www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Miodownik powstał według mojego pomysłu. Proporcje sama dostosowałam a ciasto wyszło idealne. Przepis na krem (w zmniejszonej proporcji) pochodzi z fanpage: Miętowa Beza. Blaty piekłam w tortownicy o średnicy 18 cm, ale można w większej formie i niekoniecznie cztery - tak jak u mnie. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 50g kostki masła
Di gotujemiętą jest tutaj teraz zamiast mięty dodałam ok 4 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczy i pół buteleczki olejku pomarańczowego. Koniecznie spróbujcie tej wersji gdyż jest chyba jeszcze pyszniejsza niż miętowa. Ciasteczka te już na stałe zadomowiły się u mnie w domu gdyż idealnie przechowują się w szczelnie zamkniętym pojemniku nawet przez kilka tygodni
sierotka maRysia w kuchnipewno każdemu Nie ma w nim jajek a mleko można zastąpić sojowym lub roślinnym więc jest idealne dla wegan lub alergików. W akcji biorą udział: Martyna - http://chiliandsugar.blogspot.com/ Miętowa Kuchnia - http://mientowakuchnia.blox.pl/html Edyta - http://www.pasjasmaku.com/ Wiosenka- http://eksplozjasmaku.blox.pl Marta - http://niebieskapistacja.blox.pl/html Karolina - http://stokolorowkuchni.blox.pl/html Małgośka- http://jedzismakuj.blogspot.com/ Czekoladowe ciasto z malinami Składniki: 1,5 szklanki mąki
sierotka maRysia w kuchnikolorowo-torcikowo.blogspot.com/ Ola - http://the-taste-of-sweet.blog.pl/ Wiosenka- http://eksplozjasmaku.blox.pl Martyna - http://chiliandsugar.blogspot.com/ Siostry Zalewskie - http://cookinggoodlooking.blog.pl/ Małgośka -http://jedzismakuj.blogspot.com/ Karolina - http://stokolorowkuchni.blox.pl/html Bro Jo (Joanna - Szkatułka_Cook) - http://sekretymaleiduze.blogspot.com/ Miętowa Kuchnia - http://mientowakuchnia.blox.pl/html Tartaletki z karmelizowanym jabłkiem i żurawiną Składniki na 5-6 sztuk: 20 dag mąki pszennej 10 dag miękkiego masła 2 żółtka 3 łyżki cukru szczypta soli
sierotka maRysia w kuchniktóra bardzo nas jednoczy i motywuje do wspólnych spotkań W akcji biorą udział: Wiosenka - http://eksplozjasmaku.blox.pl/html Kabamaiga - http://stokolorowkuchni.blox.pl/htm l Edyta - http://www.pasjasmaku.com/ Gosia - http://www.moderntasteblog.com/ Patryk Miętowa Kuchnia - http://mientowakuchnia.blox.pl/html Małgośka- http://jedzismakuj.blogspot.com/ Ela - http://elastokrotka.blogspot.com/ / Piekąc sernik inspirowała się przepisem z bloga Marty http://kolorowo-torcikowo.blogspot.com/ Sernik kokosowo-pomarańczowy Składniki: Spód: 300 g kokosanek
sierotka maRysia w kuchniupiekła Szarlotkę sypaną Joanna upiekła Szarlotkę na biszkopcie z galaretką, budyniem i posypką z prażonych migdałów Daria upieka jabłecznik z migdałami Aga upiekła Szarlotkę z miętową nutką Marzena upiekła Szarlotkę z budyniem
cookplrzadko się zdarza same w sobie stanowią niebanalne jarskie danie.. W mojej wersji zostały polane masełkiem z dodatkiem tymianku i mięty. Biorąc do ust kluseczkę czujemy najpierw delikatny miętowy posmak, następnie po języku rozpływa się dominujący aromat tymianku i masła. Prostota pozostaje jednak niezastąpiona.. Proporcja na dwie osoby: - 0,5 kg obranych i ugotowanych ziemniaków* - 9 łyżek
kawawszklancecielęciny - na zajęciach wszystkiego się dowiecie, a teraz w końcu przejdźmy do jedzenia! Łukasz Konik przygotował dla nas kilka świetnych przepisów. Przygotowaliśmy pieczony udziec jagnięcy w sosie figowo-miętowym, który każdy własnoręcznie uczył się wiązać!, comber jagnięcy z kostką, tradycyjne ossobuco cielęce z warzywami, saltimbocca alla romana z szałwią i szynką parmeńską, a na deser zostawiliśmy sobie jagnięce kiełbaski
Plate of Joypierwszy piłam taką herbatę w Tunezji i muszę przyznać, że niezmiernie mi ona smakowała. Była po prostu przepyszna. Bardzo słodka, miętowa, ale dzięki temu niezmiernie orzeźwiająca, wspaniale gasi pragnienie. W krajach arabskich taką herbatę pija się o każdej porze dnia, często serwowana jest na powitanie gości, ale także do zwykłego posiłku. 4 łyżeczki czarnej herbaty 4-5 łyżeczek cukru kilka
Codzienne GotowanieZwilżyć dłonie wodą i formować nieduże pulpeciki. Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć kotleciki. Przełożyć na talerz wyłożony papierowymi ręcznikami, aby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Sosu jogurtowo - miętowego W miseczce wymieszać jogurt z czosnkiem i miętą, doparwić do smaku solą i pieprzem oraz odrobiną cukru. Pulpeciki podawać z kuskusem i sałatką pomidorowo - ogórkową z ciecierzycą . Smacznego
Codzienne Gotowaniemiętowa nalewka Choć sama, nie jest w stanie, urzec nas swym smakiem tak bardzo, jak to potrafi zrobić nalewka wiśniowa, czy też pigwówka . To jednak jest niezrównanym aromatycznym dodatkiem, dzięki któremu w naszej kuchni, lub w naszym barku, możemy wyczarować prawdziwe cuda. Czym bowiem możemy zastąpić w zimowy dzień, brak świeżej mięty, tak potrzebnej chociażby przy robieniu mojito
Miód i pieprzzupę,ale... rosołek (wy)pić: kefirek sok pomidorowy/pomarańczowy napój izotoniczny/woda z miodem i cytryną litr coca-coli choć podobno fanta też spoko(odgazowane,najlepiej w towarzystwie sucharków) herbate miętowa dodatkowo wziąć zimny/letni prysznic uciąć sobie drzemkę nawadniać się porządnie! yyy klin klinem? (NIE,nie propagujemy alkoholizmu!) c) agonia maślanka/kefirek i...modlitwa by ją utrzymać w żołądku odgazowana cola
Fiolka w kuchnizapomnieć, a tak to będę się cieszyła ogrodami pełnymi jabłoni przez całą zimę. Taki dżem przygotujemy w kilka minut! Przepis I- dżem z soku z jabłek i żurawiny z miętową nutką Składniki -sok z jabłek i żurawiny OGRODY SABINU -Konfitur Fix DIAMANT -pół dużego kubka SKWORCU -300 g cukru -kilka listków mięty Najpierw odmierzamy pół kubka żurawiny
Z Kuchni Do Kuchnizapomnieć, a tak to będę się cieszyła ogrodami pełnymi jabłoni przez całą zimę. Taki dżem przygotujemy w kilka minut! Przepis I- dżem z soku z jabłek i żurawiny z miętową nutką Składniki -sok z jabłek i żurawiny OGRODY SABINU -Konfitur Fix DIAMANT -pół dużego kubka SKWORCU -300 g cukru -kilka listków mięty Najpierw odmierzamy pół kubka żurawiny
Z Kuchni Do Kuchni