pieczeń z mięsa mielonego - 5644 przepisów (strona:95/377)

Pasztet z boczku. Domowy, soczysty i aromatyczny. 159

Wykonanie Boczek kroję na mniejsze kawałki i mielę w maszynce do mielenia mięsa, dodaję do niego przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, łyżkę domowej wegety i śmietanę. Dokładnie mieszam najlepiej przy pomocy ręki jak na mielone. Całość przekładam do keksówki uprzednio wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą. Piekę w nagrzanym piekarniku około 1 godziny w temperaturze 180-200 stopni(...)keksówki i jeszcze gorący przykryć szczelnie folią aluminiową, tak pozostawić do wystudzenia, potem przełozyc do lodówki. Będzie soczysty i łatwo pokroi się nawet na cienkie plasterki. Powstały tłuszczyk z pieczenia, odlewam do miseczki, studzę, wkładam do lodówki i mam doskonały zapas świeżego smalczyku. Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Mój tata wymiata !!! Rodzinne gotowanie. Zdrowe kotleciki z indyka. 159

bazylia nie wywołuje uciążliwych efektów ubocznych, jak podrażnienie układu pokarmowego, uczucie pieczenia, czy ból w żołądku. Substancją odpowiedzialną za niezwykłe właściwości lecznicze bazylii jest olejek aromatyczny o nazwie eugenol, którego aktywne cząsteczki mają działanie przeciwzapalne. SKŁADNIKI: 2 jajka wiejskie 1 kilogram mięsa z indyka (mielonego) 1 posiekana natka pietruszki 1 drobno posiekana cebula 3 bardzo drobno posiekane

ClauditteMissCooking
Tradycyjnie- Gołąbki 362

tradycyjnej kuchni. Lubię jeść lekko, uwielbiam makarony, dziki ryż, ryby, dziczyzne wolno pieczoną w czerwonym winie. Wybór padł na Gołąbki- sprofanowałam tradycyjny przepis mojej babci- białą kapustę zastąpiłam włoską, zamiast mielonej wieprzowiny wykorzystałam pierś z kurczaka, a co najważniejsze! Wywróciłam do góry nogami proporcje zwiększyłam ilośc mięsa, zmniejszyłam zawartość ryżu, a całość skompałam w pysznym aromatycznym pomidorowym sosie

Zapiski Młodej Żony
Zapiekanka z ziemniaków i mięsa mielonego 230

ziemniaków i mielonego mięsa. Jest naprawdę pyszna. Polecam :-) Z podanego przepisu wychodzi cała blacha zapiekanki. Składniki: 2 kg ziemniaków 1/2 kg mięsa zmielonego 1 raz 1 puszka pomidorów krojonych 1 koncentrat pomidorowy 250 ml kwaśnej śmietany 10% - 18 % 1 papryka olej 2 cebule drobno pokrojone sól, pieprz, majeranek, papryka ostra, suszony koperek. Sposób wykonania: Mięso zmielić, dodać przyprawy(...)posypać przyprawami: majerankiem, koperkiem, pieprzem Na przyprawioną pierwszą warswę ziemniaków nałożyć mięso mielone  i przykryć drugą warstwą ziemniaków. Drugą warstwę przyprawić tak samo jak pierwszą czyli skropić olejem, posolić i dodać przyprawy. Na ziemniaki można pokroić jeszcze paprykę, pomidory. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 1 godzinę w temperaturze 200 stopni C. Przygotować sos pomidorowy: Do śmietany

Na słodko lub wytrawnie
Cebula 186

cenionych dan - zupy cebulowej, specjalności kuchni francuskiej, czy wykwintnej jarzyny do pieczonych mięs. Doskonałą przyprawą, łatwą w użyciu, jest także cebula suszona, posiadająca wszystkie właściwości cebuli świeżej. To wspaniały dodatek do wszelkiego rodzaju farszów, pasztetów, zup, sosów, placków z surowych tartych ziemniaków i potraw z mielonego mięsa.  W kuchni nieodzowna, wykorzystywana niemal do wszystkiego - od przyprawionego pikantnie

Klaudynkowa kuchnia
Gołąbki w kapuście pekińskiej 216

Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Mięso mielone wymieszać z ryżem, cebulą, solą i pieprzem. Na liściach kapusty pekińskiej nakładać farsz, zwijać gołąbki. Układać gołąbki na brytfannie wysmarowanej tłuszczem, zalać sosem do grilla, przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec 40 minut w 180 stop. Przed końcem pieczenia, zdjąć folię aluminiową i piec jeszcze

Kuchnia Danusi
WYKWINTNY PASZTET Z INDYKA LUB KRÓLIKA 410

surowego, mielonego mięsa. Polecam Wam bardzo mocno bo jest po prostu rewelacyjny. Gdy raz się go spróbuje, inny już nie smakuje. Przekonajcie się sami. A na pewno się nie zawiedziecie. Przepis zaczerpnięty od Kurta Schellera. Można go podawać z chrzanem, sosem cumberland lub sam. Nam najbardziej smakuje z żurawiną z chrzanem. Pychotka! Składniki: -750g mięsa z indyka(...)wyciśniętą bułkę, cebulę oraz grzyby mielimy w maszynce do mięsa. Do zmielonego mięsa dodajemy stopione masło, jajka, brandy i posiekaną natkę pietruszki-całość mieszamy. Po dokładnym wymieszaniu przekładamy do wysmarowanych masłem i wysypanych bułką tartą foremek. Dokładnie wygładzić.  Pieczemy w temp. 180 *C przez ok.60-70 minut(na programie do pieczenia mięs i pieczeni). Smacznego

Smaczne Zdrowe
Majówka w Zoo. I nadziewane pieczarki. 205

także drobno posiekałam. Podsmażyłam wraz z trzonkami. Dodałam do mięsa mielonego. Dorzuciłam posiekany szczypiorek, wbiłam jajko, doprawiłam i wyrobiłam masę jak na mielone. Wypełniłam masą kapelusze. Ułożyłam w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Każdy z nich przykryłam złożonym na pół plasterkiem sera.  Piekarnik rozgrzałam do 200 stopni. Piekłam godzinę. Podałam z duszonymi ziemniaczkami i brokułem z wody

W kuchni Karmel-itki
Karnawałowe przekąski. PIECZARKI Z MIĘSEM ZAPIEKANE. 225

także drobno posiekałam. Podsmażyłam wraz z trzonkami. Dodałam do mięsa mielonego. Dorzuciłam posiekaną pietruszkę, wbiłam jajko, doprawiłam i wyrobiłam masę jak na mielone. Wypełniłam masą kapelusze. Ułożyłam w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym. Każdy z nich przykryłam złożonym na pół plasterkiem sera.  Piekarnik rozgrzałam do 200 stopni. Piekłam ok 45 minut.   Z powodu, że użyłam

W kuchni Karmel-itki
Filet z piersi indyka faszerowany brązowymi pieczarkami 137

wylot. Napełniamy ją farszem, a brzegi spinamy wykałaczkami. Tak przygotowane mięso wykładamy na blaszkę polaną cienką warstwą oleju. Posypujemy majerankiem, układamy kilka plasterków czosnku i polewamy odrobiną oleju. Pieczemy 40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza - pod przykryciem z folii aluminiowej, by mięso nie było suche. Po tym czasie mięso smarujemy przygotowaną polewą i wstawiamy ponownie do piekarnika (już(...)przykrycia) na 10-15 minut. Brązowe pieczarki są bardziej aromatyczne od białych Składniki farszu Robiąc kieszeń na farsz, uważaj, by nie przebić mięsa na wylot Mięso gotowe do pieczenia Tuż po wyjęciu z piekarnika Gotowa pieczeń Faszerowaną pierś można podać z fenkułem i selerem naciowym zapiekanymi w pomidorach

W SMAK
Karkówka zapiekana z cebulą 211

plastry. W naczyniu żaroodpornym ułożyć karkówkę  i pokrojoną cebulę, przykryć pokrywką. Odstawić na kilka godzin aby mięso przeszło przyprawami, można odstawić tez na cała noc. Potem wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i piec ok 60 minut, pod koniec pieczenia można naczynie odkryć aby karkówka się przyrumieniła. Gotowa karkówkę podałam z ziemniakami i surówką z pora

