Szynka pieczona z liściach laurowych
Szynka pieczona z liściach laurowych
składniki* 1 kg szynki wieprzowej* kminek mielonymarynata* liście laurowe*sól* pieprz* 1 łyżeczka tymianku* 1 łyżka musztardy* 4-5 ząbków czosnku* olejSposób wykonaniaZąbki czosnku obrać, przecisnąć przez praskę, składniki marynaty poza liśćmi laurowymi wymieszać ze sobą.Umyte i osuszone mięso obtoczyć w marynacie, obłożyć liśćmi laurowymi, ułożyć w naczyniu, przykryć pokrywą lub folią i wstawić do lodówki na 12-16 godzin.Następnie mięso posypać jeszcze kminkiem i wraz z marynatą przełożyć do naczynia żarood... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Mix smaku
Autor
Nanaly
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
pieczenie, marynaty, mięso, czosnek, mielone, szynka, sosy, wieprzowina, mięsa pieczone, pieczeń z szynki, pieczona szynka, pieczeń z mięsa mielonego, mięso mielone, sos do mielonego , sos mięsny
Inne przepisy z Mix smaku
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję