pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:102/377)

Cukinie faszerowane mięsem z indyka 112

Mięso mielone wymieszać z cebulą, siemieniem lnianym i płatkami jaglanymi. • Przyprawić czosnkiem przeciśniętym przez praskę, solą i pieprzem. • Cukinie przeciąć na pół, wydrążyć środek i posolić miseczki. • Masę mięsną podzielić na 8 części i nafaszerować nią miseczki. • Piec w temp. 180 st.C przez 30 minut. • 3 minuty przed końcem pieczenia

To co kocham
Pieczone udka kurczaka w marynacie paprykowo majerankowej 166

naprawdę przygotowuje się sam, gdyż nasz nakład to przygotowanie mięsa w marynacie i wsadzenie kurczaka do piekarnika - cóż, nie ma chyba nic prostszego :)   Pieczone udka kurczaka w marynacie paprykowo majerankowej Składniki : 4 udka z kurczaka około 150-175 ml oleju rzepakowego 2-3 łyżeczki prpryki mielonej słodkiej 3/4 łyżeczki papryki mielonej ostrej 1 - 1,5 łyżeczki majeranku

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Boczek z grilla 185

mało i nie za dużo – a wówczas efekt końcowy będzie w sam raz. Zresztą zwiększona zawartość tłuszczu, który w międzyczasie się wytapia, pozwala na odpowiednio długie pieczenie, dzięki czemu mięso stanie się miękkie i delikatne. Boczek z grilla 2016-06-26 21:27:06 Delikatny i aromatyczny boczek z grilla w lekko pikantnej marynacie. Prosty przepis na letnie(...)skórę i obtaczamy w marynacie. Miskę szczelnie przykrywamy i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Mięso układamy na tacce do grillowania, najlepiej w jednej warstwie. Tackę owijamy od góry (ale nie od dołu!) folią aluminiową. Kładziemy na średnim poziomie poziomie dobrze rozgrzanego grilla i pieczemy przez ok. 30 minut, w razie potrzeby podnosząc ruszt wyżej. Następnie zdejmujemy folię i dopiekamy

Kulinarna Pokusa
DOMOWA WĘDLINA 136

zdrowsza. Polecam :) Moja propozycja kiełbasy na kanapki :) Tutaj wykorzystałam mięso mielone, udziec z indyka, sól, papryka ostra, ze 3 łyżeczki żelatyny, posiekany koperek, majeranek, drobno posiekany ząbek czosnku. Oczywiście przyprawić mięso można według uznania. Wszystko razem wymieszać, uformować walec, wyłożyć na folię wysmarowaną olejem, szczelnie zwinąć. Piec ok. 55 minut w 180'C. Pycha

Zrób to smacznie
Domowe hamburgery 147

Mielimy filety z kurczaka z dodatkiem suszonych pomidorów. 2. Z mielonego mięsa formujemy 2 kotlety i smażymy na patelni teflonowej (bez dodatku tłuszczu), po ok. 2-3 min z każdej strony. 3. Ziemniaki obieramy i kroimy w półksiężyce. Ziemniaki marynujemy w oleju i ulubionych przyprawach. Ziemniaki pieczemy w 180⁰C przez ok. 40 min. 4. Przygotowujemy sos: łączymy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Babeczki z mięsem mielonym i warzywami 190

przez to mało plastyczne. Z przepisu wychodzi około 24 babeczek. Składniki: Ciasto kruche: 1 ½ szklanki mąki pszennej 125 g zimnego masła ½ łyżeczki soli 1 jajko Nadzienie: 500 g mięsa mielonego 1 cebula ½ papryki czerwonej ½ papryki żółtej sól pieprz Wykonanie: Przesianą mąkę i pokrojone na małe kawałeczki zimne masło oraz sól i jajko zagniatamy na jednolite ciasto. Owijamy(...)cebuli i również delikatnie smażymy. Do warzyw dodajemy mielone mięso. Doprawiamy solą, pieprzem (możemy też dodać ulubione zioła). Smażymy do czasu odparowania z mięsa wody. Farsz odstawiamy do ostygnięcia. Formę na muffinki (najlepiej taką z 12 gniazdami) smarujemy margaryną. Ciasto dzielimy na ok. 24 części (pieczenie będzie odbywało się w 2 turach). Z każdej części formujemy kulkę

MyCookBook.pl
Pasztet myśliwski. 129

solą i pieprzem, aż wszystko zmięknie. Po ostygnięciu mięso i warzywa mielimy trzykrotnie razem z namoczoną bułką w maszynce do mięsa. Wątróbkę sparzyć wrzątkiem i również zmielić. Następnie do masy dodajemy jajka, gałkę muszkatołową i wszystko dokładnie mieszamy. Masę wykładamy do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką formy. Pieczemy w temperaturze ok. 180 stopni Celsjusza do uzyskania złotego koloru przez około

Kuchnia Pani Wiosny
Mięsna zupa na ostro. 217

podczas obróbki cieplnej. Dlatego jedzmy paprykę obojętne czy surową ,gotowaną, pieczoną, smażoną. Obdarzy nas takim samym zdrowiem.  Składniki na 4 porcje - mięso wieprzowe  1/2 kg - papryka 3 szt różne kolory - cebula 2 szt - papryka chili 2 - 3 szt. - pomidory 5 6 szt - marchew 1 szt - papryka mielona słodka 1 łyżka - sól do smaku - pieprz cayenne - bulion