Monia miesza i gotuje
Pulpety z kapustą pekińską z prodiża 296

kapustą pekińską pieczone w prodiżu. Jeśli nie posiadacie takiego urządzenia to również możecie je zrobić w rondlu. Będą również bardzo smaczne. Podałam je z ryżem. Obiad bardzo smaczny i również bardzo szybko przygotowany. Na blogu w zakładce Mięsa znajdziecie również inne propozycje pulpetów jak również duży wybór dań mięsnych. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 mała głowka(...)posypania Mięso włożyć do miski, dodać jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną drobno kapustę pekińską, cebulę, bułkę tartą, sól i pieprz .Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej uformować kulki i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć pulpety z każdej strony. Po obsmażeniu włożyć je prodiża. Wlać puszkę pomidorów zmiksowane z wodą. Doprawić solą i pieprzem. Piec

O kuchni z uczuciem
Żeberka w sosie barbecue 167

ostatni weekend naszła mnie ochota na pieczone żeberka. Moja ulubiona wersja to żeberka w sosie barbecue. Soczyste, mięciutkie, lekko słodkie... Składniki: 1-1,5 kg żeberek - najlepiej takich ze sporą ilością mięsa Sos barbecue: 1 cebula średniej wielkości 2 ząbki czosnku 1-2 łyżki miodu lub cukru 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego łyżka musztardy miodowej - ewentualnie 2-3 łyżki sosu sojowego(...)wrzucić do worka do pieczenia. Zalać sosem i dobrze wymieszać tak, aby wszystkie żeberka były pokryte sosem. Zamknąć worek i odstawić na godzinę do przegryzienia się. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i od razu zmniejszyć temperaturę do 150-140 stopni. Piec przez 1 godzinę i 15 minut. Potem rozciąć worek, odsłonić mięso i dopiekać jeszcze

Ze smakiem bez glutenu
Pieczone buraki i ciecierzyca z kaszą gryczaną, kurczakiem i jogurtem 165

czasie wyciągnąć blaszkę, z zasuszonego tymianku skruszyć listka, a gałązki wyrzucić. Buraki przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, wymieszać i zrobić miejsce na blaszce dla ciecierzycy. Ciecierzycę dobrze odsączyć z zalewy, przełożyć na blaszkę, polać oliwą, przyprawić mielonym kminkiem, solą i pieprzem, wymieszać i wstawić blaszkę ponownie do piekarnika na 30 minut. Kasza gryczana i kurczak: Kaszę ugotować(...)opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Kurczaka umyć, pokroić w kostkę i przełożyć do głębokiej patelni. Następnie polać obficie oliwą i przyprawić solą, świeżo mielonym pieprzem, dużą ilością ziół prowansalskich i słodką papryką. Mięso smażyć do momentu, aż nie będzie surowe. Do usmażonego mięsa wsypać kaszę gryczaną i smażyć całość przez kilka minut. Na koniec doprawić świeżo mielonym pieprzem

Passions hobbies life
Swojska wędlina - pieczony peklowany boczek 217

Mięso umyj, lekko osusz ręcznikiem papierowym i włóż do zimnej solanki. Musi być zanurzone. Przykryj naczynie i wstaw do lodówki na 7-10 dni. Co dwa dni obróć mięso w solance. Codziennie sprawdzaj stan solanki. Zrobi się lekko zakrwawiona, jednak nie powinna śmierdzieć. Wówczas należy ją zrobić na nowo, przepłukać mięso i włożyć do nowej solanki. W dniu pieczenia(...)góry. Wstaw do piekarnika i piecz w 160-170°C. Możesz przed pieczeniem posypać odrobiną pieprzu ziołowego. Możesz piec na dwa sposoby. Pierwszy to ten, który wykorzystałam ostatnio: po ok 1,5 godzinie pieczenia odwróć mięso, polej je opcjonalnie tłuszczem i piecz jeszcze ok 30-40 minut. Drugi sposób to pieczenie 160-170 minut tłuszczem

Anioszek w kuchni

Proponowane wyszukiwania