papryka w occie - 3457 przepisów (strona:40/231)

Pasta paprykowa do słoików na zimę 124

czosnku dodajecie tę pastę paprykową, do całości dodajecie ugotowany makaron i całkiem konkretna wyżerka gotowa.       Potrzebujemy: 2 kg papryki czerwonej 2 papryczki chili (ok. 28 g) 0,5 kg pomidorów 40 ml octu 3 łyżeczki soli 1 łyżeczka pieprzu 4-5 łyżek cukru Papryczki chili myjemy i kroimy na kawałki. Paprykę czerwoną myjemy, oczyszczamy i kroimy(...)Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, kroimy na kawałki i dokładamy do garnka. Gotujemy wszystko przez około 30 minut. Następnie blendujemy zostawiając gdzieniegdzie kawałeczki papryki. Gotujemy dalej aż sos stanie się gęsty. Na koniec dodajemy ocet, cukier i doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy jeszcze przez 5 minut, a następnie przekładamy do słoiczków, zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut w 90 stopniach

Marder&Marder Manufacture
Aromatyczne ćwiartki z kurczaka w marynacie z miodem i ziołami 168

świństwa w środku. Miłego dnia :-) Składniki: 4 ćwiartki z kurczaka 2 łyżki miodu u mnie wielokwiatowy Huzar 2 łyżeczki papryki słodkiej 2 łyżeczki papryki wędzonej 1/3 łyżeczki papryki ostrej 2 łyżki octu balsamicznego 3-4 łyżki ketchupu 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy lub oleju roślinnego świeża bazylia świeża kolendra sól pieprz 1. Ćwiartki myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. W miseczce

kruche babeczki
kremowy barszcz warzywny na szybko... 123

wywar z buraków ok. 2 litry, włoszczyzna 1 pęczek, ziemniaki 6 sztuk, smalec 1/4 kostki, woda 1,5 litra, kostka rosołowa 1 sztuka, groszek konserwowy 1 puszka, papryka chili 3/4 łyżeczki, ocet jabłkowy 2 łyżki, kucharek 1 łyżka, majeranek 2 łyżki, jajka na twardo ugotowane - ile potrzeba, śmietana 12% - ile potrzeba buraki obrane ugotować w szybkowarze 40 minut: buraki czerwone

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z oliwkami, fetą i suszonymi figami w ziołowym dressingu 164

suszone pomidory w oleju z ziołami + łyżka tego ziołowego oleju dressing: 3 łyżki oliwy z oliwek, łyżeczka soku z cytryny, łyżeczka miodu (użyłam gryczanego), kilka kropel octu winnego, oregano, ostra papryka, sól, pieprz Przygotowanie: Sałatę myje, osuszam, kroję w kawałki. Pomidora kroję na pół i w plasterki, cebulę w kostkę. Suszone pomidory kroję w kosteczkę. Oliwki zostawiam całe lub kroję

Zasmakuj Kuchni
Keczup na bazie dyni 116

Hej! Kto ma dynie, ten wygrany! Może pichcić różne smakołyki. Ja też dorzucam swoje trzy grosze w kategorii sosy. Zrobiłam pyszny keczup na bazie dyni. I

Tylko pysznie
Sos pomidorowy wg siostry Anastazji 355

Szaleństwo pomidorowe trwa nadal:) Składniki; 1,5 kg pomidorów, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 1/2 szklanki cukru, 1 łyzka soli, 1/2 łyżeczki ielonego pieprzu, 1/2 łyzeczki cynamonu, papryka mielona do smaku, ocet do smaku Po super naklejki na przetwory zapraszamy do sklepu  HanuśZZ Po przyprawy zapraszamy do naszego sprzedawcy  SKWORCU Wykonanie; Pomidory, czosnek, cebulę oczyścić i zemlec