Eli Gotowanie
Rolada schabowa nadziewana mieloną wołowiną z pieczarkami 136

smażymy na oleju z dodatkiem soli oraz pieprzu. Po wystudzeniu, dodajemy mielone mięso wołowe, poszatkowaną pietruszkę, 1 jajko. Wszystko razem mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem. Całość wykładamy na schab. Zwijamy w roladę. Związujemy w kilku miejscach sznurkiem, pod którym układamy plasterki boczku. Całość nacieramy solą i pieprzem. Pieczemy w 190 stopniach przez około 2 godzin. Podpiekamy z jednej strony

Życie zamknięte w smaku
Terrina z orzechami, śliwkami i pomarańczami 167

Podobna do pasztetu, ale bardziej niezwykła. Najlepsza z grubomielonym mięsem i siekaną wątróbką. Arcyciekawa po przekrojeniu. Łączy wytrawny smak ziół ze słodkością pomarańczy i śliwki kalifornijskiej. Składniki: 500g mięsa mielonego (ja daję pół na pół drobiowe i wieprzowe) 300g wątróbki drobiowej (lepiej z kurczaka, niż indyka) 300g boczku w plastrach (ja akurat tutaj miałam taki szeroki parzony(...)posiekać (nie mielić, to cały sekret), drugą połowę posolić i zostawić póki co. Posiekaną wątróbkę, z mięsem mielonym i całą resztą dokładnie wymieszać. Jeśli ktoś ma czas – odstawić na kilka godzin, albo całą noc – ja robię od razu i wychodzi na to samo :) Foremkę podłużną (ok. 20 cm) wyłożyć papierem lub folią do pieczenia delikatnie

Pociąg Do Kuchni
Muffinki a’la Pizza 149

około ¾. Każdą wypełnioną foremkę posypujemy z wierzchu pozostałym serem. Muffinki pieczemy w 180 C przez 25 min Dużym plusem Muffinek a’la pizza jest to, że doskonale nadają się do „utylizacji” resztek z lodówki. Dodatki można komponować dowolnie, jak każdą pizzę. Zamiast szynki – salami lub mięso mielone, boczek czy kiełbasa. Można dodać paprykę, oliwki, brokuły czy jakiekolwiek inne

Kulinarna Patilogia
Wołowina zapiekana z warzywami na patelni, z zasmażanymi buraczkami i sosem koperkowym 188

ręcznikiem. Oprószyć grubo mielonym pieprzem i przesmarować lekko olejem. Na rozgrzanej patelni obsmażyć mięso z obu stron, a następnie przykryć kawałkiem folii aluminiowej (niezbyt szczelnie i błyszczącą stroną do dołu)  i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni.  Mięso piec prawie do miękkości, odwracając co jakiś czas na drugą stronę. Pod koniec pieczenia wyjąć patelnię(...)Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na kilkanaście minut. Upieczone mięso oddzielić od kostki. Przełożyć na talerze wraz z warzywami. Podawać z buraczkami zasmażanymi i sosem koperkowym. Mięso upieczone w taki sposób zachowuje wszelkie walory pieczeni, a jednocześnie nie jest suche. Warzywa podczas pieczenia zyskują doskonałego smaku, są z wierzchu delikatnie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i brokułami. 273

równo warstwę mielonego mięsa, na mięso układam różyczki brokułów. W miseczce roztrzepuję jajko ze śmietaną odrobinę solę i powstałym sosem zalewam równomiernie zapiekankę. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach i wykładam na wierzch zapiekanki. Naczynie przykrywam pokrywką. Piekę ok. 60 minut w 170 stopniach przy włączonym termoobiegu. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmuję pokrywkę

Kuchnia z widokiem na ogród
Pieczone mielone z ryżem w sosie fix chińskim 146

Składniki: 1 kg mięsa mielonego z indyka - 14 zł za 1 kg 5 g* przyprawy curry 0.10 zł 5 g przyprawy oregano 0.10 zł 5 g pieprzu mielonego czarnego 0.10 zł 2.5 g uniwersalnej przyprawy do potraw 0.10 zł 5 g przyprawy papryka ostra 0.10 zł 5 g kurkumy 0.25 zl 2 ząbki czosnku(...)Całość za danie wyniosła 18,87 zł Przygotowanie: Mięso mielone umieszczamy w głębokim naczyniu i dodajemy do niego po 5 g wymienionych przypraw oprócz soli, oraz 2 wyciśnięte ząbki czosnku. Wszystko razem mieszamy i formujemy z mięsa kuleczki. Umieszczamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do uprzednio rozgrzanego piekarnika 200 stopni opcja góra dół

ClauditteMissCooking
Soczysta plecionka z polędwiczki 172

zadowolić jej smakoszy, ale i… nie tylko?  Aby mięso było idealne w smaku, soczyste, mięciutkie i kruche? Najprościej… zrobić soczystą plecionkę z polędwiczki.    Składniki: -  1 polędwiczka wieprzowa   o wadze ok. 800g-  sól-  świeżo mielony pieprz-  wędzona papryka-  100g suszonej wędzonej szynki w plastrach-  worek do pieczenia Umytą i osuszoną polędwiczkę rozcinamy wzdłuż

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania