Tiger Rolls albo Duch Crunch Rolls w USA, zaś w Holandii nazywane Tijgerbollen) to bułki pszenne z charakterystyczną, popękaną i kruchą skórką. Spękana skórka powstaje dzięki pokryciu bułki pastą ryżową, i mimo tej skórki miąższ pozostaje bardzo miękki i delikatny. Wypiek tych bułek (są pieczone również chleby) został spopularyzowany w Holandii w latach 70 ubiegłego stulecia. Podejrzewa się jednak(...)Azji w czasach, gdy holenderskie floty handlowe dokonywały handlu z Południowo-Wschodnią Azją. Same bułki są bardzo łatwe do wykonania, przepis nie jest skomplikowany. Skórkę robi się z pasty ryżowej, którą nakłada się pędzelkiem kuchennym w jednym z ostatnich etapów przygotowywania bułek. Pasta nie może być ani za gęsta (bo trudno wtedy nią pokryć bułki), ani za rzadka (bo wtedy
Grahamka, weka i kajzerkawymyślać co raz to coś nowego. A kiedy dopada nas zwątpienie i brak pomysłów, dobrze jest poszaleć w kuchni i połączyć kilka rzeczy w jedną pyszną całość. Ta pasta jest naprawdę smaczna, a to dzięki pysznym i bardzo aromatycznym suszonym pomidorom w oleju PONTI. Składniki: 100 g szynki konserwowej 60 g (lub więcej) pomidorów suszonych w oleju
Malinowe Pocałunkiwymieszaj, żeby podgrzać ją i pokryć sosem. Nałóż na talerze paski cukinii, posyp dużą ilością tartego parmezanu i poddawaj ze świeżo wyjętymi z piekarnika bułeczkami focaccia. ***** We prepare pasta with zucchini. We slice the zucchini along a long thin ribbons for cabbage slicer or peelers, no agent this throw it away. We cut the ribbon into
Projekty ze smakiemUwielbiam wszystko co można zrobić z jajek :) Dziś postanowiłam zrobić na kolację pastę jajeczną... taką najprostszą, bez wszelakich udziwnień :) Będzie jak znalazł do chrupkiego pieczywa... Składniki: 4 ugotowane jajka łyżeczka majonezu pół łyżeczki musztardy sól pieprz szczypiorek Wykonanie: Ugotowane jajka podusiłam widelcem, dodałam wszystkie podane składniki i wymieszałam. Chłodziłam w lodówce do wieczora, po czym zjadłam z apetytem
Walijskie Pichceniełyżeczki majonezu 1 łyżeczka musztardy francuskiej np. Kamis pęczek szczypiorku Wykonanie: Kabanosy kroimy na mniejsze kawałki i umieszczamy w blenderze. Miksujemy razem z chrzanem i majonezem. Kiedy pasta jest gotowa dodajemy musztardę i pokrojony drobno szczypiorek. Dokładnie mieszamy i gotowe. Najlepsza podana do razowego pieczywa
Malinowe Pocałunkiwcześniej zapowiedziałam, przedstawiam Wam jedną z moich past do kanapek, za którą przepadam. Składniki: 1/2 makreli wędzonej 3 jajka na twardo pęczek koperku majonez pieprz do smaku Wykonanie: Jajka zamiast kroić, ścieram na tarce z grubymi oczkami, koperek drobno siekam, a w makreli oddzielam ości i rozdrabniam. Wszystkie składniki mieszam z majonezem (ilość wg uznania, ja dodałam ok 3 łyżek
Taste Of My Dayteż. Ciasto nawinąć lekko na foremki, przepędzlować masłem. Piec w temp.200stop.około 10min,aż się ładnie zarumienią. Płaty łososia pokroić i zmiksować z serkiem i jogurtem. Wymieszać z koperkiem. Pastą wypełnić upieczone, ostudzone rożki z filo i smacznego
Kulinarny karnet ChristopheraSuper zdrowa soczewica w pysznej paście do chleba. Warto jeść soczewicę jak najczęściej ponieważ - ma bardzo niski indeks glikemiczny - zawiera m.in. kwas foliowy, żelazo, cynk, fosfor, łatwo przyswajalne białko - wit. z grupy B - jest źródłem błonnika - wspomaga odchudzanie Składniki: 1,5 szkl. soczewicy (u mnie brązowa) 2 duże cebule 6 ząbków czosnku sól pieprz papryka słodka i ostra
chwile dla mniewodą, gdy ostygną obieramy ze skorupek. Obrane jajka przepłukujemy i wkładamy je do miseczki. Rozgniatamy je widelcem, dodajemy majonez oraz posiekany szczypiorek. Mieszamy i przyprawiam solą i pieprzem. Nakładamy pastę jajeczną na wafle ryżowe i posypujemy świeżym szczypiorkiem
Aga w kuchnitarce o drobnych oczkach. Filet śledziowy odsączamy z oleju. Drobno kroimy na mieszamy z żółtym serem. Dodajemy majonez, posiekaną natkę pietruszki oraz sól i pieprz. Delikatnie mieszamy. Taką pastę śledziową nakładamy na wafelki ryżowe
Aga w kuchnibardzo włoskim, sycylijskim. Zatęskniłam za obiadem , który MUSI być tam codziennie,jak amen w pacierzu.To była taka tęsknota za czymś orginalnym. I zrobiłam to ! Dziś u mnie na obiad PASTA CON LA SALSA ! Składniki -chifferi rigati lub conchiglie rigate MALMA - ten kształt, gdyż salsa ma się nam tam wcisnąć i pozostać świeże, soczyste pomidory, ilość bez znaczenia listki bazylii kilka
Z Kuchni Do Kuchnidrobno pokrojoną rzodkiewkę oraz posiekane drobno jajka - wymieszajmy całość 2 - 3 łyżki majonezu utrzemy z łyżką jogurtu Całość posolić , dodać pieprzu i wymieszać z sosem majonezowo -jogurtowym Taką pastą posmarujmy sobie kromki chleba na kolację lub śniadanie :) Taki zestaw możemy podać tez jako prostą i szybką sałatkę
Proste PotrawyBardzo prosta w przygotowaniu pasta, bez wyszukanych składników, a taka smakowita. Tym razem użyłam filetów z makreli, polecam jednak śledziowe. 2 puszka filetów śledziowych w oleju 3 jajka na twardo cebula średniej wielkości płaska łyżeczka musztardy Jajka i cebulę pokroić w drobmą kostkę. Filety wyjąć z oleju i rozdrobnić widelcem, niezbyt mocno. Dodać ok. 3 łyżki oleju z puszki, cebulę
Praktyczna plBardzo prosta pasta z forum Smaczny.pl. U mnie w domu "dyżurna", z jajkami w roli głównej. Myślę, że ilość składników nie ma większego znaczenia. Najlepiej dostosować ją do własnych upodobań. Potrzebujemy: kilka jajek ugotowanych na twardo kawałek żółtego sera kilka łyżek majonezu Jajka i ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać majonez, wymieszać. W takiej postaci idealnie pasuje
Praktyczna plBardzo prosta i bardzo łatwa w przygotowaniu pasta do smarowania pieczywa. Powstała w celu przemycenia do jadłospisu natki pietruszki. U mnie w domu jest to niezmiernie trudne zadanie. Przykładowa ilość składników: 20 dag kiełbasy (np. toruńskiej, podwawelskiej itp.) 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka majonezu pieprz Kiełbasę obraną z osłonki, zmielić razem z natką pietruszki, dodać majonez. Przyprawić
Praktyczna pl