Ramen z makaronem konjac i smażonym tofu

Ramen z makaronem konjac i smażonym tofu

Ramen z makaronem konjac i smażonym tofu

Przepis na : kolacja

Pradziadkiem zupki błyskawicznej powszechnie nazywanej chińską, był Ramen. W jego skład wchodzą 3-4 grupy produktów: bulion + makaron + warzywa + mięso, ryby, owoce morza. Najczęściej ramen podaje się z makaronem pszennym, ja zdecydowanie wolę makaron soba, sojowy czy z fasolki mung. Dziś wybrałam makaron z rośliny konjac glukomman, w nas bardzo mało popularny, ale w Azji powszechnie używany. Można go kupić w sklepach internetowych, ekologicznych lub dużych sieciach handlowych. Makaron konjac nie ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Codziennik Kuchenny

Warto przeczytać

Najlepszy spalacz tłuszczu

Jeśli starasz się pozbyć zbędnych kilogramów, powinieneś o tym wiedzieć!

Czytaj dalej...

Dieta kapuściana

Zupa kapuściana jest podstawą tej diety, dzięki niej możemy stracić od 3 do 6 kg.

Czytaj dalej...

Autor

Renata Karon-SlomczynskaRenata Karon-Slomczynska

Na blogu Codziennik Kuchenny dzielę się pasją do kulinariów.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, makarony, makaron, kapustą, pasta, pasty, ryby, sosy, kapusta pekińska, owoce morza, sezam, mięso, fasolka, niskokaloryczne, śniadania, ryba, szpinak, śniadanie, zupa warzywna, dietetyczne , dietetycznie, kolacja, obiad, makaron na obiad, obiad z makaronem, zupa rybna, zupa grzybowa, makaron po chińsku, makaron z zupki chińskiej, sos do makaronu

Inne przepisy z Codziennik Kuchenny

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.