warzywa skropiłam oliwą i posypałam ulubioną mieszanką przypraw. Drugi dzień był bardziej eksperymentalny ponieważ zachciało mi się grillowanych ziemniaków i surówek. Powstał coleslaw z młodej kapusty oraz tzatziki z miętową nutą. Ziemniaki nadziałam na szpadki razem z pieczarkami, cebulą i papryką wcześniej obgotowując je (wystarczy 10 minut by były jeszcze nie całkiem miękkie). Szaszłyki skropiłam oliwa i posypałam przyprawami. Grillowaliśmy
Dzieje kuchennej Wiewiórychociaż klejąca, powinna mieć taką konsystencję, by dało się z niej formować zręczne kotleciki. Na patelni rozgrzać olej i usmażyć kotleciki z obu stron. Podawać z sosem jogurtowo-miętowym albo jogurtowo-czosnkowym
Bon Appetit Małgorzatysztuk.Do każdej babeczki dodaję malinę mrożoną. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 170 stopni góra dół i piekę 20-25 minut Jak babeczki przestygną dekoruję je kremem szpinakowo miętowym, posypuję czekoladą startą, dekoruję bratkami i listkami mięty
wesoła kuchniacukinii z gruszką i prażonymi pestkami dyni Danie główne Kaszotto z kaszy pęczak z żurawiną, rukolą, rzodkiewką i serem bałkańskim Deser Biszkopcik z musem mango, białą czekoladą i pudrem miętowym Garden (ul. Kopisto 1) Przystawka Zapiekana cukinia ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i kozim serem serwowana na sosie z pieczonej papryki Danie główne Kremowe risotto ze szparagami Deser Rulette z prażonymi
Qlinarnie i Qlinarnieprzyprawami Czekoladowy pudding chia z truskawkami, kokosem i migdałami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Dżem jeżynowo - czekoladowy z chia Keks z lukrem królewskim i czekoladkami Koktajl truskawkowo - miętowy z czekoladą Mus czekoladowy Mus czekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Mus czekoladowy z mascarpone Owsianka z mleczkiem kokosowym i czekoladą Pieczona owsianka z czekoladą Pomarańczowa babka z czekoladą
Moja smaczna kuchniapiekarniku nagrzanym do 160°C – 180°C. Mięso jest gotowe, kiedy po nakłuciu ze środka nie wypływa różowy, tylko ładnie przezroczysty sos. Podawać z pieczonymi ziemniakami i sosem miętowym
stajnia gołębie od kuchniśrodkowego pojemnika w bidonie. Środkowy pojemnik włożyć do bidona, zalać wodą, zakręcić i kilka razy wstrząsnąć. Zostawić na około 10 minut (można dłużej, będzie smaczniejsza). Woda smakowa limonkowo-miętowa: Limonkę umyć, pokroić na mniejsze kawałki i włożyć do środkowego pojemnika w bidonie. Dodać kilka listków mięty (listki mięty można lekko pognieść, będą bardziej aromatyczne). Środkowy pojemnik włożyć do bidona, zalać
Passions hobbies lifeidealnego zarówno na smażone samosy, jak i te pieczone, gdyż wówczas ciasto musi być luźniejsze, by nie było zbyt twarde po upieczeniu. Świetnie smakują z sosami słodko- kwaśnymi, sosami miętowymi, jak i zwykłym jogurtem naturalnym z dodatkiem soli i ziół. Idealna przekąska na wieczór w gronie najbliższych. To danie kusi zapachem ze względu na wiele przypraw, które dodałam do niego
Mango Papajaarbuza i kroimy go w poprzek na pół, łyżką do lodów wybieramy całe wnętrze. Część miąższu użyjemy do szaszłyków, a pozostałą ilość możemy wykorzystać np. do przygotowania orzeźwiającego sorbetu miętowego. Krok 3. Z jednej części arbuza, za pomocą ostrego noża wycinamy ok. 2cm obręcz (na nóżki grilla), dzielimy je na 3 równe części, każdą spinamy patyczkiem do szaszłyka
Moja Książka Kucharskakażdej imprezie… i nie tylko. Dla jej walorów zdrowotnych i kulinarnych gorąco polecam i życzę smacznego. Inspiracją była dla mnie Intrygująca przekąska z białej rzodkwi z farszem groszkowo-miętowym znaleziona na blogu Be Fit Be Strong . Przepis na Roladki z rzodkwi japońskiej z łososiem wędzonym dodaję do wydarzenia Błyskawiczny piątek – WIELKANOC 2017 . Wydrukuj przepis The post Roladki z rzodkwi
mojewypiekiinietylkominut i 95 minut w 100*C. Bazyliowy puder: Cukier puder przesiewamy przez sitko. Wsypujemy do blendera. Dodajemy listki bazylii. Miksujemy tak długo, aż puder zmieni kolor na jasno miętowy. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno. Wsypujemy łyżkę bazyliowego pudru oraz przekładamy kremowy serek. Ponownie miksujemy do połączenia składników. Wykończenie bezowych gniazdek: Czekoladę ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Wkładamy
VioletoweKucharzeniePołączenie czekolady i mięty jest przeze mnie szczególnie uwielbiane. Jestem wielką fanką lodów i ciast czekoladowo-miętowych, a dziś postanowiłam zrobić sobie koktajl. Jak dla mnie wyszedł pyszny i mam nadzieję że posmakuje on wszystkim maniakom czekolady i mięty 😉 Składniki: 1 szklanka mleka 50 g czekolady gorzkiej lub mlecznej 180-200 g jogurtu naturalnego 10-15 listków świeżej mięty
Kuchnia MagdaLenyzafundować sobie na dzisiejszy poranek coś wyjątkowego. Połączenie jabłka, mięty i soku z cytryny z nasionkami chia, które tworzą swego rodzaju glutka… pycha! Zachęcam do użycia soku jabłkowo-miętowego. Jeśli takiego nie masz, to użyj po prostu soku jabłkowego tłoczonego (lub samodzielnie wyciśnij) i dodaj listki mięty. Jestem wielkim fanem napojów, w których coś pływa. Od miąższu w soku
Blendmanjedyny i niepowtarzalny smak. Zachęcam nie tylko wegan i wegetarian do próbowania ale i mięsożerców, zobaczycie jaki można super obiad zrobić bez mięsa. Polecam gorąco. Kotlety z cukinii z miętowym guacamole. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieWoreczki zajączki na słodycze czy drobiazgi np. na Święta Wielkanocne. Wiązane. Pakowane są po 10 sztuk . Ja kupiłam 10 szt miętowych i 10 sztuk brzoskwiniowych . Kupiłam w TIGER Koszt za 1 opakowanie-10 szt to 1 F czyli ok 5 zł. Polecam
Gotowanie Patki