mietowe - 983 przepisów (strona:37/66)

Likier ze świeżych listków mięty pieprzowej. 144

ciemne miejsce. Następnie przygotuj syrop z kilograma cukru i 3 szklanek wody. Syrop często mieszaj, aby się nie przypalił. Do wystudzonego syropu wlej resztę spirytusu i przefiltrowany likier miętowy. Całość wlej do słoja, słój szczelnie zamknij i odstaw w ciemne miejsce na 2 miesiące. Po tym czasie likier przefiltruj, rozlej do czystych butelek, szczelnie zakorkuj. Miętę pieprzową można stosować

Przepisy i porady kulinarne
Smoothie z zieloną herbatą 186

Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki (na 2 porcje) 1 szklanka zaparzonej zielonej herbaty / zamiennie można użyć herbaty miętowej 3 średnie banany 1 kiwi 1 łyżeczka soku z cytryny Przygotowanie Zaparzamy zieloną herbatę w jednej szklance wody. Odstawiamy. Do przygotowania smoothie używamy lekko ciepłej herbaty lub całkowicie zimnej. Wlewamy

Słodkie okruszki
Orzeźwiająca sałatka z dipem miętowym. 131

Witam, jak wiecie nie przepadam za słodyczami, ale uwielbiam wszystko co miętowe np.After Eight- moje ulubione czekoladki!Postanowiłam, więc znaleźć przepisy, które są z dodatkiem mięty. W internecie sałatek jest co nie miara. ale skoro nie eksperymentowałam z kaszą kuskus, stwierdziłam musi być pierwszy raz! Sałatka jest z dodatkiem moich trzech groszy! Jest pyszna i orzeźwiająca! SKŁADNIKI: 1 szkl. kaszy

Kuchnia Beaty
Koktajl z melona, pomarańczy i arbuza 173

nowe doznania kulinarne. Urzekł nas smakiem sok z buraków i  śliwek, ochłodził w upalne dni koktajl z melona i pomarańczy, do którego dodałam jeszcze kawałek arbuza. Woda pomarańczowo - miętowa przypomina mi saudi champagne ( tutaj przepis ), który tak często robiliśmy w Arabii Saudyjskiej. No cóż - " Soki i koktajle świata " to pozycja obowiązkowa w naszej kulinarnej biblioteczce. Tutaj znajdziecie recenzję książki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Wyjątkowe sosy do grillowanych żeberek 190

ząbki czosnku 1 łyżeczka czarnego pieprzu Przygotowanie: Wszystkie składniki sosu połączyć w rondelku i gotować na średnim ogniu aż brązowy cukier się rozpuści. Pozostawić do ostygnięcia przed stosowaniem. Cytrusowo miętowy sos do żeberek Składniki: 2 szklanki świeżego soku pomarańczowego 2 łyżki skrobi kukurydzianej 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki soku z limonki 1 łyżka drobno pociętych liści z mięty

naRuszcie
Kwas chlebowy. 162

wszyscy mamy szansę zostać mistrzami domowej produkcji tego genialnego napoju :) Składniki: 250 g razowego chleba na zakwasie (bez konserwantów i innych dodatków) 2 i 1/2 litra wody (lub naparu miętowego) 25 g świeżych drożdży 1/2 szklanki cukru kilkanaście rodzynek Wykonanie: Chleb pokroić na cienkie kromki i upiec w piekarniku do wysuszenia i zrumienienia. Po przestudzeniu wrzucić chleb do miski

zadanie-gotowanie
Kisiel truskawkowo - miętowy 192

sklepu nie używam. Proponuję Wam spróbować i pokochacie kisiele własnej produkcji a powiem Wam szczerze że ugotowanie go jest szalenie łatwe. Zapraszam zatem do gotowania domowego kisielu. Kisiel truskawkowo - miętowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Restaurant Week w Alyki: Z tęsknoty za wiosną 165

hasło - Alyki powstało z miłości do jedzenia i podróżowania. Cieszę się, że tego wieczora dane mi było tutaj zacumować. Przystawka Przystawkę tworzyła wyspa z parmezanowej polenty z rostbefem i miętowym twarożkiem podanej na consomme (klarowny wywar z mięsa i warzyw) z limonkowym akcentem oraz pianką z czarnego bzu. Mnogość tekstur, barw i smaków była tutaj imponująca. Długo gotujący się wywar

Food Square
CIASTECZKA CZEKOLADOWO - MIĘTOWE 151

zamiast wielkanocnych mazurków, piekę ciastka. Różne, różniste. Każdy z domowników ma swoje ulubione, będzie więc w czym wybierać. Może i Wy się skusicie, na małe, mięciutkie ciasteczka. Ich czekoladowo-miętowy aromat, nie pozwala im się oprzeć :) SKŁADNIKI: 2 jajka 250 g mąki  200 g cukru pudru 100 g masła 40 g gorzkiego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta

Kuchnia w opałach
ZApp Śmietanowiec 183

biszkoptów, 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego, 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej rozpuszczonej w 1 szkl. gorącej wody,, 4 różne galaretki o kontrastowych kolorach ( u mnie truskawkowa, gruszkowa, niebioeska - wieloowocowa + jabłkowo-miętowa na wierzch deserku) owoce do dekoracji ( u mnie banany i truskawki) ewentualnie 3-4 łyżki cukru pudru (jeśli ktoś woli słodsze deserki) Blaszkę 25x40 cm wyłożyć namoczonymi w kawie biszkoptami

Moje Słodkie Piekiełko
Poszukiwaczu smaku, strudzony wędrowcu - Skworcu - Ocena produktu 140

sklep internetowy to niezwykła propozycja, zupełnie odmienna od standardowych produktów dostępnych w Polsce. W skład naszego asortymentu wchodzi na przykład orzeźwiająca Yerba mate, oryginalna kawa smakowa (m.in. toffi, karmelowa, miętowa) czy też bardzo zdrowa i smaczna herbata zielona. Postawiliśmy sobie za zadanie dostarczanie naszym Klientom tylko i wyłącznie świeżych, aromatycznych produktów oraz trwałych akcesoriów (np. pojemników na kawę). Herbata jaką

Gotowanie i blogowanie
Torcik czekoladowy bez mąki z wiśniami ala czarny las 320

Gorzka 70% z crunchy i owocami - 90 g, ·          Gorzka 70% z nadzieniem miętowym -100 g, ·          Gorzka 70% z nadzieniem wiśniowym - 100 g, ·          Gorzka 70% z nadzieniem cytrynowym -100 g. Miałam okazję testować czekolady i naprawdę przypadły

Mania Gotowania
Terravita 70% kakao 176

Jakiś czas temu dostałyśmy do testowania nową linię czekolad Terravita z aż 70% zawartością kakao. Dostałyśmy do skosztowania kilka smaków takich jak ciemna czekolada, cytrynowa, pomarańczowa, miętowa, wiśniowa i chrupiące crunchy.  Czekolady po odpakowaniu miały piękny intensywny kolor. Ciemna czekolada smakowała wyśmienicie, doskonale można było odczuć smak prawdziwej gorzkiej czekolady. Czekolady z nadzieniem miały go bardzo dużo. Smakowały przepysznie

Kolizje Smaków
Truskawkowo-miętowy zawrót głowy 157

Szybki, pyszny i orzeźwiający koktajl z lodami, nie można się oprzeć.  Truskawkowo-miętowy zawrót głowy Składniki: - 500 g truskawek - 300 g lodów waniliowych - 200 ml naparu z mięty Przygotowanie: Truskawki myjemy, usuwamy szypułki i osączamy. Miksujemy z lodami i naparem mięty. Podajemy od razu po przygotowaniu. Zamiast truskawek można użyć innych sezonowych owoców. Życzę smacznego

Kulinarne życie