Swojska wędlina - pieczony peklowany boczek

Swojska wędlina - pieczony peklowany boczek

Swojska wędlina - pieczony peklowany boczek

Przepis na : śniadanie

Domowe wędliny są najlepsze! Boczek wieprzowy peklowany upieczony jest ciężkim, ale bardzo pysznym rarytasem, który śmiało można zrobić na większe okazje parę razy do roku. Zrobienie swojskiej wędliny nie jest trudne. Wystarczy poznać podstawowe zasady: odpowiednie proporcje oraz czas i temperatura peklowania. Ja przy ustaleniu ilości soli peklującej bazowałam na przepisie z opakowania. Na ciekawej stronie o  wyrobach domowych  stężenie soli było sporo większe, zaś ilość wody mniejsza, ale odkryłam... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Anioszek w kuchni

Autor

Anna Wojtyna

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

boczek, mięso, pieczony boczek, ciekawe przepisy, szynka, mielone, mięsa pieczone, schab, śniadania, śniadanie, pieczeń z szynki, pieczona szynka, kolacja, bez pieczenia, mięso mielone, pieczeń z mięsa mielonego, dania mięsne, dania bez mięsa, drugie danie

Inne przepisy z Anioszek w kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.