mietowe - 983 przepisów (strona:27/66)

Na upalne dni - napój cytrynowo - miętowy / lemon mint juice 127

Poniżej przepis na podpatrzony w knajpce w Al-Khobar orzeźwiający napój cytrynowo - miętowy - doskonały na upalne dni. Przepis prosty jak konstrukcja młotka, a orzeźwia i gasi pragnienie błyskawicznie Składniki  (na jeden duży kubek) sok z dwóch - trzech limonek (można zastąpić cytrynami) pół szklanki wody lód w kostkach (według uznania) 3 łyżeczki brązowego cukru pół pęczka świeżej mięty Wszystko umieścić

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Najlepsze moskole polecają się na śniadanko 134

Morlin – grubość plasterków jest do tych chrupiących chipsów idealna, a i skład nie przyprawia o zawał serca. Gotowe moskole serwujemy jeszcze ciepłe posmarowane masełkami i maczane w sosie miętowym. Mój M, w Zakopanem wychowany stwierdził, że lepszych moskoli przez całe swoje życie nie jadł Bon apetit!       Artykuł Najlepsze moskole polecają się na śniadanko pochodzi z serwisu Kate

Kate's Kitchen
Tort, Torty, Torciki 145

Tarta z Owocami Sernik z Wiśniową Niespodzianką Sernik z Borówkami Wiśniowy sero jabłecznik Tort na 30-lecie Ślubu Naked Tort Torcik Serduszko Tort dla Mężczyzny Tort Naked 2 Tort miętowo-waniliowy

Kulinarna (nie)codzienność
Chlebki pita 150

Zawsze wychodzą ;D Świetnie pasują do dań typu kebab, gyros czy shoarma i do nadziewania. Idealnym dodatkiem do nich są wszelkiego rodzaju dipy np. tzatziki , dip czosnkowy , czy raita miętowa . Chlebki pita około 8 sztuk Składniki: 350 g mąki 15 g świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru około 250 ml ciepłej wody 2 łyżki oliwy sól Drożdże zasypujemy cukrem i dokładnie

PatiGotuje
Gofry czekoladowe 200

wersji zdrowszej (ale to w swoim czasie). Dzisiaj czekoladowe z podstawowych składników, które na pewno macie w domu. Rozejrzyjcie się i do dzieła! Na śniadanie będą doskonałe ;). Przeuroczy miętowy talerzyk w kropki widoczny na zdjęciach jest autorstwa Marty z mkrasnakornak.pl . Dziękuję! :) Składniki: (na 9-10 sztuk) 2 jajka rozmiar L szczypta soli 2-3 łyżki cukru 300 g kefiru

Nastoletnie Wypiekanie
Daj się ponieść rozkosznie pysznej przyjemności – lody karmelowe z orzeszkami i PDF z przepisami na Walentynki 194

karmelu waniliowym Muffinki bardzo czekoladowe z bitą śmietaną i truskawkami Coś niegrzecznego Studzenie zmysłów – lody z solonym karmelem i orzechami Błyskawiczne ciasto z pomarańczami i kremem czekoladowo-miętowym Mus kokosowy z nasionami chia Najprostsza miłość po włosku Sałatka pobudzająca zmysły ze szpinakiem, fetą, gruszką i suszonymi pomidorami Quiche z gruszką, wędzonym łososiem i camembertem, posypane rukolą Rozgrzewający zmysły krem

Eat me! Fit me!
Owocowy koktajl z selerem naciowym 127

Orzeźwiający koktajl ze świeżych owoców: jabłek, kiwi, pomarańczy i jabłka, z mocnym akcentem selera naciowego i wyczuwalną miętową nutą to doskonały pomysł na dostarczenie naszym organizmom bomby witamin i świetna propozycja na przekąskę między posiłkami. Składniki: 150g selera naciowego 1 pomarańcz 1 jabłko 2 kiwi 8 listków mięty 200ml wody niegazowanej sok z 1/2  limonki 1 łyżka miodu Wykonanie

Szalona Kuchnia Eweliny
Pogodowe zamieszanie i wiosenno-zimowy pudding chia 172

sprawia, że świat wydaje się piękniejszy. Połączenie mięty i czekolady w idealnych proporcjach. Przede mną pracujący weekend, więc taka porcja energii z rana przyda mi się z pewnością. Czekoladowo-miętowy pudding chia Składniki: (na 3-4 porcje) 400 ml mleczka kokosowego 400 ml mleka 3 łyżki nasion chia 2 łyżki kakao 1 łyżeczka herbaty matcha 1/2 łyżeczka chlorelli 1 łyżeczka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Kuchnia indyjska w domu? Przekonaj się, że z łatwością przyrządzisz aromatyczne dania 136

kalafiora zanurzonego w cieście. Smaż partiami – do momentu, w którym panierka nabierze złocistego koloru. Osusz na papierowym ręczniku. Gobi Pakora to przekąska, która wyśmienicie smakuje z zosem kolendrowym lub miętowym. Indie bez gotowania? Zamów online Nie masz czasu na przyrządzenie posiłku albo po prostu chcesz odtworzyć smaki Indii zanim przystąpisz do gotowania? Kuchnia indyjska może zagościć w Twoim domu – wystarczy

CookMag
Sylwestrowe drinki + ebook z przepisami na karnawał 120

ebook! Zerknijcie na moje propozycje karnawałowych drinków: Krwawa Mary/Bloody Mary - oryginalny drink z sokiem pomidorowym   Tequila Sunrise (drink z tequilą, sokiem pomarańczowym i syropem grenadina)   Drink jabłkowo-miętowy Salty dog - drink z wódką i sokiem grejpfrutowym A może coś mocniejszego?   Russian Bloody Mary/Rosyjska Krwawa Marysia - shot z sokiem pomidorowym

Di gotuje
Świąteczne wypieki i desery 215

włoskimi Pieczona owsianka z suszonymi śliwkami i masłem orzechowym Pieczona owsianka ze śliwkami i kokosem Pierniczki Pierniczki z lukrem królewskim Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Pierniczki z kremem kakaowo-miętowym Tiramisu kokosowe Koktajl bananowy z suszonymi śliwkami i cynamonem Koktajl pierniczkowy z pomarańczą i kaki Koktajl pomarańczowy z płatkami owsianymi Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą Koktajl pomarańczowo-marchwiowy

Moja smaczna kuchnia
Nalewka cytrynowa 862

Nalewka cytrynowa przypomina włoski likier Limoncello. Ma bardzo orzeźwiający smak i doskonale sprawdzi się w letnie dni, jednak jeśli dodacie do niej odrobinę spirytusu i miodu

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Smoothie arbuzowo-miętowe 110

blendera i zmiksować na jednolitą masę. 2) Napój rozlać do schłodzonych szklanek i udekorować np. kawałkami arbuza lub plasterkami limonki. 3) Podawać od razu po przyrządzeniu. Artykuł Smoothie arbuzowo-miętowe pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
ZIMOWA MIĘTOWA HERBATA 118

Pobudzająca i alkalizująca organizm miętowa herbata, którą robiłam już niezliczoną ilość razy. Garść listków mięty zaparzamy z cytryną, imbirem, laską cynamonu i anyżem. Na koniec dosładzamy do smaku miodem lub syropem klonowym.  Najczęściej przygotowuję ją w jednym większym dzbanku, który stawiam na podgrzewaczu. Dzięki temu herbatka nabiera jeszcze więcej aromatu i smaku.  Jeśli nie wypijecie wszystkiego od razu

cool and minty
O prawdziwej maszynie do lodów. I nugatowo-karmelowe semifreddo 182

powstrzymać przed spróbowaniem każdego rodzaju deseru. A było w czym wybierać, oj było... Sorbety: truskawkowy, malinowy, bananowy, kokosowy i z czarnej porzeczki; klasyczne lody z maszyny: czekoladowe, cytrynowe, lukrecjowe, miętowe z czekoladą i truskawkowe; do tego waniliowe parfait i pieczona Alaska , czyli wyżej wymienione smaki w przeróżnych kombinacjach pod zapiekaną bezą włoską. Smakowaliśmy i smakowaliśmy, póki nam się łyżeczki

Pożeraczka, czyli raz adobrze