pasty - 13297 przepisów (strona:41/887)

Prosta pasta z ryby wędzonej 112

może wpływ na to ma mój odmienny stan, ale naszło mnie na rybkę. A jak wiadomo, rybka nie, nie lubi pływać, ale dobrze pasuje do chlebka Zapraszam na pastę z ryby. Takie małe wspomnienie z dzieciństwa, kiedy w sklepach ciężko było o wędlinę ale ryby jakoś się znajdowało. Pastę zrobicie błyskawicznie i nie potrzebujecie do niej jakiś wymyślnych składników. Główny(...)punkt programu to oczywiście ryba wędzona. Najlepiej jak jest tłusta, czyli u nas będzie to świeżutka makrela. Jeśli macie chudszy egzemplarz, dodajcie więcej oliwy/oleju, żeby pasta nie była sucha. Ponieważ pasta z ryby ma być prosta i szybka, potrzebujemy do niej jeszcze kawałka sera półtłustego i coś zielonego, u mnie szczypiorek. I widelec, żeby wszystko połączyć. Zdecydowanie najdłużej

Mieszam w Garnku
Prosta pasta z ryby wędzonej 100

może wpływ na to ma mój odmienny stan, ale naszło mnie na rybkę. A jak wiadomo, rybka nie, nie lubi pływać, ale dobrze pasuje do chlebka Zapraszam na pastę z ryby. Takie małe wspomnienie z dzieciństwa, kiedy w sklepach ciężko było o wędlinę ale ryby jakoś się znajdowało. Pastę zrobicie błyskawicznie i nie potrzebujecie do niej jakiś wymyślnych składników. Główny(...)punkt programu to oczywiście ryba wędzona. Najlepiej jak jest tłusta, czyli u nas będzie to świeżutka makrela. Jeśli macie chudszy egzemplarz, dodajcie więcej oliwy/oleju, żeby pasta nie była sucha. Ponieważ pasta z ryby ma być prosta i szybka, potrzebujemy do niej jeszcze kawałka sera półtłustego i coś zielonego, u mnie szczypiorek. I widelec, żeby wszystko połączyć. Zdecydowanie najdłużej

Mieszam w Garnku
Pasta do chleba z pieczonego selera 133

Pasta do chleba z pieczonego selera to ciekawy i bardzo smaczny dodatek do pieczywa. Nie jesteście przekonani, nie przepadacie za tym warzywem? Też tak myślałam, ale bardzo miło się zaskoczyłam Seler korzeniowy to warzywo, po które powinniśmy sięgać w okresie jesienno – zimowym, to teraz jest na niego sezon Dodatkowo seler to samo zdrowie: ma dwukrotnie więcej witaminy C niż(...)ułatwia trawienie i likwiduje nawet zaparcia wynikające ze złych przyzwyczajeń żywieniowych, odtruwa organizm, pomaga trawić tłuszcze, działa moczopędnie, polepszając pracę nerek i serca, koi stargane stresem nerwy. Do przygotowania pasty używamy pieczonego selera – ma on słodkawy, orzechowy aromat, który nadaje paście wyjątkowego smaku. Pasta doskonale zastępuje masło w tradycyjnych kanapkach, dobrze smakuje również ze świeżymi warzywami. Koniecznie wypróbujcie Pasta

365 dni dookoła kuchni
Pasta do chleba z pieczonego selera 104

Pasta do chleba z pieczonego selera to ciekawy i bardzo smaczny dodatek do pieczywa. Nie jesteście przekonani, nie przepadacie za tym warzywem? Też tak myślałam, ale bardzo miło się zaskoczyłam Seler korzeniowy to warzywo, po które powinniśmy sięgać w okresie jesienno – zimowym, to teraz jest na niego sezon Dodatkowo seler to samo zdrowie: ma dwukrotnie więcej witaminy C niż(...)ułatwia trawienie i likwiduje nawet zaparcia wynikające ze złych przyzwyczajeń żywieniowych, odtruwa organizm, pomaga trawić tłuszcze, działa moczopędnie, polepszając pracę nerek i serca, koi stargane stresem nerwy. Do przygotowania pasty używamy pieczonego selera – ma on słodkawy, orzechowy aromat, który nadaje paście wyjątkowego smaku. Pasta doskonale zastępuje masło w tradycyjnych kanapkach, dobrze smakuje również ze świeżymi warzywami. Koniecznie wypróbujcie Pasta

365 dni dookoła kuchni
Pomidorowa pasta z makreli 230

Pomidorowa pasta z makreli – to moja kolejna propozycja na pyszna pastę kanapkową (zobacz również przepis: Pasta z makreli wędzonej i jajek ). Uwielbiam ją zwłaszcza ze świeżym pieczywem oraz drobno posiekanym szczypiorkiem. @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align(...)right .adsbygoogle {width:auto;width:330px;} } @media(min-width:1201px) { .ads-right {margin:10px;float:right;clear:right;} .ads-right .adsbygoogle {width:auto;width:380px;} } (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomidorowa pasta z makreli – Składniki: 1 wędzona makrela – ok. 230g 1 mała czerwona cebula (lub biała wedle uznania) – ok. 40g 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego 1/3 łyżeczki czerwonej słodkiej

Kulinarne Przeboje
Pasta z tuńczykiem i jajkiem [wideo] 171

Uwielbiam kanapki z tuńczykiem albo makrelą, szczególnie w weekendy z gorącą kawą. Jeśli znudziły Ci się standardowe bułki z szynką albo parówki na śniadanie, zobacz jak szybko możesz przygotować pastę z tuńczykiem i jajkiem. Pasta z tuńczykiem i jajkiem Przepis na pastę z tuńczykiem i jajkiem możesz zobaczyć na moim kanale YouTube , gdzie w krótkim ponad minutowym filmiku krok(...)ogórki kiszone, majonez, sól, pieprz. Przygotowanie: Pokrój jajka w drobną kostkę. Pokrój ogórki kiszone jak najdrobniej. Wrzuć pokrojone składniki do miski i dodaj rozdrobnionego tuńczyka . Dodaj majonez, przypraw pastę solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj. Przełóż pastę do pojemnika z pokrywką i przechowuj ją w lodówce. Możesz także dodać cebulę , która doda odrobinę intensywności całej paście. Pasta tuńczykiem świetnie sprawdzi się

Rozdomowiona
Hummus 106

Idealnie kremowa pasta z ciecierzycy i pasty tahini – hummus. Smakuje na pieczywie, przygotowana na ostro bądź w klasycznej wersji, z wyczuwalnym aromatem czosnku i pasty sezamowej, gdzie słodkość cieciorki przełamana została delikatnie sokiem z cytryny. Hummus poleca się na kanapki, śniadanie lub podwieczorek! Składniki: 1 szklanka suchej ciecierzycy 1 szklanka pasty tahini – sezamowej jasnej 3 łyżek soku(...)dłoni. Ugotowaną cieciorkę odcedzić i dobrze opłukać. Przełożyć do misy blendera, dodać resztę składników – oprócz wody i miksować około 3 minut na gładką masę. Następnie do powstałej gęstej pasty dolewać powoli zimną, wręcz lodowatą wodę cały czas miksując. Ucierać hummus przez kolejne 2-3 minuty lub do momentu, aż woda idealnie połączy się z pastą i całość zmieni się

Zasmakuj Kuchni
Pasta z awokado 110

Pasta z awokado Pasta z awokado smakuje wybornie do kanapek z pszennego pieczywa i tostów. W duecie ze słonymi przekąskami (talarki, krakersy) jest również doskonałą przystawką na każde przyjęcie. Awokado to bomba witaminowa, zawiera również wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych. Sięgnijcie po ten owoc na pewno wyjdzie wam na zdrowie. Składniki na pastę z awokado: 1 awokado(...)jajka, sok z połówki cytryny, połówka niewielkiej cebuli, 2 ząbki czosnku, łyżka majonezu, sól i pieprz do smaku. Sposób przygotowania pasty z awokado: Awokado musi być dojrzałe. Po delikatnym uciśnięciu skórki palec powinien zagłębiać się w owocu. Jeśli jest twarde najlepiej odłożyć je na około 2 – 3 dni do misy z innymi owocami. Jajka gotuję na twardo. Awokado

Gotuj Się Kto Może
Pasta z wędzonej makreli 196

Pasty kanapkowe to temat rzeka – bo na smaczne smarowidło do chleba można przerobić prawie wszystko – resztki mięsa z obiadu, przeróżne wędliny, jajka, rośliny strączkowe, twarde i miękkie sery, ryby… Kiedy znudzi nam się składanie klasycznych kanapek typu ser-szynka- majonez-sałata , pasta kanapkowa to coś, co potrafi zmienić każde pieczywo w coś wysublimowanego. Pasta z wędzonej makreli to tylko kilka(...)składników i całe bogactwo smaku – zrobicie ją w 10 minut! Pasty do chleba modne były tak naprawdę jakieś 20-25 lat temu – sama pamiętam je doskonale z książki „Nastolatki gotują”, z wycinków z Claudii i z innych kobiecych pisemek, które każda szanująca się pani domu powinna w tamtych czasach mieć na podorędziu. Podawane nie tylko do pieczywa i nie tylko

Karo in the Kitchen
Pasta jajeczna z wędzoną makrelą 175

Pasta jajeczna z wędzoną makrelą od lat dziecięcych, towarzyszy mi na rodzinnym stole. Czy to na śniadanie, czy na kolację zawsze cieszy się niesłabnącą popularnością.   Tym razem zdecydowałem się na wersję z dodatkiem wędzonej makreli i serka topionego. Bardzo odpowiada mi ten treściwy, kremowy, wędzony smak. Pamiętam, że gdy byłem(...)mały i na pułkach sklepowych nie wszystkie produkty były dostępne, rodzice często przygotowali pasty kanapkowe. Pasta jajeczna, warzywna, na bazie ryb w puszce „ Awanturka ”. Są łatwe w przygotowaniu, od razu „spreparować” ilość na 2 dni oraz koszt produktów nie zabija.   Zauważyłem zresztą, że cały czas pytacie mnie

kuron.com.pl
Pasta z ciecierzycy, pomidorów i papryki 99

Pyszna i aromatyczna pasta na kanapki. Idealne śniadanie. My smarujemy nią świeże bagietki i nakładamy plasterki świeżego zielonego ogórka, na to trochę szczypiorku….. lub wykorzystujemy ją do bruschetty. Bardzo polubiłam wszelkie pasty. Odkąd Brat mojego Męża zaczął nas raczyć od czasu do czasu na stole rozmaitymi pastami, w tym z ciecierzycy, z makreli i innych, zawsze pysznych, przypadły(...)gustu tego typu przekąski. Pomyślałam, że faktycznie to świetny pomysł i urozmaicenie na kanapkę zamiast wędliny czy sera. Dużym plusem takich past jest też to, że możemy dodać do nich niemalże wszystko, a także to, że zdrowe zmiksowane składniki można podawać dziecku. Oczywiście można robić dwie wersje – tę przyprawioną dla dorosłych i starszych dzieci, tę bez przypraw, delikatniejsza wersję

Zasmakuj Kuchni
Domowa kostka rosołowa / pasta bulionowa 580

mięsa, zamiast wszelkiego typu chemicznych ulepszaczy, ale wolę taki, niż ten ze sklepowych półek. Można go zmielić na gładki krem lub zostawić nieco większe drobinki warzyw. Jedna łyżeczka takiej pasty to mniej więcej tyle samo, co jedna " sklepowa " kostka rosołowa. Przechowywanie Mięsną kostkę (pastę) bulionową przechowuję w zamrażalniku w foremkach do lodu. Pastę warzywną mocno soloną przechowuję w lodówce(...)lekko soloną pasteryzuję w niewielkich słoiczkach i zostawiam w spiżarni. Składniki Przyprawy i zioła - proporcje możecie dostosować do własnych upodobań.  Jeśli  nie zamierzacie pasteryzować słoiczków z pastą to proponuję nie zmniejszać ilości soli ponieważ w tym wypadku jest ona naturalnym konserwantem . 200 g soli morskiej 15 ziaren czarnego pieprzu 3 g suszonego lubczyku (około 1 łyżki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pasta jajeczna z hummusem i kwiatami cukinii 155

Właśnie zjadam ostatnie kwiaty cukinii z mojej działki. Kwiaty dyni też już poszły. Cóż, jesień! W każdym razie ta pasta jajeczna to będzie wyjątkowe śniadanie ze smakami lata. Taki posiłek jem często, kiedy jestem latem na działce. To dla mnie kwintesencja lata i smak sniadania na trawie. Jednym z moich ulubionych zestawów są bułeczki z pastą jajeczną. Dziś w wersji(...)hummusem i natką pietruszki. Do tego moje ukochane kwiaty cukinii i śniadanie mistrzów gotowe. Żegnaj, szara środo, witaj smaku lata!   Składniki na 2 porcje: na pastę: 4 jajka na twardo (ugotowane 8 minut od momentu zagotowania się wody) garść natki pietruszki – drobno posiekanej łyżka jogurtu greckiego 100 g hummusu (u mnie opakowanie hummusu pikantnego Profi ) łyżeczka musztardy szczypta

Ugotowane pozamiatane
Aromatyczna i pikantna pasta z czerwonej soczewicy 164

Jeśli lubicie ostre smaki koniecznie musicie wypróbować tę pastę! Dzięki połączeniu wielu ciekawych przypraw jest bardzo aromatyczna i oryginalna w smaku. Dla mnie stanowi wspaniały dodatek do świeżych warzyw. Świetnie sprawdzi się także jako dodatek do kanapki. Dzięki mieszance przypraw pasta ma również właściwości rozgrzewające. A jako, że pogoda ostatnio nas nie rozpieszcza i ponownie robi się zimno, sądzę(...)sprawdzi się idealnie. Aromatyczna i pikantna pasta z czerwonej soczewicy Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy 1 łyżka oleju pół łyżeczki ziaren gorczycy Galeo około 1 cm świeżego imbiru 1 świeża papryczka chilli 1 łyżeczka zmielonego kuminu 1- 1,5 łyżeczki czosnku granulowanego Galeo 1 łyżeczka curry Galeo szczypta chili pieprz cayenne Galeo 1 łyżeczka mielonej kolendry 2 szklanki bulionu (warzywnego

PatiGotuje
PASTA Z MAKRELI Z PLACUSZKAMI PEŁNOZIARNISTYMI 188

PASTA Z MAKRELI Z PLACUSZKAMI PEŁNOZIARNISTYMI  Po zimie Nasz organizm jest osłabiony i potrzebuję zregenerować się. Aby nabrać sił najlepsze będą posiłki, które swym wyglądem i smakiem przywołują wiosnę.  Z wiosną kojarzy mi się zieleń, czyli w kuchni pachnący wiosną koper czy natka pietruszki. Oprócz tego wiosną jest Wielkanoc, czyli na stole jajka z przeróżnymi farszami(...)odmiany połączyłam to, co najlepsze i najzdrowsze, czyli koper, natkę pietruszki, rybę i jaja. W moim domu bardzo lubimy rybę w każdej postaci. Na śniadanie często przygotowuję pasty, więc aby przywołać wiosnę na moim stole, przygotowałam pastę z makreli z jajkiem i dużą ilością zieleniny zaserwowane na pełnowartościowych placuszkach pełnoziarnistych.  Pasta jest bardzo aromatyczna, delikatna i łatwo smaruje się

Kuchnia Paulettes

Proponowane wyszukiwania