pasta - 17303 przepisów (strona:262/1154)

Orzechowa tarta z groszkiem, szpinakiem i ricottą (Quiche con piselli, spinaci, noci e ricotta) 142

ricotty 100 g szpinaku 100 ml śmietany  50 g parmezanu 2 ząbki czosnku 2 jaja natka pietruszki bazylia  s ó l, pieprz   **** INGREDIENTI Pasta brisée 250 g di farina tipo 2 40 g di noci sgusciate 150 g di burro 1 uovo 2 cucchiai di latte un pizzico di sale Ripieno 300 g di piselli sgranati(...)orzechami. Dodajemy jajko i 2 łyżki zimnego mleka. Ciasto szybko zagniatamy, po czym owijamy foli ą  spożywczą i schładzamy  ok. 1 godz. **** Pasta brisée Frullate le noci. Mescolate la farina tipo 2 con la farina di noci, poi aggiungete  il burro freddo tagliato a pezzetti. Per ultimo a ggiungete un uovo, 2 cucchiai di latte freddo

La grande e la piccola cuoca
Pasta ze słonecznika do kanapek 164

Ostatnio robię wiele past. Są bardzo różnorodne i pyszne w smaku. 200 gram ekologicznych pestek ze słonecznika namoczonych przez noc suszony pomidor łyżeczka koncentratu pomidorowego odrobina skórki z cytryny ząbek czosnku lub czosnek niedzwiedzi sól do smaku pieprz do smaku Wszystkie składniki pasty zblendować na pastę. Przełozyć do naczynia i trzymać w lodówce kilka

AZgotuj!
Szaszłyki smażone na patelni z ziemniaczkami i warzywnymi dipami 155

kilka średnich pieczarek - cebula - przyprawa do szaszłyków - olej rzepakowy ziemniaczki: - ziemniaki - włoskie zioła (rozmaryn, tymianek, cząber, bazylia, estragon) - mielona słodka papryka - sól himalajska, pieprz (świeżo zmielone) - ząbek czosnku dodatki: - pasta warzywna z nutą czosnku niedźwiedziego Rolnik (m.in.: brokuły, szpinak, cukinia)  - pasta warzywna o smaku grillowanego kurczaka Rolnik (m.in.: marchew, seler, cebula, soczewica) - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Mięso(...)pieprz, sól. Delikatnie mieszam. Na patelni rozgrzewam olej, do którego dodaję mieloną paprykę. Smażę ziemniaki na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano. Na talerzu układam szaszłyk, ziemniaczki oraz pasty warzywne, które posłużą jako dip do całego dania

Kuchnia co dnia
Naleśniki z mozzarellą i pastą brokułowo-szpinakową z nutą czosnku niedźwiedziego 181

Naleśniki to potrawa, którą można podawać na słodko, ale także na słono. Tym razem u mnie wersja naleśników wykwintnych, ale także wegetariańskich: Naleśniki z mozzarellą i pastą brokułowo-szpinakową z nutą czosnku niedźwiedziego . Składniki: ciasto na naleśniki: - 1 szklanka wody - 1 szklanka mleka - 1 1/2 szklanki mąki pszennej - 1 jajko - 1 łyżeczka oleju nadzienie: - ser mozzarella - pasta warzywna z nutą(...)Rozgrzewam patelnię, przesmarowuję ją  lekko olejem. Smażymy naleśniki z obu stron ma lekko rumiany kolor. Z tej ilości ciasta wychodzi ich koło 7 sztuk. Jeszcze ciepły naleśnik smaruję pastą brokułową. Na niej układam kawałki mozzarelli.  Zaginam przeciwległe boki na około 1 cm. Następnie zwijam. Tak przygotowane naleśniki podsmażam z obu stron na rumiano na patelni z rozgrzanym olejem

Kuchnia co dnia
PASTA ZE SŁONECZNIKA I CUKINII DO CHLEBA, KRAKERSÓW, SUROWYCH WARZYW, ITP. (SUROWA, RAW) 189

Człowiek staje się bardzo kreatywny, gdy brak w domu podstawowego składnika past do chleba - awokado. Właśnie z powodu dłużej nieobecności tegoż owocu powstają w naszej kuchni przeróżne rodzaje smarowideł i dipów. Wszystkie - tak jak awokado - w formie surowej i pełnej zdrowych kwasów tłuszczowych i witamin. Bazą dzisiejszej pasty są pestki słonecznika i cukinia. Nie sądziłam, że to połączenie będzie(...)oliwek extra virgin, sól, pieprz. Wykonanie: Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu blendera (cukinię można uprzednio pokroić lub zetrzeć na tarce). Blendujemy do uzyskania gładkiej masy i gotowe. Smacznego! Pastę przechowujemy w lodówce. Nadaje się do spożycia do 3 dni (bez moczenia nasion słonecznika), do 36 h (po moczeniu

