pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:112/377)

Skrzydełka faszerowane 165

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Mięso mielone przełożyć do miski, dodać ostudzoną cebulę, jajko, sól i pieprz. Szczypiorek umyć, osączyć, drobno pokroić, dodać do mięsa., dokładnie wymieszać. Tak powstałym farszem nadziewamy skrzydełka. Koniec skrzydełekn należy  spiąć wykałaczką. Skrzydełka układać na wysmarowanej tłuszczem blasze, opsypać przyprawą. Piec około 1 godz. w 175 stop (function

Kuchnia Danusi
Pyszne hamburgery z grilla 318

oregno, kolendry Wszystkie przyprawy wrzucamy do mięsa mielonego, dodajemy cebulę I przeciśnięty przez praskę czosnek- mieszamy. Dodajemy jajka i bułkę tartą- jeszcze raz mieszamy .  Formujemy kotlety- troche grubsze niż na mielone. Grill musi być dobrze rozpalony. Grillujemy łącznie 10 min- co 2-3 min odwracając. Gotowe:) Hamurgery podałam z pieczonym ziemniakami , sałatką I masłem czosnkowym- przepis

Smaki Edyty
Nadziewane naleśniki z sosem pieprzowym 249

przepisu . Zaczynamy:  Składniki na farsz: 500 gr mięsa wołowego mielonego 150 gr małych pieczarek 1 cebula 1 żółta papryka olej sól, pieprz, papryka, natka pietruszki, Wykonanie: Siekamy cebulę I podsmażamy na oleju. Dodajemy pieczarki. Mieszając smażymy ok 5 min. Dodajemy mięso mielone , przyprawiamy. Smażymy aż mięso przestanie być różowe, wtedy dodajemy paprykę, pozostawiamy na gazie(...)farsz gotowy. Smażymy naleśniki- przepis tutaj. Na gotowe naleśniki wykładamy farsz- po 2-3 łyżki- zwijamy . Wkładamy do nagrzanego piekarnika I pieczemy ok 10 min w tempareaturze 200 C.  W międzyczasie szykujemy sos pieprzowy . składniki: 50 gr masła 2-3 łyżki mąki 200 ml bulionu wołowego 200 ml śnietany 1-2 łyżki pieprzu Masło rozpuszczamy, dodajemy make, mieszamy. Zalewamy

Smaki Edyty
Ziemniaczana zapiekanka z kapustą włoską i mięsem 198

patelnię z niewielką ilością rozgrzanego oleju. Smażyć doprawiając solą i przyprawą do ziemniaków. Przełożyć do natłuszczonej formy do zapiekania i wyrównać. Mięso lekko obsmażyć na patelni dodając rozgnieciony czosnek i przyprawy – sól, pieprz czarny, przyprawę do mielonego. Wyłożyć na podsmażone ziemniaki. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na patelni razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Dodać(...)przełożyć do formy. Na wierzch zetrzeć ser żółty, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 *C. Piec przez około 50 min, a pod koniec można ściągnąć pokrywę, żeby ser się przypiekł. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Mięsa , Obiad , Zapiekanki Tagged: kapusta , ser żółty , wieprzowina , ziemniaki

https:KKuchniaMniam
Pierś z kaczki pieczona na cebuli i jabłkach z majerankiem 114

pierś z kaczki piekła się na cebuli i jabłkach, więc nie wysuszyła się. Nabrała ciekawego smaku dzięki nim i przyprawom. Nie kombinowałam za dużo, użyłam sprawdzonego przez pokolenia zestawienia: majeranku i pieprzu. Ważne, aby przyprawy były dobrej jakości, ale o tym chyba nie muszę już wspominać :) Nie przesadzajcie też z nimi, aby nie przytłumiły smaku mięsa. Składniki: 1 średniej wielkości(...)razem ze skórka). Ułożyć na cebuli. Obsypać delikatnie majerankiem i pieprzem. Na cebuli i jabłkach ułożyć pierś z kaczki. Naczynie przykryć. Można użyć kawałka folii aluminiowej - błyszczącą stroną do mięsa. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni przez około godzinę. Po tym czasie zwiększyć temperaturę do 180 stopni, odkryć mięso i dopiec do miękkości i zrumienienia skórki. W zależności

Codzienna kuchnia niecodzienna
Szynka pieczona w niskiej temperaturze-na kanapki 1235

domowe wędliny,był już schab pieczony w niskiej temperaturze i okazał się genialny(znajdziecie go  tutaj ),a teraz kolej na szynkę-przepis jest o tyle inny ,że nie peklujemy go przez kilka dni tylko 24 godz w marynacie-szyneczka wyszła mokra i niezwykle soczysta-pychotka.... polecam gorąco.... Składniki: szynka wieprzowa(najlepiej taka kulka )ok 1-1,2kg 4 łyżki(...)naczynia żaroodpornego i wbiłam termometr(jak go nie macie to nic nie szkodzi)   w najgrubszym miejscu  mięsa tak aby końcówka znalazła się w nieco głębiej niż środek szynki ,nie przykrywałam jej   pokrywką. Piekłam 3 godz ,aż osiągnęła 68 stopni na termometrze jak nie macie termometru to spokojnie pieczcie tyle samo -jeśli szynka

Swojskie jedzonko
Zupa krem z pieczonej dyni 78

Zupka jest bardzo sycąca. Można ją wzbogacić mięsem lub pozostać tylko przy samych warzywach. Dodając mniej imbiru można sporządzić wersję dla dzieci.  Mojej dwuletniej córce doskonale smakowało, szczególnie, że podana była z kuleczkami groszku ptysiowego. Składniki: ok. 200-300 g pieczonej dyni - dynię upiekłam jeszcze w zeszłym roku i zamroziłam kilka porcji. Można dorzucać do zupy nawet w formie(...)dorzucić ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę. Dodać marchewkę startą na jarzynówce oraz zamrożoną dynię. Całość gotować do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Tak jak już pisałam, można dodać mięso (np. pierś z kurczaka) - wtedy całość będzie treściwsza. Kiedy ziemniaki są miękkie należy zblendować całość na krem. Jeśli będzie za gęsty dolać wody, jeśli będzie za rzadki należy trochę podgotować

Ze smakiem bez glutenu
Peklowanie na mokro szynki do pieczenia 208

Lubicie szynkę? Jeśli tak, to koniecznie spróbujcie przygotować ją sami w domu. Idealnie by było, gdybyście mieli dostęp do wędzarni, ja niestety nie mam. Muszę więc

Polska Zupa
Pieczona pierś z indyka 208

Przekonajcie się i zróbcie takie dla rodzinki. Składniki: około 1 kg mięsa z piersi indyka 3-4 ząbki czosnku 1 średniej wielkości cebula 1/3 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 1/3 łyżeczki papryki mielonej słodkiej 2 łyżki sosu teriyaki lub sosu sojowego ( jeśli nie macie - sól ) Wykonanie: Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Filet przekroić na dwa mniejsze kawałki(...)łupin. Cebulę pokroić w półplastry, czosnek w cienkie plasterki. Sos teriyaki/sojowy wymieszać z przyprawami. Mięso natrzeć przyprawami, przełożyć do miski, obłożyć cebulą i czosnkiem. Naczynie przykryć folią spożywczą i odstawić na minimum godzinę do lodówki. Zamarynowane mięso - każdy kawałek oddzielnie - owinąć papierem do pieczenia. Ułożyć na blasze. Indyka piec w temperaturze 160 stopni C przez 110 minut. Jeśli chcecie

kolorowotorcikowo
Kotleciki z kurczaka ,serka kremowego, cieciorki podane z pieczonymi ziemniakami i kapustą czerwoną 117

ząbek czosnku, 1 kopiasta łyżeczka mieszanki przypraw suszonych pomidorów z chilli i oregano, 1 ½ mielonej słodkiej papryki, pęczek nać pietruszki, ewentualnie suszonej, 1 puszka cieciorki ok. 240 g, sól do smaku, pieprz czarny mielony do smaku, bułka tarta, ponadto: ziemniaki, mielona papryka słodka wędzona, olej rzepakowy, kapusta czerwona, sól, pieprz, tymianek suszony lub świeży. Przygotowanie: Umyte(...)blasze. Warzywa pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220°C ok. 40 min. Ziemniaki przed podaniem solimy i posypujemy mieloną papryką wędzoną. W tym czasie przygotowujemy kotleciki: Oczyszczonego, osuszonego kurczaka, miksujemy lub mielimy. Cieciorkę odcedzamy i 2/3 miksujemy blenderem na gładką masę, a pozostałą 1/3 zgniatamy widelcem.  Cebulę kroimy w drobną kostkę. Nać pietruszki siekamy. Do mięsa dodajemy cebulę

Moniki Smakołyki
Faszerowana Kalarepka 240

Gotujemy do miękkości. Czasowo wychodzi różnie, niektóre gotują się 20 minut, niektóre 40. Po prostu powinny być miękkie, najlepiej sprawdzać widelcem ;) Cebulę siekamy drobno i podsmażamy na maśle. Dodajemy mięso mielone i smażymy na rumiano. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i posiekaną w kostkę paprykę. Dusimy, aż sos zgęstnieje. Doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano. Można też dodać odrobinę ketchupu(...)doprawiamy. Kalarepki obieramy i wydrążamy środek. Nakładamy farsz i układamy na blasze.  Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Pieczemy 30 minut. 10 minut przed końcem na wierzchu można ułożyć plasterki  żółtego sera. GOTOWE!:) Rozliczenie: Kalarepki- 8zł ryż- 0,75zł mięso- 5zł papryka- 3zł przyprawy 2zł cebula- 0,30zł przecier 2,50zł ser żółty - 1zl Z podanych składników otrzymacie

Czerwona Porzeczka
Obiad za 10 złotych - Wołowe hamburgery w bułce pełnoziarnistej w sosie z miodem i musztardą francuską. 232

wyniesie 8,95zł Kosz potrzebnych zakupów, z których wszystkie produkty będą do wykorzystania wyniesie 30,94zł. Nie liczę 350 gram mięsa, z którego można zrobić jeszcze wiele. Przygotowanie kotletów. Mięso mielone łączymy z jajkiem i drobno posiekaną cebulą. Dodajemy soli i pieprzu i zgnieciony ząbek czosnku. Wyrabiamy chwilę, kształtujemy na kotlet i grillujemy przez około 5 minut z każdej(...)majonezu. Gotowe. Na połówkę bułki wykładamy ser, na drugiej umieszczamy kotlet i zapiekamy w piekarniku przez 5 minut w temperaturze 180 stopni termoobieg. Po wyciągnięciu z pieca na połówkę bułki z serem wykładamy mięso, polewamy sosem, przykrywamy sałatą i pomidorem, znowu polewamy sosem i zamykamy. Gotowe, zdrowe i przepyszne

BaRepas
Aromatyczne żeberka wieprzowe 122

żeberek wieprzowych, 1 średnią cebulę, 2-3 ząbki czosnku, sól, pieprz czarny mielony, słodką paprykę w proszku, ostrą paprykę w proszku, cukier trzcinowy, gorczycę, kminek, majeranek, ewentualnie trochę wody. Żeberka oczyść z nadmiaru tłuszczu i ewentualnych pozostałości krwi. Następnie mięso umyj pod bieżącą wodą, osusz i podziel na porcje. Cebulę i czosnek obierz z łupinek. Cebulę pokrój w piórka(...)roztarty w dłoniach majeranek. Do dużej miski przełóż żeberka. Natrzyj je dokładnie czosnkiem oraz przygotowaną mieszanką przypraw. Następnie mięso obłóż piórkami cebuli i odstaw na mniej więcej 2 godziny do lodówki. Zamarynowane mięso wraz całą marynatą przełóż do rękawa do pieczenia. Możesz dodać także troszkę wody. Rękaw dokładnie zamknij i przełóż do naczynia żaroodpornego. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego

blog.moje-pasje.info
Dania z kurczaka na majówkę 449

pastwiskach i karmione naturalnymi paszami (w Polsce takim odpowiednikiem mięsa z wolnej hodowli jest Kurczak Zagrodowy http://zagrodowy.pl/ ). Francuzi, podobnie jak Włosi, cenią sobie prostotę w przygotowywaniu drobiu – często pieką je w całości z dodatkiem rozmaitych farszy. W Afryce króluje kurczak podawany w sosach na bazie masła oraz olbrzymiej ilości przypraw. Podobnie i na Jamajce, gdzie najpopularniejszą przyprawę do drobiu(...)duża cebula, jednaj główka czosnku, sok z jednej cytryny, szklanka jogurtu greckiego oraz po łyżce przypraw: ostrej mielonej papryki, tymianku, pieprzu kajetańskiego, cukru, odrobinę soli oraz oliwy z oliwek. Wszystkie składniki należy połączyć w mikserze na gładką masę i krótko miksować. Mięso bardzo dokładnie zanurzyć w marynacie i odstawić na noc do lodówki. Pól godziny przed grillowaniem warto włożyć

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Rewelacyjna Marynata do Mięs i Warzyw 27085

silikonowym pędzelkiem, a smak..... pikantny i lekko słodkawy jednocześnie. Taka w sam raz. Uwielbiam ją do smażenia kawałków mięsa na patelni grillowej, pieczone udka też wyszły świetne. Wyszedł też marynowany ser tofu smażony na grillowej, ćwiarteczki ziemniaków zamarynowane, a potem pieczone. Robiłam ją już kilka razy i nie mam jej dość, jest świetna! Składniki: 1 szklanka ketchupu łagodnego 3 łyżki(...)wyglądają potrawy z użyciem tej marynaty. Ważne : Marynatą należy posmarować mięso i wstawić do lodówki na minimum 12 h. Jeśli zalejemy nią mięso, potem mięso będzie się dusić w marynacie a nie smażyć, więc ja wolę posmarować cienko mięso, wstawić do lodówki, a potem smażyć lub  piec. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje