pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:103/377)

Mięsna zupa na ostro. 207

podczas obróbki cieplnej. Dlatego jedzmy paprykę obojętne czy surową ,gotowaną, pieczoną, smażoną. Obdarzy nas takim samym zdrowiem.  Składniki na 4 porcje - mięso wieprzowe  1/2 kg - papryka 3 szt różne kolory - cebula 2 szt - papryka chili 2 - 3 szt. - pomidory 5 6 szt - marchew 1 szt - papryka mielona słodka 1 łyżka - sól do smaku - pieprz cayenne - bulion

Eli Gotowanie
Rolada schabowa nadziewana mieloną wołowiną z pieczarkami 124

smażymy na oleju z dodatkiem soli oraz pieprzu. Po wystudzeniu, dodajemy mielone mięso wołowe, poszatkowaną pietruszkę, 1 jajko. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Całość wykładamy na schab. Zwijamy w roladę. Związujemy w kilku miejscach sznurkiem, pod którym układamy plasterki boczku. Całość nacieramy solą i pieprzem. Pieczemy w 190 stopniach przez około 2 godzin. Podpiekamy z jednej strony

Życie zamknięte w smaku
Terrina z orzechami, śliwkami i pomarańczami 152

Podobna do pasztetu, ale bardziej niezwykła. Najlepsza z grubomielonym mięsem i siekaną wątróbką. Arcyciekawa po przekrojeniu. Łączy wytrawny smak ziół ze słodkością pomarańczy i śliwki kalifornijskiej. Składniki: 500g mięsa mielonego (ja daję pół na pół drobiowe i wieprzowe) 300g wątróbki drobiowej (lepiej z kurczaka, niż indyka) 300g boczku w plastrach (ja akurat tutaj miałam taki szeroki parzony(...)posiekać (nie mielić, to cały sekret), drugą połowę posolić i zostawić póki co. Posiekaną wątróbkę, z mięsem mielonym i całą resztą dokładnie wymieszać. Jeśli ktoś ma czas – odstawić na kilka godzin, albo całą noc – ja robię od razu i wychodzi na to samo :) Foremkę podłużną (ok. 20 cm) wyłożyć papierem lub folią do pieczenia delikatnie

Pociąg Do Kuchni
Muffinki a’la Pizza 140

około ¾. Każdą wypełnioną foremkę posypujemy z wierzchu pozostałym serem. Muffinki pieczemy w 180 C przez 25 min Dużym plusem Muffinek a’la pizza jest to, że doskonale nadają się do „utylizacji” resztek z lodówki. Dodatki można komponować dowolnie, jak każdą pizzę. Zamiast szynki – salami lub mięso mielone, boczek czy kiełbasa. Można dodać paprykę, oliwki, brokuły czy jakiekolwiek inne

Kulinarna Patilogia
Wołowina zapiekana z warzywami na patelni, z zasmażanymi buraczkami i sosem koperkowym 179

ręcznikiem. Oprószyć grubo mielonym pieprzem i przesmarować lekko olejem. Na rozgrzanej patelni obsmażyć mięso z obu stron, a następnie przykryć kawałkiem folii aluminiowej (niezbyt szczelnie i błyszczącą stroną do dołu)  i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni.  Mięso piec prawie do miękkości, odwracając co jakiś czas na drugą stronę. Pod koniec pieczenia wyjąć patelnię(...)Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na kilkanaście minut. Upieczone mięso oddzielić od kostki. Przełożyć na talerze wraz z warzywami. Podawać z buraczkami zasmażanymi i sosem koperkowym. Mięso upieczone w taki sposób zachowuje wszelkie walory pieczeni, a jednocześnie nie jest suche. Warzywa podczas pieczenia zyskują doskonałego smaku, są z wierzchu delikatnie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i brokułami. 258

równo warstwę mielonego mięsa, na mięso układam różyczki brokułów. W miseczce roztrzepuję jajko ze śmietaną odrobinę solę i powstałym sosem zalewam równomiernie zapiekankę. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach i wykładam na wierzch zapiekanki. Naczynie przykrywam pokrywką. Piekę ok. 60 minut w 170 stopniach przy włączonym termoobiegu. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmuję pokrywkę

Kuchnia z widokiem na ogród
Pieczone mielone z ryżem w sosie fix chińskim 135

Składniki: 1 kg mięsa mielonego z indyka - 14 zł za 1 kg 5 g* przyprawy curry 0.10 zł 5 g przyprawy oregano 0.10 zł 5 g pieprzu mielonego czarnego 0.10 zł 2.5 g uniwersalnej przyprawy do potraw 0.10 zł 5 g przyprawy papryka ostra 0.10 zł 5 g kurkumy 0.25 zl 2 ząbki czosnku(...)Całość za danie wyniosła 18,87 zł Przygotowanie: Mięso mielone umieszczamy w głębokim naczyniu i dodajemy do niego po 5 g wymienionych przypraw oprócz soli, oraz 2 wyciśnięte ząbki czosnku. Wszystko razem mieszamy i formujemy z mięsa kuleczki. Umieszczamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do uprzednio rozgrzanego piekarnika 200 stopni opcja góra dół

ClauditteMissCooking
Soczysta plecionka z polędwiczki 163

zadowolić jej smakoszy, ale i… nie tylko?  Aby mięso było idealne w smaku, soczyste, mięciutkie i kruche? Najprościej… zrobić soczystą plecionkę z polędwiczki.    Składniki: -  1 polędwiczka wieprzowa   o wadze ok. 800g-  sól-  świeżo mielony pieprz-  wędzona papryka-  100g suszonej wędzonej szynki w plastrach-  worek do pieczenia Umytą i osuszoną polędwiczkę rozcinamy wzdłuż

mojewypiekiinietylko
Najlepsze przepisy na świąteczną szynkę: Szynka z grilla 176

stopni C a w przypadku szynki surowej jej wewnętrzna temperatura powinna wynosić minimum 88 stopni C. Przygotowując świąteczną szynkę nie możemy zapominać również o jej fastrygowaniu (podlewaniu w czasie pieczenia) oraz glazurowaniu. Pomoże to utrzymać powierzchnię szynki wilgotną i lepką. A glazura nada jej dodatkowo wspaniały wygląd. Jako glazurę możemy stosować po prostu syrop klonowy albo skomplikowane mieszanki cukru(...)łyżki musztardy Dijon ½ łyżeczki gałki muszkatołowej ¼ łyżeczki mielonych goździków 1/8 łyżeczki kardamonu ¼ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Piekarnik/grilla rozgrzewamy do 165 stopni. W średniej misce mieszamy wszystkie składniki i nacieramy nimi szynkę. Szynkę dajemy do brytfanny i pieczemy pod przykryciem 14 minut na każdy kilogram mięsa. Na ostatnie 20 minut pieczenia zdejmujemy przykrycie brytfanny. Tę szynkę można również gotować

naRuszcie
Pieczona pierś z gęsi 174

mrożonej), 3 łyżki sosu sojowego, pieprz świeżo mielony, makaron świder Czaniecki, glazurowane marchewki- przepis tutaj .   Przygotowanie:    Pierś z gęsi rozmrażamy, najlepiej jak przez noc będzie w lodówce się rozmrażać. Następnie myjemy o osuszamy ręcznikiem papierowym. Skórę nacinamy w kratkę ostrym nożem, tak by nie uszkodzić mięsa. Oprószamy mięso świeżo zmielonym pieprzem i polewamy sosem sojowym. Odstawiamy(...)dołu w celu wytopienia trochę tłuszczu ze skóry (ja nie odkroiłam kości, więc podsmażamy tylko z jednej strony). Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego wraz z wytopionym tłuszczem i pieczemy ok. godziny w 170 stopniach. Podajemy z makaronem i glazurowanymi marchewkami

Aga w kuchni
Kotlet pożarski light 728

mielonego mięsa z kurzych udek. Nie potrzeba przepłacać, jak się umie luzować mięso kurczaka. Kotlety pożarskie z reguły smażę, ale te kotlety w dzisiejszym przepisie są moją wariacją na kotlety, które przygotowywało się u mnie w domu. Pod koniec sierpnia przygotowałam ich odtłuszczoną wersję, gdyż kotlety pożarskie upiekłam w piekarniku wraz z ziemniakami. Ale tradycyjne kotlety mielone(...)panierowania Białka jajek ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Mięso mielimy w maszynce lub bardzo drobno siekamy. Mięso mieszamy żółtkami, odciśniętą bułką, masłem i posiekaną natką pietruszki. Doprawiamy mięso solą i pieprzem, dodajemy ubite białka i dokładnie wyrabiamy masę. Formujemy podłużne kotlety, panierujemy w bułce tartej. Kotlety pieczemy w piekarniku w 180 stopniach na złoty kolor. Podajemy z pieczonymi ziemniakami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Frykadelki z Kukurydzą i Fetą 154

Garść oliwek czarnych Przyprawa do mięsa mielonego Knorr Fetę kruszymy, dodajemy kukurydze, mięso mielone i przyprawy...mieszamy a następnie formujemy kulki...Podsmażamy z każdej strony...Układamy nasze kulki w naczyniu żaroodpornym... Cukinie i por kroimy bardzo cienko, i podsmażamy aż do miękkości...i dodajemy do frykadelek... I polewamy sosem... Pieczemy 20 min. w tem. 200st

NaKońcuJęzyka
LAHMACUN – TURECKA PIZZA 260

powinien lekko urosnąć. W tym czasie bierzemy się za farsz. 2. FARSZ (5 min): Pomidory, paprykę, cebulę i czosnek kroimy w bardzo drobną kostkę, a natkę pietruszki drobno siekamy. Mięso mielone też warto lekko przesiekać, aby uzyskać bardziej lepką konsystencję. Do miski wrzucamy wszystkie pokrojone/poszatkowane składniki i dodajemy przypraw: kumin, ale niezbyt często występuje w polskich sklepach, dlatego możecie(...)uzyskać cienką warstewkę mięsa, które ładnie się przyrumieni, a nie placek z kotletem mielonym Radzimy też przejechać po całości już posmarowany farsz widelcem – powstałe rowki jeszcze bardziej pozwolą na smaczne zarumienienie się mięsa. Jeśli wam się chce, możecie uformować lekko boki każdego placka, ale nie jest to konieczne. 7. PIECZENIE (10 min): placki wstawiamy do piekarnika

Nerds Kitchen
Pieczony kurczak z salsą z granatem wg Billa Grangera 236

wyśmienitej salsy z pestkami granatu. Daje ona bardzo unikatowy smak mięsa i czyni je wyjątkowy :). Przepis zaczerpnięty z programu Billa Grangera, kucharza który całkowicie nas zauroczył swoją osobowością oraz pomysłami kulinarnymi. Na pewno jeszcze nie raz i nie dwa będziemy wypróbowywać jego przepisy. Czas przygotowania: 15 minut + 60 minut pieczenia Ilość porcji: 4 osoby Składniki: 4 udka z kurczaka(...)czosnku 2 łyżeczki sosu sojowego Olej Przyprawy: łyżeczka słodkiej papryki, niecała łyżeczka kminku rzymskiego (mielonego), łyżeczka płatków chili Salsa z granatem: Połowa dojrzałego granatu Cebula dymka ze szczypiorkiem ½ pęczka pietruszki ½ cytryny Kilkanaście pistacji Oliwa Ćwiartka łyżeczki cukru Szczypta soli Przygotowujemy dużą brytfankę do pieczenia (nasza jest nieco mała i zawsze mamy problem by upchnąć wszystkie składniki : )) Czerwoną

Kolizje Smaków
Zapiekane pulpeciki z mozzarellą 296

Coś na bardzo szybki obiad :) Składniki: Pulpeciki: 250 g mięsa mielonego 8 kuleczek mozzarelli z bazylią  3 ząbki czosnku 1 łyżeczka majeranku sól, pieprz 1 jajko Sos: 100 ml wody 1 mały przecier pomidorowy garść kopru 1 łyżeczka chilli 1 łyżeczka papryki słodkiej 200 ml śmietany 18% 1 cebula sól, pieprz Dodatek: 5 dużych ziemniaków(...)łyżeczka soli   Przygotowanie: Krok 1 Do mięsa dodajemy jajko, wyciśnięty czosnek i przyprawy - dobrze mieszamy. Następnie formujemy placuszki i w środek wkładamy kulkę mozzarelli z bazylią i kleimy kulkę ( przypominającą kształtem kotlety mielone). Delikatnienie obsmażamy z dwóch stron, wkładamy do naczynia przeznaczonego do pieczenia. Ziemniaki umyj, pokrój w talarki

Niezły Młynek