Za oknem słońce.I na talerzu!Ktoś ma ochotę? NADZIEWANA CUKINIA mięsem mielonym z papryką i czosnkiem. (autorski; ) 500g mięsa mielonego 3 małe cukinie (lub 2 większe) 2 czerwone papryki 4 ząbki czosnku 200g koncentratu pomidorowego (słoiczek) 100g żółtego sera w plastrach bułka tarta jajko sól, pieprz, majeranek. Paprykę pokroiłam w drobną kostkę, czosnek przecisnęłam przez praskę. Dodałam do mięsa mielonego wraz z bułką tartą, jajkiem, koncentratem i przyprawami. Wymieszałam ... czytaj dalej...
Ja mam ochotę! Ja mam! Mnie wybierz, wybierz mnie! ;-)Och, to musiało być pyszne! Na sam widok ślinka cieknie. ;)
Uwielbiam nadziewane cukinie:) Twoje wyglądają bardzo, bardzo apetycznie:)
W sezonie często nadziewam cukinie, Twoja prezentuje się przepysznie :-)
Och jak smacznie wygląda. W tym roku jeszcze nie robiłam faszerowanej cukinii.
Pięknie nazwane, pięknie przygotowane i pięknie sfotografowane! Jednym słowem, 3P :) Pzdr Aniado
Uwielbiam takie nadziewajki, ależ mi smaka narobiłaś :)))
Wygląda genialnie, i przepis w miarę prosty=) jak dla mnie, osoby malo-potrafiącej gotować;)Powodzenia
No, ja mam ochotę, tylko mięska brak, bo niedziela. Wpraszam się, a co! A swoją wrzucę do sałatki, cóż taki los...
pysznie wygląda efekt końcowy, uwielbiam cukinie, te nadziane i te nie nadziane :) PozdrawiamMOnika
wczoraj robiłam swój pierwszy sos tzaziki, poszedł cały od razu, wszystkim smakował, więc chyba udał się ;)
och, dziękuję za tyle wspaniałych komentarzy!jesteście naprawdę fantastyczni ;*
Mniam , pychotka ! Niedawno robiłam podobną cukinię, tylko ze smażonym mięsem :)
Och, ja kradnę jedną a nawet dwie...wspaniałe! Nie zapiekałam w tym roku jeszcze cukinii.Pozdrawiam serdecznie!
Akurat tak się składa, że mam w domu cukinię. ;> Hmm, chyba skorzystam z tego przepisu.
yummy!!!! Wszystkie składniki wprost idealnie skomponowane dla mnie! Przy następnym ich pieczeniu proszę odłoży 2 ''nadziewajki'' dla mnie :)