Przepis na : obiad
Ziemniaki pieczone w piekarniku wypełnione kremowym farszem z dodatkiem cebulki i wędzonego boczku. Takie aromatyczne ziemniaki mogą być dodatkiem do mięsa lub samodzielnym daniem np na podwieczorek lub kolację. 7 sztuk ziemniaków 150 g boczku wędzonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 4 łyżki śmietany 18 % sól pieprz czarny mielony świeży szczypiorek olej rzepakowy 100 g sera żółtego Ziemniaki dokładnie umyć i wyszorować skórkę. Przekroić wzdłuż na pół, skropić delikatnie olejem, oprószyć solą i zawinąć... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...Lubię gotować i piec ciasta. W kuchni często eksperymentuję i bawię się smakami, co sprawia mi ogromną przyjemność.