Perliczka pieczona w tymianku i czosnku

Perliczka pieczona w tymianku i czosnku

Perliczka pieczona w tymianku i czosnku

Dzisiaj zapraszam na pyszną nasyconą aromatem tymianku i czosnku perliczkę podaną z pieczonymi ziemniakami i burakami. Danie wbrew pozorom nie jest trudne w przygotowaniu, a wygląda i smakuje niezwykle wykwintnie. Moim zdaniem takie przygotowanie to jeden z najlepszych sposobów na pieczenie drobiu. Trzeba też podkreślić, że mięso z perliczki zawiera bardzo mało tłuszczu i jest bardzo zdrowe. Do przygotowania dania użyłem:1 perliczki (około 1 200 gram),6 cienkich plasterków boczku parzonego,1 pomarańczy,4 śre... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Wyprawy kulinarne

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Odchudzający specjał z grejpfruta i pomarańczy!

Szybki koktajl odchudzający z pomarańczy i grejpfrutów.

Czytaj dalej...

Autor

wyprawy kulinarnewyprawy kulinarne

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

buraki, ziemniak, ziemniaki, pomarańcze, burak, mięso, boczek, zdrowe przepisy, susz, pieczone ziemniaki, marynaty, mielone, zdrowe, dekoracje, obiad, sosy, grill, czosnkowy, mięsa pieczone, pieczone buraki, pieczone ziemniaki z czosnkiem, pieczony boczek, lekkie dania, mięso mielone, mięso na obiad, boczek w marynacie, jak zrobić wodę z cytryna, pieczeń z mięsa mielonego, pieczeń z mielonego, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z Wyprawy kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.