Zawsze wychodzą ;D Świetnie pasują do dań typu kebab, gyros czy shoarma i do nadziewania. Idealnym dodatkiem do nich są wszelkiego rodzaju dipy np. tzatziki , dip czosnkowy , czy raita miętowa . Chlebki pita około 8 sztuk Składniki: 350 g mąki 15 g świeżych drożdży 2 łyżeczki cukru około 250 ml ciepłej wody 2 łyżki oliwy sól Drożdże zasypujemy cukrem i dokładnie
PatiGotujekarmelu waniliowym Muffinki bardzo czekoladowe z bitą śmietaną i truskawkami Coś niegrzecznego Studzenie zmysłów – lody z solonym karmelem i orzechami Błyskawiczne ciasto z pomarańczami i kremem czekoladowo-miętowym Mus kokosowy z nasionami chia Najprostsza miłość po włosku Sałatka pobudzająca zmysły ze szpinakiem, fetą, gruszką i suszonymi pomidorami Quiche z gruszką, wędzonym łososiem i camembertem, posypane rukolą Rozgrzewający zmysły krem
Eat me! Fit me!Orzeźwiający koktajl ze świeżych owoców: jabłek, kiwi, pomarańczy i jabłka, z mocnym akcentem selera naciowego i wyczuwalną miętową nutą to doskonały pomysł na dostarczenie naszym organizmom bomby witamin i świetna propozycja na przekąskę między posiłkami. Składniki: 150g selera naciowego 1 pomarańcz 1 jabłko 2 kiwi 8 listków mięty 200ml wody niegazowanej sok z 1/2 limonki 1 łyżka miodu Wykonanie
Szalona Kuchnia Ewelinysprawia, że świat wydaje się piękniejszy. Połączenie mięty i czekolady w idealnych proporcjach. Przede mną pracujący weekend, więc taka porcja energii z rana przyda mi się z pewnością. Czekoladowo-miętowy pudding chia Składniki: (na 3-4 porcje) 400 ml mleczka kokosowego 400 ml mleka 3 łyżki nasion chia 2 łyżki kakao 1 łyżeczka herbaty matcha 1/2 łyżeczka chlorelli 1 łyżeczka
Pożeraczka, czyli raz adobrzekalafiora zanurzonego w cieście. Smaż partiami – do momentu, w którym panierka nabierze złocistego koloru. Osusz na papierowym ręczniku. Gobi Pakora to przekąska, która wyśmienicie smakuje z zosem kolendrowym lub miętowym. Indie bez gotowania? Zamów online Nie masz czasu na przyrządzenie posiłku albo po prostu chcesz odtworzyć smaki Indii zanim przystąpisz do gotowania? Kuchnia indyjska może zagościć w Twoim domu – wystarczy
CookMagebook! Zerknijcie na moje propozycje karnawałowych drinków: Krwawa Mary/Bloody Mary - oryginalny drink z sokiem pomidorowym Tequila Sunrise (drink z tequilą, sokiem pomarańczowym i syropem grenadina) Drink jabłkowo-miętowy Salty dog - drink z wódką i sokiem grejpfrutowym A może coś mocniejszego? Russian Bloody Mary/Rosyjska Krwawa Marysia - shot z sokiem pomidorowym
Di gotujewłoskimi Pieczona owsianka z suszonymi śliwkami i masłem orzechowym Pieczona owsianka ze śliwkami i kokosem Pierniczki Pierniczki z lukrem królewskim Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Pierniczki z kremem kakaowo-miętowym Tiramisu kokosowe Koktajl bananowy z suszonymi śliwkami i cynamonem Koktajl pierniczkowy z pomarańczą i kaki Koktajl pomarańczowy z płatkami owsianymi Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą Koktajl pomarańczowo-marchwiowy
Moja smaczna kuchniaNalewka cytrynowa przypomina włoski likier Limoncello. Ma bardzo orzeźwiający smak i doskonale sprawdzi się w letnie dni, jednak jeśli dodacie do niej odrobinę spirytusu i miodu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!blendera i zmiksować na jednolitą masę. 2) Napój rozlać do schłodzonych szklanek i udekorować np. kawałkami arbuza lub plasterkami limonki. 3) Podawać od razu po przyrządzeniu. Artykuł Smoothie arbuzowo-miętowe pochodzi z serwisu FitSweet
Fitsweet.mePobudzająca i alkalizująca organizm miętowa herbata, którą robiłam już niezliczoną ilość razy. Garść listków mięty zaparzamy z cytryną, imbirem, laską cynamonu i anyżem. Na koniec dosładzamy do smaku miodem lub syropem klonowym. Najczęściej przygotowuję ją w jednym większym dzbanku, który stawiam na podgrzewaczu. Dzięki temu herbatka nabiera jeszcze więcej aromatu i smaku. Jeśli nie wypijecie wszystkiego od razu
cool and mintypowstrzymać przed spróbowaniem każdego rodzaju deseru. A było w czym wybierać, oj było... Sorbety: truskawkowy, malinowy, bananowy, kokosowy i z czarnej porzeczki; klasyczne lody z maszyny: czekoladowe, cytrynowe, lukrecjowe, miętowe z czekoladą i truskawkowe; do tego waniliowe parfait i pieczona Alaska , czyli wyżej wymienione smaki w przeróżnych kombinacjach pod zapiekaną bezą włoską. Smakowaliśmy i smakowaliśmy, póki nam się łyżeczki
Pożeraczka, czyli raz adobrzeBardzo polecam. Potrudźcie się, a uwolnicie się raz na zawsze od sztucznych kupnych lodów. To jest wersja podstawowa, można ją modyfikować do woli. Czekoladowe - 2 łyżki kakao do mleka; miętowe - kilka kropel kropli żołądkowych; owocowe - po prostu wmiksować całe owoce, ogromna dowolność, eksperymentujcie, bo to są najpyszniejsze lody na świecie. 9. I gotowy deser lodowy, z prawdziwą bitą śmietaną (czyli
Kawa z mlekiemAromatyczny, nieprzesuszony, z chrupiącą skórka – taki powinien być według mnie idealny pieczony kurczak. I ten taki właśnie jest – z wyraźną nutą cytryny, miętowym tłem i ulubionym czosnkiem. Znakomity zarówno prosto z pieca jako główny element obiadu, jak i część kanapki następnego dnia. Gorąco polecam! Składniki: 1 surowy kurczak 1 l maślanki 0,5 główki [...] Artykuł PIECZONY KURCZAK
SandraFrej.combrownie . Przyozdobiłam je landrynkami, które niedawno kupiłam na świątecznym jarmarku. Te cukierki Szwedzi nazywają polkagris . To tradycyjne cukierki na Boże Narodzenie. Bardzo je lubię. Polkagris to cukierki o lekko miętowym smaku, więc pomyślałam, że do czekolady będą idealnie pasować. Nie pomyliłam się. Ciastka wyglądają bardzo zachęcająco i wierzcie mi mojej gromadce w domu nie trzeba było mówić dwa razy
codojedzeniawzrok, a co dopiero nie skusić się choć na jeden kawałek wypieku. Potrzebne składniki: tabliczka gorzkiej czekolady łyżka masła 2 łyżeczki cukru 3 łyżki śmietanki opcjonalnie – kropla aromatu rumowego, miętowego lub pomarańczowego Sposób przygotowania: Czekoladę połam na drobną kostkę. Wrzuć ją do metalowej lub szklanej miski razem z pozostałymi składnikami. Polewę czekoladową przygotuj w tak zwanej kąpieli wodnej – para wodna
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne