pasty - 13297 przepisów (strona:36/887)

Zupa miso 145

Zupa miso jest przygotowywana na bazie pasty o tej samej nazwie, która sporządzana jest z gotowanej soi i ryży, poddanych fermentacji z użyciem kropidlaka żółtego - kosmopolitycznego grzyba występującego głównie w rejonie tropikalnym. W późniejszym etapie fermentacji w paście miso pojawiają się też bakterie fermentacyjne, a pasta staje się aktywna biologicznie, nabierając właściwości antyoksydacyjnych. Pasta miso może mieć różny kolor(...)smak. Białe miso (shiromiso) dojrzewa krótko, ma zwykle barwę złocistą i jest łagodniejsze niż inne rodzaje pasty. Miso czerwone (akamiso) jest czerwonawo-brązowe, bardziej słone i dłużej dojrzewa. Spotkać można też miso mieszane (awasemiso), które łączy dwa lub więcej różnych rodzajów past. Mianem miso można określić każdą zupę warzywną, do której doda się pastę z fermentowanej soi. Ważne, by robić

W SMAK
Makaron ręcznie robiony,włoski---Pasta fatta a mano, italian 136

zwijamy w w gniazda. Gotujemy, w osolonej wodzie 8-10minut.                     Pasta fatta a mano italiana ...         Ingredienti Maccheroni di pasta ... non così spaventoso come sembra ... 4 uova grandi 400g di farina tipo(...)tumulo con il buco in mezzo . Bastoni per l'uovo leggermente sbattuto e forchetta , mescolare la farina con le uova . Una volta che è mescolato , cominciare a impastare la pasta a mano . Se l'impasto si attacca a noi mentre impastare la spianatoia , cospargere leggermente con la farina . All'inizio del impastamento , l'impasto sarà dura , ma la lunga lavorazione

w mojej kuchni
Pasta rybna 51

Czas czytania: 2 min Bardzo lubię wędzone ryby, używam ich do kanapek, sałatek, pizzy i past. Dziś chciałam zaproponować wam najprostszą i najszybszą pastę rybną. Miałam wędzoną makrelę, więc przyrządziłam pastę właśnie z makreli, ale możecie do tego użyć dowolnej ryby. Pasta świetnie smakuje na kromce żytniej bagietki z dodatkiem ogórków korniszonowych lub kiszonych. Pasty rybne nie są raczej ulubionym(...)dodatkiem, dodatkiem, który lubiłyby dzieci, a tę chętnie spróbowały. Być może dlatego, że pasta ma bardzo delikatny smak, a to dzięki dodatkowi kremowego serka, który wspaniale łagodzi smak ryby. Print Pasta rybna .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszna pasta rybna. Course Dodatki Cuisine Polska Keyword ryba Prep Time 10 minutes Total Time 10 minutes Servings

SprawdzonaKuchnia.pl
Pasta jajeczna 61

pasta jajeczna Pasta jajeczna króluje na polskich stołach od wielu lat, to idealny dodatek, który urozmaici nam kolacje lub śniadanie. Ostatnio pojawiło się w sklepach wiele rodzajów past i smarowideł i pomału zaczynamy zapominać o tej klasyce, co chyba nie jest dobre, bo jednak nic nie zastąpi własnej świeżo przygotowanej pasty jajecznej. Składniki: 4 jajka 1 łyżka majonezu 1 łyżka(...)szczypiorku sól, pieprz do smaku opcjonalnie 1 łyżka miękkiego masła Przepis: Jajka ugotować na twardo, obrać i przestudzić, Do dużej miski włożyć: ugotowane jajka, majonez, jogurt, masło i przyprawy. Pastę zblendować, Szczypiorek posiekać i dodać do pasty, całość wymieszać, Tyle pasta jest gotowa. Pasta jajeczna najlepiej smakuje oczywiście ze świeżym własnoręcznie pieczonym chlebkiem. Artykuł Pasta jajeczna pochodzi z serwisu tyfranbox

tyfranbox
Pasta z zielonego groszku z pełnoziarnistym chlebkiem z patelni 85

Dzisiaj przepis, który doda Waszym kanapkom życia i koloru! :D Przepis na soczyście zieloną pastę z kaszy jaglanej i zielonego groszku. Pasta ma fajny, orzeźwiający smak z nutką mięty.  Poza tym, że może być ciekawą alternatywą kanapkową, pasta będzie świetnie nadawała się do nadziania naleśników lub pierogów, albo jako dodatek do warzyw. Tego typu pasty są świetnym sposobem(...)wykorzystanie resztek w kuchni. Jeśli zostaje Wam resztka kaszy z obiadu, śmiało możecie na jej bazie stworzyć pastę dodając do niej warzywa, strączki, a nawet owoce i miód lub kakao.  PASTA Z ZIELONEGO GROSZKU Z CHLEBKIEM Z PATELNI Składniki na pastę 200 g zielonego groszku (mrożony) 40 g kaszy jaglanej (waga przed ugotowaniem Łyżka serka kanapkowego Mięta, oregano, sól

HealthyCreations
Kanapeczki z łososiem i koperkiem 152

Kanapeczki z łososiem i koperkiem mogą posłużyć zarówno jako śniadanie, kolacja ale również jako szybka w przygotowaniu przekąska na spotkanie ze znajomymi. Kanapki przygotujemy w kilka

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Dwie wersje hummusu 96

wersja klasyczna, a druga odrobinę ostrzejsza z papryką. Każdy będzie mógł wybrać to co lubi… Składniki ok. 400g ciecierzycy (puszka) 3-4 ząbki czosnku sól pieprz 1 łyżka pasty Tahini 2 łyżki soku z cytryny dodatkowo ostra papryka Dwie wersje hummusu – przepis Ciecierzycę odsączamy z zalewy. Czosnek obieramy. Wszystkie składniki (oprócz ostrej papryki) wkładamy do blendera. Miksujemy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasta z jajek, wędliny i sera mozzarella. 134

Witam Was cieplutko :) Na śniadanie lub kolację polecam bardzo pyszną pastę jajeczną, taką do wykonania bardzo szybko, ja do swojej dodałam ulubioną wędlinę, dodam, że najlepiej użyć taką dobrą jakościowo i ser mozzarella oraz szczypiorek prosto z ogródka, tak, tak, jeszcze w ogródku mam dorodny szczypiorek. Do takiej pasty najlepiej podać świeżutkie i pachnące pieczywo. A jak jest(...)Lubicie takie pasty? Robicie? Może spodoba się Wam mój przepis. Smacznego życzę :) Potrzebujemy: 5 jajek 1 kulka sera mozzarella ( 125 g ) 10 dag ulubionej wędliny ( najlepiej w kawałku ) szczypiorek według uznania 1 łyżeczka musztardy około 4 łyżki majonezu sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku Wykonanie pysznej pasty z jajek na kanapki: 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy

Izabelawkuchni
Lecznicza pasta na wzmocnienie odporności. Zapomnij o przeziębieniu i grypie 524

Cztery potężne składniki, wzmocniona odporność i lecznicze właściwości w przypadku wielu chorób i schorzeń. Już po kilkudniowej kuracji poczujesz powrót sił witalnych i zapomnisz o sezonowych przeziębieniach. Ta pasta ma niezwykłą moc! Recepturę na pastę mamy od kilku lat i od tamtej pory stosujemy ją regularnie, szczególnie w okresie jesienno-zimowym, gdy wokół szaleją grypa, angina i przeziębienia. Oczywiście(...)wszelkie choroby przestaną się was imać, ale jest spora szansa, że będziecie zdrów do samej wiosny, a jeśli coś złapiecie, dużo szybciej wrócicie do formy. Warunek jest jeden: pastę trzeba stosować codziennie, najlepiej przez dłuży okres. Dzięki czterem potężnym składnikom doskonale znanym w medycynie naturalnej działa zbawiennie na cały organizm. Właściwości lecznicze Kurkuma: od tysięcy lat używana w kuchni

Kulinarna Polska
Pasta z wędzonych szprotek 251

mądrym połączeniu – część ich smaku podbić, a część przytłumić i podać wędzoną rybę z dodatkami które temperują jej moc, czyniąc szprotki bardziej przystępnym smakołykiem. Pokazywałam już na blogu pastę z makreli wędzonej z odrobiną chrzanu, świeżą i lekką sałatko-pastę z tuńczyka , portugalską pastę z sardynek , mocno doprawioną szalotkami, oliwkami i wędzoną papryką – wszystkie nadają się zarówno na kanapki, tartinki(...)krakersy jak i do nadziewania jajek czy pomidorów ( nie tylko na wielkanocny stół ! ). Pasta z wędzonych szprotek będzie tak samo dobrym wyborem na kanapki (szczególnie polecam Wam te z dodatkiem jajka na twardo, szczypioru i kopru), ale przyda się też do nadziewania jajek, elegancko wyciśnięta z jednorazowego rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. Do przygotowania pasty wybierzcie świeże wędzone szprotki

Karo in the Kitchen
Pasta z jajek i awokado 945

Pasta z jajek i awokado Przedstawiam prosty pomysł na weekendowe śniadanie: pasta z jajek i awokado na kanapkach, jest prosta do przygotowania, a świetnie smakuje 🙂 Pasta jajeczna z awokado, cebulką i szczypiorkiem, podana na pełnoziarnistym chlebie to doskonały pomysł aby rozpocząć dzień. Taka pasta będzie też świetnym dodatkiem do kanapek na karnawałowe spotkanie przyjaciół, podana w wersji tartinek na okrągłym(...)pumperniklu lub na małych krążkach wyciętych z chleba będzie doskonałą przystawką. Przygotowanie pasty jest bardzo łatwe i szybkie, polecam! Polecam inne nasze przepisy z awokado: Pasta z awokado i sałaty Sałatka warzywna z awokado sałatka z awokado, pomidorami i mozzarellą , Sałatka z awokado, boczkiem i jajkiem w koszulce ; Sałatka z kurczakiem, pomarańczą i awokado , Sałatka z awokado, granatem i mandarynkami

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasta z sardynek 147

Ostatnio odwiedziła nas rodzinka, która wakacje spędzała w Portugalii. Przywiozła nam domowej roboty pastę z sardynek, którą zajadali się na urlopie. Pasta bardzo nam zasmakowała, ale na obiecany przepis do tej pory się nie doczekałam :D. A ponieważ uwielbiam wszelkie pasty do chleba, nie mogłam dłużej czekać. Poszperałam trochę w internecie, zapoznałam się z wieloma tradycyjnymi przepisami portugalskimi na pastę(...)sardynek i na ich podstawie stworzyłam własny. Wyszło pysznie. Moja pasta sardynkowa ma bardzo delikatny smak sardynek (ta od rodzinki była mocnooo “rybna”). Również jest z suszonymi pomidorami i natką pietruszki. Dodatkowo smak rybny odświeżam sokiem i skórką startą z cytryny, co uważam dużo daje. Jeśli suszone pomidory w oliwie są z dodatkiem kaparów, warto kilka wrzucić

Moja Delicja
PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI / SMOKED MACKEREL PASTE 99

PASTA Z WĘDZONEJ MAKRELI / SMOKED MACKEREL PASTE Kanapka – dobra sprawa, ale czy zawsze musi być z wędliną albo serem? W ramach urozmaicenia mam propozycję – pastę z makreli. Prosta, dietetyczna, do zrobienia w 15 minut. Potrzebujesz dosłownie trzech składników i ochoty na makrelę. A sandwich is always good, but does it always have to be with ham and cheese(...)mackerel 250 g low fat white cheese 50 g red onion freshly grounded pepper (1 tablespoon yogurt – option) Makrelę obierz dokładnie, nikt nie lubi ości, nawet malutkich, w paście na kanapce… Cebulę drobno posiekaj, a ser rozdrobnij widelcem w misce. Do sera dorzuć oczyszczoną makrelę i cebulę, popierz i wszystko dokładnie wymieszaj. Ja pasty raczej nie solę

Martyna Cooks
Pasta z makreli 142

Pasta z makreli do kanapek. Kremowa konsystencja, aromatyczna, wspaniałe śniadanie, podwieczorek. Podaję do chleba z dodatkami świeżego kopru, pomidorów, ogórków.   Pastę z makreli przygotowuję na kilka sposobów: - z dodatkiem pomidorów, chrzanu, jogurtu naturalnego (lub majonezem), jajek, - z dodatkiem świeżych i suszonych pomidorów z koprem, - z dodatkiem cebuli i twarogu (lub jogurtu naturalnego gęstego), - z dodatkiem cebuli, kremowego serka, szczypiorku(...)jajek, ogórków kiszonych lub konserwowych, - z dodatkiem twarogu, musztardy, majonezu, jajek, ogórków kiszonych. Pastę najczęściej blenduję bądź mieszam, ugniatam widelcem gdy chcę pastę w niewielkich kawałkach. To od nas zależy czy chcemy uzyskać gładką pastę czy w delikatnych kawałeczkach, każda jest wyśmienita. Przyprawiam solą i świeżo zmielonym pieprzem. Zdarza się także ostrą papryką lub przygotować pastę z kilkoma talarkami

Zasmakuj Kuchni
Pasta z zielonej soczewicy 139

Pasta z zielonej soczewicy Do tego, że strączki są zdrowe, chyba nikogo przekonywać nie muszę. Sposobów na ich wykorzystanie jest multum. Bardzo lubię z nich robić jednogarnkowe dania, jak dahl z czerwonej soczewicy oraz pasty kanapkowe, z których chyba najpopularniejszą jest hummus zrobiony z ciecierzycy. Dzisiejsza propozycja to pasta z zielonej soczewicy , która została połączona ze wspaniałymi borowikami. Pomimo(...)tanie grzyby, to na prawdę warto po nie sięgnąć, ponieważ niesamowicie wzbogacają smak każdego dania, a w tym przypadku pasty. Koniecznie do pasty zafundujcie sobie ogórki kiszone lub korniszony! Świetnie komponują się nie tylko z wódką, ale i pastą. Inne przepisy na pasty znajdziesz m.in. w mojej książce „ Hummusy i pasty „ . Sprawdź koniecznie! Artykuł Pasta z zielonej soczewicy pochodzi

Blendman