Witam Was! Dzisiaj przepis na kolejną na blogu pastę kanapkową. Poprzednie znajdziecie tutaj: porowa jajeczno-śledziowa . Podstawowym składnikiem dzisiejszej pasty jest makrela - osobiście bardzo ją lubię. Zatem polecam jej wykonanie np. na śniadanie :) Się zrymowało :) Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl
Pora coś zjeśćCzęsto miałam problem co z robić z mięsem, które zostawało po ugotowaniu zupy. Wtedy wpadłam na pomysł przyrządzenia pasty do chleba. Aromatycznej, świeżej i przepysznej. Do przygotowania pasty potrzebujemy: – ok 100 g kurczaka kurczaka – 3 łyżki jogurtu bez laktozy – sól, pieprz cytrynowy – bazylia lub inne świeże zioło (ilość dowolna, im więcej tym lepiej) opcjonalnie: czosnek, płatki
Szybko Tanio SmaczniePastę możemy użyć na chleb, do faszerowania jajek. Świetnie smakuje też do mięs w formie gęstego sosu. Do przygotowania pasty potrzebujemy: – 1 opakowanie czosnku niedźwiedziego – 1 opakowanie twarożku – sól, pieprz do smaku – opcjonalnie majonez (ja dodałam jedną łyżeczkę) Liście czosnku opłukać, osuszyć i odciąć końcówki. Posiekać, zblendować razem z serkiem i doprawić do smaku. Całość najlepsza
Szybko Tanio Smaczniechleba? Wegańska pasta z ciecierzycy z dodatkiem czosnku, suszonych pomidorów i solonych orzeszków ziemnych. W sumie to myślałam o humusie, ale nie miałam tahiny a jakoś tak zawsze wychodzi, że znika zaraz po zakupie. No wychodzi troszkę drogo, nie da się ukryć. Może być tak samo smacznie, ale z samą ciecierzycą! Do przygotowania słoiczka pasty potrzebujemy: 400 g ugotowanej ciecierzycy
Szybko Tanio SmacznieSłoneczko za oknem, wiosna w sercu, powoli również na talerzach i w kulinarnych magazynach. Najnowszy KUKBUK jest w 100% wiosenny. Na pierwszy ogień z tegoż KUKBUKa poszła w azylu pasta jajeczna autorstwa pewnej znanej wszem i wobec Truskawki i przyznam, że choć jem ja tylko ja to wcale mnie to nie martwi!!! jest przepyszna! Pasta jajeczna curry z ziołami
Dzieje kuchennej Wiewiórycebula czerwona majonez sól i pieprz. Buraki gotujemy, obieramy ze skóry i wydrążamy środek. Fasolę miksujemy w blenderze z dodatkiem około3 łyżek majonezu, dodajemy sól i pieprz. Do gotowej pasty dodajemy ogórki konserwowe pokrojone w kostkę oraz cebulę także pokrojoną w kostkę. Doprawiamy wg uznania. Pastę z ogórkami dajemy do środka buraczków i gotowe! Wszystkie te składniki można przygotować
Bon Appetit MałgorzatyBlyskawiczne i smaczna pasta do kanapek.Przepis pochodzi z "30 minut w kuchni" Jamiego Oliviera.Zmniejszylam tylko ilosc soku z cytryny,bo Olivier zaszalal.Nie zmielilam pasty na "gladko" w malakserze jak zalecal ,ale rozgniotlam wszystkie skladniki widelcem,takze moja wersja jest jeszcze mniej pracochlonna.Odpada mycie malaksera. Skladniki : 1 czubata lyzka chrzanu kremowego 300 g wedzonej makreli bez osci (1 spora makrela
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Zamiast wędliny proponuję prostą i pyszną pastę pieczarkową.Jest bardzo wyrazista i grzybowa w smaku,a ponieważ przygotowujemy ją własnoręcznie jest całkowicie wolna od konserwantów,wypełniaczy i polepszaczy smaku.Nie zawiera również nadmiaru soli.Zapach smażonych pieczarek zapowiada niezłą ucztę.Wielbiciele grzybowych smaków bedą zachwyceni. Składniki: 300-400 g pieczarek 2 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy,oleju 5 g suszonyh podgrzybków(...)minut do lekkiego zrumienienia suszone prawadziwki zmielić bardzo drobno na mączkę do podsmażonych pieczarek dodać przyprawy,creme fraiche,masło,zmielone grzybki i zmiksować przy pomocy blendera pastę pieczarkową podawać schłodzoną i posypaną drobno posiekaną zieloną pietruszką z domowym,chrupiacym pieczywem Uwagi:świetnie smakuje podana na plasterkach przypieczonej bagietki w piekarniku źródło: Essen&Trinken für jedenTag Heft 6/2014
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!moja ulubiona pasta na kanapki. Zawsze robię ją w dużych ilościach, bo szybko znika ;) polecam, bo jest naprawę smaczna! Składniki: 1 puszka tuńczyka w oleju 4 jajka szczypiorek 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Jajka gotujemy na twardo, a następnie gdy przestygną należy je pokroić w kosteczkę. Do jajek dodajemy tuńczyka z puszki (olej odlewamy), szczypiorek kroimy(...)dodajemy do reszty. Na koniec dodajemy majonez (lub majonez zmieszany z jogurtem naturalnym) oraz doprawiamy solą i pieprzem. Pasta gotowa
upichcicdoceniamy, robimy szybko i zjadamy w biegu. Ale kanapka nie musi być nudnym posiłkiem. Mamy do wyboru przeróżne rodzaje pieczywa, dodatki. Ja proponuję dzisiaj kanapki z pastą z surimi, rukolą i pomidorem. Jutro propozycja na kolejną pastę kanapkową. Składniki: 150g surimi 2 jajka ugotowane na twardo łyżka majonezu (w wersji dietetycznej można zastąpić jogurtem naturalnym
Smakowity Blog KulinarnyTaka pasta przydać się może na jutrzejsze imprezy Andrzejkowe :) Składniki : 3 czerwone mięsiste papryki 1/2 szklanki bułki tartej 1 szklanka mielonych orzechów włoskich 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1/4 szklanki oliwy z oliwek sól, mielona ostra papryka Przygotowanie: Papryki umyć, osuszyć i upiec w piekarniku rozgrzanym do 180 *C przez około 30 min. - z termoobiegiem (ok. 200*C w zwykłym(...)przestudzić i zmiksować Orzechy zmielić, dodać je do masy paprykowej z pozostałymi składnikami, wymieszać. Taką pastę podałam jako przystawkę na krakersach. Powtórzę ją, ale z pieczonym czosnkiem. Zastąpię nim kmin
Proste Potrawyświeżej bułeczki, przepysznej kajzereczki - proponuję pastę :) Wspaniały, z wędzonego pstrąga, dodatek - do porannych kanapek :) Składniki: 3 jaja 150 g wędzonego pstrąga 1 łyżeczka koperku 1 łyżeczka szczypiorku 1 łyżeczka pietruszki 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 1 łyżka majonezu Pstrąga obrać z ości. Niezbyt to przyjemny etap robienia tej pasty :( Następnie pstrąga rozcieramy widelcem. Koperek, pietruszkę i szczypiorek siekamy, jajka
Delicious Titbitsdzieci. Niestety z różnym skutkiem. Do pełnego sukcesu droga jest długa, wyboista i kręta. Owocem mojej walki są jednak różne dodatki do kanapek, a to jeden z nich. Pasta z makreli i suszonych pomidorów składniki: 1 średniej wielkości makrela wędzona około 6 kawałków suszonych pomidorów z zalewy natka pietruszki pieprz mielona chilli wykonanie: Rybę obieramy ze skóry, pozbawiamy(...)można za pomocą widelca) Suszone pomidory miksujemy i dodajemy do ryby. Na koniec dodajemy posiekana natkę pietruszki oraz doprawiamy pieprzem i chilli. Można dodać odrobinę dobrej jakości oliwy jeśli pasta jest za sucha
Przysmaki Karolkidivide the dough in half, sprinkle with flour and place the halves opposite one another than they lay. We close them into a roll and cut (thickness of the pasta depends on us). We sprinkle noodles on the pastry and we board to dry for 15 minutes. We boil salted water. Cook pasta until al dente about 15 minutes. Simple
Projekty ze smakiemradosne koziołki, raduje się, aż bije w zawrotnym tempie. I choć za oknem deszcz, przygnębiająca szarość, widok smutnego miasta - to nic! Idzie miastem z szerokim uśmiechem na twarzy. PIKANTNA PASTA Z CZERWONEJ FASOLI. /własny;/ na słoiczek ok. 300 ml 1/2 szklanki suchej czerwonej fasoli 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 papryczki pepperoni (lub chili) 1/2 pęczka natki pietruszki (posiekanego(...)Cebulę i czosnek obieram, drobno siekam i szklę na odrobinie tłuszczu. Papryczkę kroję w bardzo drobniuteńką kosteczkę. Wszystkie składniki, wraz z fasolą, wkładam do wysokiego naczynia, miksuję blenderem na pastę - u mnie niedokładnie, aby czuć poszczególne składniki. Doprawiam. Podaję. Idealna do pieczywa, warzyw czy np. jako dip. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itki