Anioły w kuchni
Buddha bowl czyli miseczka rozmaitości 163

Od jakiegoś czasu wszyscy się zachwycają buddha bowl, nazwaną po polsku miseczką rozmaitości. Wiadomo, czasem mody jedzeniowe są bardzo dziwne, ale ta akurat całkiem fajnie nam

slodkokwasnapl
Soczysty kurczak w ulubionych przyprawach 102

naczyniem żaroodpornym! Tak, więc... SKŁADNIKI: 1,5 kg kurczak 1 łyżeczka chmeli-sumali 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego 1/2 papryki słodkiej 1/2 papryki ostrej 1 łyżka octu balsamicznego 1-2 łyżki suszonego lubczyku 4 ząbki czosnku 1 łyżka oleju WYKONANIE: ze wszystkich przypraw robimy marynatę, nacieramy dokładnie kurczaka, zostawiamy na noc, garnek rzymski moczymy

Kuchnia Beaty
JAK ZROBIĆ PAPRYKARZ Z MAKRELI 160

makrela wędzona 1 mała marchewka 2 cebule 0.5 torebki ugotowanego ryżu jaśminowego( 50 g.) 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 5 łyżek wody 1 łyżka cukru 1 łyżka octu  Sól Pieprz Ostra papryka Słodka papryka Olej do smażenia ***************************** Rybę obrać z ości.Marchewkę obrać , umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.Cebulę obrać i posiekać.Ryż ugotować , odcedzić.Koncentrat pomidorowy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Ryba w zalewie 187

Ryba w pikantnej pomidorowej zalewie octowej, którą można przyrządzić dzień wcześniej jest pysznym daniem Wigilijnym. Jeśli nie macie ochoty całą wigilię stać przy garach i

KuchniaWeDwoje.pl
Keczup z dyni 257

Keczup z cukinii już był, teraz pora na przetestowanie dyni. Przepis jest bardzo podobny, dodałam jedynie więcej czosnku i inne przyprawy. Keczup w tej wersji ma

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Cukinia z papryką w zalewie curry 186

góry) plasterek cebuli ( 1 na dno i 1 do góry) 1 szczypta gorczycy   Do słoika wkładać na przemian żółtą i zieloną cukinię oraz paski papryki. zalewa: 1 szkl. octu 10% 6 szkl. wody 2,5 szkl. cukru 2 łyżeczki soli kamiennej 2 ząbki czosnku 1 przyprawa curry (op 20g)   Podgrzać (nie gotować) do momentu aż cukier się rozpuści

Kolorowa kuchnia Elki
domowy keczup 312

obowiązkowy, robię go co rok. Tym razem przepis na bardzo łagodny, delikatny keczup z dodatkiem papryki. składniki: 2 kg pomidorów duża cebula 3 ząbki czosnku 2 papryki 5 łyżek oliwy 6 łyżek octu 2-3 łyżeczki soli 2 łyżki płaskie cukru łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki chili szczypta curry, pieprzu i gałki muszkatołowej Cebule obrać, pokroić w kosteczkę. Czosnek

6niebo
Karkówka w keczupie 184

następny dzień do odgrzania.  Składniki: cała karkówka (1,5-2 kg) 1 l keczupu (pikantność nie ma znaczenia, i tak przyprawicie sos wg uznania) 4 łyżki octu 10 % 1 łyżeczka papryki słodkiej 2 łyżki cukru 2 szklanki wody 2 łyżeczki wegety sól, pieprz 1 łyżka musztardy 3 duże cebule ewentualnie pół łyżeczki ostrej papryki jeśli lubicie karkówkę na ostro

na moim stole...
Stek Wołowy - Jak usmażyć stek wołowy? 163

równomiernie rozchodzą się po mięsie, dzięki czemu nabiera równomiernego koloru, jest soczyste. Na końcu wystarczy pokroić stek na plastry i ułożyć na talerzu. Ja podałam stek z papryką z bazylią z octem i kromką pełnoziarnistego chleba własnoręcznie upieczonego. *aby uzyskać bardziej wysmażone mięso należy przedłużyć czas smażenia, im mniej mięso ugina się pod naciskiem tym jest bardziej wysmażone. SMACZNEGO życzy

Blondynka Gotuje