Pieczonych ziemniaków nie jadłam bardzo długo, a kiedyś to było jedno z często pojawiających się u mnie dań obiadowych lub kolacyjnych. Podawałam je z dipem jogurtowym
Zdrowa Kuchnia SowyKupiłam awokado z myślą o wykorzystaniu go do przepisu z nadziewanymi jego połówkami. Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowyDo tej pory jadłam kaszę jaglaną tylko na słodko. Wiedziałam, że przyjdzie jednak czas, że będę chciała (chociaż może chcieć to chciałam, tylko jakoś nie wychodziło
Zdrowa Kuchnia SowyTen przepis zdobył I nagrodę w postaci książki "Ajurwedyjska książka kucharska" Amadea Morningstar i Urmila Desai w konkursie na zdrowe śniadanie do pracy zorganizowanym
Zdrowa Kuchnia SowyKolejny raz zapraszam do czytania i korzystania:) Czytaj więcej »
Zdrowa Kuchnia SowySkładniki: 3 jajka 10 dag żółtego sera kilka gałązek koperku szczypior po łyżeczce majonezu i jogurtu naturalnego sól, pieprz Jajka ugotować - wystudzić. Ser zetrzeć na drobnych
kolorowotorcikowoObgotowane gruszki podaję jako przekąski i jako dodatek do wielu potraw. Najczęściej podawałam je z żurawiną . Tym razem postanowiłam sprawdzić inny wariant . Nie do końca wiedziałam
Buniabaje w kuchniBył pyszny , świeżo upieczony chleb więc do chleba też coś dobrego musiało być. Co prawda taki świeżutki najlepiej smakuje z samym masłem, ale zrobiłam też coś
Smaczna PyzaPoniżej propozycja smacznej i pożywnej sałatki, która kryje pyszny smak suszonych pomidorów i szynki parmeńskiej. Wypróbuj! Sałatka z makaronem, suszonymi pomidorami i szynką parmeńską Składniki: 200
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaW szafce zalegały mi tortillowe placki więc postanowiłam je zużyć. Dodałam to co miałam pod ręką i wyszły takie małe smaczne kąski:) składniki: 4-5 tortilli
Monia miesza i gotujeDzisiejszy przepis na hummus pochodzi z kuchni libańskiej . Myślę, że większość z was wie, co to jest hummus, ale jeśli nie to szybciutko opowiem. Jest to gęsta kremowa pasta, którą przygotowujemy ze zmiksowanej oczywiście wcześniej ugotowanej ciecierzycy . Dzisiejszy przepis jest bardzo skromny w swoim składzie w odróżnieniu od na przykład tej wersji hummusu. W podstawowym przepisie głównym dodatkiem do hummusu(...)jest tahini, czyli pasta przygotowana z prażonego sezamu. Muszę powiedzieć wam, że najlepsza jest domowej roboty! Domowa pasta tahini jest dużo smaczniejsza i delikatniejsza od tej ze sklepu. Składa się tylko z jednego produktu, czyli z sezamu. Przepis na pastę znajdziecie tutaj , warto przygotować słoiczek i przechowywać go w lodówce. Kolejnym dodatkiem jest sok z cytryny , czosnek i kilku aromatycznych
SprawdzonaKuchnia.plPasta z sardynek w oleju. Pasta z sardynek - przepis na pyszne śniadanie. Prosty i szybki przepis na pyszną pastę z sardynek do chleba. Wyjątkowa pasta z sardynek z dodatkiem posiekanych oliwek, pomidora, świeżego kopru i szczypiorku. Pasta doprawiona chrzanem i śmietanką. Absolutnie pyszne smarowidło do chleba. Pasta z sardynek w oleju świetnie smakuje z podpieczoną na rumiano(...)bułką wrocławską i plasterkiem świeżego ogórka. Pasta z sardynek przyrządzona w taki sposób jest naprawdę wyśmienita. Oto składniki i przyprawy na domową pastę z sardynek z puszki: 1 puszka sardynek w oleju (około 200g) 2 łyżeczki chrzanu 1-2 łyżki śmietany po 1 łyżce posiekanego szczypiorku i świeżego kopru 2 łyżki posiekanego pomidora (bez skórki i nasion) kilka posiekanych
Moja Książka KucharskaPasta z awokado i fety To moja druga wersja pasty z awokado, nieco inna, bo do tej nie dodałam jajek, ale za to wyrazistego w smaku sera typu feta. Awokado często bywa nazywane owocem alfabetu, ponieważ zawiera niemal wszystkie witaminy a dodatkowo kwas foliowy, kwas pantotenowy i bardzo wiele potasu, miedzi i błonnika. Bardzo korzystne(...)przyswojonego likopenu wzrasta ponad czterokrotnie). Czyli takie zdrowe i takie pyszne :). U mnie w towarzystwie świeżego domowego pieczywa lub słonych przekąsek takich jak krakersy lub talarki pasta znika natychmiast. Wypróbujcie:) Składniki potrzebne do przygotowania pasty z awokado i fety: 1 dojrzałe awokado, 2 łyżki soku z cytryny, pół opakowania sera feta (135g), 1 duży
Gotuj Się Kto Możebyć zdrowo i smacznie więc będzie pasta z awokado i kiełkami. Taka pasta to ciekawa odmiana dla codziennych kanapek z szybką czy żółtym serem. Zapewne wielu z Was boi się potraw z awokado albo nie miało okazji go spróbować :) Więc chyba nadeszła już ta pora aby się przełamać i go spróbować… Pasta z awokado świetnie się sprawdzi zarówno(...)kolację. Składniki 1 dojrzałe (miękkie) awokado 3 jajka 1 ząbek czosnku sok z 1/4 cytryny 1 łyżka oliwy 2 łyżki majonezu odrobina dowolnych kiełków sól pieprz pieczywo Pasta z awokado i kiełkami – przepis Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu kroimy w kostkę. Miąż z awokado kroimy w kostkę i skraplamy sokiem z cytryny. Mieszamy je z przeciśniętym przez
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kuchni jest autentyczność składników – zdaję sobie sprawę, że to co teraz napiszę zabrzmi jak reklama, niestety – nikt mi za nią nie zapłacił… Od paru ładnych lat korzystam z past curry, sosów i marynat tajskiej firmy Kanokwan. Odkryłam je dość dawno na Amazon, zamówiłam, wypróbowałam… Żałowałam okrutnie, że są w Polsce niedostępne – ale teraz znajdziecie je w supermarketach w stałym(...)tajskich i bliskowschodnich kuchni. Bierzcie w ciemno – jeśli mieliście okazje spróbować oryginalnej tajskiej kuchni smak jest dokładnie ten sam– to zresztą jedna z najchętniej kupowanych tam marek. Robienie samemu pasty curry w warunkach domowych w mojej opinii kompletnie nie ma sensu. Tak samo, jak kupowanie podróbek nie mających nic wspólnego z autentycznym smakiem – nie będę tu wypisywać marek dwóch dużych
Karo in the Kitchen