełniamy farszem.  Nadziane papryki przykrywamy górną, odciętą częścią, układamy w naczyniu żaroodpornym, do którego wlewamy szklankę wody. Pieczemy około godziny w temperaturze 180°C,  5 minut przed końcem pieczenia farsz z papryki posypujemy starym żółtym serem.  Podajemy na ciepło

Kuchenne aromaty
Tatar po francusku 122

Tabasco, sok z cytryny lub limonki, sól, pieprz, ketchup Mięso posiekać – nie mielić. Korniszony, kapary i szalotkę posiekać, dodać do mięsa razem z czosnkiem, żółtkiem, musztardą, sosem Worcestershire . Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku sokiem z cytryny, solą, ketchupem i ewentualnie Tabasco. Francuzi podają tatara z frytkami, ziemniakami pieczonymi sałatkami. Jest to bardziej danie główne a u nas raczej z pieczywem

królestwo garów
Szynka pieczona w kawałkach z pieczarkami i cebulą 180

robi się z niego wędlinę lub mieli na mielone... Ja polubiłam je bardzo w wersji obiadowej (choć w moim rodzinnym domu się jej nie robiło) - mięso jest dużo smaczniejsze, mniej suche od schabu a przygotowuje się je bardzo podobnie. Dziś przedstawiam wersję szynki pieczonej w kawałkach - danie obiadowe, które "robi się samo". Pasuje praktycznie do wszystkiego - ziemniaków, ryżu, kaszy(...)oleju, dodać pieczarki i razem udusić (w razie potrzeby podlewając troszkę wodą). Tak przygotowane pieczarki z cebulą można również odłożyć na noc do lodówki lub przygotować je bezpośrednio przed pieczeniem mięsa. 3. Mięso przełożyć do naczynia żaroodpornego. Dodać cebulę i pieczarki. Majonez, keczup i musztardę wymieszać razem, dodać do mięsa, całość dobrze wymieszać.  4. Mięso wstawić do piekarnika

Kto ugości moich gości?
Rolady wieprzowe nadziane mięsem mielonym 271

okresie świątecznym lub na dużych uroczystościach typu wesela. Moja propozycja kaszubskiego mięsiwa. A może takie mięsko przyrządzicie na zbliżającą się Wielkanoc? 0,8 kg schabu wieprzowego 250 g mięsa mielonego z indyka 200 g zupy pieczarkowej 1 cebula 3 łyżki bułki tartej 1 jajko Sól Pieprz Majeranek Przyprawa do wieprzowiny 10 plastrów boczku wędzonego Olej do skropienia Schab(...)dodajemy zupę pieczarkową. Podsmażamy aż zmiękną. W misce łączymy ze sobą mięso mielone, jajko, bułkę tartą, cebulę z zupą pieczarkową. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz układamy na rozbitym płacie schabu, zwijamy na kształt roladki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch obsypujemy majerankiem. Rolady obkładamy wędzonym boczkiem, skrapiamy olejem. Pieczemy pod przykryciem przez 1,5 godziny w 180*C. Pod koniec

VioletoweKucharzenie
Nadziewane skrzydełka 177

wycinamy kostki, te cienkie kostki można zostawić, ale ja lubię jak są. Mielimy mięso, drobno siekamy pietruszkę roztrzepujemy jajka dodajemy zioła, masło i dokładnie mieszamy. Nadziewamy wydrążone skrzydełka i na końcu, albo zszywamy albo zapinamy wykałaczką. Na wierzchu posypałam trochę czerwoną słodką papryką i wkładamy do rękawa. Pieczemy w temp 180 stopni, ja w moim piekarniku piekłam godzinę

Tanio szybko zdrowo
Pasztet drobiowy 679

minut. Cebulę i czosnek koimy w drobną kostkę. Wątróbkę, mięso, czosnek i cebulę wkładamy razem do wysokiego naczynia i miksujemy blenderem na gładką masę. Dodajemy gałkę muszkatołową oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy. Przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównujemy powierzchnię i obficie posypujemy mielonym pieprzem. Na dnie piekarnika ustawiamy naczynie z wodą. Piekarnik nagrzewamy

Zapiski Młodej Żony
Cukinia faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem czarnuszki 150

Miąższ kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do mięsa mielonego, którego smażymy na patelni z dodatkiem pomidorów i przypraw oraz z odrobiną czarnuszki, do momentu zredukowania płynów. Cukinię faszerujemy usmażonym mięsem, posypujemy startym serem oraz czarnuszką. Łódeczki cukinii układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia lub w brytfannie i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez

Zofiana
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym 2021

wychowałam" sobie prawdziwego krytyka kulinarnego :) Taka zapiekanka idealnie nadaje się na chłodne, zimowe dni. Rozgrzewa i dodaje energii na resztę dnia.  Smacznego! Składniki: 8 ziemniaków 250 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowe) 250 g mrożonych warzyw (brokuły, marchewka, fasolka szparagowa, groszek) sól, pieprz 2 cebule 200 ml śmietany 18% 20 dag żółtego sera 1 jajko szczypta chili(...)pozostałym na patelni tłuszczu, następnie dodać mięso mielone i smażyć do czasu, aż zmieni kolor, a woda odparuje. Doprawić do smaku, dodać zioła i wymieszać.  Warzywa rozmrozić i podsmażyć na patelni. Doprawić do smaku. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem. Na dnie ułożyć warstwę ziemniaków, na niej wszystkie warzywa, a następnie wyłożyć mięso mielone i przykryć pozostałymi ziemniakami. Śmietanę

Pasja Smaku
Faszerowana papryka 211

bakłażana/cukinięnadziewaną mięsem mielonym . Dzisiejsza papryka jest o wiele bogatsza w różne dodatki :) Składniki na 1-2 porcje: 1 duża papryka lub 2 mniejsze 20 dag mięsa mielonego wieprzowego 1 ząbek czosnku 1 mała marchewka 1 mała cebula Kilkucentymetrowy kawałek cukinii i dyni 1 torebka ryżu (100g) 100 ml passaty pomidorowej 60 g mozzarelli (pół kulki(...)Dodać pokrojoną w kostkę dynię, cukinię i marchew. Podsmażyć. Dodać mięso mielone. Podsmażyć do miękkości. Doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i ziołami włoskimi. Dolać passatę pomidorową. Wymieszać. Na koniec dodać ugotowany ryż. Połączyć wszystko. Paprykę/i   przekroić na pół. Wypełnić farszem. Na wierzch ułożyć startą mozzarellę. Piec w 180 stopniach przez około 20 minut. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Rolada boczkowa jako wędlina na kanapki 171

genialne mięso do obiadu. Składniki : * koło 1,2 boczku surowego  * pół główki czosnku * łyżka majeranku * sól , świeżo mielony pieprz, czerwona mielona słodka papryka  Przygotowanie : Czosnek przecisnąć przez praskę, Boczek dobrze natrzeć przyprawami. Zrolować , związać i odstawić najlepiej na noc. Piec około 1,5 godziny w 200 stopniach pod przykryciem, na 20 minut przed końcem pieczenia

Magiczne Życie Marty
Pieczona karkówka 173

wiemy nasza sklepowa wędlina na faszerowana jest jakimiś dodatkami chemicznymi że trudno je wymówić a co dopiero zapamiętać . Dlatego od lat piekę mięsa na kanapki . Taka pieczeń ma jeszcze taką zaletę że zaraz po wyjęciu z piekarnika ,można ją podać jako danie obiadowe z dodatkiem ziemniaków i surówki . Może być coś innego jako dodatek . Natomiast po wystygnięciu jest(...)przekręcić ) . Krok 6 . Po 30 minutach zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec ok 2 godzin. Ponieważ czas pieczenia zależy od grubości mięsa ,należy sprawdzać wykałaczką czy jest miękkie.  Bardzo ważne jest co kilka minut podlewać mięso wydzielanym sokiem . Jak mam zamiar wykorzystać część  pieczeni na obiad to pod koniec pieczenia kroje ją na plastry

Eli Gotowanie
Mini serniczki z makiem i solonym karmelem 290

wydaniu bożonarodzeniowym. Mini serniczki z makiem to kawałek pysznego seromakowca dla każdego. Wystarczy postawić je na świątecznym stole i każdy łasuch może sięgać po nie do woli. Oprócz tego piecze się je znacznie szybciej niż tradycyjne ciasto, więc to dodatkowa zachęta do ich przygotowania. Ich pyszny smak zawdzięczamy oczywiście domowej masie makowej, pełnej bakalii, pachnącej i pysznej. Do tego ekspresowa(...)pomocą gazy i mielimy 2-3 razy przez maszynkę do mielenia mięsa. Do maku dodajemy bakalie, cukier oraz miód i wszystkie przyprawy. Mieszamy i próbujemy. Następnie wlewamy masło i wbijamy jajka. Masę dokładnie mieszamy. Masa serowa Twaróg, jajka, jogurt grecki, cukier, wanilię oraz mąkę ziemniaczaną umieść w malakserze i zmiksuj na gładko. Pieczenie Do każdej papilotki (o średnicy

Food Square
Gołąbki z młodej kapusty 197

Składniki: 1 główka młodej kapusty 100 g ryżu 500 g mielonego mięsa(gulaszowego) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 marchewkę 1 łyżka masła pęczek

kgwjanczewo
Golonka pieczona z warzywami 202

średnich ziemniaków 2-3 gałązki natki pietruszki 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka czarnego pieprzu świeżo mielonego 2 liście laurowe Instrukcje Golonki dokładnie spłukujemy pod zimną wodą, po czym osuszamy papierowym ręcznikiem. Skórę nacinamy w kratkę co kilka centymetrów ostrym nożem. Od strony mięsa nacieramy golonkę około połową soli i pieprzu. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki o grubości(...)temperaturze 180 stopni. Pieczemy pod przykryciem przez 90 minut. W międzyczasie pomidory kroimy w ćwiartki pozostawiając skórkę, ale usuwając ewentualny nadmiar łyka. Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki o grubości między 5 a 10 milimetrów, pamiętając aby zrobić to bezpośrednio przed dodaniem do potrawy lub o przechowywaniu ich w wodzie (inaczej ściemnieją). W połowie pieczenia (po 45 minutach) dodajemy

