pasty - 13297 przepisów (strona:17/887)

Pasta z bobu i mięty 194

lubi bób ? Łapka do góry! Przyznam się Wam szczerze, że ja jeszcze nigdy nie jadłam więc postanowiłam wypróbować. Na sucho taki se, także trzeba coś wymyślić... Będzie pasta do chleba. Składniki: 400 g bobu 3 łyżki oliwy  1-2 ząbki czosnku  garść posiekanej mięty  sól, pieprz Sposób przyrządzenia:  Bób gotować w osolonej wodzie ok. 6 minut

pieprzny smaczek
PASTA JAJECZNA 178

PASTA JAJECZNA Składniki: - 8 jajek - 800g ogórków konserwowych - 2 cebule - 5 łyżki majonezu - 3 łyżki musztardy - 2 łyżki "Delma z masłem" - przyprawa kucharek -   pieprz do smaku Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, po ostygnięciu blendujemy i wrzucamy do miski. Ogórki i cebule również blendujemy i dodajemy do miski. Całość mieszamy dodając kolejno delmę, majonez i musztardę. Dodajemy przyprawy kucharek

Mentor Smaku
Pasta z tuńczyka i jajek do cheba wiejskiego 168

Pasta szybka, smaczna w sam raz na niedzielne śniadanie. Polecam SKŁADNIKI 5 ugotowanych jajek 1 łyżka majonezu 1 puszka tuńczyka  w sosie własnym sól, pieprz do smaku 10 dag. sera żółtego do starcia WYKONANIE Tuńczyka otwieramy i wrzucamy do salaterki. do tego dodajemy ugotowane starte na drobnych oczkach tarki jajka. Do tego dodajemy majonez stary ser, sól pieprz

W kuchennym oknie Ewy
PASTA Z TUŃCZYKA 206

niskokaloryczny - nie mogłabym jeść go, po wyjęciu z puszki,  ot tak... bez dodatków.  Jest on u mnie zazwyczaj jednym ze składników sałatki lub - tak jak dziś pysznej pasty do chleba. Z dodatkiem bardziej wyraźnych składników (ogórek, musztarda, chrzan itd) smakuje rewelacyjnie. Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 2 ogórki konserwowe 1 ogórek kiszony 2 jajka łyżka majonezu

Walijskie Pichcenie
PASTA Z TUŃCZYKA, PAPRYKI I SELERA NACIOWEGO 271

Pastę zazwyczaj robię wtedy, kiedy już "przejadły" nam się wszelakie wędliny i sery i szuka się w lodówce czegoś innego jak to mawiają "na ząb" :) Wtedy szybko kombinuję 2-3 składniki pasujące ze sobą i już na kolację jest coś innego niż pospolita kanapka z szynką :) Składniki: 2 puszki tuńczyka w sosie własnym mała cebula czerwona mała cebula biała

Walijskie Pichcenie
PASTA MAKRELOWO-JAJECZNA 182

macie czasami taki dzień, że coś by się zjadło, ale ... właściwie na nic nie ma się ochoty?  Szczególnie rano - brak apetytu doskwiera chyba większości z nas.  Szybka pasta do kanapek będzie tutaj chyba wspaniałym rozwiązaniem i zastąpi nam tradycyjną bułkę z szynką lub serem :) Składniki: 1 wędzona makrela 2 ugotowane na twardo jajka 1 łyżka majonezu łyżeczka ostrej

Walijskie Pichcenie
pasta z makreli z groszkiem,kiszonym ogórkiem... 195

miski ogórek kiszony, cebulę drobno pokroić w kostkę i dać do ryby szklankę groszku z puszki bez soku dodać do ryby do smaku doprawić pieprzem, olejem rzepakowym tyle, aby pasta nie była za sucha wszystko dobrze wymieszać i łyżką do lodów uformować kule..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
awokado: pasta z jajkiem... 175

świeżo mielony - do smaku awokado dojrzałe obrać i pokroić na kawałki, włożyć do pojemnika rozdrabniacza dodać obrane ze skorupki jajka na twardo pokrojone na pół i wszystko zmiksować na pastę, przełożyć do miski do smaku dać majonez, musztardę, sól, pieprz, posiekany koperek i dobrze wszystko wymieszać schować do lodówki na godzinę, aby smaki się przegryzły - najlepiej smakuje do tostów, grzanek

W Mojej Kuchni Lubię
Pasta curry i curry z tofu i pachnącymi grzybami 208

Dzisiaj miało być prosto i na lenia. Tofu już mieliśmy wysmażone, pastę gotowca w puszce plus do tego shitake, ugotować ryż i już. Ale nagle okazało się, że w lodówce są liście limonki, w zamrażarce trawa cytrynowa, na parapecie leży … Czytaj dalej

slodkokwasnapl
Pasta z tuńczyka 209

Jeśli szukacie pomysłu na szybką pastę do chleba...biegnę Wam z pomocą;)  Składniki; puszka tuńczyka w wodzie lub sosie własnym, 2 lub 2 ½ lyżki majonezu, seler naciowy, 1 cebula czerwona, sol pieprz, trochę soku z cytryny Wykonanie; Odciskamy tuńczyka na sitku, bardzo mocno, ddajemy posiekany seler, cebule w drobną kosteczke. Następnie dodajemy majnez, sok z cytryny i doprawiamy solą

Anioły w kuchni
Pasta serowa z rukolą 182

dobry początek dnia samo zdrowie w postaci twarogu i naszej ulubionej rukoli :) Do wykonania pasty potrzebne są: opakowanie twarogu,  garść rukoli, 2 ząbki czosnku,  sól, pieprz,  zmiksowane siemię lniane, no i oczywiście ulubiony chlebuś. Ruk olę i serek należy zblendować na gładką masę , doprawić i posypać siemieniem lnianym

Anioły w kuchni
Ajwar - rewelacyjny sos do dań z grilla 504

ulubiony sos do dań z grilla? P.s. Tego posta dedykuję mojemu teściowi, któremu tak smakował ajwar, że wyczyścił słoik do ostatniej kropelki. Obiecuję, że wkrótce zrobię więcej porcji:) Ajwar - pasta z pieczonej papryki i bakłażanów Ajwar to pasta przygotowana na bazie papryki i czosnku, która może również zawierać bakłażany i ostrą papryczkę. Pochodzi z Serbii, obecnie jest popularny w całych(...)kozim lub feta.   Wspomnienia z Novigradu w Chorwacji... raznjici z frytkami i ajwarem Pindżur, lutenica, kiopoolu, zacusca... W świecie śródziemnomorskim i okolicach możemy spotkać wiele podobnych do ajwaru past na bazie papryk, pomidorów i bakłażanów. Świat kulinarny nie jest hermetyczny, a poszczególne tradycje przenikają się tworząc fascynujący obraz. Przygotowałam dla was krótkie zestawienie past i sosów. Wszystkie będą się

Chilli Czosnek i Oliwa
Zaalouk marokańska pasta z bakłażanów 261

Zaalouk to marokańska pasta z bakłażana z pomidorami. Przepis znalazłam w internecie i postanowiłam zrobić na próbę najpierw na kanapki, a gdy okazał się smaczny, dokupiłam składników i zrobiłam kilka słoiczków na zimę. Polecam, warto mieć coś egzotycznego w spiżarce. Źródło . Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Ajwar pasta bałkańska 237

Wracamy do przetworów na tegoroczną zimę... przenosząc się od razu na gorące Bałkany.. co powiecie na zrobienie kilku słoiczków domowego ajwaru? To lekko pikantna pasta warzywna, przyrządzana z pieczonej papryki i bakłażanów, z dodatkiem pomidorów, czosnku oraz octu i przypraw. Ajvar pochodzi z kuchni serbskiej i jest popularny głównie na Bałkanach. Dodawany do mięs, chleba, stanowi nieodłączny element tamtejszej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pasta z jajkami i rzodkiewkami 194

wysokiego naczynia wrzucamy ugotowane na twardo jajka, oczyszczone rzodkiewki, dymkę, oliwę z oliwek, musztardę i jogurt naturalny. Składniki blenderujemy dość niedokładnie tak by wyczuwalne były poszczególne składniki. Doprawiamy pastę do smaku solą i pieprzem. Przekładamy do miseczki i posypujemy szczypiorkiem. Gotowe, smacznego

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania