Długo szukałam idealnego dla siebie przepisu na muffinki i jakoś nic mnie nie zauroczyło tak, żebym do przepisu wracała. Aż w końcu po dłuższej kulinarnej pogawędce z Naczelną, ruszyłam do kuchni i...udało się! To jest to :) Dzisiaj podzielę się z Wami wersją wytrawną, idealną na kolację.Składniki na 12 muffinek:1 szklanka mąki,pół szklanki mleka,ćwierć szklanki oleju,1 jajko,1 łyżeczka cukru,pół łyżeczki proszku do pieczenia,pół łyżeczki sody,1 duża cebula,10 - 15 dkg wędzonego boczku.B... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Proste przepisy na proste i smaczne potrawy.