pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:116/377)

Domowy pasztet. 159

łyżki  mielonego pieprzu CYKORIA sól do smaku 2 łyżki suszonej bazylii 2 łyżki czerwonej papryki 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka suszonego czosnku  CYKORIA 5 jajek 1/2 szklanki bułki tartej   duża blaszka piekarnikowa Mięso myjemy i kroimy w grubą kostkę, zalewamy wodą i gotujemy z łyżką soli aż będzie miękkie, ja mięso gotuję(...)ogniu około 25 minut aż zmięknie. Ugotowane mięso i wątróbkę mielimy, ja miksuję wszystko w malakserze. Następnie dodajemy: bułkę tartą, śmietanę,i roztrzepane jajka. Przyprawiamy jeszcze ewentualnie do smaku solą lub pieprzem. Masę dobrze wyrabiamy.Jeśli będzie zbyt gęsta można dodać szklankę wywaru z gotowanego mięsa. Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, przekładamy masę i wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze

Sama słodycz i szczypta chili
PASZTET WIEPRZOWY PIETRUSZKOWY 207

warzywa. Przepuszczamy wszystko trzykrotnie przez maszynkę. W trakcie mielenia dodajemy tez do przepuszczenia bułki moczone wcześniej w rosole w którym gotowało się mięso. Gotową masę mięsną, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, wlewamy szklankę rosołu,oraz dodajemy posiekana natkę,oraz ubita wcześniej pianę z białek, dobrze mieszamy. Przekładamy do  foremek. Pieczemy ok godziny

Z Majeczką w kuchni
ROLADA Z MIĘSA MIELONEGO W CIEŚCIE FRANCUSKIM 251

jedną szklankę ugotowanego ryżu, dodać do mięsa mielonego i dokładnie wszystko wymieszać. Arkusz ciasta francuskiego rozwinąć, ułożyć na nim równomiernie farsz. Zawijać w roladę wzdłuż dłuższego boku, brzegi założyć pod spód. Roladę z wierzchu wysmarować roztrzepanym jajkiem, zrobić 3-4 lekkie nacięcia z góry. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec roladę około 40 minut. Roladę podałam jako

Zrób to smacznie
papryka pieczona z kuskusem i drobiowym mięskiem... 144

wierzchu do miski wsypać kaszę, mielone mięso, jajka, koperek posiekany, ząbki czosnku wyciśnięte, pokrojoną cebulę, kucharka, pieprz mielony, wszystko dobrze wymieszać każdą paprykę nadziać farszem do pełna, postawić w naczyniu żaroodpornym, wierzch nakryć ściętymi czubkami, wlać wodę piekarnik nagrzany na 220 C, grzanie góra/dół, pod przykryciem piec 40 minut, następnie na 160 C na termoobiegu

W Mojej Kuchni Lubię
Pomysł na obiad - pulpety z ziemniakami i sałatą 170

około 8 sztuk): - 0,4 kg mięsa mielonego - 2 jajka - ser zółty - curry - sól  - pieprz - rozmaryn - szczypiorek - natka pietruszki Przygotowanie : Pokroić ser żółty w kostkę. Mięso rozrobić z jajkami. Następnie dodać ser, posiekany szczypiorek i pietruszkę. Doprawić przyprawą curry, solą i pieprzem. Uformować pulpety. Wyłożyć na blachę do pieczenia, po czym posypać rozmarynem. Piec w temperaturze

Kuchenne innowacje
Wegańskie i bezglutenowe placki z batatów i cukinii 316

tarce z dużymi oczkami, ja użyłam maszynki do mielenia mięsa z przystawką do szatkowania. Jogurt, mąkę, simie, wodę, sól, pieprz zmiksować na gładką masę. Dodać do przetartych warzyw, dokładnie wymieszać. Na rozgrzaną patelnie, pędzelkiem rozsmarować odrobinę oleju, następnie nakładać po dwie płaskie łyżki surowego ciasta, uformować w okręg, wyrównać, piec po 5-7 min z każdej strony na średniej mocy

moj przepis na
Kieszonki z farszem mięsnym. 128

Składniki: 250 g mięsa mielonego 1 pomidor 1 mała cebula oregano, pieprz, sól ciasto francuskie Pomidora i cebulę kroimy w kostkę dodajemy do mięsa, przyprawiamy i smażymy na patelni - studzimy. Ciasto francuskie kroimy na kwadraty 10x10 cm, nakładamy farsz, Tworzymy kieszonki (rogi zaklejamy do góry). Pieczemy w piekarniku przez 40 minut w 180 stopniach (ja 10 minut przed

Moje-pitraszenie
Mięso mielone w cieście francuskim 416

Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 350g pieczarek,  1 cebula, 500g mięsa mielonego, puszka czerwonej fasoli - po odsączeniu 240g, 200g startego sera żółtego, olej, 3 czubate łyżki majonezu, 3 łyżki śmietany 18%, 1 łyżka ketchupu pikantnego, 5 niedużych ząbków czosnku, sól, pieprz, majeranek, czerowna słodka papryka, jajko. Przygotowanie: Pieczarki pokroić w plasterki, cebulę pokroić w paseczki - podsmażyć razem(...)odparowania wody. Mięso mielone również podsmażyć w bardzo małej ilości tłuszczu. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, czerwoną słodką papryką i majerankiem lub innymi ulubionymi przyprawami. Podsmażone pieczarki z cebulą wymieszać w misce czy też innym naczyniu razem z mięsem mielonym i pozostawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu wyłożyć na ciasto francuskie, wzdłuż na środku. Na mięso wyłożyć odsączoną

W kuchni u Moniki
Tort naleśnikowy z mięsem 154

około 2:3 cm. Mięso drobno pokroić, nie mielić. Cebule lekko poddusić ze szczyptą soli i cukru, dodać paprykę i chwilę smażyć. Papryka powinna być lekko twarda a cebula wyczuwalna. Dodać mięso, wymieszać, doprawić do smaku. Mozzarellę drobno pokroić. Mięso i mozzarellę podzielić na 7 porcji. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć naleśnik, ułożyć

królestwo garów
Zinger z pysznym stripsem kurczaczym, czyli pysznie domowa kanapka obiadowa. Fast - food w domu smakuje lepiej. 329

proszku do pieczenia sól, pieprz, imbir mielony, papryka ostra i słodka, czosnek granulowany miseczka z letnią wodą Pierś dzielimy na małe kotlety, które lekko rozbijamy. Odrobinę solimy i pieprzymy. Mąkę mieszamy z przyprawami i proszkiem do pieczenia - proporcje wedle uznania - każdy musi znaleźć swoje  (jak twierdzi mój Mąż). Mięso obtaczamy trzykrotnie - na przemian -  w wodzie

Kuchnia po mojemu
Pieczony udziec z indyka 198

wiadomo indyk oprócz walorów smakowych jest jeszcze mięsem zdrowym i chętnie spożywanym. Udziec pieczony ma soczyste delikatne wnętrze i chrupiącą skórkę, a wszystko to za sprawą użytej do posmarowania marynaty. 1 udziec z indyka (około 1 kg 20 dag) 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka imbiru mielonego 1 łyżka pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki pieprzu naturalnego

Kuchcik gotuje
Świąteczny pasztet z kaczki z żurawinką 187

innym razem). Ugotowane warzywa, grzyby i mięso (oddzielone od kości) przekładamy do kielicha blendera- doprawiamy obficie solą, pieprzem i majerankiem i blenderujemy na gładką masę (bądź mielimy, ja niestety nie jestem posiadaczką maszynki do mielenia). Dodajemy suszoną żurawinę i dokładnie mieszamy. Pasztet przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez

Mango Papaja
PASZTET MIĘSNY Z WARZYWAMI 138

już miękkie odstawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy maszynkę do mielenia mięsa i po kolei wszystko mielimy dwukrotnie. Dodajemy jajka, gałkę muszkatałową, bułkę tartą, dwie łyżki kaszy manny, sól, pieprz oraz przyprawę "kucharek". Następnie wyciskamy praską nasz czosnek i całość dokładnie mieszamy. Formę smarujemy masłem i posypujemy kaszą manną. Nagrzewamy piekarnik i pieczemy nasz pasztet przez 180 minut w temperaturze 180 stopni

Mentor Smaku
Przepis na domowe chorizo, czyli hiszpańską kiełbasę 297

chudej karkówki 1/2 kg słoniny lub podgardla 1,5 łyżki stołowe soli 1,5 łyżki soli peklowej 1,5 łyżki pieprzu cayenne 1 łyżka mielonego pieprzu czarnego 1 łyżka stołowa cukru 1 łyżka mielonej wędzonej papryki Kotanyi 1/2 łyżki słodkiej papryki Kotanyi 1/2 łyżeczki kminku 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1 tabletka wit, C rozpuszczona w 1/2 łyżeczki(...)lodówki. Mięso kroimy w kostkę ok. 2,5 cm. Zimne mięso i tłuszcz mielimy na grubym sitku. W misie mieszamy mięso z tłuszczem i wszystkimi przyprawami. Mieszankę konserwujemy za pomocą kwasu ascorbinowego, soli peklowej, brandy, octu winnego i cukru. Dokładnie wyrabiamy farsz ręką. Gdy wszystko dokładnie połączymy, przekładamy całość do miski, przykrywamy papierem do pieczenia i wstawiamy do lodówki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pieczona pierś kurczaka z tymiankiem 388

proponuję zdrowo - upiec bez dodatku tłuszczu  pierś w piekarniku .  Pieczona pierś kurczaka z tymiankiem jest bardzo krucha, soczysta.   Tymianek bardzo fajnie współgra z drobiem .  Znów jest zdrowo i pysznie :-) Składniki: 1 pierś z kurczaka 3-4 gałązki tymianku papryka ostra mielona sól, pieprz vegeta Jako dodatek proponuję fasolkę szparagową około 200g. Wykonanie: Pierś myję(...)różnych miejscach jest różnej grubości, to rozcinam w taki sposób, aby pierś stała się jednej grubości (około 1-1,5 cm.) lub rozbijam delikatnie tłuczkiem. Dodaję przyprawy na mięso według uznania i odstawiam na około 15-30 minut do lodówki. Można ten etap pominąć i mięso będzie również dobre. Mięso kładę na folię aluminiową, a na mięso gałązki tymianku

Anielska Kuchnia Ani
Pasztet drobiowy z bobem 134

drobiowe pieczenie to polecam Wam te przepis. Bardzo smaczny z sezonowym warzwem oraz dużą ilością świeżych ziół. Składniki (na keksówkę o wymiarach 10x 20 cm): 1 szklanka ugotowanego i obranego, młodego bobu 400 gram mielonej piersi kurczaka 2 ugotowane marchewki 1 ugotowana pietruszka kawałek ugotowanego selera 1 cebula 1 łyżka oleju rzepakowego 2 łyżki mielonego(...)podsmażoną cebulę, ugotowane warzywa łączenie z bobem na gładko blenderem. Mięso mieszam ze zmiksowanymi warzywami, posiekanymi ziołami, przyprawami, jajkami i siemieniem lnianym do połączenia składników. Formę wykładam papierem do pieczenia. Do formy przekładam przygotowaną masę i posypuję nasionami słonecznika. Całość umieszczam w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pieczeń piekę przez godzinę. Po upieczeniu wyciągam z piekarnika

Mango Papaja
Kurczak pieczony 123

Mięso wychodzi soczyste, a skórka przyrumieniona i chrupiąca. Łatwy pomysł do wykorzystania na co dzień i od Święta. Polecam oczywiście kurczaka zagrodowego, który jest najsmaczniejszy i zdrowy. Składniki: sprawiony kurczak (o wadze około 2 kg) na marynatę: 3 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku łyżka syropu klonowego lub miodu 2 łyżeczki soli 2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 2 łyżeczki mielonej(...)kurczaka do żaroodpornego naczynia lub brytfanny i wstawić do nagrzanego piekarnika na dolną półkę. Po 20 minutach zmniejszyć temperaturę do 190 stopni, a kurczaka podlać szklanką gorącej wody.  Piec jeszcze 90 minut, często polewając kurczaka płynem, który zbiera się w naczyniu. Po tym czasie wyjąć go z piekarnika, odstawić na kilka minut, pokroić na porcje i podawać