Jeść, by żyć w zdrowiu
Meksykańskie tortille 148

Czasem z braku czasu lubię tak na szybko przygotować tortille, są smaczne i pożywne. Tym razem tortille przygotowałam z pastą warzywną o smaku paprykowym, do farszu dodałam smażonego indyka oraz warzywa. Takie tortille możemy przygotować na szybką kolację lub zabrać do pracy. Składniki: 4 placki tortilli 1 słoiczek pasty warzywnej o smaku paprykowym Rolnik 200 gram piersi z indyka(...)podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor, odstawiamy do ostudzenia. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w cienkie paski, ukolę myjemy i osuszamy z nadmiaru wody. Placki tortilli smarujemy pasta paprykową, na brzegu tortilli układamy rukolę, kawałki mięsa, papryki oraz kukurydzę i fasolę, polewamy sosem meksykańskim. Tortille zwijamy składając boki do środka, opiekamy z obydwu stron na grillu elektrycznym

Bajeczna Kuchnia
ZUPA TAJSKA Z KREWETKAMI 107

łyżki oleju 2 szalotki 1 papryczka chili bez pestek 1 łyżka posiekanego imbiru lub 3 trawy cytrynowe (zmiażdżone i pokrojone) 2-3 ząbki posiekanego czosnku 1 łyżka czerwonej pasty curry 400ml mleczka kokosowego 1,5 litra esencjonalnego bulionu rybnego lub drobiowego 300g krewetek lub ugotowanego mięsa z kurczaka 2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka sosu ostrygowego 1 łyżeczka brązowego cukru(...)PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Rozgrzewamy wok, wlewamy oliwę. Na gorący tłuszcz wrzucamy posiekane szalotki, imbir lub trawę cytrynową, czosnek, pokrojoną papryczkę chili, smażymy, cały czas mieszając, przez 30 sekund, dodajemy pastę curry, energicznie mieszając, chwilę zasmażamy do wydobycia aromatu pasty. Krok 2. Do woka wlewamy mleczko kokosowe, mieszamy, następnie wlewamy gorący bulion, doprawiamy sosem rybnym, ostrygowym i cukrem. Zagotowujemy, wrzucamy pieczarki

Moja Książka Kucharska
Jajka faszerowane pastą warzywną 198

Jajka faszerowane bardzo często przygotowuję na święta Wielkanocne, tym razem do farszu użyłam pasty warzywnej o smaku grzybowym od firmy Rolnik , jajka wyszły bardzo smaczne. Doskonale się sprawdzą w poście na kolację lub śniadanie, polecam. Składniki: 6 jajek 150 gram pasty warzywnej o smaku grzybowym Rolnik sól, pieprz 2 łyżki oleju lnianego pół pęczka szczypiorku Sposób przygotowania: Jajka przekładamy(...)garnka, zalewamy wodą i gotujemy na twardo, ja gotuję przez 10 min. Ostudzone obieramy, kroimy na połówki, wyjmujemy żółtka, białka odkładamy na talerzu. Do żółtek dodajemy pastę warzywną, olej i rozcieramy widelcem na gładka masę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy odłożone białka, szczypiorek drobno siekamy, posypujemy nim jajka

Bajeczna Kuchnia
Bakłażany z orzechami 90

Kolejna odsłona kuchni gruzińskiej: dziś bakłażany z orzechami. SKŁADNIKI: 3 bakłażany oliwa do smażenia pasta: 3/4 zmielonych orzechów włoskich 3-4 ząbki czosnku 1 mały strączek papryki chili 1 łyżeczka mielonej kolendry 1/2 łyżeczki szafrany imerytyńskiego 2-3 łyżki octu winnego sól do smaku garść posiekanych ziół:kolendra, pietruszka WYKONANIE: najpierw trzeba bakłażany odgoryczyć, kroimy(...)paski i solimy, zostawiamy na 20 min.(pozbędziemy się goryczki i zmniejszymy wchłanianie tłuszczu), następnie przygotowujemy pastę: rozcieramy w moździerzu czosnek, kolendrę, szafran imerytyński, przekładamy do miseczki dodajemy ocet, drobno posiekaną paprykę chili, posiekaną zieleninę i zmielone orzechy, plastry bakłażana wycieramy do sucha ręcznikiem papierowym, na grillowej patelni rozgrzewamy olej i smażymy bakłażany na złoty kolor, odsączamy z oleju

