Zapewne znacie roladki z bakłażana z "czymś" w środku, ale czy próbowaliście masy orzechowej z serkiem? Mocno zmielone orzechy z natką pietruszki i dodatkiem sera zaskakują
Jadło i czytadłoSkładniki: 1 puszka sardynek 125 g 1 mała cebula 8 czarnych oliwek 250 g twarogu 1 łyżka majonezu 1 łyżka ketchupu pikantnego sól, pieprz Wykonanie: Cebulę
O kuchni z uczuciemDawno nie jadłam tak znakomitego ziemniaka. Za ziemniakami ja szczerze powiedziawszy nie przepadam, zjem ale raz na jakiś czas, natomiast tak podany jak dziś Wam proponuję
Moje Małe CzarowanieSKŁADNIKI: 1 kostka tłustego twarogu ok. 100 ml mleka tłustego lub śmietanki 18% pęczek rzodkiewki pęczek szczypiorku sól, pieprz KROK 1 do głębszej miseczki wyłożyć twaróg
smacznieinatematZa oknem szaro i smutno. Zamiast do wiosny, coraz bliżej mi do depresji. Spacer po parku nie przynosi ulgi, jedyne, co widzę, to grzechy zimy – papierki
Gotuj z Blue RavenNa pytanie " Kuchnię którego kraju lubisz najbardziej ?" nigdy nie odpowiadam jednym słowem. To nie możliwe. Tyle smaków, regionów, dań, specyficznych przypraw sprawia, że ciężko mi
KUCHARNIAJedno z moich podstawowych smarowideł do pieczywa . Składniki: - puszka czerwonej fasoli (szklanka ugotowanej czerwonej fasoli), - 1 łyżka oliwy, - pół ząbka czosnku, - szczypta majeranku, - szczypta tymianku, - 2
Kwarek - mocno minimalistyczne przepisyJedno z szybszych włoskich dań makaronowych z sosem pomidorowym z cebulą, czosnkiem i ziołami. Najczęściej podawane z makaronem spaghetti. Składniki na 2 porcje: 200 g makaronu
wyzwania kuchenneSkładniki: -4 jajka -kostka sera białego -kilka łyżek jogurtu naturalnego (gęstego) -pęczek szczypiorku -łyżka lub dwie majonezu -sól i pieprz [ew. kilka rzodkiewek, drobno pokrojona szynka
KasiekGotujeSkładniki: -1 cebula -1 tuńczyk w oleju -250 g sera białego -majonez -pieprz, sól Wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę, solimy i odstawiamy aż zmięknie. Mieszamy dokładnie
KasiekGotujeZa oknem szaro i smutno. Zamiast do wiosny, coraz bliżej mi do depresji. Spacer po parku nie przynosi ulgi, jedyne, co widzę, to grzechy zimy – papierki
Gotuj z Blue RavenKarnawał ma się ku końcowi, więc warto się jeszcze trochę pobawić. Proponuję także przy tym dobrze zjeść. Przekąski z ciasta filo, nadają się do tego idealnie
Kuchnia w opałachSkładniki: 6 jajek 3 łyżki majonezu 1/2 łyżeczki musztardy 1 garść szczypiorku sól, pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo. Ostudzić, oskubać i posiekać drobno. Dodać majonez
O kuchni z uczuciemWędzony pstrąg z czerwoną cebulką i majonezem Zaletą zimowych weekendów (choć obecna zima bardziej przypomina jesień) jest to, że można odpalić świeczkę zapachową bezkarnie o każdej
Kraina Tysiąca SmakówCoś jest w ostatnim czasie ze mną nie tak. Zawsze lubiłem jeść, smakować, no i oczywiście gotować. Jednak moja kuchnia i to co wychodziło spod mojego
BaRepas