wyzwania kuchenne
Turecki fez. 150

pomidory 2 łyżki bułka tarta 1 łyżeczka tymianek 1 łyżka bazylia świeża posiekana 0,5 łyżeczki przyprawy Kucharek 2 ząbki czosnek 2 łyżki oliwa z oliwek 20 dag mięso mielone wieprzowe 1 cebula 1 ząbek czosnku majeranek sól pieprz 10 dag ryż ugotowany 10 dag mozzarella starta Wykonanie. Pomidory, najlepiej owalne przekroić na 4 części i wykroić środek zawierający(...)wysmarowanej oliwą blasze i piec w temperaturze 190 oC około 30 minut. Cebulę i czosnek drobno posiekać i przesmażyć na patelni, dodając zmielone mięso, pozostałe przyprawy i ugotowany ryż. Całość wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Do schłodzonego mięsa dodać startą mozzarellę, całość jeszcze raz wymieszać. Farszem napełnimy nasz fez. Przygotować formę w której będziemy piec pomidory. Ja użyłem metalowej miseczki

Kulinarny karnet Christophera
Kurczak pieczony z cytryną i rozmarynem oraz duszona marchewka 242

Składniki na 4 duże porcje: 1 kurczak (ok. 1,5 kg) 1 łyżeczka rozmarynu 1 cytryna ekologiczna (lub dokładnie wymyta i wyparzona, zwykła cytryna) 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka soli morskiej 1 łyżka oleju rzepakowego odrobina pieprzu Marchewka: 1/2 kg marchewki (ok. 6 średnich sztuk) 2 łyżki masła sól cukier sok z cytryny Sposób(...)środka kurczaka włożyć obydwie połówki cytryny. Kurę umieścić w naczyniu żaroodpornym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200ºC. Piec przez ok. 90 minut, co 30 min. polewając mięso sokami, które z niego wypływają. Można je też odwracać w trakcie pieczenia, nie jest to jednak konieczne. Marchewkę umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na dużej, głębokiej patelni

Obiad za dychę
Pasztet z kaczki z orzechami włoskimi 136

minut. • W maszynce do mielenia zmielić mięso kaczki razem ze skórą, warzywa z rosołu – marchewkę, pietruszkę, seler, por, cebulę oraz wątróbkę z grzybami. • Zmieloną masę doprawić solą, pieprzem, majerankiem, gałką muszkatołową. • Wymieszać mięso z orzechami, jajkami, tłuszczem z kaczki i rosołem. • Mięso przełożyć do foremek, u mnie wyszły(...)dłuższe keksówki. • Na wierzchu ułożyć wzdłuż połówki orzechów. • Piec w temp. 200 st.C przez 40 minut

To co kocham
Faszerowane udka kurczaka na fasoli szparagowej z sezamem 143

złotego kurczaka" fasolka szparagowa sezam Grzyby całą noc moczymy w wodzie. Mięso z podudzia delikatnie i ostrożnie wycinamy nożem. Chodzi o to, żeby zdjąć skórę tak, żeby trzymała się na końcówce kości. I mamy wtedy podudzie pozbawione skóry, czyli samo mięso na kości. Tasakiem odcinamy mięso z kością, pozostawiając tę końcówkę kości, na której przymocowana jest skóra(...)cebulę siekamy w kostkę. Grzyby również siekamy w kostkę. Podsmażamy całość na oliwie z oliwek i czekamy aż wystygnie. Mięso z podudzia: potrzebna będzie tylko połowa tego mięsa. Drugą połowę możemy przeznaczyć na coś innego, np. na zupę. Mięso mielimy blenderem (albo przepuszczamy przez maszynkę do mięsa) razem z natką pietruszki. Dodajemy sól, pieprz i łyżeczkę słodkiej papryki. Oba farsze

Marder&Marder Manufacture
Pasztet wieprzowy z pistacjami 187

zmielić maszynką do mielenia mięsa 3 razy na drobnych oczkach. Do mięsnej masy dodać żółtka doprawić dosyć pikantnie do smaku i energicznie wymieszać ( ja to robię robotem z końcówką do ucierania około 4-5 minut). Na końcu dodać pistacje oraz ubite na sztywno białka. Ponownie ale tym razem delikatnie wymieszać. Przełożyć do prostokątnej aluminiowej foremki. Piec w 180 stopniach

Ala piecze i gotuje
Zapiekanka z bakłażana – musaka 180

parmezanu 1. Na patelni przesmażyć na odrobinie oleju rzepakowego mięso i przełożyć je do większego rondelka. 2. Posiekaną cebulę i czosnek podsmażyć na oleju aż zmiękną – na małym ogniu, żeby nie spalić czosnku – pod koniec dodać zioła prowansalskie i oregano. Przełożyć do rondelka z mięsem. 3. Dodać do mięsa pomidory z puszki, puree, wino lub bulion, sól, pieprz(...)wysmarować olejem. Wyłożyć 1/3 plastrów bakłażanów a na to połowę mięsa. Na mięso wyłożyć kolejną część bakłażanów a na to drugą część mięsa. Na wierzchu ostatnią warstwę bakłażanów a na nie sos beszamelowy. Przykryć folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 30 minut a następnie zdjąć folię i zapiekać aż wierzch się zrumieni. 6. Sos: Mleko

UgotujmyTo.pl
Rolada drobiowo - wieprzowa na zimno 353

pieczona rolada do chleba. Mięsa miałam takie same, nieco zmieniłam proporcje przypraw, ale niewiele. Warto upiec taką roladę, pracy przy niej mało, a efekt na prawdę świetny. Kroiła się znakomicie na cieniutkie plasterki - kapitalna wędlina, polecam, a Danusi dziękuję za przepis ! składniki ( na 1 kg mięsa) ok 1100 g udek drobiowych - po oczyszczeniu 650 g czystego mięsa 350 g mielonego(...)Wieprzowinę, jeżeli jest w kawałku, zmielić. Mięsa umieścić w jednej misce, dodać wszystkie przyprawy, dobrze wymieszać, a następnie wyrabiać masę tak aby składniki dobrze się połączyły a mięso nieco rozkleiło. Folię rozłożyć na blacie błyszczącą stroną do góry i posmarować olejem. Na folię przenieść mięso wstępnie uformowane w roladę. Zawinąć szczelnie i dośc ściśle  w folię, a następnie

Stare Gary
Makaron z mięsem i grzybami w kremowym sosie pomidorowym / Pasta with pork, mushrooms and tomato cream sauce 179

pomidorowym (6-8 porcji) Składniki: 300 g pieczonej wieprzowiny (lub innego mięsa) pokrojonej w grubą kostkę 1 cebula, pokrojona w kostkę 1 papryka, z usuniętym gniazdem nasiennym i pokrojona w kostkę 200 g pieczarek, pokrojonych w grube plasterki 25 g świeżego, młodego szpinaku 6 ząbków czosnku, posiekanych 2 łyżeczki mielonego chili 2 szklanki śmietanki 36% 1/4 szklanki czerwonego

karmelowy
Pasztet z drobiu 165

Wyjmujemy mięso i włoszczyznę, Mięso oddzielamy od kości, mielimy wszystko razem z włoszczyzną w maszynce do mięsa, dodajemy ok 2 szkl rosołu dodajemy przyprawy do smaku, kaszę manną i jajko, następnie blendujemy masę mięsną aż do uzyskania gładkiej konsystencji , w razie potrzeby dolewamy jeszcze rosołu. Masę wykładamy do foremek i pieczemy ok godzinę w temp

Gotowanie jest łatwe
Kurczak w maślance 140

łyżeczka świeżo zmielonego pieprzu 1 łyżka mielonego kminku 1 łyżka syropu klonowego 2 ząbki czosnku obranego i pokrojonego w plastry Mięso umieszczamy w mocnej foliowej torbie (worku), dodajemy wszystkie składniki. Worek zawiązujemy dokładnie mieszamy by przyprawy dostały się do każdego z kawałków mięsa. Odstawiamy na całą noc do lodówki. Pieczemy w 220 stopniach przez 40 minut w naczyniu

MojaQchnia.pl
Pierś z indyka na kanapki. 145

łyżeczka soli 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka soku z cytryny 4 łyżki oleju Do miseczki wsypujemy wszystkie przyprawy, wlewamy sok z cytryny i olej – mieszamy aż składniki połączą się. Następnie nacieramy dokładnie mięso z każdej strony - wkładamy w rękaw do pieczenia i zostawiamy na 24 godz. w lodówce do zamarynowania

Moje-pitraszenie
Pierś z kurczaka pieczona z miodem 205

nieco pieprzu kolorowego mielonego 0,5 łyżeczki papryki słodkiej mielonej kilka plastrów surowego wędzonego boczku (opcjonalnie) Przygotowanie: Mięso umyj i lekko osusz. Składniki marynaty dokładnie wymieszaj. Natrzyj filety z każdej strony i polej resztą. Zawiń talerz z mięsem folią i schowaj na ok 2 godziny do lodówki. Wyciągnij przynajmniej 20 minut przed pieczeniem, aby piersi nieco

Anioszek w kuchni
Faszerowana cukinia z indykiem 138

obiad będzie w sam raz. Jest sycące, więc w sumie nie wymaga już innych dodatków. Zapraszam :). Faszerowana cukinia z indykiem Czas przygotowania: 7 0 minut Składniki: 500 g mielonego mięsa z indyka 4 okrągłe zielone cukinie 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku 1/2 szklanki bulguru 50 g mozzarelli olej do smażenia sól pieprz świeże zioła Wykonanie: Z cukinii(...)oleju na patelni. Gdy będzie szklista dodajemy mielone mięso i smażymy, aż będzie złociste.   Mozzarellę kroimy w drobną kostkę. W misce mieszamy usmażone mięso, bulgur i ser. Dodajemy sól, pieprz, posiekany czosnek i dowodne świeże zioła. Ja dodałam oregano. Farszem napełniamy cukinie, przykrywamy odciętymi kapelusikami. Całość delikatnie smarujemy olejem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez

Kulinarne przygody Gatity
ZAPIEKANKA Z SOCZEWICĄ I PUREE ZIEMNIACZANYM 171

łyżeczki gałki muszkatołowej  dodatkowo: ser kozi dojrzewający Opłukaną i odcedzoną soczewicę wrzucamy do garnka i zalewamy 2 szklankami wody. Gotujemy do miękkości 40 minut. Na rozgrzanej patelni smażymy mięso mielone. Doprawiamy solą i pieprzem.Odstawiamy. Na  patelni smażymy drobno posiekaną cebulę i czosnek, smażymy do zeszklenia. Wrzucamy startą na tarce o grubych oczkach marchew i pietruszkę oraz pokrojony(...)ogniu. Na koniec dodajemy ugotowaną soczewicę i mięso mielone. Do osolonej wody dodajemy ziemniaki i gotujemy do miękkości. Odcedzamy. Tłuczemy, dodajemy masło i 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej. Do naczynia żaroodpornego wykładamy soczewicę z mięsem na wierzchu układamy puree  i układamy plastry sera. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy  40 minut bez przykrycia. Ziemniaki

KuchcikoweLove
Zapiekanka gołąbkowa 2748

żaroodpornego.  2. Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso mielone wraz z cebulą. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i papryką. Dodajemy surowy ryż, mieszamy. Całość wykładamy na kapustę do naczynia żaroodpornego. 3. Passatę mieszamy z wodą, doprawiamy solą i pieprzem. Wylewamy do naczynia żaroodpornego. Naczynie szczelnie owijamy folią aluminiową. 4. Całość pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5h. Mieszamy

Szefowa kuchni
Glazurowane filety z udek kurczaka. 247

czasie przygotować glazurę.  Koncentrat, keczup, mieloną paprykę i cukier muscovado wymieszać w miseczce na gładką masę. Kawałki kurczaka podsmażyć (partiami) do lekkiego zrumienienia z każdej strony i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Pokryć glazurą i wstawić do piekarnika (190 stopni) na 25 - 30 minut. W trakcie pieczenia poodwracać kawałki mięsa dwa, trzy razy, tak aby z każdej strony

zadanie-gotowanie
Faszerowane muszelki. 116

Składniki: 250 mięsa mielonego z indyka 1 arkusz ciasta francuskiego (u mnie light) 1 papryka 1 cebula papryka ostra mielona, sól, pieprz Paprykę i cebulę kroimy w kosteczkę i podsmażamy na odrobinie oliwy, kiedy cebulka się zeszkli dodajemy mięso mielone i doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Smażymy tylko do zrumienienia mięsa. Ciasto francuskie, rozwijamy i kroimy(...)kwadratów (można mniejsze)- przekładamy na wyłożoną papierem blachę i wykładamy na nie farsz, następnie zaklejamy ciasto z dwóch stron (tak aby powstała muszelka). Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni piekarniku przez 20 minut.  Smacznego

Moje-pitraszenie
Zapiekanka makaronowa z mięsem 418

kiedy ubieracie choinkę? Mam nadzieję, że w tym roku pogoda na Święta dopisze i spadnie śnieg. A teraz zapraszam na zapiekankę. Składniki 400 g makaronu falbanki 500 g mięsa mielonego wieprzowego 2 średnie cebule 2 łyżki masła klarowanego 1 puszka pomidorów 2 ząbki czosnku 200 ml śmietany dałam 18% 1 łyżeczka majeranku 4 cienkie plasterki sera żółtego ostra(...)chwilę smażyć. Do podsmażonej cebulki dodać mięso mielone i smażyć aż ściemnieje. Na koniec doprawić solą, pieprzem słodką papryką, ostrą papryką i majerankiem. Gotowe mięso wymieszać z makaronem i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Śmietanę wymieszać z puszką pomidorów, doprawić solą i pieprzem. Polać zapiekankę tak, aby sos przykrył makaron. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C . Po wyjęciu

O kuchni z uczuciem
Pieczony schab peklowany 197

Natrzeć solą peklową, ziołami prowansalskimi i słodką mieloną papryką. Nie należy użyć więcej niż 20 g soli na 1 kg mięsa. 2. Mięso obłożyć folią aluminiową i schować do lodówki na 2 dni. 3. Po tym czasie do naczynia żaroodpornego dodać troszkę smalcu, wyłożyć mięso wyjęte z folii, przykryć pokrywę i piec całość ponad 1 godzinę w temperaturze

Kuchnia domowa Ani
Żeberka w coli 121

coca - coli 4 ząbki czosnku sól pieprz mielona czerwona papryka oliwa ja dodałam jeszcze przyprawę do czerwonego mięsa Sposób wykonania: Żeberka natrzeć czosnkiem i przyprawami, zostawi ć na całą noc w lodówce. Następnego dnia każdą porcję obtoczyć w mące i podsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju. Włożyć w rękaw do pieczenia mięsa i zalać coca -colą, zamknąć. Piec

Darcia w kuchni
Zapiekanka z papryką i mięsem mielonym 178

Dusimy. Gdy papryka będzie miękka dodajemy mięso mielone i dalej dusimy pod koniec dodając zioła. W naczyniu żaroodpornym (formie do zapiekanek itp) układamy makaron, paprykę z mięsem, makaron. Zalewamy to sosem przygotowanym według przepisu na opakowaniu. posypujemy szczyptą tymianku. Dusimy ok 20 minut. W przypadku naczynia żaroodpornego pod koniec pieczenia zdejmujemy przykrywkę i jeszcze chwilę zapiekamy. Smacznego

sierotka maRysia w kuchni
Pulpety z indyka w sosie cukiniowo-marchewkowym z koperkiem 218

koniec posypać posiekanym koperkiem. Pulpety: 300g mięsa mielonego z indyka 1 ząbek czosnku ½ małej cebuli garść bułki tartej 1 jajko sól pieprz 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku. Przygotowanie: Czosnek i cebulę posiekać. Zeszklić na odrobinie oleju. Dodać do mięsa z pozostałymi składnikami. Wyrobić mięso na jednolitą masę. Formować pulpety. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni

Fabryka pomysłów
pyszna do pieczywa karkówka z piekarnika... 189

wszystkie przyprawy, włożyć mięso i starannie natrzeć przyprawami z każdej strony, obwiązać nicią aby zachować kształt pieczeni (niekoniecznie) i schować do lodówki na 2 godziny mięso polać olejem rzepakowym Rapso, wlać wodę i wstawić do nagrzanego piekarnika na 190 C, piec około 1,5 godziny bez przykrycia, co jakiś czas polewać karkówkę sosem z pieczenia, można też

W Mojej Kuchni Lubię
Papryka faszerowana 154

koncentratu pomidorowego oraz przyprawą do mięsa mielonego. Następnie wsypać do miski ugotowany ryż i podsmażone mięso. Dodać posiekany w kostkę ser feta i  natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszać. Nafaszerować paprykę  i na samą górę posypać startym żółtym serem. Nakryć paprykę górną jej częścią i piec w piekarniku

The Sweet Damsel
Lekki pasztet drobiowy 341

posiekać w malakserze (ew. zmielić w maszynce do mielenia mięsa) Nastawić piekarnik na 180-190 st. C Ubić pianę z białek. Do masy mięsnej dodać jedno całe jajko i wymieszać Następnie dodać ubitą pianę z białek i rozprowadzić w masie. Gotową masę przelać do keksówki i wstawić do nagrzanego piekarnika Piec przez ok. godzinę, aż mięso będzie upieczone i straci

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Zupa krem z kalafiora 145

dodaję Bulionetkę również do dań z mięsa mielonego, np. do  sosu bolognesu, aby wzbogacić ich mięsny smak i aromat. Bulionetka znajdzie swoje zastosowanie również jako baza do sosu, który następnie zagęszczamy do smaku mąką kukurydzianą zmieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Polecam szczególnie mój przepis na sos pieczeniowy, przyrządzany na pieczonych kościach, do którego dodaję smażoną cebulkę

ClauditteMissCooking
Zupa krem ze szpinaku i orzechami włoskimi 156

dodaję Bulionetkę również do dań z mięsa mielonego, np. do  sosu bolognesu, aby wzbogacić ich mięsny smak i aromat. Bulionetka znajdzie swoje zastosowanie również jako baza do sosu, który następnie zagęszczamy do smaku mąką kukurydzianą zmieszaną z niewielką ilością zimnej wody. Polecam szczególnie mój przepis na sos pieczeniowy, przyrządzany na pieczonych kościach, do którego dodaję smażoną cebulkę

ClauditteMissCooking
Azjatycka sałatka z grillowaną wołowiną 154

pokrojona w plasterki Przygotowanie: Polędwicę posypujemy świeżo mielonym pieprzem i smarujemy olejem. Smażymy na rozgrzanej patelni grillowej 2 minuty z każdej strony. Zdejmujemy z patelni i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C na około 3 minuty. Wyjmujemy i odstawiamy, żeby mięso odpoczęło.  Na talerzu układamy sałatę, gałązki

Smakowity Blog Kulinarny
Sałatka z indykiem, makaronem ryżowym i warzywami 192

oliwy, doprawić sokiem z cytryny, solą ewentualnie pieprzem mielonym - wymieszać dokładnie Na talerzu ułożyć pokrojone, przestudzone mięso, obok wyłożyć doprawiony makaron. Smacznego ! Danie nie wymaga zbyt dużego nakładu czasowego, a naprawdę jest syte i ...eleganckie :D Do zrobienia sałatki zainspirował mnie przepis z miesięcznika Skarb -Rossmann W tamtej propozycji do pieczonego indyka podano kaszę mazurską. Ja mięso ugotowałam. Składników

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania