pasty - 13297 przepisów (strona:21/887)

Bułki tygrysie 772

Tiger Rolls albo Duch Crunch Rolls w USA, zaś w Holandii nazywane Tijgerbollen) to bułki pszenne z charakterystyczną, popękaną i kruchą skórką. Spękana skórka powstaje dzięki pokryciu bułki pastą ryżową, i mimo tej skórki miąższ pozostaje bardzo miękki i delikatny. Wypiek tych bułek (są pieczone również chleby) został spopularyzowany w Holandii w latach 70 ubiegłego stulecia. Podejrzewa się jednak(...)Azji w czasach, gdy holenderskie floty handlowe dokonywały handlu z Południowo-Wschodnią Azją. Same bułki są bardzo łatwe do wykonania, przepis nie jest skomplikowany. Skórkę robi się z pasty ryżowej, którą nakłada się pędzelkiem kuchennym w jednym z ostatnich etapów przygotowywania bułek. Pasta nie może być ani za gęsta (bo trudno wtedy nią pokryć bułki), ani za rzadka (bo wtedy

Grahamka, weka i kajzerka
Pasta kanapkowa z suszonych pomidorów i szynki. 240

wymyślać co raz to coś nowego.  A kiedy dopada nas zwątpienie i brak pomysłów, dobrze jest poszaleć w kuchni i połączyć kilka rzeczy w jedną pyszną całość. Ta pasta jest naprawdę smaczna, a to dzięki pysznym i bardzo aromatycznym suszonym pomidorom w oleju PONTI.  Składniki:  100 g szynki konserwowej 60 g (lub więcej) pomidorów suszonych w oleju

Malinowe Pocałunki
Makaron z cukinii i bułeczki focaccia / Pasta with zucchini and scones focaccia 134

wymieszaj, żeby podgrzać ją i pokryć sosem. Nałóż na talerze paski cukinii, posyp dużą ilością tartego parmezanu i poddawaj ze świeżo wyjętymi z piekarnika bułeczkami focaccia. *****   We prepare pasta with zucchini. We slice the zucchini along a long thin ribbons for cabbage slicer or peelers, no agent this throw it away. We cut the ribbon into

Projekty ze smakiem
TRADYCYJNA PASTA JAJECZNA 177

Uwielbiam wszystko co można zrobić z jajek :)  Dziś postanowiłam zrobić na kolację pastę jajeczną... taką najprostszą, bez wszelakich udziwnień :) Będzie jak znalazł do chrupkiego pieczywa... Składniki: 4 ugotowane jajka łyżeczka majonezu pół łyżeczki musztardy sól pieprz szczypiorek Wykonanie: Ugotowane jajka podusiłam widelcem, dodałam wszystkie podane składniki i wymieszałam. Chłodziłam w lodówce do wieczora, po czym zjadłam z apetytem

Walijskie Pichcenie
Kanapkowa pasta z kabanosów. 197

łyżeczki majonezu 1 łyżeczka musztardy francuskiej np. Kamis  pęczek szczypiorku Wykonanie: Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w blenderze. Miksujemy razem z chrzanem i majonezem. Kiedy pasta jest gotowa dodajemy musztardę i pokrojony drobno szczypiorek. Dokładnie mieszamy i gotowe. Najlepsza podana do razowego pieczywa

Malinowe Pocałunki
Pasta do chleba z wędzonej makreli 141

wcześniej zapowiedziałam, przedstawiam Wam jedną z moich past do kanapek, za którą przepadam. Składniki: 1/2 makreli wędzonej 3 jajka na twardo pęczek koperku majonez pieprz do smaku Wykonanie: Jajka zamiast kroić, ścieram na tarce z grubymi oczkami, koperek drobno siekam, a w makreli oddzielam ości i rozdrabniam. Wszystkie składniki mieszam z majonezem (ilość wg uznania, ja dodałam ok 3 łyżek

Taste Of My Day
Rożki z filo z pastą łososiową. 174

też. Ciasto nawinąć lekko na foremki, przepędzlować masłem. Piec w temp.200stop.około 10min,aż się ładnie zarumienią. Płaty łososia pokroić i zmiksować z serkiem i jogurtem. Wymieszać z koperkiem. Pastą wypełnić upieczone, ostudzone rożki z filo i smacznego

Kulinarny karnet Christophera
Pasta z soczewicy do chleba 182

Super zdrowa soczewica w pysznej paście do chleba. Warto jeść soczewicę jak najczęściej ponieważ - ma bardzo niski indeks glikemiczny - zawiera m.in. kwas foliowy, żelazo, cynk, fosfor, łatwo przyswajalne białko - wit. z grupy B - jest źródłem błonnika - wspomaga odchudzanie Składniki: 1,5 szkl. soczewicy (u mnie brązowa) 2 duże cebule 6 ząbków czosnku sól pieprz  papryka słodka i ostra

chwile dla mnie
Wafle ryżowe z pastą jajeczną 220

wodą, gdy ostygną obieramy ze skorupek. Obrane jajka przepłukujemy i wkładamy je do miseczki. Rozgniatamy je widelcem, dodajemy majonez oraz posiekany szczypiorek. Mieszamy i przyprawiam solą i pieprzem. Nakładamy pastę jajeczną na wafle ryżowe i posypujemy świeżym szczypiorkiem

Aga w kuchni
Pasta śledziowa na waflach 165

tarce o drobnych oczkach. Filet śledziowy odsączamy z oleju. Drobno kroimy na mieszamy z żółtym serem. Dodajemy majonez, posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz. Delikatnie mieszamy. Taką pastę śledziową nakładamy na wafelki ryżowe

Aga w kuchni
Pasta con la salsa 152

bardzo włoskim, sycylijskim. Zatęskniłam za obiadem , który MUSI być tam codziennie,jak amen w pacierzu.To była taka tęsknota za czymś orginalnym. I zrobiłam to ! Dziś u mnie na obiad PASTA CON LA SALSA ! Składniki -chifferi rigati lub conchiglie rigate MALMA - ten kształt, gdyż salsa ma się nam tam wcisnąć i pozostać świeże, soczyste pomidory, ilość bez znaczenia listki bazylii kilka

Z Kuchni Do Kuchni
Pasta jajeczno - serowa 344

drobno pokrojoną rzodkiewkę oraz posiekane drobno jajka - wymieszajmy całość   2 - 3 łyżki majonezu utrzemy z łyżką jogurtu Całość posolić , dodać pieprzu i wymieszać z sosem majonezowo -jogurtowym Taką pastą posmarujmy sobie kromki chleba na  kolację lub śniadanie :) Taki zestaw możemy podać tez jako prostą i szybką sałatkę

Proste Potrawy
Pasta z filetów śledziowych 169

Bardzo prosta w przygotowaniu pasta, bez wyszukanych składników, a taka smakowita. Tym razem użyłam filetów z makreli, polecam jednak śledziowe. 2 puszka filetów śledziowych w oleju 3 jajka na twardo cebula średniej wielkości płaska łyżeczka musztardy Jajka i cebulę pokroić w drobmą kostkę. Filety wyjąć z oleju i rozdrobnić widelcem, niezbyt mocno. Dodać ok. 3 łyżki oleju z puszki, cebulę

Praktyczna pl
Pasta z jajek 177

Bardzo prosta pasta z forum Smaczny.pl. U mnie w domu "dyżurna", z jajkami w roli głównej. Myślę, że ilość składników nie ma większego znaczenia. Najlepiej dostosować ją do własnych upodobań. Potrzebujemy: kilka jajek ugotowanych na twardo kawałek żółtego sera kilka łyżek majonezu Jajka i ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać majonez, wymieszać. W takiej postaci idealnie pasuje

Praktyczna pl
Pasta z kiełbasy 153

Bardzo prosta i bardzo łatwa w przygotowaniu pasta do smarowania pieczywa. Powstała w celu przemycenia do jadłospisu natki pietruszki. U mnie w domu jest to niezmiernie trudne zadanie. Przykładowa ilość składników: 20 dag kiełbasy  (np. toruńskiej, podwawelskiej itp.) 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka majonezu pieprz Kiełbasę obraną z osłonki, zmielić razem z natką pietruszki, dodać majonez. Przyprawić

Praktyczna pl

Proponowane wyszukiwania