Kulinarna Pokusa
Kaczka po umbryjsku z leśnymi grzybami 201

pieczonymi ziemniakami z majerankiem. Przygotowanie tej potrawy wymaga wprawdzie nieco uwagi i czasu, jednak nie powinna to być bariera nie do przeskoczenia w weekend czy z okazji jakiegoś święta. Mięso z kaczki przeżywa swój renesans w naszym kraju, więc warto spróbować również kaczki w wersji po umbryjsku. Kaczka po umbryjsku z leśnymi grzybami 2015-01-22 10:15:59 Oryginalne(...)łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego 2 ząbki czosnku Do podania pieczone ziemniaki wg naszych porad, np. w wersji z majerankiem i czosnkiem dodatkowa natka pietruszki do dekoracji Instrukcje Przygotowujemy marynatę. Do dużej miski wsypujemy sól, pieprz, cynamon oraz rozbite w moździerzu goździki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zalewamy winem i dokładnie mieszamy. Mięso zanurzamy w marynacie i wkładamy

Kulinarna Pokusa
Roladki z kurczaka po włosku, zapiekane z sosem marinara i mozarellą 421

rozbijamy, jak najcieniej. To sprawi, że zmieści się dużo nadzienia, a i pieczenie kurczaka będzie szybsze. Mięso solimy, pieprzymy, posypujemy granulowanym czosnkiem i odkładamy na bok.   Ja zawsze rozbijam mięso mniej żeberkowaną stroną tłuczka i przez folię spożywczą lub foliową torebkę – w ten sposób mięso się nie rwie i nie dziurawi, a co najważniejsze – nie pryska(...)nimi około dwucentymetrowe odstępy. Tak naszykowanego kurczaka wkładamy do nagrzanego piekarnika, na środkowy poziom. Po około 20-25 minutach mięso powinno być już upieczone. Polewamy każda roladkę po środku łyżką sosu marinara i rozkładamy na wierzchu plastry pokrojonej mozarelli.   Pieczemy, aż ser się rozpuści i delikatnie przyrumieni. Po wyjęciu posypujemy pokrojonymi listkami świeżej bazylii. Danie jest tak syte

Karo in the Kitchen
Pasztet z kurczaka z suszonymi grzybami 132

sklepie? Mięsa można znaleźć więcej w karmie dla kotów! Najlepiej więc przyrządzić sobie swój własny pasztet, według osobistych preferencji. Pasztety robimy zawsze z gotowanego, mielonego mięsa z dodatkami typu wątróbka, boczek, słonina, grzyby, warzywa, suszone owoce i orzechy. Mój dzisiejszy pasztet jest z kurczaka z warzywami i suszonymi grzybami. Składniki(...)wystygnięciu oddzielić mięso kurczaka od kości i zmielić je razem z grzybami i bułkami. • Całość wymieszać z jajkami i doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. • Mięso włożyć do wysmarowanych masłem i wysypanych tartą bułką keksówek i wygładzić powierzchnię mokrą ręką. Z tej porcji wychodzą dwa pasztety. • Piec 30 minut

To co kocham
Udka po wiejsku , pieczone z boczkiem 146

Udka po wiejsku ,pieczone z boczkiem Pyszne udka po wiejsku . Jak to na wsi bywa , boczek i kury zawsze są w spiżarce Tak więc trudno ich nie połączyć . Taki duet to doskonale zgrane smaki , uzupełnione sosem BBQ i majonezem… Dodatek cukru trzcinowego , nadaje swoje nuty , a całość za sprawą gorącego piekarnika zamienia się w niebiański posiłek Chociaż fakt , żeby(...)chilli i odrobiną cukru trzcinowego . Udka rozcinamy od spodu i z wierzchu , jak na zdjęciu . Łatwiej jeść i mięso lepiej nasiąknie aromatami . Tak spreparowane mięso pokrywamy z obu stron ostrą i słodką papryką , czosnkiem i solą do smaku . Blaszkę do pieczenia smarujemy majonezem . Układamy na nim skóra do dołu kurczaka i polewamy sosem BBQ, niezbyt mocno . Obracamy skórą

Ogrodnik w podróży
Paluszki serowe. 212

chudego białego twarogu około 1/2 łyżeczki soli (płaska) 1/2 łyżeczki cukru 2 duże jajka gruboziarnista sól mielona słodka papryka           Sposób przyrządzania:             Twaróg zmielić w maszynce do mielenia mięsa lub rozdrobnić widelcem. Mąkę pszenną przesiać do miski. Dodać posiekane masło, sól i cukier oraz twaróg i jedno jajko. Zagnieść(...)lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm. Wycinać paluszki o szerokości około 1,5 cm. Ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać solą gruboziarnistą i mieloną słodką papryką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180ºC i piec około 20 minut. Podawać na ciepło lub zimno. Smacznego

Zakątek rozkoszy kulinarnych

Proponowane wyszukiwania