Kuchnia Beaty
Humus orzechowy 95

dobrać odpowiednie proporcję i jest pyszny. Polecam. Czas wykonania: 1 h 45 min Ilość porcji: około 500 g Składniki: 100 g ciecierzycy 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżeczki pasty Tahini ½ łyżeczki soli 4 łyżki soku z limonki (½ sztuki) 1/3 łyżki kminu rzymskiego (kuminy) 1 ząbek czosnku 6 łyżek domowego masła orzechowego (200 g) ( Przepis ) 4 – 6 łyżek oleju arachidowego(...)wody i gotować 1 h 30 minut (do czasu, aż ciecierzyca będzie na tyle miękka, że z łatwością można rozgnieść ją w palcach). Ciecierzycę odcedzić i zmiksować dodając kolejno pastę Tahiti, zmielony kumin, sok z limonki, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sól. Miksować do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie dodać masło orzechowe i olej i ponownie zmiksować. Rada: Ilość

KuchniaWeDwoje.pl
Na śniadanie , kolacje czy szybką przekąskę 150

Pasta z białej fasoli i czosnku                                                   oraz                           salsa z chili kolendry i pomidorów   Jeśli szukacie nowych smaków to być może(...)zakochacie się w paście z białej fasoli z pieczonym czosnkiem i szybkiej salsie. Pasta z białej fasoli z pieczonym czosnkiem 1/2 szklanki białej fasoli 1 główka czosnku 1 gałązka rozmarynu  4 gałązki tymianku 1/3 szklanki dobrej oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka majeranku sól, czarny pieprz, płatki chili, przyprawa chili, tymianek w proszku. Fasole namoczyć

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Bułeczki serowe prosto z Brazylii 169

krótko przed serwowaniem, albo zjeść na zimo.  Można podać je jako przystawkę na ciepło z masłem chipotle, lub masłem czosnkowym. Masło chipotle zrobicie bardzo prosto. Potrzebna jest tylko pasta z papryczek wędzonych chipotle i masło. Miękkie masło dokładnie rozcieracie z pastą paprykową w takich proporcjach jak lubicie (pasta jest ostra o lekko wędzonym smaku).  Polecam

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Zupa fasolowa z suszonymi śliwkami, Co ciekawego w Kauflandzie + ceny 168

smakach, skład całkiem ok; w sklepie dostępna również pizza bezglutenowa i bez laktozy - tofu w różnych wersjach, mój HIT: wędzone, świetna jakość i całkiem spora ilość za taką cenę - pasty do chleba, mój HIT: pasty na bazie słonecznika, zwł. curry z ananasem, rewelacja! bardzo ciekawe połączenie smaków - pozostałe, dostępne pasty, tych akurat nie próbowałam - kiełki na patelnię, mój HIT, bardzo

Qlinarnie i Qlinarnie
Dorsz w sosie z suszonych pomidorów i boczku z aromatyczną kaszą bulgur 115

cytryny powoduje, że jest ona orzeźwiającym dodatkiem. Dorsz gotowany w kremowym sosie z suszonych pomidorów jest wyśmienity. Na początku ucieram suszone pomidory z odrobiną oleju w moździerzu na pastę. Boczek siekam bardzo drobno, smażę na chrupko. Całość łączę z łyżką mleka kokosowego oraz serkiem naturalnym Arla Apetina. To dzięki niemu sos staje się gęsty, kremowy i smaczny. A gotująca się(...)Odstawiam. Rybę kroję na mniejsze kawałki i doprawiam solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Odstawiam do lodówki. W moździerzu ucieram suszone pomidory z olejem i szczyptą pieprzu na gładką pastę. Boczek siekam bardzo drobno i smażę na suchej patelni na chrupko, wówczas wytopi się cały tłuszcz. Na patelnię wrzucam posiekaną drobno cebulę oraz pastę z pomidorów. Całość smażę

Mango Papaja
Curry z pomidorkami koktajlowymi z dorszem i aromatycznym bulgurem 116

Jeśli masz w domu pastę curry albo niedaleko Twojego domu jest sklep w stylu "kuchnie świata" to przygotowanie dobrego curry nie powinno dla Ciebie stanowić najmniejszego problemu. Ja zawsze na zapas trzymam kilka opakowań, bo danie tego typu robię dość często. Aby jednak wzmocnić orientalny smak, mięso lub rybę zawsze marynuję w mieszance przypraw curry.  Maksymalnie prosta wersja tego(...)ości  1 szklanka soku pomidorowego 1 cebula 1 ząbek czosnku  1 papryczka chili  1 cm imbiru  1 łyżka oleju sezamowego  50 gram gotowej pasty curry zielonej  przyprawy do marynowania ryby: po szczypcie curry, pieprzu ziołowego, papryki słodkiej, czosnku w proszku 1/2 szklanki mleka kokosowego  20 pomidorków koktajlowych  szczypta soli sok z połowy

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania